Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Another Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry jak padłaś? Zakręciło się w głowie u upadłaś, czy co się stało? o.O

Awangarda widzę właśnie, ale termin porodu mamy różny o 5 dni, to ciekawe :D Twój albo mój lekarz miał pałę z matmy :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 11:34

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, totalnie padlam. Zakrecilo się w głowie, duszno i bum :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Niespokojna M Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna :( oby się nie powtórzyło.
    Dziewczyny a od kiedy zaczęłyście smarować się czymś na rozstępy ? I co jest najlepsze ?

• All4love Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    No, totalnie padlam. Zakrecilo się w głowie, duszno i bum :)

Biedactwo. Ja tak miałam wczoraj. Nie można zrywać się z łóżka, albo nagle zmieniać pozycji, bo niestety tak się dzieje. Dużo leż dzisiaj i odpoczywaj :)

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, ja po wczorajszej wizycie. Wg usg wiek ciąży 6t0d, serduszka jeszcze nie zobaczyłam ale mój "olbrzym" ma 3mm :D kolejna wizyta za miesiąc, dostałam l4

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4f79dd144b4.jpg

eMM, All4love, Cherry_Blossom, Asiulka83, K_A_M_A, sisi, Another, S@ti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie mam dziś strasznego lenia, totalny spadek energii, a muszę przy garach stać bo teściowie zawitają wieczorem.
    Cherry dbaj o siebie :)

• eMM Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kochane! Ja rownież jestem po wczorajszej wizycie. 5t5d. Fasol ma 4mm i jak na razie wszystko dobrze ;-)
    Nawet nieśmiało pokazał bijące serduszko!! <3

nick nieaktualny, All4love, Cherry_Blossom, awangarda, Asiulka83, K_A_M_A, sisi lubią tę wiadomość

ckai9jcgoihgteuu.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another kochana bo ja ten termin tak z dupy podałam,jak wyszły dwie kreski. Termin wg USG mam na 5 sierpnia a z on na 26 lipca. Ale u mnie ta owulka była bardzo późno więc 5 sierpnia. Cherry możesz zmienić jak Ci się chce :-)
    A na rozstępy mam palmersa bo jakiś leżał i oliwkę. Na zmianę smaruję cycki i boczki z brzuchem. Jak się mają zrobić to się pewnie zrobią,wcześniej nie używałam nawet balsamu.
    Będę robiła dziś zasmażana kalarepke jajko sadzone i ziemniaczki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 12:21

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awangarda ma rację, rozstępy to sprawa genetyki, nawet najlepsze kremy nie pomogą jeśli macie skłonność. Ja w poprzedniej ciąży się nie smarowałam wcale, bo nie mogłam ze względu na zagrożoną ciążę i możliwość wywołania skurczy, rozstępów nie mam żadnych. Zrobiły się jedynie małe na biuście, ale to też nie w trakcie ciąży, ale później, podczas laktacji. Teraz nie kupiłam jeszcze żadnego balsamu, ale słyszałam dobre opinie o serii kosmetyków z rossmanna.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Tak myślę, że ja mam PAPPA 10 stycznia zrobić i 19 mam usg prenatalne, a to wypada u mnie 11t5d. Nie za wcześnie to?

Bardzo często czytam, że macie zupełnie różne terminy usg prenatalnego i testu pappa z krwi. Ja jestem zapisana na 30 stycznia na usg prenatalne i uczulano mnie, żeby test pappa z krwi zrobić tego samego dnia, albo maksymalnie następnego rano, bo te oba wyniki muszą być z tego samego momentu ciąży, żeby były miarodajne.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od razu w jednym dniu.
    Asiaczek jak po wizycie??

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • All4love Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespokojna M wrote:
    Dziewczyny a od kiedy zaczęłyście smarować się czymś na rozstępy ? I co jest najlepsze ?

Przeczytałam, że od początku trzeba się smarować oliwką dla dzieci, żeby nawilżyć skórę i przygotować do zmian.

20.08.2017 <3
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się smarowalam właśnie babydreamem z roska ale on mi nic nie dalo-obym popekalam :( jak dla mnie za słabo nawilża ale skład ma dobry. Ja bym szła w oliwki (może bio oil?) Olejki naturalne albo poszukam jakiegoś intensywnego kremu

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku ja chyba zaraz zasne... Leb mi zleci i walnie w klawiature... Gardlo mnie boli, ja chce do domu!!!

Ja w pierwszej ciazy tez mialam robione Pappa w jednym dniu i jak teraz sobie przypominam to faktycznie cos tam lekarka mowila zeby zrobic rownoczesnie USG i test z krwi. Moze to ma znaczenie? Kurde to mi przypomina ze musze sie gdzie sumowic na to usg bo potem nigdzie nie bede miec miejsca.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Papierówka, jak się czujesz?
    Dzień dobry kochane. Dziś jest nawet dobrze. Plamienie ustało. Jestem nafaszerowana progesteronem z każdej strony plus nospa i w brzuchu spokojnie. Bardzo dużo leżę i się oszczędzam. Mam ogromną nadzieję, że się wchłonie ten krwiak...

itakasia lubi tę wiadomość

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespokojna M wrote:
    niespokojna, ja się smaruję już od jakiegoś tygodnia balsamem z hipp , mama sanft czy jakoś tak. wg mnie jest ok :) ale akt. rozstępy to raczej genetyka

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekającanacud wrote:
    Dziewczyny miałyście może takie jakby klucie czy cmienie pęcherza? Stanu zapalnego niby nie mam a odczuwam zawsze rano takie uklucia czy cmienie nie umiem tego inaczej opisac:-P
    czekająca ja mam. a z racji, że przed ciążą częęęęsto miewałam zapalenia pęcherza, to od razu schizy. na szczęście trwa to nie długo i nie jest tak uciążliwe. mi pomaga ciepła kąpiel

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi rozstępami jest różnie, ja mam w genach, bo moja mama miała. Ja w pierwszej ciąży się smarowałam dużo i namiętnie, a od połowy ciąży nawet dwa razy dziennie. Fakt jest taki, że miałam nieduży brzuszek i mało przytyłam, ale smarowałam się specyfikami Mamma Mio, drogie są, ale naprawdę dobre, świetnie nawilżają, od rana do wieczora czułam, że skóra jest miękka i nawilżona, po wieczornym prysznicu kolejna aplikacja, mąż smarował, to był nasz rytuał :) Dodam, że w tym czasie mieszkałam za granicą i koszty przy tamtych zarobkach nie były jakoś specjalnie odczuwalne. W Palmersie zapach powodował u mnie mdłości :D Na szczęście nie nabawiłam się ani jednego rozstępu.

https://mamamio.com.pl/8-w-czasie-ciazy

Zmienili szatę graficzną, ale specyfik ten sam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 14:40

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespokojna, kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? Bo ja mam też termin na 29 - 31 sierpnia, albo nawet 1 września, a o ciąży wiem już dwa tygodnie. Który tydzień pokazuje Ci kalendarz? 1 września z jednej strony byłby fajnym terminem, akurat na rocznicę ślubu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 14:45

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Niespokojna M Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnia miesiączka zaczęła się 23 listopada. A test robiłam dzisiaj bo wcześniej okres mi się spoźnił sporo, ale w końcu dostawałam. Myślałam, że i tym razem tak będzie, ale postanowiłam zrobić dzisiaj, żeby w razie czego wiedzieć czy mogę się napić :) jakoś to do mnie nie dociera, chyba dopiero jak lekarz potwierdzi.

‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ