Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cherry jak padłaś? Zakręciło się w głowie u upadłaś, czy co się stało?
Awangarda widzę właśnie, ale termin porodu mamy różny o 5 dni, to ciekawe Twój albo mój lekarz miał pałę z matmyWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 11:34
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Cherry_Blossom wrote:No, totalnie padlam. Zakrecilo się w głowie, duszno i bum
Biedactwo. Ja tak miałam wczoraj. Nie można zrywać się z łóżka, albo nagle zmieniać pozycji, bo niestety tak się dzieje. Dużo leż dzisiaj i odpoczywajCherry_Blossom lubi tę wiadomość
20.08.2017 -
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny, ja po wczorajszej wizycie. Wg usg wiek ciąży 6t0d, serduszka jeszcze nie zobaczyłam ale mój "olbrzym" ma 3mm kolejna wizyta za miesiąc, dostałam l4
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4f79dd144b4.jpgeMM, All4love, Cherry_Blossom, Asiulka83, K_A_M_A, sisi, Another, S@ti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Another kochana bo ja ten termin tak z dupy podałam,jak wyszły dwie kreski. Termin wg USG mam na 5 sierpnia a z on na 26 lipca. Ale u mnie ta owulka była bardzo późno więc 5 sierpnia. Cherry możesz zmienić jak Ci się chce
A na rozstępy mam palmersa bo jakiś leżał i oliwkę. Na zmianę smaruję cycki i boczki z brzuchem. Jak się mają zrobić to się pewnie zrobią,wcześniej nie używałam nawet balsamu.
Będę robiła dziś zasmażana kalarepke jajko sadzone i ziemniaczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 12:21
Cherry_Blossom lubi tę wiadomość
synuś
Dwa aniołki * -
Awangarda ma rację, rozstępy to sprawa genetyki, nawet najlepsze kremy nie pomogą jeśli macie skłonność. Ja w poprzedniej ciąży się nie smarowałam wcale, bo nie mogłam ze względu na zagrożoną ciążę i możliwość wywołania skurczy, rozstępów nie mam żadnych. Zrobiły się jedynie małe na biuście, ale to też nie w trakcie ciąży, ale później, podczas laktacji. Teraz nie kupiłam jeszcze żadnego balsamu, ale słyszałam dobre opinie o serii kosmetyków z rossmanna.
-
Another wrote:Tak myślę, że ja mam PAPPA 10 stycznia zrobić i 19 mam usg prenatalne, a to wypada u mnie 11t5d. Nie za wcześnie to?
Bardzo często czytam, że macie zupełnie różne terminy usg prenatalnego i testu pappa z krwi. Ja jestem zapisana na 30 stycznia na usg prenatalne i uczulano mnie, żeby test pappa z krwi zrobić tego samego dnia, albo maksymalnie następnego rano, bo te oba wyniki muszą być z tego samego momentu ciąży, żeby były miarodajne.
-
Niespokojna M wrote:Biedna oby się nie powtórzyło.
Dziewczyny a od kiedy zaczęłyście smarować się czymś na rozstępy ? I co jest najlepsze ?
Przeczytałam, że od początku trzeba się smarować oliwką dla dzieci, żeby nawilżyć skórę i przygotować do zmian.20.08.2017 -
jejku ja chyba zaraz zasne... Leb mi zleci i walnie w klawiature... Gardlo mnie boli, ja chce do domu!!!
Ja w pierwszej ciazy tez mialam robione Pappa w jednym dniu i jak teraz sobie przypominam to faktycznie cos tam lekarka mowila zeby zrobic rownoczesnie USG i test z krwi. Moze to ma znaczenie? Kurde to mi przypomina ze musze sie gdzie sumowic na to usg bo potem nigdzie nie bede miec miejsca. -
Cherry_Blossom wrote:Papierówka, jak się czujesz?
itakasia lubi tę wiadomość
37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek 28.02.2017 -
Niespokojna M wrote:Biedna oby się nie powtórzyło.
Dziewczyny a od kiedy zaczęłyście smarować się czymś na rozstępy ? I co jest najlepsze ? -
czekającanacud wrote:Dziewczyny miałyście może takie jakby klucie czy cmienie pęcherza? Stanu zapalnego niby nie mam a odczuwam zawsze rano takie uklucia czy cmienie nie umiem tego inaczej opisac:-P
-
Z tymi rozstępami jest różnie, ja mam w genach, bo moja mama miała. Ja w pierwszej ciąży się smarowałam dużo i namiętnie, a od połowy ciąży nawet dwa razy dziennie. Fakt jest taki, że miałam nieduży brzuszek i mało przytyłam, ale smarowałam się specyfikami Mamma Mio, drogie są, ale naprawdę dobre, świetnie nawilżają, od rana do wieczora czułam, że skóra jest miękka i nawilżona, po wieczornym prysznicu kolejna aplikacja, mąż smarował, to był nasz rytuał Dodam, że w tym czasie mieszkałam za granicą i koszty przy tamtych zarobkach nie były jakoś specjalnie odczuwalne. W Palmersie zapach powodował u mnie mdłości Na szczęście nie nabawiłam się ani jednego rozstępu.
https://mamamio.com.pl/8-w-czasie-ciazy
Zmienili szatę graficzną, ale specyfik ten sam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 14:40
-
Niespokojna, kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? Bo ja mam też termin na 29 - 31 sierpnia, albo nawet 1 września, a o ciąży wiem już dwa tygodnie. Który tydzień pokazuje Ci kalendarz? 1 września z jednej strony byłby fajnym terminem, akurat na rocznicę ślubu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 14:45
-
Ostatnia miesiączka zaczęła się 23 listopada. A test robiłam dzisiaj bo wcześniej okres mi się spoźnił sporo, ale w końcu dostawałam. Myślałam, że i tym razem tak będzie, ale postanowiłam zrobić dzisiaj, żeby w razie czego wiedzieć czy mogę się napić jakoś to do mnie nie dociera, chyba dopiero jak lekarz potwierdzi.