X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Another Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry jak padłaś? Zakręciło się w głowie u upadłaś, czy co się stało? o.O

Awangarda widzę właśnie, ale termin porodu mamy różny o 5 dni, to ciekawe :D Twój albo mój lekarz miał pałę z matmy :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 11:34

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, totalnie padlam. Zakrecilo się w głowie, duszno i bum :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Niespokojna M Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna :( oby się nie powtórzyło.
    Dziewczyny a od kiedy zaczęłyście smarować się czymś na rozstępy ? I co jest najlepsze ?

• All4love Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    No, totalnie padlam. Zakrecilo się w głowie, duszno i bum :)

Biedactwo. Ja tak miałam wczoraj. Nie można zrywać się z łóżka, albo nagle zmieniać pozycji, bo niestety tak się dzieje. Dużo leż dzisiaj i odpoczywaj :)

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, ja po wczorajszej wizycie. Wg usg wiek ciąży 6t0d, serduszka jeszcze nie zobaczyłam ale mój "olbrzym" ma 3mm :D kolejna wizyta za miesiąc, dostałam l4

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4f79dd144b4.jpg

eMM, All4love, Cherry_Blossom, Asiulka83, K_A_M_A, sisi, Another, S@ti lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie mam dziś strasznego lenia, totalny spadek energii, a muszę przy garach stać bo teściowie zawitają wieczorem.
    Cherry dbaj o siebie :)

• eMM Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kochane! Ja rownież jestem po wczorajszej wizycie. 5t5d. Fasol ma 4mm i jak na razie wszystko dobrze ;-)
    Nawet nieśmiało pokazał bijące serduszko!! <3

roslinka, All4love, Cherry_Blossom, awangarda, Asiulka83, K_A_M_A, sisi lubią tę wiadomość

ckai9jcgoihgteuu.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another kochana bo ja ten termin tak z dupy podałam,jak wyszły dwie kreski. Termin wg USG mam na 5 sierpnia a z on na 26 lipca. Ale u mnie ta owulka była bardzo późno więc 5 sierpnia. Cherry możesz zmienić jak Ci się chce :-)
    A na rozstępy mam palmersa bo jakiś leżał i oliwkę. Na zmianę smaruję cycki i boczki z brzuchem. Jak się mają zrobić to się pewnie zrobią,wcześniej nie używałam nawet balsamu.
    Będę robiła dziś zasmażana kalarepke jajko sadzone i ziemniaczki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 12:21

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awangarda ma rację, rozstępy to sprawa genetyki, nawet najlepsze kremy nie pomogą jeśli macie skłonność. Ja w poprzedniej ciąży się nie smarowałam wcale, bo nie mogłam ze względu na zagrożoną ciążę i możliwość wywołania skurczy, rozstępów nie mam żadnych. Zrobiły się jedynie małe na biuście, ale to też nie w trakcie ciąży, ale później, podczas laktacji. Teraz nie kupiłam jeszcze żadnego balsamu, ale słyszałam dobre opinie o serii kosmetyków z rossmanna.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Tak myślę, że ja mam PAPPA 10 stycznia zrobić i 19 mam usg prenatalne, a to wypada u mnie 11t5d. Nie za wcześnie to?

Bardzo często czytam, że macie zupełnie różne terminy usg prenatalnego i testu pappa z krwi. Ja jestem zapisana na 30 stycznia na usg prenatalne i uczulano mnie, żeby test pappa z krwi zrobić tego samego dnia, albo maksymalnie następnego rano, bo te oba wyniki muszą być z tego samego momentu ciąży, żeby były miarodajne.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od razu w jednym dniu.
    Asiaczek jak po wizycie??

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • All4love Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespokojna M wrote:
    Dziewczyny a od kiedy zaczęłyście smarować się czymś na rozstępy ? I co jest najlepsze ?

Przeczytałam, że od początku trzeba się smarować oliwką dla dzieci, żeby nawilżyć skórę i przygotować do zmian.

20.08.2017 <3
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się smarowalam właśnie babydreamem z roska ale on mi nic nie dalo-obym popekalam :( jak dla mnie za słabo nawilża ale skład ma dobry. Ja bym szła w oliwki (może bio oil?) Olejki naturalne albo poszukam jakiegoś intensywnego kremu

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku ja chyba zaraz zasne... Leb mi zleci i walnie w klawiature... Gardlo mnie boli, ja chce do domu!!!

Ja w pierwszej ciazy tez mialam robione Pappa w jednym dniu i jak teraz sobie przypominam to faktycznie cos tam lekarka mowila zeby zrobic rownoczesnie USG i test z krwi. Moze to ma znaczenie? Kurde to mi przypomina ze musze sie gdzie sumowic na to usg bo potem nigdzie nie bede miec miejsca.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Papierówka, jak się czujesz?
    Dzień dobry kochane. Dziś jest nawet dobrze. Plamienie ustało. Jestem nafaszerowana progesteronem z każdej strony plus nospa i w brzuchu spokojnie. Bardzo dużo leżę i się oszczędzam. Mam ogromną nadzieję, że się wchłonie ten krwiak...

itakasia lubi tę wiadomość

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespokojna M wrote:
    niespokojna, ja się smaruję już od jakiegoś tygodnia balsamem z hipp , mama sanft czy jakoś tak. wg mnie jest ok :) ale akt. rozstępy to raczej genetyka

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekającanacud wrote:
    Dziewczyny miałyście może takie jakby klucie czy cmienie pęcherza? Stanu zapalnego niby nie mam a odczuwam zawsze rano takie uklucia czy cmienie nie umiem tego inaczej opisac:-P
    czekająca ja mam. a z racji, że przed ciążą częęęęsto miewałam zapalenia pęcherza, to od razu schizy. na szczęście trwa to nie długo i nie jest tak uciążliwe. mi pomaga ciepła kąpiel

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi rozstępami jest różnie, ja mam w genach, bo moja mama miała. Ja w pierwszej ciąży się smarowałam dużo i namiętnie, a od połowy ciąży nawet dwa razy dziennie. Fakt jest taki, że miałam nieduży brzuszek i mało przytyłam, ale smarowałam się specyfikami Mamma Mio, drogie są, ale naprawdę dobre, świetnie nawilżają, od rana do wieczora czułam, że skóra jest miękka i nawilżona, po wieczornym prysznicu kolejna aplikacja, mąż smarował, to był nasz rytuał :) Dodam, że w tym czasie mieszkałam za granicą i koszty przy tamtych zarobkach nie były jakoś specjalnie odczuwalne. W Palmersie zapach powodował u mnie mdłości :D Na szczęście nie nabawiłam się ani jednego rozstępu.

https://mamamio.com.pl/8-w-czasie-ciazy

Zmienili szatę graficzną, ale specyfik ten sam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 14:40

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespokojna, kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? Bo ja mam też termin na 29 - 31 sierpnia, albo nawet 1 września, a o ciąży wiem już dwa tygodnie. Który tydzień pokazuje Ci kalendarz? 1 września z jednej strony byłby fajnym terminem, akurat na rocznicę ślubu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 14:45

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Niespokojna M Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnia miesiączka zaczęła się 23 listopada. A test robiłam dzisiaj bo wcześniej okres mi się spoźnił sporo, ale w końcu dostawałam. Myślałam, że i tym razem tak będzie, ale postanowiłam zrobić dzisiaj, żeby w razie czego wiedzieć czy mogę się napić :) jakoś to do mnie nie dociera, chyba dopiero jak lekarz potwierdzi.

‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ