Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
sisi wrote:Piękny, a czy wiek z usg zgadza się z wiekiem na suwaczku? Trochę się martwie, że mój taki mały był.
odpowiada 10+ 5 a ile miał twój maluszek ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 16:48
19.12. jest , 09.01 3.84 cm , 21.01 5,65 cm , 6.02 8,06 cm Boy 2.03 238g 15,05 1500 g 27.07 3540
-
Andzia1985 wrote:Dziewczyny odebralam czesc wynikow badan o jestem troche podlamana. Najbardziej moczem, bo wyszly liczne bakterie i leukocyty. Objawow jakiejs infekcji nie mam. Do tego tsh ponizej normy, a nigdy z tsh nie mialam problemu. Leukocyty, neutrofile powyzej normy, a limfocyty ponizej. A wizyta dopiero za tydzienFabian Cyprian Tymuś
-
Dreamy wrote:Cherry możesz dopisać na liście, że jestem z Gdynii. Widzę, że są jeszcze dziewczyny z tej samej miejscowości. Możecie napisać do kogo chodzicie?
Ja chodzę do Mariusza Piątkowskiego
A ty ?
Asiulka, jaka dzidzia już jest duża! Piękne zdjęcie !!Asiulka83 lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Ja po wizycie i wszystko ok. Termin porodu na 21.08. Ginekolog sugerował mi badania prenatalne bo mam już 34 lata! Jeszcze się zastanowię najważniejsze że na tym etapie jest dobrze.
Another, Cherry_Blossom, BrumBrum, itakasia, Otka, Dreamy, Asiulka83, sisi lubią tę wiadomość
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Ja chodzę do Mariusza Piątkowskiego
A ty ?
Asiulka, jaka dzidzia już jest duża! Piękne zdjęcie !!
Do invimedu do niego chodzisz?
Ja się tam leczylam ale u MakowskiejWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 17:22
-
To nawet nie o to chodzi czy na nfz tylko badania prenatalne wyliczają prawdopodobieństwo wad genetycznych dotyczących trzech zespołów jak wyjdzie wysokie ryzyko to masz robioną amniopunkcje czy coś takiego i wtedy jak potwierdzi się wada to masz podstawy do usunięcia ciąży lub nie . Przynajmniej ja to tak zrozumiałam. No i dlatego muszę się zastanowić czy warto robić.
-
U mnie badania prenatalne przysługują każdemu niezależnie od wieku, ale gdyby tak nie było to chyba i tak bym zrobila dla własnego spokoju ducha (no chyba, ze mówicie o czymś innym niż test PAPPA) a co do bakterii w moczu to tutaj zalecają picie soku z żurawiny przez całą ciażę Ja wypiłam go chyba z 10 kilkanaście litrów i ani razu nie mialam żadnych anomalii w moczu, A badany był na każdej wizycie u gina (tutaj wszelkie badania krwi i moczu są robione bezpośrednio u gina, nie trzeba chodzić po laboratoriach)
-
jooo wrote:Ja po wizycie i wszystko ok. Termin porodu na 21.08. Ginekolog sugerował mi badania prenatalne bo mam już 34 lata! Jeszcze się zastanowię najważniejsze że na tym etapie jest dobrze.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Moja gin powiedziała, że tym ustępującym bólem piersi mam się kompletnie nie martwić. Pod koniec I trymestru często zanikają pewne objawy ciąży. Traz mogę mieć spokój z piersiami nawet na 3 lub 4 miesiące Choć będą dni, że zaczną pobolewać. W każdym razie zanik bólu piersi nie jest wyznacznikiem. Żadnym. Zatem nie martwcie się na zapas.
BTW. JESTEM ŚWIREM. KUPIŁAM DZISIAJ SMOCZKI W ROSSMANNIE, BO POCZUŁAM TAKĄ NIEODPARTĄ POTRZEBĘ
Też miałam 3 tygodnie temu bakterie w moczu, dostałam nawet lek na to, ale go nie wzięłam, bo ogólnie niebardzo lubię leki. Jak macie problemy z pH to istnieją naturalne sposoby na unormowanie
Ja będę mojego Maluszka widziała dopiero 20.01 na prenatalnych. Razem z lekarką doszłyśmy do wniosku, że teraz USG nie będziemy robić.
Awangarda, pisałam, że tak będzie.
Mona Lisa, jest mi niezmiernie przykro. Życzę z całego serca szczęścia oraz wytrwałości. Te dwa serduszka jeszcze do Was zawitają, ale w późniejszym czasie.