Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
olis87 wrote:a co oznacza umiarkowanie dobre?
to znaczy, że wszystkie wirusowe zakażenia typu toxo, cmv,hbs itp. są ujemne - hurra!, mocz mnie zadowala (wszystko ok tylko b.liczne pasma śluzu) ale w morfologii cztery odchylenia. dwa parametry, które 25.11 miałam idealnie i dwa objętościowe. ale leukocyty i hemoglobina ok -
Dreamy wrote:Cherry możesz dopisać na liście, że jestem z Gdynii. Widzę, że są jeszcze dziewczyny z tej samej miejscowości. Możecie napisać do kogo chodzicie?
ooo jak w Polsce z Gdyni pochodzę, mieszkałam na Chyloni hehe a potem ostatnie kilka lat w Rumi, a teraz Irlandia. Właśnie jak będę teraz w Pl to idę do Leszczyńskiej na prenatalne.. podobno jedna z najlepszych w tym rodzaju badańFabian Cyprian Tymuś -
Asiulka83, Another, olis87, All4love, sisi, Cherry_Blossom, Kira_, MówmiAgatka, Gaduaaa, BrumBrum, Lovi89, Amelia25, Kfoka, marjotka, santoocha, Kasiula09, Mona_Lisa, Ruda Paskuda, Shelma lubią tę wiadomość
synuś
Dwa aniołki * -
itakasia wrote:to znaczy, że wszystkie wirusowe zakażenia typu toxo, cmv,hbs itp. są ujemne - hurra!, mocz mnie zadowala (wszystko ok tylko b.liczne pasma śluzu) ale w morfologii cztery odchylenia. dwa parametry, które 25.11 miałam idealnie i dwa objętościowe. ale leukocyty i hemoglobina ok
Awangarda cudowne zdjęcie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 18:18
Zosia 10.01.2019
Adaś 20.08.2017
[*]29. 09.2016
Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 -
Gaduaaa wrote:ooo jak w Polsce z Gdyni pochodzę, mieszkałam na Chyloni hehe a potem ostatnie kilka lat w Rumi, a teraz Irlandia. Właśnie jak będę teraz w Pl to idę do Leszczyńskiej na prenatalne.. podobno jedna z najlepszych w tym rodzaju badań
Ja w pierwszej ciąży też chodziłam w Irlandii i tam rodziłam, jak Twoje wrażenia? -
nick nieaktualny
-
pestka1 wrote:Ja w pierwszej ciąży też chodziłam w Irlandii i tam rodziłam, jak Twoje wrażenia?
a jak Twoje wrażenia ?Fabian Cyprian Tymuś -
Gaduaaa, moje foty też do dupy
Ale 20.01 na prenatalnych to się tak napatrzę, że ho ho ho! Przez 3 godziny mnie z tego łoża nie zrzucą A wyjdę z albumem zdjęć Tak naprawdę nie mam jeszcze ani jednego dobrego zdjęcia Ale to się zmieni, oj zmieniGaduaaa lubi tę wiadomość
-
Gaduaaa wrote:moich synów w Pl rodziłam.. w Irlandii mieszkam niecałe 3 lata teraz.. ale podejście i służba zdrowia jest masakryczna.. ciesze się że lecę do Pl bo bynajmniej bedę miała normalne usg
a jak Twoje wrażenia ?
Powiem tak, z prowadzenia ciąży i ogólnego podejścia do kobiet w ciąży nie byłam zadowolona. Nie wiem dlaczego oni ten temat traktują mocno " po macoszemu", może po prostu mają taki ogromny przerób, że inaczej by nie wyrobili Ja jak rodziłam, to było 9 porodówek i nie wiadomo czy się na którąś dostanę, bo ciągle wszystkie zajęte były Z drugiej strony to była moja pierwsza ciąża, która przebiegała dobrze, nic się nie działo i ja jakoś specjalnie nie zaprzątałam sobie tym głowy, pracowałam ciężko do 35 tygodnia. Poczekalnie w szpitalu to jedna wielka masakra, wychodziłam stamtąd chora, tyle menelstwa i patologii co się tam naoglądałam, to u nas chyba w najbardziej obskurnej poradni nie ma. A jarające "ciężarówki" w wyciągniętych dresach przed szpitalem to normalny widok.
Ja dla własnego spokoju sumienia chodziłam jeszcze do polskiego ginekologa, bo w Ie masz chyba tylko 2 lub 3 USG w tym ostatnie chyba przed porodem. Z tej polskiej ginekolożki też nie byłam specjalnie zadowolona, no ale przynajmniej badała mnie ginekologicznie, gdzie tam można przechodzić ciążę i nikt ci nie zajrzy w za przeproszeniem "dziurę". A to, że brzuch mi twardnieje i szyjka się skraca sama się domyśliłam. Teraz sama sobie się dziwię jak ja mogłam tak lajtowo przeżyć tę ciążę hehe
Ale co muszę powiedzieć, z opieki w szpitalu podczas porodu byłam bardzo zadowolona, personel pierwsza klasa, znieczulenie, poród w wodzie, gaz mówisz masz, bez żadnych opłat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 19:30
-
Dreamy wrote:Cherry możesz dopisać na liście, że jestem z Gdynii. Widzę, że są jeszcze dziewczyny z tej samej miejscowości. Możecie napisać do kogo chodzicie?
Ale fajnie, że tu tyle Gdynianek. Ja mam pakiet medyczny medicover i chodzę do Ewy Mężyk. Jestem póki co zadowolona. Przed ciążą chodziłam do dr Szerle i to najfajniejszy lekarz, jakiego spotkałam w życiu, ale niestety ma kiepski sprzęt usg w gabinecie, no i wszystkie badania musiałabym robić prywatnie.