X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, faktycznie bestie przerazajace i matka z Ciebie wyrodna ze tak pozwalasz dziecku na bliskosc ze zwierzetami ;)

Z tym toxo i kotami to sami lekarze nakrecaja. Na ostatniej wizycie mnie lekarka uczulala zeby kotow teraz unikac. A ze ja kotow nie mialam, nie mam i raczej nigdy miec nie bede bo mam okropna alergie, no to komu zaufac jak nie lekarzowi? Ale skoro mowicie ze jestescie kociary a toxo nie przechodzilyscie to faktyczne chyba ciezko od kota sie zarazic. Najbardziej to chyba trzeba uwazac na mieso niedogotowane, kielbase wiejska no i myc dokladnie te owoce i warzywa.

Marzy mi sie jakis piesek, bo corka wariuje jak gdzies widzi i pieski i kotki, jak to dzieci, ale to musialaby byc jakas rasa z wlosami a nie z sierscia. Przeklete alergie. Moze po przeprowadzce by sie udalo?

Moja waga to nie wiem jak, troche sie obawiam, bo jem cos co chwile, jak nie to mam mdlosci. Ale z drugiej strony od slodyczy mnie odrzucilo kompletnie wiec moze nie bedzie tak tragicznie.

Za to brzuch mi wystaje juz strasznie!

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Lovi89 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry, ja dopiero wstałam, u mnie narazie niecałe kg do przodu ale z tego co pamietam w pierwszej ciazy tez tak mialam:) co do toxo to tez przechodzilam i tak jak samsaramsa wychowywalam sie na wsi z mnostwem malych kotkow i jadlam brudne truskawki, jablka i wiele innych rzeczy:P milego dnia zycze:*

c6x6s65gsnbi4djq.png

15.09.2014 Nikodem:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    Witam :-) a mi lekarka wczoraj wypisala furaginum a wszędzie pisze zeby nie brac w 1 trymestrze i nie wiem :/

A bardzo silne masz to zapalenie pęcherza? Jak do przeżycia to proponuję urosept wypróbować przed furaginą. To ziołowe, na wyciągu z pietruchy więc dzieciorowi nie powinno zaszkodzić. A co do furaginy z tego co czytałam często ją przepisują w ciąży mimo wszystko, bo zapalenie może bardziej niż furagina zaszkodzić.
    Anielle wrote:
    Ruda, faktycznie bestie przerazajace i matka z Ciebie wyrodna ze tak pozwalasz dziecku na bliskosc ze zwierzetami ;)

Z tym toxo i kotami to sami lekarze nakrecaja. Na ostatniej wizycie mnie lekarka uczulala zeby kotow teraz unikac.

Bo ja zła kobieta jestem ;P. A tak serio to sobie nie wyobrażacie ile kotów przez takich (sorry za stwierdzenie, ale nic innego mi nie przychodzi do głowy) głupich lekarzy ląduje w schroniskach itp. IMHO żeby się o czymś wypowiadać trzeba to poznać, a nie jedynie powtarzać zasłyszane głupoty. Może czasem lekarze powinni z wetami współpracować, szczególnie jeśli o wiedzę o chorobach odzwierzęcych idzie.

Asiulka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    Witam :-) a mi lekarka wczoraj wypisala furaginum a wszędzie pisze zeby nie brac w 1 trymestrze i nie wiem :/

Ja właśnie też słyszałam, że w I trymestrze się nie bierze, w pierwszej ciąży lekarka mówiła mi, żeby nie brać, ale może się zmieniły zalecenia.
    A jak jest w ulotce?
    Mnie też coś szczypało wczoraj i wypiłam sok z żurawiny i przeszło na szczęście. Furagin to był i jest dla mnie złoty lek na zapalenie dróg moczowych. Tylko czy bezpieczny w ciąży.
    Może dopytaj lekarki. Też jestem ciekawa, jak to teraz jest z tym furaginem i braniem go w I trymestrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi też lekarka w poprzedniej ciąży zalecała urosept. Dziękuję za przypomnienie Ruda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie dziewczęta. Do obejrzenia:

https://vimeo.com/61136037

MówmiAgatka, All4love, sisi lubią tę wiadomość

• pestka1 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrum wrote:
    Pestka no tak ale jak masz dziecko w żłobku to masz w domu przy okazji zarazy wszystkich tych dzieci :P

Ja mam swoje prywatne dziecko w przedszkolu plus pracuje w innym przedszkolu wiec wiesz... ;)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zwierząt idzie do schroniska kiedy ludzie oczekują dzieci. Bo większy porządek bo mniejszy kłopot. Ja jeszcze nie wiem jak ogarnę spacer z psem i wózkiem z 5 piętra :-) mój pies niby grzeczny ale czasem chce szybko iść Siku ;-)
    Ale wiem,że coś wymyślimy :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle wrote:

Z tym toxo i kotami to sami lekarze nakrecaja. Na ostatniej wizycie mnie lekarka uczulala zeby kotow teraz unikac. A ze ja kotow nie mialam, nie mam i raczej nigdy miec nie bede bo mam okropna alergie, no to komu zaufac jak nie lekarzowi? Ale skoro mowicie ze jestescie kociary a toxo nie przechodzilyscie to faktyczne chyba ciezko od kota sie zarazic. Najbardziej to chyba trzeba uwazac na mieso niedogotowane, kielbase wiejska no i myc dokladnie te owoce i warzywa.

Marzy mi sie jakis piesek, bo corka wariuje jak gdzies widzi i pieski i kotki, jak to dzieci, ale to musialaby byc jakas rasa z wlosami a nie z sierscia. Przeklete alergie. Moze po przeprowadzce by sie udalo?

Moja waga to nie wiem jak, troche sie obawiam, bo jem cos co chwile, jak nie to mam mdlosci. Ale z drugiej strony od slodyczy mnie odrzucilo kompletnie wiec moze nie bedzie tak tragicznie.

Za to brzuch mi wystaje juz strasznie!
    z włosowych polecam shih tzu ;) kupiłam za własne, zapracowane pieniążki w wieku 15 lat :D Rodzice jak byli przeciwni to się nie rozstają z nią. Jest ich trzecią córeczką. Tata przeciwny wszelkim zwierzętom w domu, nawet imię córeczce nadał Tosia :D
    To pies nie znający agresji. Zęby ma, ale sama nie wie do czego, chyba po to żeby były :D Przytulas, ale lubi też pobuszować po ogrodzie :)
    Fakt minusem są ciągle odrastające włosy, ale można strzyc na krótko i wtedy wiekszego problemu nie ma :)

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz wszystko zaplanowaliśmy. Mamy mieszkanie na parterze, mąż rano będzie wychodził później kolo południa ja i następny jak mąż wróci z pracy po 15. Myśleliśmy zrobić jakąś kuwete na tarasie ale trochę wstyd ;p

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsa ale ja bym chciała psa i wózek np na spacer :-)
    Więc wyniose psa na klatkę i przywiązywać przed winda 2) wywioze wózek,zamknę drzwi
    3) wejdę z psem do windy
    4) teraz klopot jak wyjść z psem i wózkiem z windy żeby pies nie ciągnął :-D reszta do ogarnięcia ;-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Kaz Debiutantka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)
    Postanowiłam nieśmiało zameldować się na wątku.
    Termin z om mam na 30.08. Pierwsze usg 20.01 i jak możecie się domyślać już nie mogę się doczekać, staram się myśleć bardzo pozytywnie i żeby nie zwariować postanowiłam zalogować się na forum :)

awangarda, Ruda Paskuda, All4love, sisi, Basha, Asiulka83, Juuli, Amelia25 lubią tę wiadomość

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja spacer z psem i wózkiem :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Kaz Debiutantka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o zwierzaki też jestem alergikiem i jednocześnie kocham zwierzęta. Mam psa pomeraniana (0ma długi włos) i kota syberyjskiego - podobnie długi włos :)
    W zasadzie kota będę miała - w zeszłym roku odszedł nasz 12 letni kot i teraz czekamy na kociaka.

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Przez miesiąc pół kilo do przodu, wyniki ok. Dostałam skierowanie na resztę badań i na usg które mam zrobić pod koniec stycznia

sisi, Ruda Paskuda, Asiulka83 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaz witamy. Koty pokrewne mamy bo mi się po chacie pałętają norwegi :P

• All4love Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kaz!

20.08.2017 <3
  • sisi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wizyt! Awangarda zdjęcie cudowne <3

Co do wagi to u mnie +2 ale zwalam na święta i brak mdłości ;)

Bardzo bym chciała pieska lub kotka i obiecywałam sobie, że jak kupimy dom to zaraz bedziemy mieli zwierzątko ale kurcze te wyjazdy do Polski, nie ma z kim zostawić :( a na hotele dla zwierząt nas niestety nie stać póki co.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    u nas dziś piękny, słoneczny dzień :)

Nie wiem ile przytyłam bo się nie ważę, myślę, że będzie to około 2kg

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio się Wam chwaliłam, że nie mam objawów i mam się supcio :D

Pragnę zakomunikować, że się zrzygałam. Herbatą. Tak, herbatą, bo od rana jeszcze nic nie zjadłam. :D

Pozdrowionka!

awangarda, Gaduaaa, Lovi89, Otka lubią tę wiadomość

f2w3skjonuh3887q.png
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ