X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, faktycznie bestie przerazajace i matka z Ciebie wyrodna ze tak pozwalasz dziecku na bliskosc ze zwierzetami ;)

Z tym toxo i kotami to sami lekarze nakrecaja. Na ostatniej wizycie mnie lekarka uczulala zeby kotow teraz unikac. A ze ja kotow nie mialam, nie mam i raczej nigdy miec nie bede bo mam okropna alergie, no to komu zaufac jak nie lekarzowi? Ale skoro mowicie ze jestescie kociary a toxo nie przechodzilyscie to faktyczne chyba ciezko od kota sie zarazic. Najbardziej to chyba trzeba uwazac na mieso niedogotowane, kielbase wiejska no i myc dokladnie te owoce i warzywa.

Marzy mi sie jakis piesek, bo corka wariuje jak gdzies widzi i pieski i kotki, jak to dzieci, ale to musialaby byc jakas rasa z wlosami a nie z sierscia. Przeklete alergie. Moze po przeprowadzce by sie udalo?

Moja waga to nie wiem jak, troche sie obawiam, bo jem cos co chwile, jak nie to mam mdlosci. Ale z drugiej strony od slodyczy mnie odrzucilo kompletnie wiec moze nie bedzie tak tragicznie.

Za to brzuch mi wystaje juz strasznie!

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Lovi89 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry, ja dopiero wstałam, u mnie narazie niecałe kg do przodu ale z tego co pamietam w pierwszej ciazy tez tak mialam:) co do toxo to tez przechodzilam i tak jak samsaramsa wychowywalam sie na wsi z mnostwem malych kotkow i jadlam brudne truskawki, jablka i wiele innych rzeczy:P milego dnia zycze:*

c6x6s65gsnbi4djq.png

15.09.2014 Nikodem:*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    Witam :-) a mi lekarka wczoraj wypisala furaginum a wszędzie pisze zeby nie brac w 1 trymestrze i nie wiem :/

A bardzo silne masz to zapalenie pęcherza? Jak do przeżycia to proponuję urosept wypróbować przed furaginą. To ziołowe, na wyciągu z pietruchy więc dzieciorowi nie powinno zaszkodzić. A co do furaginy z tego co czytałam często ją przepisują w ciąży mimo wszystko, bo zapalenie może bardziej niż furagina zaszkodzić.
    Anielle wrote:
    Ruda, faktycznie bestie przerazajace i matka z Ciebie wyrodna ze tak pozwalasz dziecku na bliskosc ze zwierzetami ;)

Z tym toxo i kotami to sami lekarze nakrecaja. Na ostatniej wizycie mnie lekarka uczulala zeby kotow teraz unikac.

Bo ja zła kobieta jestem ;P. A tak serio to sobie nie wyobrażacie ile kotów przez takich (sorry za stwierdzenie, ale nic innego mi nie przychodzi do głowy) głupich lekarzy ląduje w schroniskach itp. IMHO żeby się o czymś wypowiadać trzeba to poznać, a nie jedynie powtarzać zasłyszane głupoty. Może czasem lekarze powinni z wetami współpracować, szczególnie jeśli o wiedzę o chorobach odzwierzęcych idzie.

Asiulka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    Witam :-) a mi lekarka wczoraj wypisala furaginum a wszędzie pisze zeby nie brac w 1 trymestrze i nie wiem :/

Ja właśnie też słyszałam, że w I trymestrze się nie bierze, w pierwszej ciąży lekarka mówiła mi, żeby nie brać, ale może się zmieniły zalecenia.
    A jak jest w ulotce?
    Mnie też coś szczypało wczoraj i wypiłam sok z żurawiny i przeszło na szczęście. Furagin to był i jest dla mnie złoty lek na zapalenie dróg moczowych. Tylko czy bezpieczny w ciąży.
    Może dopytaj lekarki. Też jestem ciekawa, jak to teraz jest z tym furaginem i braniem go w I trymestrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi też lekarka w poprzedniej ciąży zalecała urosept. Dziękuję za przypomnienie Ruda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie dziewczęta. Do obejrzenia:

https://vimeo.com/61136037

MówmiAgatka, All4love, sisi lubią tę wiadomość

• pestka1 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrum wrote:
    Pestka no tak ale jak masz dziecko w żłobku to masz w domu przy okazji zarazy wszystkich tych dzieci :P

Ja mam swoje prywatne dziecko w przedszkolu plus pracuje w innym przedszkolu wiec wiesz... ;)

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zwierząt idzie do schroniska kiedy ludzie oczekują dzieci. Bo większy porządek bo mniejszy kłopot. Ja jeszcze nie wiem jak ogarnę spacer z psem i wózkiem z 5 piętra :-) mój pies niby grzeczny ale czasem chce szybko iść Siku ;-)
    Ale wiem,że coś wymyślimy :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle wrote:

Z tym toxo i kotami to sami lekarze nakrecaja. Na ostatniej wizycie mnie lekarka uczulala zeby kotow teraz unikac. A ze ja kotow nie mialam, nie mam i raczej nigdy miec nie bede bo mam okropna alergie, no to komu zaufac jak nie lekarzowi? Ale skoro mowicie ze jestescie kociary a toxo nie przechodzilyscie to faktyczne chyba ciezko od kota sie zarazic. Najbardziej to chyba trzeba uwazac na mieso niedogotowane, kielbase wiejska no i myc dokladnie te owoce i warzywa.

Marzy mi sie jakis piesek, bo corka wariuje jak gdzies widzi i pieski i kotki, jak to dzieci, ale to musialaby byc jakas rasa z wlosami a nie z sierscia. Przeklete alergie. Moze po przeprowadzce by sie udalo?

Moja waga to nie wiem jak, troche sie obawiam, bo jem cos co chwile, jak nie to mam mdlosci. Ale z drugiej strony od slodyczy mnie odrzucilo kompletnie wiec moze nie bedzie tak tragicznie.

Za to brzuch mi wystaje juz strasznie!
    z włosowych polecam shih tzu ;) kupiłam za własne, zapracowane pieniążki w wieku 15 lat :D Rodzice jak byli przeciwni to się nie rozstają z nią. Jest ich trzecią córeczką. Tata przeciwny wszelkim zwierzętom w domu, nawet imię córeczce nadał Tosia :D
    To pies nie znający agresji. Zęby ma, ale sama nie wie do czego, chyba po to żeby były :D Przytulas, ale lubi też pobuszować po ogrodzie :)
    Fakt minusem są ciągle odrastające włosy, ale można strzyc na krótko i wtedy wiekszego problemu nie ma :)

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz wszystko zaplanowaliśmy. Mamy mieszkanie na parterze, mąż rano będzie wychodził później kolo południa ja i następny jak mąż wróci z pracy po 15. Myśleliśmy zrobić jakąś kuwete na tarasie ale trochę wstyd ;p

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsa ale ja bym chciała psa i wózek np na spacer :-)
    Więc wyniose psa na klatkę i przywiązywać przed winda 2) wywioze wózek,zamknę drzwi
    3) wejdę z psem do windy
    4) teraz klopot jak wyjść z psem i wózkiem z windy żeby pies nie ciągnął :-D reszta do ogarnięcia ;-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Kaz Debiutantka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)
    Postanowiłam nieśmiało zameldować się na wątku.
    Termin z om mam na 30.08. Pierwsze usg 20.01 i jak możecie się domyślać już nie mogę się doczekać, staram się myśleć bardzo pozytywnie i żeby nie zwariować postanowiłam zalogować się na forum :)

awangarda, Ruda Paskuda, All4love, sisi, Basha, Asiulka83, Juuli, Amelia25 lubią tę wiadomość

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja spacer z psem i wózkiem :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Kaz Debiutantka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o zwierzaki też jestem alergikiem i jednocześnie kocham zwierzęta. Mam psa pomeraniana (0ma długi włos) i kota syberyjskiego - podobnie długi włos :)
    W zasadzie kota będę miała - w zeszłym roku odszedł nasz 12 letni kot i teraz czekamy na kociaka.

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Przez miesiąc pół kilo do przodu, wyniki ok. Dostałam skierowanie na resztę badań i na usg które mam zrobić pod koniec stycznia

sisi, Ruda Paskuda, Asiulka83 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaz witamy. Koty pokrewne mamy bo mi się po chacie pałętają norwegi :P

• All4love Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kaz!

20.08.2017 <3
  • sisi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wizyt! Awangarda zdjęcie cudowne <3

Co do wagi to u mnie +2 ale zwalam na święta i brak mdłości ;)

Bardzo bym chciała pieska lub kotka i obiecywałam sobie, że jak kupimy dom to zaraz bedziemy mieli zwierzątko ale kurcze te wyjazdy do Polski, nie ma z kim zostawić :( a na hotele dla zwierząt nas niestety nie stać póki co.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    u nas dziś piękny, słoneczny dzień :)

Nie wiem ile przytyłam bo się nie ważę, myślę, że będzie to około 2kg

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio się Wam chwaliłam, że nie mam objawów i mam się supcio :D

Pragnę zakomunikować, że się zrzygałam. Herbatą. Tak, herbatą, bo od rana jeszcze nic nie zjadłam. :D

Pozdrowionka!

awangarda, Gaduaaa, Lovi89, Otka lubią tę wiadomość

f2w3skjonuh3887q.png
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ