Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
itakasia, to moja pierwsza rewolucja w tej ciąży Wcześniej ani mdlości, ani wymiotów.
Po prostu przymuję, że herbata była niedobra
Mój facet wpada przerażony do łazienki z pytaniem czy wszystko ok, a ja siedzę na płytkach już po wszystkim i śmieję się sama do siebie ze łzami w oczach -
Kira ja tak mam najczęsciej. Wymiotuje jak nic nie zjem. Raz chyba tylko po jedzeniu mi się przytrafiło. a tak to woda, sok, herbata Ale to jest przyjemniejsze, niż po jedzeniu
-
Kaz wrote:Cześć wszystkim
Postanowiłam nieśmiało zameldować się na wątku.
Termin z om mam na 30.08. Pierwsze usg 20.01 i jak możecie się domyślać już nie mogę się doczekać, staram się myśleć bardzo pozytywnie i żeby nie zwariować postanowiłam zalogować się na forum
Witaj z nami
Dopisalam do listy na 4 stronie
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
wypytałam chyba wszystkich i dużo osob bralo furaginum w pierwszym trymestrze w aptece tez babka powiedziała ze jednak bakterie sa gorsze niż te tabletki i mam się nie bac ....
my mamy 2 psy ale jeden jest u moich rodzicow z racji tego ze nie mogłam jak się pzeprowadzalam do mojego zabrać bokserke a drugi jest tu z nami chow chow ...kochane lagodne ale już wiekowe ....
Myslicie ze na tych prenatalnych będzie już widać co będzie ?
19.12. jest , 09.01 3.84 cm , 21.01 5,65 cm , 6.02 8,06 cm Boy 2.03 238g 15,05 1500 g 27.07 3540
-
Współczuję mdłości, u mnie jak na tę chwilę bez objawów (poza wrażliwymi piersiami i wahaniem nastrojów) - w pierwszej ciąży było podobnie
Nadrabiam trochę wątek - świetne zdjęcia z usg, aż się rozmarzyłam
Też bym chętnie coś dziś sobie zamówiła zamiast gotować, bo mam dzień totalnego niechcieja - najchętniej nie podnosiłabym się dziś z kanapy. No ale zupa już się pyrkoli więc się przemogłam -
Witam Was kobitki Ja jeśli chodzi o wagę to spadła 3 kg póki co ze względu na wymioty, choć teraz już jest lepiej Tak jak zalecił lekarz zrobiłam badanie moczu i jest ok ale CRP wyższy niż w normach. Orientujecie się może cóż to? Zlecił mi z uwagi na wczorajsze plamienia i ból pęcherza, podbrzusza. Co do toxo to też nie przechodziłam a mam dwa cudowne kociaki
Już się dodzwoniłam do lekarza:) Także CRP mam powtórzyć za 7 dni i pić soczek z żurawiny Także cieszę się!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 13:38
-
Cześć dzieczyny!
Postanowiłam dołączyć do sierpniowych mam.
Termin mam na 11.08. Jestem już po pierwszym USG (07.01). Fasolka ma już 23 mm i wszystko z nią OK Z objawów niestety mam mdłości już od 6 tygodnia i póki co nie odpuszczają.All4love, Asiulka83, sisi, Amelia25, MówmiAgatka, Otka lubią tę wiadomość
Cytrynka -
dominique85 wrote:Cześć dzieczyny!
Postanowiłam dołączyć do sierpniowych mam.
Termin mam na 11.08. Jestem już po pierwszym USG (07.01). Fasolka ma już 23 mm i wszystko z nią OK Z objawów niestety mam mdłości już od 6 tygodnia i póki co nie odpuszczają.
Witaj z nami
Wpisuję na listę na 4 stronie
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Dzień dobry
Sama w to nie wierzę, ale dopiero wstałam! I to telefon mnie obudził, a nie wstałam sama A położyłam się wczoraj o 23... Tyle, że siku wstałam z 5 razy, ale rolety pozasłaniane to wracałam do wyrka i dalej chrapanko"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Dziewczyny, ponawiam pytanie, pomożecie?
Jest jakieś ograniczenie do kiedy trzeba wykonać badania krwi 1 trym? Bo ja jestem wstępnie umówiona na 18 stycznia, wg OM będzie to 10t1d, wg owu około tydzień mniej. Nie będzie to za późno? A i długo czeka się na te wszystkie wyniki? Będę robiła w środę, a wizyta w pon, i zastanawiam się, czy wszystkie wyniki już będą.
Zosia 10.01.2019
Adaś 20.08.2017
[*]29. 09.2016
Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 -
Cherry chcialam podpytac o twoje odczucia po syropie z cebuli, mam wrazenie, ze to odkaslywanie po nim mi sie nasililo, czytalam ze syrop ten ma wlasnie wlasciwosci wyksztusne, tez tak mialas??
Olis87 ja mialam wiekszosc wynikow tego samego dnia, a hiv, hcv i wr nastepnego. Nie mam pojecia do kiedy powinno sie je wykonac, wiec nie pomoge...olis87 lubi tę wiadomość
Cudzie trwaj...