Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MavisDracula wrote:Dziewczyny jest serce! Słyszałam jak mocno bije:-) Maluszek jest o tydzień młodszy ale jest, cały i zdrowy! Jestem przeszczęśliwa!
SUPER !!!!! niech rosnie maluszek
19.12. jest , 09.01 3.84 cm , 21.01 5,65 cm , 6.02 8,06 cm Boy 2.03 238g 15,05 1500 g 27.07 3540
-
MavisDracula wrote:Dziewczyny jest serce! Słyszałam jak mocno bije:-) Maluszek jest o tydzień młodszy ale jest, cały i zdrowy! Jestem przeszczęśliwa!"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
MavisDracula wrote:Dziewczyny jest serce! Słyszałam jak mocno bije:-) Maluszek jest o tydzień młodszy ale jest, cały i zdrowy! Jestem przeszczęśliwa!
Dziewczyny, czy Wy też macie takie bóle podbrzusza jak na okres, tylko mocniejsze? Ja od wczorajszego wieczoru co jakiś czas odczuwałam i dzisiaj rano. Wzięłam magnez i trochę przeszło, ale cały czas biegam do łazienki sprawdzać czy przypadkiem nie plamię. Gin mówiła, że bóle podbrzusza mogą niepokoić jak są silne i dodatkowo plamienia/krwawienia, ale sama już nie wiem co oznacza silne, bo ja ogólnie okresy przechodziłam z dużym bólem przez pierwsze 2 dni. Rano spanikowałam i umówiłam się do gina innego, co ma podobno najlepsze USG, i 4 moje znajome prowadziły u niego swoje ciąże i go zachwalały. Chciałam się do Niego od razu zapisać, ale brak było terminów na najbliższe 2 miesiące, a tu akurat zwolnił się termin 17 styczna o 18.00. Więc jestem już zapisana, i zobaczymy czy w trakcie nie zmienię lekarza prowadzącego, chociaż na swoją też nie narzekam, ale jest młodziutka, i brak mi o niej opinii jak prowadzi ciążę. W każdym razie rozpisałam się, a po prostu zaczynam schizować, czy nie będzie powtórki z poprzedniej ciąży:( Potrzebuję pozytywnego myślenia!
Zosia 10.01.2019
Adaś 20.08.2017
[*]29. 09.2016
Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 -
Mavis, Isabelle gratulacje!
No i cudnie, niech zdrowo rosną kruszynki.
Olis no właśnie ciężko powiedzieć co to znaczy silny ból. Myślę, że przy rozciąganiu macicy bóle na tym etapie jak najbardziej są normalne, a jeśli Cię coś niepokoi to może przedzwoń do swojej ginekolog i podpytaj co zaleca, a w między czasie odpoczywajWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 15:06
olis87 lubi tę wiadomość
-
olis
doskonale rozumiem schizy bo rano brak mdłości i bólu piersi plus bóle podbrzusza spowodowały u mnie totalną panikę. teraz podbrzusze nie boli a mdłości wróciły. nawet poprosiłam gina o wizytę na dziś, ale już odwołałam. muszę się ogarnąć i wytrzymać do 27 stycznia. pewnie pomyślał, że jestem nienormalna. pewnie nie ja jedna życzę spokoju kochanaolis87 lubi tę wiadomość
-
Olis mi w pierwszej ciąży też dokuczaly takie bóle. Wszystko się rozciąga i boli. Spróbuj z nospa. 3x1 i zobacz czy przejdzie.
Teraz też mam takie bóle ale już wiem ze nie oznaczają nic złego i przestalam sie przejmować. Jednak wiem jak niewiele wystarczy zeby sie zacząć niepokoić. Duzo odpoczywaj i pamietaj tylko spokój nas uratuje
olis87 lubi tę wiadomość
-
A co do detektorów. Mąż nie chciał żebym kupowała bo będę panikowac itp. Ale nie posluchalam. Kupiłam używany. Słuchałam serduszka od 13 tc do momentu poczucia wyraźnych ruchów czyli jakiegos 22 tc codziennie. A później wyladowal w szafie. Dzięki niemu byłam dużo spokojniejsza.
Papierówka lubi tę wiadomość
-
ewula1275 wrote:Witam chciała bym dołączyc do początkowej listy mamusiek sierpniowych tylko nie bardzo wiem jak?37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek 28.02.2017 -
Ma któraś z was coś jak śluz płodny? Dzisiaj zauważyłam i nie wiem czy się niepokoić... Wcześniej był mleczny rzadki, było go dużo, teraz jak przy owulacji przezroczysty i mega rozciągliwy.Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
olis87 z nieba mi spadłaś z tymi informacjami, zwłaszcza, że jesteśmy w podobnym tc. Mnie cały wczorajszy dzień pobolewał brzuch, w moim mniemaniu dość silnie, ponieważ ja jestem takim przypadkiem, że nie mam bóli miesiączkowych (okres z zaskoczenia). Dlatego się zdziwiłam. Też nie plamię więc chyba na razie jest ok. Dziś pobolewa a właściwie bardziej ciągnie niż pobolewa jedynie gdy dużej stoję czy chodzę. Staram się w miarę możliwości poleżeć ile się da. Jutro mam wizytę u doktorowej o 15 więc może ona powie co tam się dzieje.