Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry wszystkim...
wyspana.. chyba.. a Wy ?
wypiję dziś tą kawę prawdziwą w małej filiżance, jestem niskociśnieniowa i nie dam rady bez kawy na prawdę .. myślę że jak mam poronić to poronię i 1 kawa ku temu się nie przyczyni..
Samsaramsa ale długi nick.. muszę go sobie jakoś skrócić Pytałaś o pracę, no ja muszę sobie odpuścić i pracuję tylko do 16 grudnia i to wybiórczo... generalnie mieszkam w Irlandii i tymczasowo sprzątam mieszkania i biura na własny rachunek.. no i czasami jest długo i duże domy. Nie chcę się szarpać.. Czasami Trzeba odkurzyć 200metrowy dom.. ciężkim odkurzaczem i jeszcze umyć podłogi.. ale tak żeby się świeciły bo to białe kafle.. tak więc za dużo dla mnie. Mam na myśli cały mój dzień.. Mam 2 synów 8 i 6 lat.. muszę rano wstać poszykować śniadania, do szkoły.. posprzątać swój dom.. przygotować obiad.. iść do pracy np na 5 godzin sprzątania, odebrać dzieci ze szkoły wrócić do domu.. dokończyć obiad.. i ogarnąć dalej wszystko , bo nie zawsze zdążę rano wszystko obrobić.. potem muszę posprzątać po tym obiedzie zrobić lekcję z chłopakami i już jest kuźwa 16-17.. wraca stary... zaś podaj obiad, ogarnij po tym.. i suma sumarum padam na cycki.. a teraz jestem świeżo po poronieniu i nie mogę sobie na taki tryb pozwolić..Fabian Cyprian Tymuś -
Witaj Madzik :*
Ja jestem fryzjerką i mam takie mieszane uczucia, niby chce pracować ale boję się tej chemii farby, trwałe itp. Zobaczymy co lekarz mi powie. Robi mi się słabo jak długo stoję. Wczoraj szefowa się mnie pytała czy źle się czuje bo jakoś tak dziwnie wyglądam, sprawę zgonilam na jasny podkład xd też jestem po poronieniu ale to było 5 lat temu ( była wpadka ale ucieszyłam się i bardzo to przeżyłam)
Gaduaaa czasami lepiej odpuścić niż później mieć wyrzuty sumieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 07:14
Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
Samsaramsa wrote:Witaj Madzik :*
Ja jestem fryzjerką i mam takie mieszane uczucia, niby chce pracować ale boję się tej chemii farby, trwałe itp. Zobaczymy co lekarz mi powie. Robi mi się słabo jak długo stoję. Wczoraj szefowa się mnie pytała czy źle się czuje bo jakoś tak dziwnie wyglądam, sprawę zgonilam na jasny podkład xd też jestem po poronieniu ale to było 5 lat temu ( była wpadka ale ucieszyłam się i bardzo to przeżyłam)
Gaduaaa czasami lepiej odpuścić niż później mieć wyrzuty sumienia
a w ramach fryzjerstwa.. mam 10 grudnia fryzjera.. rozjaśnianie... ewentualnie farba... zrezygnować? i przeczekać ten czas do 2 trymestru?Fabian Cyprian Tymuś -
Samsaramsa wrote:U nas dla kobiet w ciąży są farby bez amoniaku, chociaż nawet w tych zwykłych juz jest bardzo mało amoniaku. Zazwyczaj klientki czekają do 2 trymestru. Gorzej jest z rozjasnianiem bo czasami przez hormony może wyjść nieciekawie
a święta za pasem.. wyglądam jak debil
co tu robić kuźwa ..Fabian Cyprian Tymuś -
Gaduaaa wrote:no właśnie.. a ja mam jasny blond i odrost od lipca !!!!!!!!!!!!!!
a święta za pasem.. wyglądam jak debil
co tu robić kuźwa ..
Ombre na farbie bez amoniakuWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 07:33
Gaduaaa lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Czy Was wszystkie bolą piersi ?
Bo mnie w ogóle... ani nie są większa, ani cięższe ani pełniejsze.. jedynie tyci jędrniejsze i to wszystko.. mam się tym martwić?
Cały czas coś mnie kuje na wysokości jajników.Szarpie, ciągnie.. jak stoję lub chodzę, coś robię.. muszę przerywać bo taki dyskomfort bolesny mam.. Któraś z Was też tego doświadcza?Fabian Cyprian Tymuś -
Gaduaaa wrote:Czy Was wszystkie bolą piersi ?
Bo mnie w ogóle... ani nie są większa, ani cięższe ani pełniejsze.. jedynie tyci jędrniejsze i to wszystko.. mam się tym martwić?
Cały czas coś mnie kuje na wysokości jajników.Szarpie, ciągnie.. jak stoję lub chodzę, coś robię.. muszę przerywać bo taki dyskomfort bolesny mam.. Któraś z Was też tego doświadcza?
Co do piersi mam to samo, trochę mniej obwisle:P
Dyskomfort w brzuchu też czuje, gin mnie uspokajal, że to normalne.
Kochana odpedzamy złe myśli, obie rodzimy w wakacje!
mama:
-
Gadua mnie piersi bolą przy dotyku czy ruchu i są wrażliwe a co do jajec to teraz już nic nie czuje bardzo rzadko takie kilkusekundowe uklucie
A co do zwolnienia to liczę ze je dostanę pracuje w państwowym żłobku i kocham te pracę ale mam tam oddział zakaźnych przez ostatnie 2 tygodnie była już jelitowka, szkarlatyna, 1 dziecko z ospa o gorączkach i kipach juz nie wspomnęWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 07:48
-
Gaduaaa wrote:No właśnie w poprzedniej ciąży bolały mnie od 11dpo i to tak że masakra... umierałam z bólu... i nie miałam żadnych szarpnięć i bólu w podbrzuszu
Kochana każda ciąża inna. Spokojnie :* będzie dobrze!Gaduaaa lubi tę wiadomość
mama:
-
kate88:) wrote:Gadua mnie piersi bolą przy dotyku czy ruchu i są wrażliwe a co do jajec to teraz już nic nie czuje bardzo rzadko takie kilkusekundowe uklucie
A co do zwolnienia to liczę ze je dostanę pracuje w państwowym żłobku i kocham te pracę ale mam tam oddział zakaźnych przez ostatnie 2 tygodnie była już jelitowka, szkarlatyna, 1 dziecko z ospa o gorączkach i kipach juz nie wspomnęFabian Cyprian Tymuś -
Kate i musisz się trochę odzwigac dzieciaków
Gaduaaa mnie piersi zaczynają zawsze boleć jeszcze przed owulacją. W tamtym cyklu tez miałam bardzo obolałe a ciąży nie było. Wydaje mi się że to kwestia indywidualna. Nie ma co panikować i porównywać między sobą bo każdy jest inny i będzie miał inne objawy. Musisz być dobrej myśliGaduaaa lubi tę wiadomość