X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim... :)
    wyspana.. chyba.. :) a Wy ?
    wypiję dziś tą kawę prawdziwą w małej filiżance, jestem niskociśnieniowa i nie dam rady bez kawy na prawdę .. myślę że jak mam poronić to poronię i 1 kawa ku temu się nie przyczyni..

Samsaramsa ale długi nick.. muszę go sobie jakoś skrócić ;) Pytałaś o pracę, no ja muszę sobie odpuścić i pracuję tylko do 16 grudnia i to wybiórczo... generalnie mieszkam w Irlandii i tymczasowo sprzątam mieszkania i biura na własny rachunek.. no i czasami jest długo i duże domy. Nie chcę się szarpać.. Czasami Trzeba odkurzyć 200metrowy dom.. ciężkim odkurzaczem i jeszcze umyć podłogi.. ale tak żeby się świeciły bo to białe kafle.. tak więc za dużo dla mnie. Mam na myśli cały mój dzień.. Mam 2 synów 8 i 6 lat.. muszę rano wstać poszykować śniadania, do szkoły.. posprzątać swój dom.. przygotować obiad.. iść do pracy np na 5 godzin sprzątania, odebrać dzieci ze szkoły wrócić do domu.. dokończyć obiad.. i ogarnąć dalej wszystko , bo nie zawsze zdążę rano wszystko obrobić.. potem muszę posprzątać po tym obiedzie zrobić lekcję z chłopakami i już jest kuźwa 16-17.. wraca stary... zaś podaj obiad, ogarnij po tym.. i suma sumarum padam na cycki.. a teraz jestem świeżo po poronieniu i nie mogę sobie na taki tryb pozwolić..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • madzik07 Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich i ciesze sie ze moge dolaczyc do sierpniowych mamus 2017..

kate88:), sisi, Tova33 lubią tę wiadomość

ep7weak.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Madzik :*
    Ja jestem fryzjerką i mam takie mieszane uczucia, niby chce pracować ale boję się tej chemii farby, trwałe itp. Zobaczymy co lekarz mi powie. Robi mi się słabo jak długo stoję. Wczoraj szefowa się mnie pytała czy źle się czuje bo jakoś tak dziwnie wyglądam, sprawę zgonilam na jasny podkład xd też jestem po poronieniu ale to było 5 lat temu ( była wpadka ale ucieszyłam się i bardzo to przeżyłam)
    Gaduaaa czasami lepiej odpuścić niż później mieć wyrzuty sumienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 07:14

Gaduaaa lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Witaj Madzik :*
    Ja jestem fryzjerką i mam takie mieszane uczucia, niby chce pracować ale boję się tej chemii farby, trwałe itp. Zobaczymy co lekarz mi powie. Robi mi się słabo jak długo stoję. Wczoraj szefowa się mnie pytała czy źle się czuje bo jakoś tak dziwnie wyglądam, sprawę zgonilam na jasny podkład xd też jestem po poronieniu ale to było 5 lat temu ( była wpadka ale ucieszyłam się i bardzo to przeżyłam)
    Gaduaaa czasami lepiej odpuścić niż później mieć wyrzuty sumienia
    dokładnie ! :) potem jak coś się stanie (tfu, tfu) to będę sobie w brodę pluć..

a w ramach fryzjerstwa.. mam 10 grudnia fryzjera.. rozjaśnianie... ewentualnie farba... zrezygnować? i przeczekać ten czas do 2 trymestru?

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dla kobiet w ciąży są farby bez amoniaku, chociaż nawet w tych zwykłych juz jest bardzo mało amoniaku. Zazwyczaj klientki czekają do 2 trymestru. Gorzej jest z rozjasnianiem bo czasami przez hormony może wyjść nieciekawie

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola1 wrote:
    kate pijesz dalej miovarian?
    Nie piję oddałam w dobre ręce ;) biorę tylko kwas foliowy i wit d. :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    U nas dla kobiet w ciąży są farby bez amoniaku, chociaż nawet w tych zwykłych juz jest bardzo mało amoniaku. Zazwyczaj klientki czekają do 2 trymestru. Gorzej jest z rozjasnianiem bo czasami przez hormony może wyjść nieciekawie
    no właśnie.. a ja mam jasny blond i odrost od lipca !!!!!!!!!!!!!!
    a święta za pasem.. wyglądam jak debil :(
    co tu robić kuźwa ..

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja też najprawdopodobniej pójdę po wizycie serduszkowej na zwolnienie

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no właśnie.. a ja mam jasny blond i odrost od lipca !!!!!!!!!!!!!!
    a święta za pasem.. wyglądam jak debil :(
    co tu robić kuźwa ..

Ombre na farbie bez amoniaku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 07:33

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzik07 wrote:
    Witam wszystkich i ciesze sie ze moge dolaczyc do sierpniowych mamus 2017..

Witaj :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie zrób ombre ;)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Was wszystkie bolą piersi ?
    Bo mnie w ogóle... ani nie są większa, ani cięższe ani pełniejsze.. jedynie tyci jędrniejsze i to wszystko.. mam się tym martwić?
    Cały czas coś mnie kuje na wysokości jajników.Szarpie, ciągnie.. jak stoję lub chodzę, coś robię.. muszę przerywać bo taki dyskomfort bolesny mam.. Któraś z Was też tego doświadcza?

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Czy Was wszystkie bolą piersi ?
    Bo mnie w ogóle... ani nie są większa, ani cięższe ani pełniejsze.. jedynie tyci jędrniejsze i to wszystko.. mam się tym martwić?
    Cały czas coś mnie kuje na wysokości jajników.Szarpie, ciągnie.. jak stoję lub chodzę, coś robię.. muszę przerywać bo taki dyskomfort bolesny mam.. Któraś z Was też tego doświadcza?

Co do piersi mam to samo, trochę mniej obwisle:P
    Dyskomfort w brzuchu też czuje, gin mnie uspokajal, że to normalne.

Kochana odpedzamy złe myśli, obie rodzimy w wakacje!

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jajnikami też tak mam. A piersi u mnie to tragedia z dnia na dzień coraz gorzej :/ każda ciąża jest inna, inne będą bolały inne nie.

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ... witam nowe mamusie. Powpisuje na listę po pracy .. a teraz zmykam :* ! Buziaczki ( znowu dobry humor )

Gaduaaa, Cherry_Blossom, Tova33 lubią tę wiadomość

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie w poprzedniej ciąży bolały mnie od 11dpo i to tak że masakra... umierałam z bólu... i nie miałam żadnych szarpnięć i bólu w podbrzuszu

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadua mnie piersi bolą przy dotyku czy ruchu i są wrażliwe a co do jajec to teraz już nic nie czuje bardzo rzadko takie kilkusekundowe uklucie :)
    A co do zwolnienia to liczę ze je dostanę :) pracuje w państwowym żłobku i kocham te pracę ale mam tam oddział zakaźnych :/ przez ostatnie 2 tygodnie była już jelitowka, szkarlatyna, 1 dziecko z ospa o gorączkach i kipach juz nie wspomnę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 07:48

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    No właśnie w poprzedniej ciąży bolały mnie od 11dpo i to tak że masakra... umierałam z bólu... i nie miałam żadnych szarpnięć i bólu w podbrzuszu

Kochana każda ciąża inna. Spokojnie :* będzie dobrze!

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate88:) wrote:
    Gadua mnie piersi bolą przy dotyku czy ruchu i są wrażliwe a co do jajec to teraz już nic nie czuje bardzo rzadko takie kilkusekundowe uklucie :)
    A co do zwolnienia to liczę ze je dostanę :) pracuje w państwowym żłobku i kocham te pracę ale mam tam oddział zakaźnych :/ przez ostatnie 2 tygodnie była już jelitowka, szkarlatyna, 1 dziecko z ospa o gorączkach i kipach juz nie wspomnę ;)
    no to faktycznie nie ma co ryzykować .. takie zakaźne choroby są niebezpieczne wiadomo

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate i musisz się trochę odzwigac dzieciaków
    Gaduaaa mnie piersi zaczynają zawsze boleć jeszcze przed owulacją. W tamtym cyklu tez miałam bardzo obolałe a ciąży nie było. Wydaje mi się że to kwestia indywidualna. Nie ma co panikować i porównywać między sobą bo każdy jest inny i będzie miał inne objawy. Musisz być dobrej myśli

3jgxyx8dvoujfeze.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ