Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Najmłodsza, gratuluje! Super wiesci
Leci super wyniki! Ja na trisomie 21 mam 1:3000 i minlekarka powiedziała ze bardzo dobry wynik to Twój to juz wogole
Możecie mi napisać jakie jeszcze inne trisomie wykrywa u was ten Pappa? I co to sa za choroby? Bo ja mam wynik tylko na 21 a tez Pappa robiłam... -
Sisi super brzuszek już widoczny
podoba mi się heh
Agroszek marzę o tym samym
awangarda zdecydowanie waga szwankuje hehe
ss25 co za piękny zakupśliczne ubranka
ja się jeszcze wstrzymuję z zakupami.. bo nie wiem jaka płeć.. jutro usg w szpitalu.. może coś znajdą? Młode się ujawni ? Marzenie !
Jesnionka super że wyniki prawidłowe !
Rudzielec gratsy córunizazdro pozytywne oczywiście
współczuje megaśnie zatrucia aaaaaa
Puldzia mnie też męczą mdłości.. ale wieczorne... od chyba 2 tyg nie jadam kolacji bo nic nie mogę wcisnąć.. oczywiście rano o 6 wstaję już głodna jak wilk.. no ale wieczorem niestety...
Asiulka83 też już jesteś że tak powiem WIDOCZNAfajny brzucholek
llalkaspoko ja jestem też kurczak.. 167cm.. i teraz 60kg żywej wagi !!! masakra
lexi extra wynikigratsy !
najmłodsza_staraczka super wieścigratuluję syna !
a ja mam jutro właśnie wizytę w szpitalu i może uda mi się poznać płeć.. chciałabym kurczę.. chociaż to Irlandia , sprzęt pewnie dziadowski...
co do połówkowych to nie mam pojęcia kiedy mi tutaj zrobią.. koło 20tc na pewno.. ah ta Irlandia..sisi, ss25, Asiulka83, kayka93 lubią tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
U mnie jest jeszcze trisomia 18 i 13.
Z tego co kojarzę to zespół edwardsa i patou. Ale pewna nie jestem .
Jestem po wizycie. Maluszka tylko na szybko podejrzalysmy więc nie wiem ile ma ale pani dr stawia na siusiaka. A na prenatalnych była dziewczynka także dopiero za 4 tygodnie zobaczymy co tam sie klujechociaż ja cały czas twierdzę ze będzie córka
Za 3 tyg mam jednak pomału spróbować odstawić lutke. Zobaczymy jak zareaguje. No i umowilam sie na polowkowe na 22.03.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 18:52
K_A_M_A, Najmłodsza_staraczka, sisi, Samsaramsa, llallka, BrumBrum, ss25, Gaduaaa, Asiulka83, pff_prl lubią tę wiadomość
-
Tolik123 wrote:Kochane, dolaczam sie;) termin z ostatniego USG 29.08, pozdrawiam Was dziewczyny i niesmialo prosze o przyjecie do grona:)
Cześć i czołem, masz mój początkowy termin teraz z USG wychodzi 27 sierpnia. Fajnie, że jest ktoś z końcówki miesiąca, bo czułam się strasznie... zacofanaWiększość już po prenatalnych i szykują się do połówkowych, a ja w lesie. Napisz coś więcej, to Twoja pierwsza ciąża?
Rozgość się, na pewno zostaniesz ciepło przyjęta, dziewczyny są megaTolik123 lubi tę wiadomość
-
Samsa, dzięki za info dotyczące wagi poszczególnych "elementów" ciąży
Ja ostatnio szukałam w necie, ale chyba coś z hasłami nie trafiam. Podasz link? Chciałabym obserwować przyrost wagi.
A tak w ogóle jeśli chodzi o naszą wagę, to wczoraj mi położna powiedziała, że powinno przybywać od teraz mniej więcej 1kg na miesiąc. U mnie to troszkę więcej
Byłam dzisiaj w centrum handlowym i omijałam szerokim łukiem sklepy dla dzieciaków, ale za to upatrzyłam sobie buty w Badurze i listonoszkę w Ochniku. Po 10.02 tam wrócę. Ech, słaba ta moja silna wolaNO ALE PRZECIEŻ WIOSNA IDZIE, TRZEBA WYGLĄDAĆ!
A tak w ogóle, to ostatnio totalnie nie chce mi się kupować ciuchów dla mnie, jakoś tak nie mam pomysłu, bo mam wrażenie, że zaraz urosnę i nawet jakbym chciała coś kupić z myślą "na wiosnę", to i tak nie mam pojęcia jak będę wyglądała i jaki brać rozmiar.
Oby to były moje jedyne rozterki w czasie ciąży. Wam życzę takich samych
EDIT: a co do brania zdjęć USG z wizyty, to mi też kiedyś nie dała, ale ją ubejtałam i mi wycięła jedno z tych, które chciała do karty dołączyćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 22:03
-
Ważne pytanie-jakie lykacie witaminy? Gin mi zalecił żebym oprócz witamin przyjmowala żelazo bo wyniki ok ale krew mogłaby być lepsza, tylko już się naczytałam że żelazo w ciąży nie jest takie bezpieczne i tak myślę czy kupić z żelazem czy bez a postawić na produkty które go mają dużo? Wiadomo że co naturalne lepsze ale co o tym myślicie? Co zawiera go dużo a bez obaw można spożywać?
-
Kira a ja sobie dzisiaj pozwolilam i poszlam do Zary na dzieciecy poszperac w resztkach wyprzedazowych i kupilam 2 x spodenki dresiki, podkoszulek z dlugim rekawem i bluze
Cieszylam sie jak dziecko. A potem do HM i corce pare rzeczy i sama sie skusilam na rajty ciazowe, tuniczke i podkoszulek, niby ciazowe ale wiem ze po ciazy tez spokojnie bede mogla chodzic wiec spoko
KAMA ja nie pomoge bo jakos sie nad tym dlugo nie zastanawialam, wzielam co mi lekarka polecila, ale z tego co ona mowila to nie ma co przesadzac z iloscia witamin, z tego co dziewczyny tutaj pisaly a mialy lepsze informacje odemnie to najwazniejsze to zeby byl kwas foliowy, witamina D, DHA i jod a zelazo to chyba nie ma co na zapas suplementowac tylko w zaleznosci czy sa niedobory. Ale konkretnej firmy to nie polece.Kira_ lubi tę wiadomość
-
Hejka!
Pisalyscie o zrobieniu pamiątek ze zdjeć Usg ja w pierwszej ciazy czesc zdjeć wklejałam do takiego specjalnego zeszytu. Kupiłam sobie piękny kajet w materiałowej okładce z wstążeczką i zawiązywana jak papierowa teczka z boku i co zrobiłam? Pisałam pamiętnik dla mojego dziecka z zamiarem podarowania mu kiedyś w prezencie. Pisałam tam daty, ktory tydzien ciazy ike dziecko mierzy itp rożne śmieszne anegdotki, moje odczucia, to co chciałabym mu powiedziec no wiecie takie osobiste. Z czasem jak młody sie urodził to wpisy juz były rzadsze, ale gdzies ze dwa lata tak pisałam z rożna częstotliwością. Nie wiem czy chłopiec sie ucieszy z takiej pamiątki ale ja bym była szczęśliwa jakbym od mamy takie cos dostała.
Miłego dnia brzuszki! Zmykam do pracy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 07:14
Basha, sisi, Kira_ lubią tę wiadomość
-
pestka1 wrote:Cześć i czołem, masz mój początkowy termin teraz z USG wychodzi 27 sierpnia. Fajnie, że jest ktoś z końcówki miesiąca, bo czułam się strasznie... zacofana
Większość już po prenatalnych i szykują się do połówkowych, a ja w lesie. Napisz coś więcej, to Twoja pierwsza ciąża?
Rozgość się, na pewno zostaniesz ciepło przyjęta, dziewczyny są megaBrumBrum, odrobinacheci lubią tę wiadomość
PCOS, tylozgiecie, wysoka insulina, MTHFR++
-
Witajcie dziewczyny
Jeśli pozwolicie to nieśmiało chciałabym dołączyć
Obecnie 12tydz+ 2dz, termin mam na 21 sierpnia, choć lekarz obstawia koniec lipca początek sierpnia bo będą bliźniaki
Jest to moja pierwsza ciąża o którą dłuugo się staraliśmy
Pozdrawiam i miłego dnia wszystkimBrumBrum, Cherry_Blossom, ss25, Asiulka83, Epka, Amelia25, K_A_M_A, sisi, Lovi89, Kira_, odrobinacheci, neme lubią tę wiadomość