X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza, gratuluje! Super wiesci :)

Leci super wyniki! Ja na trisomie 21 mam 1:3000 i minlekarka powiedziała ze bardzo dobry wynik to Twój to juz wogole ;)

Możecie mi napisać jakie jeszcze inne trisomie wykrywa u was ten Pappa? I co to sa za choroby? Bo ja mam wynik tylko na 21 a tez Pappa robiłam...

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi super brzuszek już widoczny :) podoba mi się heh
    Agroszek marzę o tym samym :)
    awangarda zdecydowanie waga szwankuje hehe
    ss25 co za piękny zakup :) śliczne ubranka :) ja się jeszcze wstrzymuję z zakupami.. bo nie wiem jaka płeć.. jutro usg w szpitalu.. może coś znajdą? Młode się ujawni ? Marzenie !
    Jesnionka super że wyniki prawidłowe ! :)
    Rudzielec gratsy córuni :) zazdro pozytywne oczywiście :) współczuje megaśnie zatrucia aaaaaa
    Puldzia mnie też męczą mdłości.. ale wieczorne... od chyba 2 tyg nie jadam kolacji bo nic nie mogę wcisnąć.. oczywiście rano o 6 wstaję już głodna jak wilk.. no ale wieczorem niestety...
    Asiulka83 też już jesteś że tak powiem WIDOCZNA :) fajny brzucholek
    llalkaspoko ja jestem też kurczak.. 167cm.. i teraz 60kg żywej wagi !!! masakra
    lexi extra wyniki :) gratsy !
    najmłodsza_staraczka super wieści :) gratuluję syna !

a ja mam jutro właśnie wizytę w szpitalu i może uda mi się poznać płeć.. chciałabym kurczę.. chociaż to Irlandia , sprzęt pewnie dziadowski...
    co do połówkowych to nie mam pojęcia kiedy mi tutaj zrobią.. koło 20tc na pewno.. ah ta Irlandia..

sisi, ss25, Asiulka83, kayka93 lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Bo im się zamiast brzuszków powiększają plecy! k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,10_cj_orig.gif
    Trust me, i'm an engineer :D

Ja tam już mam brzuch a garba i tak miałam więc wiesz :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest jeszcze trisomia 18 i 13.
    Z tego co kojarzę to zespół edwardsa i patou. Ale pewna nie jestem .

Jestem po wizycie. Maluszka tylko na szybko podejrzalysmy więc nie wiem ile ma ale pani dr stawia na siusiaka. A na prenatalnych była dziewczynka także dopiero za 4 tygodnie zobaczymy co tam sie kluje :) chociaż ja cały czas twierdzę ze będzie córka ;)
    Za 3 tyg mam jednak pomału spróbować odstawić lutke. Zobaczymy jak zareaguje. No i umowilam sie na polowkowe na 22.03.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 18:52

K_A_M_A, Najmłodsza_staraczka, sisi, Samsaramsa, llallka, BrumBrum, ss25, Gaduaaa, Asiulka83, pff_prl lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tolik123 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, dolaczam sie;) termin z ostatniego USG 29.08, pozdrawiam Was dziewczyny i niesmialo prosze o przyjecie do grona:)

sisi, Kira_, K_A_M_A, Asiulka83, Amelia25, ss25 lubią tę wiadomość

PCOS, tylozgiecie, wysoka insulina, MTHFR++
    rfxgqqmztlcuyju7.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tolik123 wrote:
    Kochane, dolaczam sie;) termin z ostatniego USG 29.08, pozdrawiam Was dziewczyny i niesmialo prosze o przyjecie do grona:)

Cześć i czołem, masz mój początkowy termin teraz z USG wychodzi 27 sierpnia. Fajnie, że jest ktoś z końcówki miesiąca, bo czułam się strasznie... zacofana ;) Większość już po prenatalnych i szykują się do połówkowych, a ja w lesie. Napisz coś więcej, to Twoja pierwsza ciąża?

Rozgość się, na pewno zostaniesz ciepło przyjęta, dziewczyny są mega :D

Tolik123 lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Tolik. Cherry przyjdzie i dopisze Cię na listę na 4. stronie :)

Tolik123 lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie właśnie, już wpisane, witaj z nami :*

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsa, dzięki za info dotyczące wagi poszczególnych "elementów" ciąży :D Ja ostatnio szukałam w necie, ale chyba coś z hasłami nie trafiam. Podasz link? Chciałabym obserwować przyrost wagi.

A tak w ogóle jeśli chodzi o naszą wagę, to wczoraj mi położna powiedziała, że powinno przybywać od teraz mniej więcej 1kg na miesiąc. U mnie to troszkę więcej :D

Byłam dzisiaj w centrum handlowym i omijałam szerokim łukiem sklepy dla dzieciaków, ale za to upatrzyłam sobie buty w Badurze i listonoszkę w Ochniku. Po 10.02 tam wrócę. Ech, słaba ta moja silna wola :D NO ALE PRZECIEŻ WIOSNA IDZIE, TRZEBA WYGLĄDAĆ! :D

A tak w ogóle, to ostatnio totalnie nie chce mi się kupować ciuchów dla mnie, jakoś tak nie mam pomysłu, bo mam wrażenie, że zaraz urosnę i nawet jakbym chciała coś kupić z myślą "na wiosnę", to i tak nie mam pojęcia jak będę wyglądała i jaki brać rozmiar.
    Oby to były moje jedyne rozterki w czasie ciąży. Wam życzę takich samych :D

EDIT: a co do brania zdjęć USG z wizyty, to mi też kiedyś nie dała, ale ją ubejtałam i mi wycięła jedno z tych, które chciała do karty dołączyć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 22:03

f2w3skjonuh3887q.png
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurdę, chyba sobie zrobię album ze zdjęć USG od początku ciąży aż do narodzin Młodego :)

Tylko ten papier chyba wyblaknie z czasem, no nie? Spróbuję zeskanować i druknąć :) Taką będę miała pamiąteczkę :) <3

f2w3skjonuh3887q.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, właśnie lepiej zdjęcie czy coś zrobić;)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne pytanie-jakie lykacie witaminy? Gin mi zalecił żebym oprócz witamin przyjmowala żelazo bo wyniki ok ale krew mogłaby być lepsza, tylko już się naczytałam że żelazo w ciąży nie jest takie bezpieczne i tak myślę czy kupić z żelazem czy bez a postawić na produkty które go mają dużo? Wiadomo że co naturalne lepsze ale co o tym myślicie? Co zawiera go dużo a bez obaw można spożywać?

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama żelazo najlepiej z jedzeniem . Wtedy jest bezpieczne. Suplementujmy dopiero kiedy faktycznie będzie go mocno brakowało a dieta nie pomoże. Dziecku nie zabraknie,najwyżej z Ciebie wyciągnie :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira a ja sobie dzisiaj pozwolilam i poszlam do Zary na dzieciecy poszperac w resztkach wyprzedazowych i kupilam 2 x spodenki dresiki, podkoszulek z dlugim rekawem i bluze :):):) Cieszylam sie jak dziecko. A potem do HM i corce pare rzeczy i sama sie skusilam na rajty ciazowe, tuniczke i podkoszulek, niby ciazowe ale wiem ze po ciazy tez spokojnie bede mogla chodzic wiec spoko :)

KAMA ja nie pomoge bo jakos sie nad tym dlugo nie zastanawialam, wzielam co mi lekarka polecila, ale z tego co ona mowila to nie ma co przesadzac z iloscia witamin, z tego co dziewczyny tutaj pisaly a mialy lepsze informacje odemnie to najwazniejsze to zeby byl kwas foliowy, witamina D, DHA i jod a zelazo to chyba nie ma co na zapas suplementowac tylko w zaleznosci czy sa niedobory. Ale konkretnej firmy to nie polece.

Kira_ lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś kiepski dzień .
    Boli mnie głowa,brzuch i to dosyć mocno . Boli,ciągnie,napina się. Mam nadzieję,że to wszystko jest ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 23:32

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira to są takie ogólne inf o ciąży, dziecku
    https://parenting.pl/portal/14-tydzien-ciazy

Kira_ lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Pisalyscie o zrobieniu pamiątek ze zdjeć Usg ja w pierwszej ciazy czesc zdjeć wklejałam do takiego specjalnego zeszytu. Kupiłam sobie piękny kajet w materiałowej okładce z wstążeczką i zawiązywana jak papierowa teczka z boku i co zrobiłam? Pisałam pamiętnik dla mojego dziecka z zamiarem podarowania mu kiedyś w prezencie. Pisałam tam daty, ktory tydzien ciazy ike dziecko mierzy itp rożne śmieszne anegdotki, moje odczucia, to co chciałabym mu powiedziec no wiecie takie osobiste. Z czasem jak młody sie urodził to wpisy juz były rzadsze, ale gdzies ze dwa lata tak pisałam z rożna częstotliwością. Nie wiem czy chłopiec sie ucieszy z takiej pamiątki ale ja bym była szczęśliwa jakbym od mamy takie cos dostała.

Miłego dnia brzuszki! Zmykam do pracy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 07:14

Basha, sisi, Kira_ lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Tolik123 Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Cześć i czołem, masz mój początkowy termin teraz z USG wychodzi 27 sierpnia. Fajnie, że jest ktoś z końcówki miesiąca, bo czułam się strasznie... zacofana ;) Większość już po prenatalnych i szykują się do połówkowych, a ja w lesie. Napisz coś więcej, to Twoja pierwsza ciąża?

Rozgość się, na pewno zostaniesz ciepło przyjęta, dziewczyny są mega :D
    Dziekuje dziewczyny:* milo to slyszec, mam 24 lata i pierwsza ciaza, 11tydz+1dz a juz drugi raz w szpitalu, takze z przygodami:)

BrumBrum, odrobinacheci lubią tę wiadomość

PCOS, tylozgiecie, wysoka insulina, MTHFR++
    rfxgqqmztlcuyju7.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tolik a ci się dzieje?

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :-)
    Jeśli pozwolicie to nieśmiało chciałabym dołączyć
    Obecnie 12tydz+ 2dz, termin mam na 21 sierpnia, choć lekarz obstawia koniec lipca początek sierpnia bo będą bliźniaki :-)
    Jest to moja pierwsza ciąża o którą dłuugo się staraliśmy
    Pozdrawiam i miłego dnia wszystkim

BrumBrum, Cherry_Blossom, ss25, Asiulka83, Epka, Amelia25, K_A_M_A, sisi, Lovi89, Kira_, odrobinacheci, neme lubią tę wiadomość

syy28iik833b36lq.png
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ