X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza, gratuluje! Super wiesci :)

Leci super wyniki! Ja na trisomie 21 mam 1:3000 i minlekarka powiedziała ze bardzo dobry wynik to Twój to juz wogole ;)

Możecie mi napisać jakie jeszcze inne trisomie wykrywa u was ten Pappa? I co to sa za choroby? Bo ja mam wynik tylko na 21 a tez Pappa robiłam...

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi super brzuszek już widoczny :) podoba mi się heh
    Agroszek marzę o tym samym :)
    awangarda zdecydowanie waga szwankuje hehe
    ss25 co za piękny zakup :) śliczne ubranka :) ja się jeszcze wstrzymuję z zakupami.. bo nie wiem jaka płeć.. jutro usg w szpitalu.. może coś znajdą? Młode się ujawni ? Marzenie !
    Jesnionka super że wyniki prawidłowe ! :)
    Rudzielec gratsy córuni :) zazdro pozytywne oczywiście :) współczuje megaśnie zatrucia aaaaaa
    Puldzia mnie też męczą mdłości.. ale wieczorne... od chyba 2 tyg nie jadam kolacji bo nic nie mogę wcisnąć.. oczywiście rano o 6 wstaję już głodna jak wilk.. no ale wieczorem niestety...
    Asiulka83 też już jesteś że tak powiem WIDOCZNA :) fajny brzucholek
    llalkaspoko ja jestem też kurczak.. 167cm.. i teraz 60kg żywej wagi !!! masakra
    lexi extra wyniki :) gratsy !
    najmłodsza_staraczka super wieści :) gratuluję syna !

a ja mam jutro właśnie wizytę w szpitalu i może uda mi się poznać płeć.. chciałabym kurczę.. chociaż to Irlandia , sprzęt pewnie dziadowski...
    co do połówkowych to nie mam pojęcia kiedy mi tutaj zrobią.. koło 20tc na pewno.. ah ta Irlandia..

sisi, ss25, Asiulka83, kayka93 lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Bo im się zamiast brzuszków powiększają plecy! k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,10_cj_orig.gif
    Trust me, i'm an engineer :D

Ja tam już mam brzuch a garba i tak miałam więc wiesz :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest jeszcze trisomia 18 i 13.
    Z tego co kojarzę to zespół edwardsa i patou. Ale pewna nie jestem .

Jestem po wizycie. Maluszka tylko na szybko podejrzalysmy więc nie wiem ile ma ale pani dr stawia na siusiaka. A na prenatalnych była dziewczynka także dopiero za 4 tygodnie zobaczymy co tam sie kluje :) chociaż ja cały czas twierdzę ze będzie córka ;)
    Za 3 tyg mam jednak pomału spróbować odstawić lutke. Zobaczymy jak zareaguje. No i umowilam sie na polowkowe na 22.03.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 18:52

K_A_M_A, Najmłodsza_staraczka, sisi, Samsaramsa, llallka, BrumBrum, ss25, Gaduaaa, Asiulka83, pff_prl lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tolik123 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, dolaczam sie;) termin z ostatniego USG 29.08, pozdrawiam Was dziewczyny i niesmialo prosze o przyjecie do grona:)

sisi, Kira_, K_A_M_A, Asiulka83, Amelia25, ss25 lubią tę wiadomość

PCOS, tylozgiecie, wysoka insulina, MTHFR++
    rfxgqqmztlcuyju7.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tolik123 wrote:
    Kochane, dolaczam sie;) termin z ostatniego USG 29.08, pozdrawiam Was dziewczyny i niesmialo prosze o przyjecie do grona:)

Cześć i czołem, masz mój początkowy termin teraz z USG wychodzi 27 sierpnia. Fajnie, że jest ktoś z końcówki miesiąca, bo czułam się strasznie... zacofana ;) Większość już po prenatalnych i szykują się do połówkowych, a ja w lesie. Napisz coś więcej, to Twoja pierwsza ciąża?

Rozgość się, na pewno zostaniesz ciepło przyjęta, dziewczyny są mega :D

Tolik123 lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Tolik. Cherry przyjdzie i dopisze Cię na listę na 4. stronie :)

Tolik123 lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie właśnie, już wpisane, witaj z nami :*

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsa, dzięki za info dotyczące wagi poszczególnych "elementów" ciąży :D Ja ostatnio szukałam w necie, ale chyba coś z hasłami nie trafiam. Podasz link? Chciałabym obserwować przyrost wagi.

A tak w ogóle jeśli chodzi o naszą wagę, to wczoraj mi położna powiedziała, że powinno przybywać od teraz mniej więcej 1kg na miesiąc. U mnie to troszkę więcej :D

Byłam dzisiaj w centrum handlowym i omijałam szerokim łukiem sklepy dla dzieciaków, ale za to upatrzyłam sobie buty w Badurze i listonoszkę w Ochniku. Po 10.02 tam wrócę. Ech, słaba ta moja silna wola :D NO ALE PRZECIEŻ WIOSNA IDZIE, TRZEBA WYGLĄDAĆ! :D

A tak w ogóle, to ostatnio totalnie nie chce mi się kupować ciuchów dla mnie, jakoś tak nie mam pomysłu, bo mam wrażenie, że zaraz urosnę i nawet jakbym chciała coś kupić z myślą "na wiosnę", to i tak nie mam pojęcia jak będę wyglądała i jaki brać rozmiar.
    Oby to były moje jedyne rozterki w czasie ciąży. Wam życzę takich samych :D

EDIT: a co do brania zdjęć USG z wizyty, to mi też kiedyś nie dała, ale ją ubejtałam i mi wycięła jedno z tych, które chciała do karty dołączyć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 22:03

f2w3skjonuh3887q.png
  • Kira_ Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurdę, chyba sobie zrobię album ze zdjęć USG od początku ciąży aż do narodzin Młodego :)

Tylko ten papier chyba wyblaknie z czasem, no nie? Spróbuję zeskanować i druknąć :) Taką będę miała pamiąteczkę :) <3

f2w3skjonuh3887q.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, właśnie lepiej zdjęcie czy coś zrobić;)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne pytanie-jakie lykacie witaminy? Gin mi zalecił żebym oprócz witamin przyjmowala żelazo bo wyniki ok ale krew mogłaby być lepsza, tylko już się naczytałam że żelazo w ciąży nie jest takie bezpieczne i tak myślę czy kupić z żelazem czy bez a postawić na produkty które go mają dużo? Wiadomo że co naturalne lepsze ale co o tym myślicie? Co zawiera go dużo a bez obaw można spożywać?

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama żelazo najlepiej z jedzeniem . Wtedy jest bezpieczne. Suplementujmy dopiero kiedy faktycznie będzie go mocno brakowało a dieta nie pomoże. Dziecku nie zabraknie,najwyżej z Ciebie wyciągnie :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira a ja sobie dzisiaj pozwolilam i poszlam do Zary na dzieciecy poszperac w resztkach wyprzedazowych i kupilam 2 x spodenki dresiki, podkoszulek z dlugim rekawem i bluze :):):) Cieszylam sie jak dziecko. A potem do HM i corce pare rzeczy i sama sie skusilam na rajty ciazowe, tuniczke i podkoszulek, niby ciazowe ale wiem ze po ciazy tez spokojnie bede mogla chodzic wiec spoko :)

KAMA ja nie pomoge bo jakos sie nad tym dlugo nie zastanawialam, wzielam co mi lekarka polecila, ale z tego co ona mowila to nie ma co przesadzac z iloscia witamin, z tego co dziewczyny tutaj pisaly a mialy lepsze informacje odemnie to najwazniejsze to zeby byl kwas foliowy, witamina D, DHA i jod a zelazo to chyba nie ma co na zapas suplementowac tylko w zaleznosci czy sa niedobory. Ale konkretnej firmy to nie polece.

Kira_ lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś kiepski dzień .
    Boli mnie głowa,brzuch i to dosyć mocno . Boli,ciągnie,napina się. Mam nadzieję,że to wszystko jest ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 23:32

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira to są takie ogólne inf o ciąży, dziecku
    https://parenting.pl/portal/14-tydzien-ciazy

Kira_ lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Pisalyscie o zrobieniu pamiątek ze zdjeć Usg ja w pierwszej ciazy czesc zdjeć wklejałam do takiego specjalnego zeszytu. Kupiłam sobie piękny kajet w materiałowej okładce z wstążeczką i zawiązywana jak papierowa teczka z boku i co zrobiłam? Pisałam pamiętnik dla mojego dziecka z zamiarem podarowania mu kiedyś w prezencie. Pisałam tam daty, ktory tydzien ciazy ike dziecko mierzy itp rożne śmieszne anegdotki, moje odczucia, to co chciałabym mu powiedziec no wiecie takie osobiste. Z czasem jak młody sie urodził to wpisy juz były rzadsze, ale gdzies ze dwa lata tak pisałam z rożna częstotliwością. Nie wiem czy chłopiec sie ucieszy z takiej pamiątki ale ja bym była szczęśliwa jakbym od mamy takie cos dostała.

Miłego dnia brzuszki! Zmykam do pracy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 07:14

Basha, sisi, Kira_ lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Tolik123 Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Cześć i czołem, masz mój początkowy termin teraz z USG wychodzi 27 sierpnia. Fajnie, że jest ktoś z końcówki miesiąca, bo czułam się strasznie... zacofana ;) Większość już po prenatalnych i szykują się do połówkowych, a ja w lesie. Napisz coś więcej, to Twoja pierwsza ciąża?

Rozgość się, na pewno zostaniesz ciepło przyjęta, dziewczyny są mega :D
    Dziekuje dziewczyny:* milo to slyszec, mam 24 lata i pierwsza ciaza, 11tydz+1dz a juz drugi raz w szpitalu, takze z przygodami:)

BrumBrum, odrobinacheci lubią tę wiadomość

PCOS, tylozgiecie, wysoka insulina, MTHFR++
    rfxgqqmztlcuyju7.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tolik a ci się dzieje?

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :-)
    Jeśli pozwolicie to nieśmiało chciałabym dołączyć
    Obecnie 12tydz+ 2dz, termin mam na 21 sierpnia, choć lekarz obstawia koniec lipca początek sierpnia bo będą bliźniaki :-)
    Jest to moja pierwsza ciąża o którą dłuugo się staraliśmy
    Pozdrawiam i miłego dnia wszystkim

BrumBrum, Cherry_Blossom, ss25, Asiulka83, Epka, Amelia25, K_A_M_A, sisi, Lovi89, Kira_, odrobinacheci, neme lubią tę wiadomość

syy28iik833b36lq.png
‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ