X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • llallka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli u mnie dokładnie tak samo zaczyna się wizyta- najpierw serce, potem gadamy o reszcie :) I żadnych och ych bez uzasadnienia. Ostatnio doktor się śmiał, bo coś mi tam powiedział, a ja zaraz się pytam: a to dobrze czy źle, a on się zaśmiał, że tylko stwierdził fakt.

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia innej opcji nie bierzemy pod uwagę- będziemy się rozpakowywać w sierpniowe upały a pot będzie nam ciec po tyłku ;)

ss25 lubi tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia słodkie te buciki <3

ss25 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tolik, biedna, pamiętaj, pij dużo wody, bo odwodnienie jest niebezpieczne... Jeśli w nocy Cię nie mdli to możesz się przebudzać i próbować coś zjeść na pół śpiąco, żeby jakiekolwiek składniki odżywcze dostarczyć maluszkowi.... A potem od razu zasnąć :)

Agula, takie ciągnięcie w brzuchu to normalne i będziesz czuć to jeszcze przez wiele tygodni. Jeszcze niedługo i będziesz się tym cieszyć, bo potem jak dwa dni nie będzie Cię boleć to zaczniesz panikować :D

Sylwia, nie czytaj internetu! Jak zaszłam w ciążę i zaczęłam czytać na forach o pierwszych tygodniach to donoszenie ciąży graniczyło z cudem.

Karola i Agatka, powodzenia na wizytach <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 10:49

Tolik123, ss25, agula1983, Karola555 lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love dokładnie. :-D graniczyło z cudem.
    Rodzimy w sierpniu ,ewentualnie końcówka lipca,początek września bo jesteśmy trochę różnie w wieku ciąży :-)

Ja już kupuje ubranka na ciuchach :-)
    Koleżanki zapraszają żebym sobie coś wybrała.

Podoba mi się bardzo taka silikonowa składana wanienka ,używana kosztuje ok 80 zł,ale składa się do płaskiej deski. Można za szafę wsadzić a jak się gdzieś jedzie to mało miejsca zajmuje.
    Dla mnie to dość ważne żeby oszczędzać miejsce :-)

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, wiem, że ciężko nie myśleć o najgorszym, ale ja bym zaufała lekarzowi. Poczekajmy na wyniki nifty. Nie ma sensu się nakręcać. Nawet lekarze mówią, żeby przestać czytać neta, bo tam tylko panika i nieprawda :) Postaraj się odstresowywać.
    Agula, ja mam często bóle brzucha, lekarz powiedział, że taka moja natura. Są kłucia, skurcze jak na okres, ciągnięcia... Wszystko. Byłam u 3 lekarzy i wszyscy zgodnie stwierdzili, że tak ma być i żeby jeść lekkostrawne rzeczy, bo to też ma wpływ (im mniej w kiszkach, tym mniej boli)
    Tolik, ja też wymiotowałam do 11 tyg. Może nie tak hardkorowo jak ty. Też przepisali mi Torecan i mówili, że jest ok, ale po przeczytaniu ulotki jakoś wolałam nie brać. Jedz dużo migdałów i krakersów. Mi pomagało. I zawsze po obudzeniu - w łóżku, banana. Aha! I jeszcze brałam magne b6. Też od tego pomogło

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj mam usg i próbuję się nie nakręcać...

sisi lubi tę wiadomość

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka dobrze będzie!

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Epka Debiutantka

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, że się nie odzywam, ale mam mnóstwo pracy przed urlopem ślubnym i same przygotowania do ślubu pochłaniają w całości mój wolny czas. Ale czytam Was rano i wieczorem. U nas wszystko ok, brzucho chyba w końcu zaczął być widoczny i z niecierpliwością czekamy na wizytę w przyszłym tygodniu.

ss25:* Ciągle o Tobie myślę! Trzymam kciuki za Was! Jesteś bardzo dzielna! Pamiętaj,że Malutka czuje jak Mamusia jest smutna i zdenerwowana. Musisz myśleć pozytywie!

Witajcie nowe sierpnióweczki:)

ss25, Paula55 lubią tę wiadomość

ikuaqlm.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe sierpniówki!
    trzymam kciuki za wizyty dzisiaj i czekam na wieści :)

Ss
    trudno czasem powstrzymać się od czytania neta, ale czytanie historii innych dziewczyn nie zmieni twojej sytuacji a tylko pogłębi stres twój i córeczki. tylko wynik nifty przyniesie rozstrzygnięcie i da światło do ewentualnych kroków leczenia malutkiej. ale wierzę, że wszystko skończy się dobrze! ja mam w przyszłą środę prenatalne, czekamy razem, buziaki :)

dziś mam znów ochotę na eklerki więc jak zrobię zakupy to zabieram się za pieczenie :)

ss25, Karola555 lubią tę wiadomość

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Puldzia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS bardzo Ci współczuję tych nerwów... Zapewne każda z nas przechodziłaby to tak samo albo nawet i gorzej. Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego nastawienia! Tak trzymaj! Maleńka odczuwa wszystko, ten cały stres no ale kurcze jak tu sie nie stresować. Trzymam kciuki za was obie! Jesteście mocne dziewczyny! A lekarz widać, że z powołania. Koniecznie się go słuchaj, widocznie nie widzi on tego tak źle jak Tobie się wydaje. Jestem całym sercem z wami! <3

ss25 lubi tę wiadomość

Marysia 02.08.2017 😍
    Starania o 2 malucha od VI. 2020
    CB 12.03.2021 😔
    23.09.2021 - 10dpo II,
    15 dpo beta 348, 77 , 17 dpo 789,90
    18.10.2021 - 0,8 człowieka i <3
    13.12.2021 - SYNEK! <3
    11.04.2022 - 32+1 - 2100 gram <3
    02.05.2022 - 35+1 - 2480 <3
  • kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, też słyszałam od lekarza, że mogę mieć niedobór wit z grupy B i stąd moje męki :) Tolik zakup sobie witaminki, może pomoże? A w którym tyg. jesteś? Bo nie widzę na suwaku.

Sylwia, no właśnie, nie ma co myśleć na zapas. Jesteś w dobrych rękach.
    A co mówi twój mąż na sytuację? Faceci zawsze myślą racjonalnie i uważam, że akurat w takich sytuacjach warto się ich słuchać :)
    Mam usg prenatalne, ale bez pappa. Zwykłe miałam tydzień temu na szybko, żeby zobaczyć czy jest na oko ok.
    W ogóle jak wygląda takie prenatalne? Jest w 3d?

ss25 lubi tę wiadomość

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awangarda wrote:
    Ja dziś kiepski dzień .
    Boli mnie głowa,brzuch i to dosyć mocno . Boli,ciągnie,napina się. Mam nadzieję,że to wszystko jest ok
    Myślę, że to normalne, dziecko teraz tak szybko rośnie. Ja jak siadam czy się kładę to staram się to robić bez gwałtownych ruchów, żeby czegoś nie naciągnąć właśnie.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • All4love Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio czytałam artykuł jakiejś lekarki i dowiedziałam się kilku fajnych rzeczy :)
    1. Od 12. tygodnia dziecko odczuwa ból i potrafi już płakać O.o
    2. Zachowanie dziecka po porodzenie zależy również od stylu życia matki. Jeśli kobieta w ciąży przeżywała dużo stresów, dziecko jest narażone na tzw. hormon stresu i po porodzie dziecko dużo płacze, jest marudne i nie chce jeść.
    3. Endorfiny z kolei pomagają w zdrowym rozwoju.
    4. No i jeśli ciąża nie jest zagrożona, koniecznie trzeba głaskać brzuszek i kontaktować się z maleństwem, które się z nami bawi i podąża za ruchami naszej ręki. Już od 11. tygodnia :)

<3

sisi, Asiulka83, Kira_, Tova33 lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to uspokoiłyście mnie z tymi bólami, wiadomo lekarz to jedno a doświadczenie kobiet w ciąży to drugie :-)
    z drugiej strony to 2 maleństwa tam się rozpychają :-)

Dołączam do pytania Kurki o prenatalnych, mam badanie jutro i też jestem ciekawa czy jest w 3D

Co do wymiotów to mnie na szczęście ominęły ale cały czas mam mdłości od rana do rana, ale pomaga mi właśnie magnez i witamina b complex

syy28iik833b36lq.png
  • Tolik123 Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurkaSkiters wrote:
    Tolik, ja też wymiotowałam do 11 tyg. Może nie tak hardkorowo jak ty. Też przepisali mi Torecan i mówili, że jest ok, ale po przeczytaniu ulotki jakoś wolałam nie brać. Jedz dużo migdałów i krakersów. Mi pomagało. I zawsze po obudzeniu - w łóżku, banana. Aha! I jeszcze brałam magne b6. Też od tego pomogło

@ss25 piszesz duzo madrych rzeczy widze ze jestes w temacie

Kochane jestem 11+1 dokladnie, co do wit z grupy B, to dostaje B6 domiesniowo i B complex doustnie, oprocz tego Mama DHA premium gdzie tez sa wit z grupy B i jod, plus B12 osobno i kwas foliowy zmetylowany ale to wszystko biore od pozytywnego testu ciazowego. Masz racje po tych ulotkach mozna sie zniechecic do wszystkiego. I dziekuje za wszystkie rady bo sa bardzo pomocne np @All4love nie wpadlam na jedzenie w nocy, dzis sprobuje!;) no i wafle ryzowe^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 11:58

PCOS, tylozgiecie, wysoka insulina, MTHFR++
    rfxgqqmztlcuyju7.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam normalne usg

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 3D ale młody bardzo nie współpracował, bo był przytulony do pepowiny i się odwracal ;)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Itakasia :*
    Suuuper! moze juz poznasz plec ;) przeczuwasz juz cos? ;)
    Mam nadzieje ze w srode, w najgorszym wypadku w czwartek lub w piatek, ale od razu zadzwonili po kuriera i w tym samym dniu oddali krew do badania do Genomedu.

Puldzia, dziekujemy :* No wlasnie czytalam, zeby sie uspokoic a tu wyszlo odwrotnie..
    Tak, lekarz jest bardzo dobry jesli chodzi o komplikacje w ciazy, to byl chyba jakis znak ze trafilam na niego. Przez przypadek weszlam na ta klinike na fejsie bo wyskoczyla mi jako sponsorowane. Mialam juz swojego lekarza ale cos za mna chodzilo przez kilka dni zeby tam isc i cale szczesce ze poszlam.

• kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    Mój mąż caly czas mówi, że będzie zdrowe na 100%, ciągle powtarza co mówił lekarz (ja nie wiem bo go nie słuchałam), ale w szpitalu porządnie się zasmucił, natomiast w tym samym dniu w południe już u mojego lekarza zmienił nastawienie na lepsze.

Co do USG - wrzucam linka jak było u mnie, możesz sobie poczytać, na końcu wrzucone są przykładowe zdjęcia. Ja miałam zwykłe czarno-białe, żeby nie męczyć małej ;)

https://www.clinicare.pl/oferta/pracownia-usg/usg-genetyczne-i-trymestru-ciazy/
    Skoro on też tak mówi, to może coś w tym jest? :) Tatusiowie nie kierują się tak emocjami jak my - przyszłe mamy.
    Heh każdy by się zasmucił, jakby usłyszał coś takiego... co za konowały parszywe. Ale tak jest w polskich szpitalach. Wiem coś o tym, bo ostatnio mój ojciec długo leżał w szpitalu. Lekarze robili nam takie rzeczy, że wrogowi nie życzę, a mój młodszy brat do dziś ma traumę.
    Może zacznij oglądać jakiś serial, żeby nie myśleć? Ja śledzę "teorię wielkiego podrywu" :)
    Oks dzięki za linka

rfxg9jcgekq5byzd.png
‹‹ 390 391 392 393 394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ