Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulli u mnie dokładnie tak samo zaczyna się wizyta- najpierw serce, potem gadamy o reszcie
I żadnych och ych bez uzasadnienia. Ostatnio doktor się śmiał, bo coś mi tam powiedział, a ja zaraz się pytam: a to dobrze czy źle, a on się zaśmiał, że tylko stwierdził fakt.
-
Tolik, biedna, pamiętaj, pij dużo wody, bo odwodnienie jest niebezpieczne... Jeśli w nocy Cię nie mdli to możesz się przebudzać i próbować coś zjeść na pół śpiąco, żeby jakiekolwiek składniki odżywcze dostarczyć maluszkowi.... A potem od razu zasnąć
Agula, takie ciągnięcie w brzuchu to normalne i będziesz czuć to jeszcze przez wiele tygodni. Jeszcze niedługo i będziesz się tym cieszyć, bo potem jak dwa dni nie będzie Cię boleć to zaczniesz panikować
Sylwia, nie czytaj internetu! Jak zaszłam w ciążę i zaczęłam czytać na forach o pierwszych tygodniach to donoszenie ciąży graniczyło z cudem.
Karola i Agatka, powodzenia na wizytachWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 10:49
Tolik123, ss25, agula1983, Karola555 lubią tę wiadomość
20.08.2017 -
All4love dokładnie.
graniczyło z cudem.
Rodzimy w sierpniu ,ewentualnie końcówka lipca,początek września bo jesteśmy trochę różnie w wieku ciąży
Ja już kupuje ubranka na ciuchach
Koleżanki zapraszają żebym sobie coś wybrała.
Podoba mi się bardzo taka silikonowa składana wanienka ,używana kosztuje ok 80 zł,ale składa się do płaskiej deski. Można za szafę wsadzić a jak się gdzieś jedzie to mało miejsca zajmuje.
Dla mnie to dość ważne żeby oszczędzać miejscesynuś
Dwa aniołki * -
Sylwia, wiem, że ciężko nie myśleć o najgorszym, ale ja bym zaufała lekarzowi. Poczekajmy na wyniki nifty. Nie ma sensu się nakręcać. Nawet lekarze mówią, żeby przestać czytać neta, bo tam tylko panika i nieprawda
Postaraj się odstresowywać.
Agula, ja mam często bóle brzucha, lekarz powiedział, że taka moja natura. Są kłucia, skurcze jak na okres, ciągnięcia... Wszystko. Byłam u 3 lekarzy i wszyscy zgodnie stwierdzili, że tak ma być i żeby jeść lekkostrawne rzeczy, bo to też ma wpływ (im mniej w kiszkach, tym mniej boli)
Tolik, ja też wymiotowałam do 11 tyg. Może nie tak hardkorowo jak ty. Też przepisali mi Torecan i mówili, że jest ok, ale po przeczytaniu ulotki jakoś wolałam nie brać. Jedz dużo migdałów i krakersów. Mi pomagało. I zawsze po obudzeniu - w łóżku, banana. Aha! I jeszcze brałam magne b6. Też od tego pomogło -
Dziewczyny przepraszam, że się nie odzywam, ale mam mnóstwo pracy przed urlopem ślubnym i same przygotowania do ślubu pochłaniają w całości mój wolny czas. Ale czytam Was rano i wieczorem. U nas wszystko ok, brzucho chyba w końcu zaczął być widoczny i z niecierpliwością czekamy na wizytę w przyszłym tygodniu.
ss25:* Ciągle o Tobie myślę! Trzymam kciuki za Was! Jesteś bardzo dzielna! Pamiętaj,że Malutka czuje jak Mamusia jest smutna i zdenerwowana. Musisz myśleć pozytywie!
Witajcie nowe sierpnióweczki:)
ss25, Paula55 lubią tę wiadomość
-
witam nowe sierpniówki!
trzymam kciuki za wizyty dzisiaj i czekam na wieści
Ss
trudno czasem powstrzymać się od czytania neta, ale czytanie historii innych dziewczyn nie zmieni twojej sytuacji a tylko pogłębi stres twój i córeczki. tylko wynik nifty przyniesie rozstrzygnięcie i da światło do ewentualnych kroków leczenia malutkiej. ale wierzę, że wszystko skończy się dobrze! ja mam w przyszłą środę prenatalne, czekamy razem, buziaki
dziś mam znów ochotę na eklerki więc jak zrobię zakupy to zabieram się za pieczeniess25, Karola555 lubią tę wiadomość
-
SS bardzo Ci współczuję tych nerwów... Zapewne każda z nas przechodziłaby to tak samo albo nawet i gorzej. Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego nastawienia! Tak trzymaj! Maleńka odczuwa wszystko, ten cały stres no ale kurcze jak tu sie nie stresować. Trzymam kciuki za was obie! Jesteście mocne dziewczyny! A lekarz widać, że z powołania. Koniecznie się go słuchaj, widocznie nie widzi on tego tak źle jak Tobie się wydaje. Jestem całym sercem z wami!
ss25 lubi tę wiadomość
Marysia 02.08.2017 😍
Starania o 2 malucha od VI. 2020
CB 12.03.2021 😔
23.09.2021 - 10dpo II,
15 dpo beta 348, 77 , 17 dpo 789,90
18.10.2021 - 0,8 człowieka i
13.12.2021 - SYNEK!
11.04.2022 - 32+1 - 2100 gram
02.05.2022 - 35+1 - 2480 -
Tak, też słyszałam od lekarza, że mogę mieć niedobór wit z grupy B i stąd moje męki
Tolik zakup sobie witaminki, może pomoże? A w którym tyg. jesteś? Bo nie widzę na suwaku.
Sylwia, no właśnie, nie ma co myśleć na zapas. Jesteś w dobrych rękach.
A co mówi twój mąż na sytuację? Faceci zawsze myślą racjonalnie i uważam, że akurat w takich sytuacjach warto się ich słuchać
Mam usg prenatalne, ale bez pappa. Zwykłe miałam tydzień temu na szybko, żeby zobaczyć czy jest na oko ok.
W ogóle jak wygląda takie prenatalne? Jest w 3d?ss25 lubi tę wiadomość
-
awangarda wrote:Ja dziś kiepski dzień .
Boli mnie głowa,brzuch i to dosyć mocno . Boli,ciągnie,napina się. Mam nadzieję,że to wszystko jest ok20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Ostatnio czytałam artykuł jakiejś lekarki i dowiedziałam się kilku fajnych rzeczy
1. Od 12. tygodnia dziecko odczuwa ból i potrafi już płakać
2. Zachowanie dziecka po porodzenie zależy również od stylu życia matki. Jeśli kobieta w ciąży przeżywała dużo stresów, dziecko jest narażone na tzw. hormon stresu i po porodzie dziecko dużo płacze, jest marudne i nie chce jeść.
3. Endorfiny z kolei pomagają w zdrowym rozwoju.
4. No i jeśli ciąża nie jest zagrożona, koniecznie trzeba głaskać brzuszek i kontaktować się z maleństwem, które się z nami bawi i podąża za ruchami naszej ręki. Już od 11. tygodnia
sisi, Asiulka83, Kira_, Tova33 lubią tę wiadomość
20.08.2017 -
to uspokoiłyście mnie z tymi bólami, wiadomo lekarz to jedno a doświadczenie kobiet w ciąży to drugie
z drugiej strony to 2 maleństwa tam się rozpychają
Dołączam do pytania Kurki o prenatalnych, mam badanie jutro i też jestem ciekawa czy jest w 3D
Co do wymiotów to mnie na szczęście ominęły ale cały czas mam mdłości od rana do rana, ale pomaga mi właśnie magnez i witamina b complex
-
kurkaSkiters wrote:Tolik, ja też wymiotowałam do 11 tyg. Może nie tak hardkorowo jak ty. Też przepisali mi Torecan i mówili, że jest ok, ale po przeczytaniu ulotki jakoś wolałam nie brać. Jedz dużo migdałów i krakersów. Mi pomagało. I zawsze po obudzeniu - w łóżku, banana. Aha! I jeszcze brałam magne b6. Też od tego pomogło
@ss25 piszesz duzo madrych rzeczy widze ze jestes w temacie
Kochane jestem 11+1 dokladnie, co do wit z grupy B, to dostaje B6 domiesniowo i B complex doustnie, oprocz tego Mama DHA premium gdzie tez sa wit z grupy B i jod, plus B12 osobno i kwas foliowy zmetylowany ale to wszystko biore od pozytywnego testu ciazowego. Masz racje po tych ulotkach mozna sie zniechecic do wszystkiego. I dziekuje za wszystkie rady bo sa bardzo pomocne np @All4love nie wpadlam na jedzenie w nocy, dzis sprobuje!no i wafle ryzowe^^
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 11:58
PCOS, tylozgiecie, wysoka insulina, MTHFR++
-
nick nieaktualnyItakasia :*
Suuuper! moze juz poznasz plecprzeczuwasz juz cos?
Mam nadzieje ze w srode, w najgorszym wypadku w czwartek lub w piatek, ale od razu zadzwonili po kuriera i w tym samym dniu oddali krew do badania do Genomedu.
Puldzia, dziekujemy :* No wlasnie czytalam, zeby sie uspokoic a tu wyszlo odwrotnie..
Tak, lekarz jest bardzo dobry jesli chodzi o komplikacje w ciazy, to byl chyba jakis znak ze trafilam na niego. Przez przypadek weszlam na ta klinike na fejsie bo wyskoczyla mi jako sponsorowane. Mialam juz swojego lekarza ale cos za mna chodzilo przez kilka dni zeby tam isc i cale szczesce ze poszlam. -
ss25 wrote:Mój mąż caly czas mówi, że będzie zdrowe na 100%, ciągle powtarza co mówił lekarz (ja nie wiem bo go nie słuchałam), ale w szpitalu porządnie się zasmucił, natomiast w tym samym dniu w południe już u mojego lekarza zmienił nastawienie na lepsze.
Co do USG - wrzucam linka jak było u mnie, możesz sobie poczytać, na końcu wrzucone są przykładowe zdjęcia. Ja miałam zwykłe czarno-białe, żeby nie męczyć małej
https://www.clinicare.pl/oferta/pracownia-usg/usg-genetyczne-i-trymestru-ciazy/Tatusiowie nie kierują się tak emocjami jak my - przyszłe mamy.
Heh każdy by się zasmucił, jakby usłyszał coś takiego... co za konowały parszywe. Ale tak jest w polskich szpitalach. Wiem coś o tym, bo ostatnio mój ojciec długo leżał w szpitalu. Lekarze robili nam takie rzeczy, że wrogowi nie życzę, a mój młodszy brat do dziś ma traumę.
Może zacznij oglądać jakiś serial, żeby nie myśleć? Ja śledzę "teorię wielkiego podrywu"
Oks dzięki za linka