Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cherry tak sobie pomyślałam, widziałam to na którejś z list innego miesiąca u góry. Taki nagłówek, że "do tej pory ujawniło się nam:" i liczba dziewczynek i chłopców. Ja wiem, że można policzyć, ale człowiek jednak z natury jest leniwy... A tak można by było od razu widzieć taką statystykę.
Zdaję sobie sprawę, że na tym etapie jaki jest teraz w wielu przypadkach to jeszcze loteria, no ale później w razie czego można przecież zmieniać na bieżąco
To tylko taka luźna sugestia.BrumBrum, Cherry_Blossom, Tova33 lubią tę wiadomość
-
Agroszek, Lallka, trzyam kciuki!
Brum, o matko, to faktycznie przeszlas swoje z tym porodem! Ale chodzilo mi raczej ze lagodnie przeszlas skutki, chociaz takie pocieszenie masz
Awangarda, oczywiscie masz racje ze taki dwulatek tez chce juz cos decydowac i tzeba mu czasem pozwolic. Problem w tym ze aktualnie wlasne zdanie mojej corki polega na tym ze jest przeciwna wszystkiemu co ja zaproponuje. Albo jakbym jej pozostawila wybor co chce robic to by ogladala 3 godziny bajki na youtubie. Dzisiaj np zrobila NIEZIEMSKA awanture bo wylala troche wody na buciki i zostaly mokre slady a ona chciala zeby zniknely no a tak sie nie da. Biore na rece rozwrzeszczana - nie, ona nie chce sie przytulac. Odstawiam na podloge - ona chce na rece. I tak w kolko pare razy. Wrzask przy tym ze uszy bola. Ja myslalam ze z tym buntem w tym okresie to sciema i moje dziecko napewno bedzie inne, ale ciesze sie ze piszecie ze u Was to tak samo wyglada, ulzylo mi. Staram sie byc cierpliwa i tlumaczyc, i zostawiac wybor "chesz to czy to" no ale jak ucieka na ulice to juz nie moge jej pozwolic. Czy jak dzisiaj nie chciala sie ubrac i jak jej wkoncu ubralam podkoszulek to tez wrzask bo ona chciala na golasa chodzic. W sumie te inne sytuacje ktore dziewczyny opisaly to jakbym o sobie czytala. Jest ciezko. Ale wystarczy jeden usmiech, jeden buziak takiego lobuziaka, i nabierasz sily i myslisz sobie ze warto
Wszystkie widze takie expresowe sluby robicie, a ja tradycyjnie, dwa lata "przygotowan", 130 gosci. I bylo cudownie, nie zamienilabym na nic innego. Do teraz mi czesc rodziny mowi ze na naszym weselu to bylo super. Ale w sumie moje przygotowania nie roznimy sie bardzo od waszych "szybkich". 2 lata przed data zarezerwowalismy sale, zespol i fotografa, potem przez ponad 1.5 roku nie robilismy nic, i dopiero ostatnie kilka miesiecy cos tam sie dzialo.
Btw Sisi, sliczne zdjecie, nigdy nie bylam na takim plenerowym slubie, wyglada cudnie!BrumBrum, sisi lubią tę wiadomość
-
Sisi Super zdjęcie! Tez mi się zawsze marzył ślub w plenerze, zwłaszcza że tam gdzie mięliśmy wesele było takie fajne miejsce na samą ceremonię, ale musieliśmy ograniczyć się do urzędu stanu cywilnego
Gaduaaa to już poważne zakupy! Ja to sie ostatnio powstrzymałam. jeśli dziś będzie wszystko ok to pewnie uszczuplę trochę portfel już jutro
Jesionka jeszcze pół godzinyCzekam na wieści
Gaduaaa, sisi lubią tę wiadomość
-
Hehheh ja pewnie nieraz będę miała ochotę zamknąć dziecko do kojca i wyjść
Ja wszystko rozumiem tylko chciałam wiedzieć czy wy też to nazywacie buntem,ale widzę,że zdrowo do tego odchodzicie
Cherry mi też wstępnie dwóch lekarzy pokazywało siusiaka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 14:44
synuś
Dwa aniołki * -
Póki co przeważają chłopcy
ale na lipcówkach też tak było, a później zaczęło się boom dziewczynkowe!
My zaczęliśmy wczoraj prace nad pokojem Helenki, narazie zerwaliśmy stare tapety i dzisiaj mąż będzie malował i kładł nową. Chciałam też zamówić łóżeczko ale w zestawie idzie z materacem z gryką, a naczytałam się wczoraj, że w tych i kokosowych lęgną się robaki. Doświadczone mamy doradźcie coś.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Sisi ja miałam z kokosem, co prawda robaków się nie dopatrzylam, ale też wiele się naczytalam że jednak takie przypadki były, szlag wie jak to jest ale już wolę kupić najzwyklejszy
tak w razie w
Z lepszych to są jakieś lateksowe i wysokoelastyczne o ile nie pomyliłam nazw
A i zapomniałam dopisać że bardzo ładna masz buzię i sympatycznaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 14:59
sisi lubi tę wiadomość
-
Po tym co wczoraj przeczytałam nie zmrużyłabym oka myśląć, że coś mi się tam lęgnie także najprawdopodobniej będzie pianka tylko czekam na odpowiedź czy mogę zamienić.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualny