X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Sand Znajoma

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry tak sobie pomyślałam, widziałam to na którejś z list innego miesiąca u góry. Taki nagłówek, że "do tej pory ujawniło się nam:" i liczba dziewczynek i chłopców. Ja wiem, że można policzyć, ale człowiek jednak z natury jest leniwy... A tak można by było od razu widzieć taką statystykę.
    Zdaję sobie sprawę, że na tym etapie jaki jest teraz w wielu przypadkach to jeszcze loteria, no ale później w razie czego można przecież zmieniać na bieżąco ;)

To tylko taka luźna sugestia.

BrumBrum, Cherry_Blossom, Tova33 lubią tę wiadomość

zi133e3k1t3kde1o.png
    82do3e5ewekxghto.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agroszek, Lallka, trzyam kciuki!

Brum, o matko, to faktycznie przeszlas swoje z tym porodem! Ale chodzilo mi raczej ze lagodnie przeszlas skutki, chociaz takie pocieszenie masz :)

Awangarda, oczywiscie masz racje ze taki dwulatek tez chce juz cos decydowac i tzeba mu czasem pozwolic. Problem w tym ze aktualnie wlasne zdanie mojej corki polega na tym ze jest przeciwna wszystkiemu co ja zaproponuje. Albo jakbym jej pozostawila wybor co chce robic to by ogladala 3 godziny bajki na youtubie. Dzisiaj np zrobila NIEZIEMSKA awanture bo wylala troche wody na buciki i zostaly mokre slady a ona chciala zeby zniknely no a tak sie nie da. Biore na rece rozwrzeszczana - nie, ona nie chce sie przytulac. Odstawiam na podloge - ona chce na rece. I tak w kolko pare razy. Wrzask przy tym ze uszy bola. Ja myslalam ze z tym buntem w tym okresie to sciema i moje dziecko napewno bedzie inne, ale ciesze sie ze piszecie ze u Was to tak samo wyglada, ulzylo mi. Staram sie byc cierpliwa i tlumaczyc, i zostawiac wybor "chesz to czy to" no ale jak ucieka na ulice to juz nie moge jej pozwolic. Czy jak dzisiaj nie chciala sie ubrac i jak jej wkoncu ubralam podkoszulek to tez wrzask bo ona chciala na golasa chodzic. W sumie te inne sytuacje ktore dziewczyny opisaly to jakbym o sobie czytala. Jest ciezko. Ale wystarczy jeden usmiech, jeden buziak takiego lobuziaka, i nabierasz sily i myslisz sobie ze warto :)

Wszystkie widze takie expresowe sluby robicie, a ja tradycyjnie, dwa lata "przygotowan", 130 gosci. I bylo cudownie, nie zamienilabym na nic innego. Do teraz mi czesc rodziny mowi ze na naszym weselu to bylo super. Ale w sumie moje przygotowania nie roznimy sie bardzo od waszych "szybkich". 2 lata przed data zarezerwowalismy sale, zespol i fotografa, potem przez ponad 1.5 roku nie robilismy nic, i dopiero ostatnie kilka miesiecy cos tam sie dzialo.

Btw Sisi, sliczne zdjecie, nigdy nie bylam na takim plenerowym slubie, wyglada cudnie!

BrumBrum, sisi lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sand, już dopisuje :)

Gaduaaa lubię takie zakupy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 14:00

Sand, Gaduaaa lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • llallka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi Super zdjęcie! Tez mi się zawsze marzył ślub w plenerze, zwłaszcza że tam gdzie mięliśmy wesele było takie fajne miejsce na samą ceremonię, ale musieliśmy ograniczyć się do urzędu stanu cywilnego ;)

Gaduaaa to już poważne zakupy! Ja to sie ostatnio powstrzymałam. jeśli dziś będzie wszystko ok to pewnie uszczuplę trochę portfel już jutro :)

Jesionka jeszcze pół godziny :) Czekam na wieści :)

Gaduaaa, sisi lubią tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sand, zerknij czy ok ;)

Sand lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak macie jeszcze jakieś pomysły/uwagi do listy to piszcie śmiało :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Sand Znajoma

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry, wygląda super ;) ciekawe czy tendencja się odmieni.

zi133e3k1t3kde1o.png
    82do3e5ewekxghto.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehheh ja pewnie nieraz będę miała ochotę zamknąć dziecko do kojca i wyjść :-)

Ja wszystko rozumiem tylko chciałam wiedzieć czy wy też to nazywacie buntem,ale widzę,że zdrowo do tego odchodzicie :-)

Cherry mi też wstępnie dwóch lekarzy pokazywało siusiaka ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 14:44

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • sisi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co przeważają chłopcy ;) ale na lipcówkach też tak było, a później zaczęło się boom dziewczynkowe!

My zaczęliśmy wczoraj prace nad pokojem Helenki, narazie zerwaliśmy stare tapety i dzisiaj mąż będzie malował i kładł nową. Chciałam też zamówić łóżeczko ale w zestawie idzie z materacem z gryką, a naczytałam się wczoraj, że w tych i kokosowych lęgną się robaki. Doświadczone mamy doradźcie coś.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gryka never!!!!!!!!

Najlepsze są lateksowe ale pianka lub pianka/kokos też dają radę

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też o tym czytałam o zdania są strasznie oddzielone. Lateks osobno najlepszy ale i najdroższy. Ja łóżeczko chyba będę miała za darmo więc kupię porządny materacyk.

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry dopisz mi prosze wizytę na 2 marca i płeć na 90% chłopiec.

My dla Młodego mamy materac pianka/lateks. Teraz będziemy wymieniać mu łożko na większe i też taki planuję kupić. Łóżeczko zostanie dla drugiego.

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi ja miałam z kokosem, co prawda robaków się nie dopatrzylam, ale też wiele się naczytalam że jednak takie przypadki były, szlag wie jak to jest ale już wolę kupić najzwyklejszy ;) tak w razie w :D
    Z lepszych to są jakieś lateksowe i wysokoelastyczne o ile nie pomyliłam nazw ;)

A i zapomniałam dopisać że bardzo ładna masz buzię i sympatyczna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 14:59

sisi lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym co wczoraj przeczytałam nie zmrużyłabym oka myśląć, że coś mi się tam lęgnie także najprawdopodobniej będzie pianka tylko czekam na odpowiedź czy mogę zamienić.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmłody ma lateksowy materac z ikea.

• pestka1 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje, ze zasile grono dziewczynek ;)

Epka, Rudzielec :) lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    ja tez mam taką nadzieję, że u mnie córunia :)

Epka, Rudzielec :) lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • All4love Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się zakochałam!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e4ec33d7fbb.jpg

Znalazłam sklep w Opolu gdzie te same rzeczy są o wiele tańsze niż w Smyku na promocjach :D

sisi, Rudzielec :) lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co na duszący kaszel dziewczyny ? niestety mój katar pospływaj sobie gdzieś po tylnej ścianie gardła i dostałam dziś brzydki duszący kaszel .. isla może być? ten pronalen?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Epka Debiutantka

Wysłany: 21 lutego 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:

Ja tez liczę na córeczkę:) na razie śladu sisusiaka nie było, czekamy do nastepnej wizyty:)

ikuaqlm.png
‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ