X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi gratuluje wizyty i synka :)
    Lalka Tobie również gratuluje wizyty i córeczki :)
    Kfoka
    trzymam kciuki, żeby już ustało plamienie i samych dobrych wieści na wizycie!
    Karola
    kciuki za wyniki Pappa i daj znać!
    Sylwia
    my mamy wizytę w piątek, trzymam za was kciuki!
    Another
    uwielbiam taką pastę :)

ja mimo, że lekarz powiedział, że chłopiec to nadal jestem bardziej przywiązana do myśli o córce :) siła przyzwyczajenia :) zobaczymy co mój lekarz powie w piątek ;)

ss25, Kfoka lubią tę wiadomość

010iflw1wxwjhaqq.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh dziewczyny przepraszam ja tak w biegu napisałam-po prostu pisaliśmy przez bodajże półtora roku listy i smsy(poznaliśmy się przez internet) a dzielilo nas 500km i pierwsze spotkanie odbyło się w 2 dzień świąt BN i został na 3 dni ale 1 dnia tak potajemnie się oświadczył ;) on to zaplanował a ja nic nie wiedziałam, wiedziałam tylko że ma przyjechać :P i też w sumie nie wiedziałam kto, bałam się że to jakiś stary dziad się podszywa :P :P

sisi, Tova33, Lovi89 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula, trzymam kciuki za wizytę!

llallka, mam to samo co Ty. Przebudzam się do łazienki a potem zacznę myśleć o tym co trzeba kupić i jak to będzie wyglądać i już nie zasnę :D

Cherry, gadua, Lexi i Puldzia zdrówka dla Was!

KAMA i wszystko jasne, do tego jakie romantyczne :)

Moje zaręczyny były w dniu urodzin. Przez cały dzień miałam drobne prezenty: a tu kwiatek, romantyczny obiad, itd..
    Pod wieczór jak wróciliśmy do domu zaczął mi zadawać pytania typu "ale Ty naprawdę mnie tak koochaaaasz?", "ale tak bardzooo? ":D
    i jak już się wszystkiego upewnił to się oświadczył :D

Gaduaaa, ss25 lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah
    To ja zaczęłam mieć wątpliwości czy to mój grosinek się tak ruszał. Wczoraj trochę czułam ,ale na tym etapie nie musi codziennie przecież.
    No nie no to na pewno moje dziecko :-)

Czas mi strasznie szybko biegnie. Do tego 12 tyg to był dramat,każdy dzień wydawał się tygodniem a teraz hop i już :-)

Papierowka kochanie!!!!! Halo!

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love
    mój też się oświadczył w moje urodziny,zaprosił mnie do kawiarni, takiej starej i klimatycznej, i tam się oświadczył :)

All4love, sisi lubią tę wiadomość

010iflw1wxwjhaqq.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to miał przeboje z pierścionkiem, mieszkaliśmy wtedy w Irlandii, on zamówił pierścionek przez internet, pierścionek przyszedł do jego rodzinnego domu, a moja teściowa wysłała go do Irlandii. Tylko pech chciał, ze akurat sie przeprowadzalismy i mój maz nie dał jej nowego adresu, ona wysłała na stary. Ale było zamieszanie, klucze oddane od skrzynki tez, strasznie sie nabiegal zeby ten pierścionek odnaleźć, a kupe kasy na niego wydał. Nic mi nie powiedział ale chodził zły, zdenerwowany nie wiedziałam co sie dzieje, dopiero po oświadczynach mi powiedział.

Co do płci to ja wiem, ze w koncu sie dowiem, ale chciałabym juz jakies ciuszki kupic a tu nie bardzo sie da.

sisi, ss25 lubią tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Gaduaa B)
    Itakasia to zapraszam na śniadanko :)
    Ledwo mi kiszonych starczyło, tak mi dzisiaj smakowały :P
    eu4pvr.jpg

itakasia, sisi, ss25, Juuli lubią tę wiadomość

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:

Co do płci to ja wiem, ze w koncu sie dowiem, ale chciałabym juz jakies ciuszki kupic a tu nie bardzo sie da.

Zawsze możesz w jakiś jasnych uniwersalnych kolorach :)

20.08.2017 <3
  • Another Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już mowa o zaręczynach to: ojciec mojego dziecka mi się nie oświadczył (i dzięki Bogu), ale wcześniej byłam zaręczona dwa razy i za każdym razem gdy robiło się mocno poważnie to brałam nogi za pas. Bardzo żałuję, że mężczyzna z którym byłam w związku poprzedzającym teraźniejszy (najcudowniejszy mężczyzna w moim całym życiu) nie jest już częścią mojego życia. Taki widocznie misterny plan wobec mnie zasiano. Eh, aż się łza w oku kręci (średnio 3 razy w tygodniu :P).

bpz77ab.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another juz wiem co jutro na kolacje :)

Another lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie sierpnioweczki
    Ja też dzisiaj wizytuje, nie powiem stres od wczoraj mnie nie opuszcza i nie mogę się już doczekać.

Wszystkim kichającym, smarkającym i kaszlącym życzę szybkiego powrotu do zdrowia...dużo cytryny, imbiru, miodu i syropek z cebuli powinien pomóc ;), a na uciążliwy katar polecam inhalację z amolem lub sposób mojej teściowej czyli dwa ząbki czosnku do nosa na kilka minut O.o trochę drastyczne ale działa
    aha jeszcze na oczyszczenie zatok dobry jest chrzan.

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za przyszłe wizyty

syy28iik833b36lq.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula, koniecznie się pochwal zdjęciem bliźniaków! Trzymam kciuki :)

20.08.2017 <3
  • Another Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze do makreli dorwałam chleb wieloziarnisty ze śliwką. Boże jakie dobre o.O

Agula kciuki zaciśnięte &&& <3

bpz77ab.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula a ja miałam tak zrobić z czosnkiem ale T mnie wyśmiał i pomyślałam potem że pewnie bym umarła jakbym sobie czosnek w nos wsadziła :P nastepnym razem sprawdzę, chociaż wolę żeby nie było następnego razu ;)
    trzymam kciuki za wizyte i też czekam na fotkę :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another
    dobrze, że właśnie usiadam z 2 śniadaniem bo bym wpadła w monitor :) smacznego! i widzę, że twoja sytuacja sercowo-życiowa nieco skomplikowana :(

010iflw1wxwjhaqq.png
  • awangarda Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another ja mam podobnie ;-) ale nie żałuję . Tak miało być. Teraz za mąż nie wyjdę. Chyba że się cud stanie i nagle się okaże że mój chłop jest ok tylko ja tego nie widze

synuś :)
    f2w3rjjgbm9jz425.png
    Dwa aniołki *
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula, Agula trzymam kciuki za wizyty!!!

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another czyli teraz jesteś z musu ze swoim obecnym? Tzn nie wiem jak to nazwać ale nie kochasz go? Bo trochę dziwna ta sytuacja ;) czasem jest tak że się tęskni za byłymi ale jak się pomyśli to się stwierdza że dobrze się stało

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, nie do końca tak. Kocham Go, inaczej bym z nim nie była. Tylko poprzedni facet (co widzę dopiero z perspektywy czasu) był nawet nie wiem jak to napisać... inny od tego. Wiem, że nie powinno się porównywać poprzedniego i teraźniejszego partnera, ale ja nie umiem. Z tamtym byłam ponad 7 lat i znałam go na wylot, więc teraz jak jest jakaś konkretna sytuacja i mój teraźniejszy facet zachowa się źle, to ja wiem jakby zachował się tamten i wiem, że tamten zachowałby się ok. To są całkiem inne charaktery, kompletnie, pod każdym względem. Tamten był czuły i otwarty, ten nie umie okazywać uczuć i jest bardziej oschły, tamten był grzeczny, ten jest zaczepialski, tamten nie był w ogóle zazdrosny, ten jest o wszystko. Mogłabym tak wymieniać w nieskończoność. Kocham Go, ale z czasem do mnie dotarło, że tamten związek bardzo opierał się na przyjaźni między nami, a w tym przypadku nie czuję tego tak intensywnie. Dlatego jak pomyślę o byłym to mi zawsze smutno i tęskno. Był dla mnie najlepszym przyjacielem na świecie.
    Ale może z czasem się to zmieni. W końcu w tamtym związku byłam ponad 7 lat, w tym jestem od ponad roku. Mamy jeszcze czas na wejście na jedną drogę lub rozejście się swoimi ścieżkami.
    Nie wiem czy coś z tego da się zrozumieć, bo to mega chaotyczne, ale wiecie jak jest z uczuciami. Ciężko je wyrazić, a słowami to już w ogóle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 11:30

bpz77ab.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mój tez nie był oryginalny i oświadczył się w moje urodziny :P a i tak o wszystkim wiedzialam bo razem kupowalismy pierścionek. Zaciagnelam do jubilera i juz ;)
    Ale za to jak poznałam mojego Męża to byłam zareczona z kim innym. I sie zakochałam i już :) a dodam jeszcze ze mój Mężu był moim przełożonym w pracy. Po pół roku znajomości zamieszkalismy razem. Rok później sklonilam do oswiadczyn. Decyzja o ślubie była spontaniczna. Po drugim poronieniu trochę się podlamalam, chodzilam do psychiatry i to był taki nasz krok w kierunku dobrych zmian.
    A slub mamy cywilny. Po bylo tylko skromne przyjęcie dla najbliższych. I nie żałuję. Bo to bylo takie nasze. Do kościelnego nam się nie spieszy.

sisi, ss25, Tova33 lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ