Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Też mam w planach dzisiaj sprzątanie, chociaż siły brak. Ostatnio wszystko mnie męczy, wczoraj zasapałam się przy ścieleniu łóżka
Najmłodsza, piękna kuleczka
Co do owłosienia.. gdzieś czytałam, że kobiety w ciąży szybciej zarastają jeśli spodziewają się synka, bo wzrasta poziom testosteronu. Nie wiem ile w tym prawdy
Powodzenia tym które wizytują!20.08.2017 -
All4love to może pasuje....
Ja też mam depresyjne dni. Mam wrażenie ,że do niczego się nie nadaje .
Dziś nie spałam,dzięki temu rano do labu,potem zakupy a o 9 już wstawiłam rosół. Jakbym jeszcze miała siłę posprzątać to bym była zadowolona.
Ale brzuch mi się dziś napina.
Musimy dziś lub jutro jechać na zakupy bo goscie. Potem znowu sprzątanie. Ale oni fajni są bardzo więc się cieszę ,że przyjadą.
synuś
Dwa aniołki * -
A i co do żelaza. Ostatnio miałam super wyniki hemoglobiny ale nie miałam tam dużo żelaza w lekach. Teraz biorę gdzie go jest trochę no i wyniki 1,1 niżej. Mimo, że zmieniłam na leki z mocnym Żelazem. Dlatego ja jestem za braniem tego w ciąży zwłaszcza po doświadczeniach z pierwszej. Na szczęście hemoglobina mieści mi się jeszcze w normie
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
All4love wrote:Co do owłosienia.. gdzieś czytałam, że kobiety w ciąży szybciej zarastają jeśli spodziewają się synka, bo wzrasta poziom testosteronu. Nie wiem ile w tym prawdy
Obstawiam hormony- niezły bałagan mamy w organizmie. Testosteron to zapewne główny sprawca tego zamieszania, ale jak to konkretnie wygląda to nie mam zielonego pojęcia. -
Dziewczyny gratuluję udanych wizyty i trzymam kciuki za wizytujace.
Ja dziś tak na szybko bo ciągle w biegu i dziś pełno emocji bo moje Szczęście kończy dzis Rok! Oj nie wiem Kiedy to zleciało. Wszystko mi się dziś przypomina jakby to było wczoraj... a jutro impreza więc masa przygotowań. Mam tylko nadzieję że Maluszek da mamusi trochę popracowaćBrumBrum, sisi, All4love, Asiulka83, Gaduaaa, llallka, ss25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCherry ale bierzesz takie ogólnodostępne witaminy z żelazem? Bo one zazwyczaj zawierają witaminy,pierwiastki o bardzo marnym stopniu wchłanialności... Mój gin mówi nawet, że to żelazo z takiego kompleksu "witamin" wogóle się nie wchłania bo nie widać tego po wynikach jego pacjentek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 12:33
-
BrumBrum wrote:Cherry ale bierzesz takie ogólnodostępne witaminy z żelazem? Bo one zazwyczaj zawierają witaminy,pierwiastki o bardzo marnym stopniu wchłanialności... Mój gin mówi nawet, że to żelazo z takiego kompleksu "witamin" wogóle się nie wchłania bo nie widać tego po wynikach jego pacjentek.
https://www.doz.pl/apteka/p121240-Prenatal_Duo_600_DHA_tabletki_30_szt.__kapsulki_60_szt.
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Witam dziewczyny:)
Dzieki za propozycje co do prostownicy;) Awangarda nie zebym gardzila twoja prostownica, ale maz obiecywal ze mi kupi jaka bede chciala wiec skorzystam i chyba wybiore Remingtona, najbardziej zalezy mi na jonizacji wiec dwie mam na oku teraz tylko wybrac trzeba:)
Ja juz po wizycie....badania moczu ok, przeciwcial niestwierdzono, ale niestety zostala zle pobrana krew na morfologie:/
dzidzia rosnie, ruchliwa strasznie, wazy 170g, ale nie wiem ile mierzy:p no i prawdopodobnie chlopczyk, troszke chcialo mi sie plakac, bo marzylam o dziewczynce wiem jestem okropna, wazne ze zdrowe, ale to rozczarowanie troszke jest
pytalam czy moze byc jeszcze dziewczynka i czy jajeczka na 100% sa widoczne, to odpowiedzial, ze wargi sromowe dziewczynek w tym okresie sa duze i moga byc podobne do jajeczek wiec moze sie cos zmieni:D puki co jeszcze nie zabieram sie za zakupy, czekam na badanie 3d 27.03 (20+1tydz)
Powiedzial tez ze mam skonczony 16 tydzien i mam powoli przygotowywac sie na ruchy diecka, bo wlasnie po 16 tyg przy drugiej ciazy jest juz to mozliwe dziewczyny;)
Czekam na kolejne wiesci z dzisiejszych wizyt;DWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 13:01
BrumBrum, Cherry_Blossom, sisi, Lexi150, llallka, ss25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCherry no właśnie i zobacz... Tu jest fumaran żelaza II czyli tak jest coś ok 30% zawartości żelaza, czyli nie 60mg a ok 20mg (przynajmniej ja tak to rozumiem), a zapotrzebowanie na żelazo kobiet w ciąży to ok 30mg... Dlatego ja nienawidzę takich suplementów diety... Bo oni sobie mogą na opakowaniu napisać co chcą...
Lovi cudownie! Gratulacje! Mi też się łezka zakręciła, bo ja skrycie marzyłam o drugim chłopcu. Ale co tam - biorę co dająWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 13:09
Lovi89 lubi tę wiadomość
-
Cherry w ciąży crp jest podwyższone. Nic się nie martw
Lovi rozumiem co masz na myśli, też marzyłam o córceAle dzisiaj się cieszę
Lexi sto latLovi89, Lexi150 lubią tę wiadomość
-
Ja aktualnie biore actiferol forte http://www.sequoia.pl/product/actiferol-fe-forte-delikatne-bioprzyswajalne-zelazo-60-mg-200-%c2%b5g-30-kapsulek-otwieranych/ plus witaminy gdzie tez znajduje się zelazo ale jest go dużo mniej bo 20 mg hemoglobina jest na granicy a zelazo niskie jak nie podskoczy będę musiala brac cos silniejszego .Kontrola nastep. w maju u hematologa
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
nick nieaktualnyna szybko weszłam i nie jestem wstanie odzytać wcześniejszych wiadomości,
ale Lovi89 - ja korzystam z remingtona już dobre 5 lat i super mi się sprawdza!!! dopiero teraz miałam problem z ..kablem, ale znajomy mi ją zreperował i dalej super się prostuje a wlosy nie są zniszczone:)
Jak bede miala ją wymienić to ponownie remington:)Lovi89 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, stało się tak jak mówili lekarze
Żegnam się dziś z Wami i życzę Wam mnóstwo radości z Waszych maleństw. Wybaczcie, ale nie będę odpisywać na pytania tym wątku, bo to nie czas i miejsce :*
37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek 28.02.2017 -
nick nieaktualny