Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
awangarda wrote:Cherry ja już chyba 3 raz proszę o dopisanie chłopca i umyka
może ten siusiak odpadł i czekasz na info o Babie
14 marca mam połówkowe to się może dowiemy
Kochana kurcze nie wiem czemu tak, przepraszam Cię:*
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
nick nieaktualnyDoberek... Widzę, że teściowe na tapecie
. Ja z moją exteściową stosunki miałam ble. Mieszkaliśmy z nią chwilę i dopóki mieszkaliśmy wychodziłam z zasady jej dom - jej zasady. Niestety próbowała stosować te zasady jak już się wyprowadziliśmy więc dosadnie powiedziałam jej co o tym myślę. Skończyło się na tym że "pokazałam swoją prawdziwą twarz" ble ble ble
. Dużo zgrzytów z nią mam do tej pory na punkcie młodego, bo niestety straszliwie go rozpieszczają, ale i kontaktu z nią dużo mniej.
A mama mojego strasznie nadopiekuńcza, ale póki co nie wchodzi za głęboko. A jak wejdzie to ją stanowczo, chociaż postaram się delikatnie, wyproszę. Mój strasznie się wkurza jak próbuje coś mówić, więc żeby mieć spokój w domu będę musiała wyraźnie granicę postawić.
Dzisiaj jedziemy do Gdyni załatwiać już wszystko ze ślubem. Kurde ja nie wiem gdzie ten czas spierdziela -
Hej mamusie:)
Ja witam w 17tc:)
Nabazgrałyście tyle ale jakos nadrobiłam:)
Widze ze temat teściowych ostro w ruch poszedłno to teraz ja w skrócie przedstawie;) moja tesciowa fakt nie wpieprza się tzn ja ne słysze niczego bo ja widuje tylko w Świeta:) ale bywało róznie i wiem jedno, ze jest dwulicowa wredna suka, dlatego taki odległy kontakt jest mimo ze az tak daleko nie mieszkamy od siebie. Kiedys ja uwielbiałam i szanowałam teraz odwróciło się to o 180stopni. Za to dziadkowie mojego to wpieprzanie się we wszystko, nadrabiają za swoja córunie. Czego byśmy nie zrobili wszystko jest zle, po co na to tamto, nigdzie nie powinnismy chodzic, wyjezdzac bo tylko trzeba oszczedzac i siedzieć w domu. Koszmar jakiś z nimi jest i mój już ma takiego fula na swoja rodzinke cała ze zaczyna ograniczać mowienie o wszystkim itp.
Madzik łykaj wózeczek, fajny:)
Ja wstępnie jestem zapisana na połówkowe prywatnie bo drugie chce na nfz ale czekam na grafik lekarza na kwiecień. Prywatne usg na 4.04 ale nie wiem czy nie za wcześnie bo to będzie 19t5d no chyba ze cos się zmieniło ale tak wypada z ostatnim usg, kóry był 16.02
Ja spie ostatnim czasem na prawym boku i to moja ulubiona pozycja, staram się przewracać na ten lewy bok ale róznie mi to wychodzi
madzik07 lubi tę wiadomość
-
Dzięki za odpowiedzi odnośnie tego spania :*
Ja na początku starałam się spać wyłącznie na lewym boku ale po tylu tygodniach już mi po prostu niewygodnie.
Czytam o tych teściowych i aż nie wierzę jakie to wredne babska.
Moja w takim razie jest jakaś inna bo kiedyś mi powiedziała -- jak Cię mój syn zdenerwuje, zadzwoń do mnie, ja go ustawięMargaret.Se, Lovi89, Otka, Gaduaaa lubią tę wiadomość
20.08.2017 -
Dziewczyny!
Zapisałam się do szkoły rodzenia. I u mnie w mieście wygląda to tak. Bezpłatny kurs jest od 21tc trzeba tylko wypisać jakąś deklarację o położną środowiskową która będzie do nas po porodzie przychodziła i musi to być położna z mojego szpitala więc luz.
Jedynie muszę dopłacić za osobę towarzyszącą 150zł czyli bez dramatu
Do tego jest opcja zapisania się na 30min cwiczenia po każdym kursie i chyba skorzystam (joga jakieś rozciąganie itp)i ta opcja jest za stówkę.
Cały kurs trwa 10 tygodniZajęcia raz w tyg po 1,5h- 2h.
Fajnie zaczynam 29.03
Cherry_Blossom, sisi, Otka, neme lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki uświadomiłam sobie, ze jeszcze nie pochwaliłam sie moja oponka
prezentuje Wam spontaniczne selfie z pracy, miejcie litość dla mojego brzucha hehe
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7577a9f1bdaa.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4f0b89df44d.jpg
All4love, sisi, llallka, Lovi89, K_A_M_A, Samsaramsa, Otka, Gaduaaa, Lexi150, Another, neme lubią tę wiadomość
-
pestka1 wrote:Dziewczynki uświadomiłam sobie, ze jeszcze nie pochwaliłam sie moja oponka
prezentuje Wam spontaniczne selfie z pracy, miejcie litość dla mojego brzucha hehe
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7577a9f1bdaa.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4f0b89df44d.jpg
I serio Twoi rodzice jeszcze nie wiedzą? -
nick nieaktualnyCherry no ogarniamy wszystko powoli. Zaczynają się nam na szczęście zamykać tematy, udało się kupić zielony krawat!!!! Co było nie lada wyczynem. Podobnie jak koszula ivory. Jakaś masakra. Teraz już czekam aż nam prezenty dla gości dostarczą, muszę popakować prezenty dla rodziców, mamy kwiaty już zamówione też. Winietki dzisiaj odbieram wycięte więc już też z głowy będzie. Suknia przymiarka 16-tego. Buty zakupione. Biżuteria też już się kończy robić i myślę, że niedługo powinnam dostać
. No i prezentację muszę skończyć a na to pewnie zejdzie mi weekend
.
Ale ogólnie widać koniec... chociaż termin ślubu się zbliża nieubłaganie.sisi lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
U mnie zaczynają się problemy ze spaniem. Tak jak się jeszcze jakiś czas temu chwaliłam, że nie wstaję w nocy na siusiu to teraz co noc. Mała mi go chyba ugniata i jak się obudzę to potem się kręcę z boku na bok godzinami. Póki co staram się nie leżeć na plecach, a na którym boku lężę to już mniej ważne. Na lewym jest lepiej jak zgaga dokucza
Mamy tu jakieś dziewczyny z Trójmiasta? Jeśli tak to doradzicie mi jakiegoś dobrego lekarza? Za miesiąc będziemy w Polsce i chciałabym się umówić na wypasione badanie, najlepiej z 3/4d
U nas dzisiaj piękne słoneczko i 13 stopni... czekam aż mąż obudzi się po nocce i biorę go na spacer!
Pestka śliczny brzusio, szacun, że mieścisz się jeszcze w normalne spodnie20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Andzia to mnie uspokoiłaś kochana, ja jeszcze mogę o tydzień później przełozyc i mysle tez nad tym. Zapisałam się tez na 4D w 25tc tak mi poleciła pielegniarka czy połozna lekarki do której ide na usg.
Pestka piękny masz ten brzusio i taka piłeczka:) ja to mam rozlany na cały brzusio, wiec mniej wystający.
Cassie u mnie tez nikt nie wie o ciąży, z wyjątkiem sa osoby w pracy no bo jestem już tyle czasu na L4. Moja rodzinka dowie się jutro bo jedzeniu kawał drogi na ta 50-tke braciszka:) za to rodzina mojego dowie się na szarym końcu, może będą mieć za złe ale ja to mam gdzies. Po ich reakcji jak dowiedzieli się o naszych zaręczynach to o naszym szkrabie dowiedzą się nie od nas o od mojego bo ja nie mam zamiaru się wkurwiac i widzieć reakcji, może będzie super a może nie hmm babcia może i by się ucieszyła ale tesciowa...
Jesjka ale masz dobrze e już zapisałaś się do szkoły rodzenia, ja musze ten temat i cała reszte ogarnąć p powrocie czyli w poniedziałek startCassie 65 lubi tę wiadomość
-
pestka1 wrote:Ze co? Pewnie, ze wiedza! Ja miałam na myśli rodzicow moich wychowanków
oni tez pewnie wiedza ale nic nie mowia
To się dogadałyśmyNie wertowałam od początku formum dlatego nie wiedziałam, ze pracujesz z dziećmi ;p
Margaret a Ciebie rozumiem akurat, ze jeszcze nie wszystkim mówiłaś o ciąży pewno wolałaś nie zapeszać?
Ja też tak miałam najpierw czekałam do 3 miesiąca, później do prenatalnych a teraz do wyniku z amnio. Ale pierdziele to po wyniku już robie coming- out na fejsie bo się tej burzy lików nie mogę doczekać heheh
Tylko rodzice wiedzieli od samego początku i oczywiście najbliźsi znajomi. (teściowa wiedziała przede mną, bo ona mi wynik z bety odbierała w ogóle- bo tak jak mówiłam pielęgniarka)
No i w pracy mnie zmusili, zebym zarządowi powiedziała też na samym początku mimo, że nie chciałam.. -
madzik07 wrote:witam ja miałam przy pierwszej corce peg perego venezia i powiem ta nie bylam zadowolona bo miał male koła i własciwie sie posypał..no ale to bylo 15 lat temu..byc moze teraz sa stabilniejsze
madzik07 lubi tę wiadomość
-
Pestka- kolejna chudzinka z piłeczką
Sisi- ja jestem z trójmiasta. Mam fajnego doktorka, który dobrze robi usg, poświęca dużo czasu (ostatnio leżałam prawie pół godziny!), daje dużo fotek z opisem ale niestety nie ma 3/4d. Około 20tygodnia chyba skoczę to invicty żeby zrobić sobie takie pamiątkowe fotki usg 34d, ale szczegóły / połówkowe chcę omawiać ze swoim.sisi lubi tę wiadomość