X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • All4love Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisi jejku, współczuję tych ataków złości, mam nadzieję, że mąż wyrozumiały i wie, że nie kłóci się z Tobą, a z Twoimi hormonami.

Ale wszystkie wiemy jak to jest...

Byłam na rodzinnym obiedzie, wszyscy się cieszą moja ciążą, kupują ubranka, jak wróciłam to dopadły mnie jakieś straszne myśli, że wcale nie jest tak kolorowo, że lekarz kazał dużo leżeć, odpoczywać, bo z powodu wysiłku grozi mi szpital, że jest piękna pogoda, a ja się boję teraz chodzić na dłuższe spacery... Ehh :(

sisi lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi współczuję takich sytuacji. Dobrze, że mężuś wyrozumiały w miarę jest :)
    Cassie, do wizyty niedaleko, więc na pewno się uspokoisz, bo wszystko zapewne jest ok.
    All4love, myślę, że w takiej sytuacji nie ma co się przeforsowywać, ale krótki spacer nie powinien zaszkodzić.
    Ogólnie widzę, że sporo z nas dopadają dolujące myśli. Przesilenie wiosenne, czy co tak źle wpływa... :/

Cassie 65, sisi lubią tę wiadomość

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi to hormony a nie Ty kochana. Mi niestety tez zdarza sie rzucac rzeczami i tak mialam wczoraj wieczorem byl wkurw straszny a dzisiaj dol i placz. Czasami wszystko mnie doprowadza do szalu ale racje ma Moniadi i Cassie ale niestety czasami hormony wygrywaja. Na szczescie moj facet jest wyrozumialy ale jak przesadze to widze ze ma fula, na szczescie po chwili mu przechodzi i mnie tuli. Czesto tez mowi ze pokrzyczalam sobie na niego i sie pyta czy juz mam lepszy humorek hehe

Ja mam te bole od wczoraj inne bo te boczne to troche ponizej pasa ale kurcze to moze ze brzuch sie naciaga bo wiadomo coraz wiekszy hmm mam nadzieje...

Cassie ja tez mialam wizyte dawno bo 1go marca a kolejna 29go czyli miesiac,dla mnie to jak widac za dlugo i schizy łapie. Kochana Ty nie baheruj lekarza a wazne pytania mu zadawaj:D

All4love super masz ze kupuja ciuszki:) masz z glowy wiele ubranek

Jakos tez robie sie niecierpliwa na czekanie wyniku z nifty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 21:39

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Effy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej chciałam sie z Wami przywitać, czasem będę tu zaglądać :)
    Jestem jaj widać w 18 tyg i chyba bedzie 5 dni. Mam termin na 16 sierpnia.
    Czuje juz lekkie kopniaki, szczegolnie jak leze na brzuchu, ewentualnie na płasko, albo jak siedze :-) to moja pierwsza ciąża ( Taka donoszona :))
    Przytyłam ok 3-4 kg. Nic jeszcze nie kupiłam oprócz kilku bodziaków. Spodziewam się dziewczynki :)
    A i też mnie potrafi bardzo bolec brzuch po wysikaniu, raczej to normalne.
    Ktoś jeszcze rodzi 16 sierpnia :)?

moniadi, ss25, sisi, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovi89 wrote:
    dziewczyny chce kupic termometr bezdotykowy dla dziecka, oczywiscie z najdokladniejszym pomiarem:) jaki polecacie?
    Lovi z czystym sercem polecam z microlife. Mają kilka modeli i wszystkie super. Dokładne. Moj kosztowal coś ok 120 (teraz tańszy) , ma gwarancję na 5 lat i możliwość mierzenia np temp płynów lub wody.
    O taki http://m.ceneo.pl/26681098

Lovi89 lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy, cześć! Zajrzyj na listę na 4. stronie, tam są szacunkowe terminy porodów ;p

Effy lubi tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • Effy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love wrote:
    Effy, cześć! Zajrzyj na listę na 4. stronie, tam są szacunkowe terminy porodów ;p
    O jaaa ile dziewczyn rodzi w sierpniu ;)

ckai3e3kx36ebscz.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Z okazji 20. tygodnia dostałam od małej najfajniejszy prezent! :)

Leząc rano na plecach położyłam rękę na brzuchu i poczułam w pewnym miejscu lekkie wybrzuszenie. Po chwili właśnie tam dostałam takie dwa tak silne kopniaki, że poczułam pod ręką!
    <3 <3 <3
    Najpierw szok, potem zaczęłam ryczeć :D

Uwielbiam ją!

Lexi150, Genshirin, lenka.m, Margaret.Se, moniadi, sisi, Another, Asiulka83, ss25, Kira_, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość

20.08.2017 <3
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie skończyłam 20 tydzień i był zdecydowanie przełomowym, bo nagle zaczęłam czuć regularne ruchy dziecka (tata przez brzuch też wyczuwa), ale też mój brzuch się w końcu uwidocznił :) idę dzisiaj na połówkowe i nareszcie się dowiem jaka płeć!
    Chyba tu tak cicho na forum, bo dziewczyny się na fejsa przerzuciły :P

ss25, Lexi150, Margaret.Se, moniadi, llallka, All4love, sisi, Lovi89, Cherry_Blossom lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Wczoraj cały dzień chodziłam zmęczona i o 19 poszłam spac.. dzis wizyta o 10 to nie śpię od 5 haha :D

lenka.m, sisi, Asiulka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka o której masz? W takim razie trzymam kciuki ;)

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki:)

All4love ale cudny prezencik dostalas:) ehhh ja tez chce bo juz schizy dostaje hehe

Ss i Lenka kciuki za wizyte kochane!:)

Ja dzisiaj tez mam wizyte ale u diabetologa ehhh i juz zdenerwowana znowu jestem bo wiem ze mi da ta cholerna insuline i martwie sie bo od piatku rana nie mam babelkowvi nie wiem co tam u mojego brzdaca ehhhh:(

ss25 lubi tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    All4love, gratuluję takiego fajnego prezenciku :)
    Margaret, nie zamartwiaj się. Może maluszek ma spokojniejsze dni po prostu :*
    Ss i lenka, trzymam kciuki :)

ss25 lubi tę wiadomość

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • llallka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Moja panienka jak się w sobotę aktywizowało tak jej zostało do dziś- od 6 robiła mi pobudkę swoimi kuksańcami. Strasznie mnie to rajcuje :D

Powodzenia na wszystkich dzisiejszych wizytach :)

Margaret bez stresu, będzie dobrze. Dobrze rozumiem skąd biorą się wszystkie Twoje lęki i wiesz mi, że u mnie bywa dokładnie tak samo. Mogłabym Cię przekonywać, żebyś wyluzowała, ale ja także bywam niereformowalna w tej kwestii ;)

Effy witaj na sierpniówkach :)

moniadi, Margaret.Se, ss25 lubią tę wiadomość

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemandero!
    Dostałam chyba dziś znak od Boga, ze mam już olać robotę! Przyszłam rano do pracy a tam komp nie działa hehe. Wysłali mnie do domu i że niby home office. Ale już mi dzownili, ze komp naprawiony i jutro mogę normalnie wbijać ;(

SS, Lenka trzymam kciuki za wizyty.
    Margaret nie stresuj się tak! Może się obejdzie bez tej insuliny ;)

Margaret.Se, sisi, ss25 lubią tę wiadomość

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, ja bym tam olała tą robotę :D przy takich znakach wcale bym się nie zastanawiała :)

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooooo chyba właśnie tak zrobię. ja nie wiem po co ja to robię jeszcze? chodze do pracy? Ani nagrody nie dostanę za to ani kasy..bez sensu

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nawet Ci nie podziękuje, że tak długo wytrwałaś w pracy... No chyba, że masz bardzo ludzkiego i sympatycznego przełożonego, to może tak. Ale tak żadnych profitów z tego nie będzie...

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja dopiero na 18 :) Ty już po? Zdawaj relacje!

• All4love Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka będąc na stażu zaszła w ciąże. Miała możliwość pójścia na L4 ale mimo złego samopoczucia pracowała, bo myślała, że dzięki temu dostanie normalną umowę. Szef bardzo ludzki, obiecywał, że dostanie, że będzie chroniona, żeby o nic się nie martwiła.
    Kiedy staż się skończył, dowiedziała się, że jednak tej umowy nie będzie i została bez niczego.
    Ot tacy to pracodawcy doceniający nasze zaangażowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 10:28

20.08.2017 <3
‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ