X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pracy to fakt, znam dziewczyny, które dłużej pracują tylko po to, żeby wypracować lepszą średnią zarobków za 12 miesięcy przed zwolnieniem - ale jeśli nie macie już wpływu na tą średnią to rzeczywiście nie ma z tego żadnych innych korzyści. Chyba że pracując zostajemy bardziej aktywne w ciąży, ale w moim przypadku więcej się ruszam będąc na zwolnieniu niż siedząc cały dzień przed komputerem w biurze.

• moniadi Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nieźle ją załatwił... Niestety, niektórzy (albo i większość) tacy są. Liczą się dla nich tylko och korzyści, a nie pracownicy.

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LLallka znasz to z autopsji i sama wiesz ze czasami bywa ciężko, na szczęście rzadko miewam takie stany i szybko mijają ale teraz jakos długo mnie trzyma...

Cassie no znając mojego diabetologa i to co mówił wcześniej to raczej się nie obedzie bez insuliny. O 16-tej się przekonam...
    Kochana wyluzuj z ta praca tak jak dziewczyny pisza i idz już na zwolnienie, zaraz 6miesiac u Ciebie i czas najwyższy odpocząć:)

Moniadi no ja licze, ze teraz taka cisza a zaraz pokaze moje maleństwo na co je stać hehe

Effy witamy:)

moniadi lubi tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra z pracodawcami, obiecanki cacanki i jak nie widza już korzyści to kopa w dupe ehh.... strasznie dużo znam takich przypadków niestety

Wiecie co tak sobie mysle, ze moje obawy i ze tak długo trwa u mnie ten niepokoj jest spowodowany tym, ze czekam na to nifty, dawno nie widziałam mojego szkrabka i nie wiem co u niego/niej i nawet płci nie znam hmm bym zapomniałam o tej insulinie, która tez mi siedzi ehhh. Chyba za dużo tych nie wiadomych i dlatego to mnie meczy i szczerze to na niczym innym nie mogę się skupic, żeby ogarnąć jak np. szkoła rodzenia. Skupienie się na kolejnej rzeczy na która już nie mam miejsca w głowie jest nierealna, czekam na zwolnienie miejsca dla kalafiora:)

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pracodawca akurat jest spoko. Chodź wszystko się trochę pokomplikowało bo jesteśmy teraz pod korporacją a byliśmy mała przyjazną firmą. Ale centrala na szczęście totalnie gdzie indziej a my też gdzie indziej więc jeszcze luz.
    Ja już pracuje w tej firmie czwarty rok więc raczej z buta mnie nie potratują. mimo, ze właśnie mój dział się przenosi własnie do centrali i u nas juz go nie bedzie to też dostała zapewnienia, ze po macierzyńskim na pewno coś się dla mnie znajdzie..No cekawe. Póki co o tym nie myslę, bo w sumie dobre 1,5 roku jeszcze do tego czasu.
    No najlepsze jest to, że w sumie średniej sobie też nie wyrobie przez to chodzenie bo mam stała pensje i koniec..Chyba w czwartek zagadam do mojego lekarza :)

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie ty pracujesz tylko przy kompie i jeszcze inne zajęcia masz?

• sisi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laseczki :)

Sylwia i Lenka powodzenia na wizytach!!! Kciuki &&&&

Effy witaj na forum :) Cherry pewnie lada moment doda Cie do naszej listy.

All4love super prezent od maluszka. Ale fajnie już prawie każda z nas poczuła te magiczne kopniaczki. Margaret na etapie na którym jesteś to jeszcze nie muszą być regularne te bąbelki. Dziecko mogło odwrócić się w stronę kregosłupa i dlatego nic nie czuć.

I dziękuję za zrozumienie, dzisiaj czuję się już zdecydowanie lepiej i pomimo okropnej szarugi za oknem w mojej duszy znowu świeci słoneczko :)

moniadi, Margaret.Se, ss25 lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret, rozumiem Twoje niepewności i wątpliwości. Ale Sisi ma rację, to jest jeszcze wczesny etap ciąży, więc ruchy dziecka nie muszą być regularne. A kiedy czeka Cię następna wizyta u lekarza? Bo z tymi wynikami to nigdy nie wiadomo, kiedy będą na 100%. Myślę, że na razie nie ma co zaprzątać sobie głowy innymi rzeczami, i tak dużo spraw Ci się złożyło w jednym czasie, więc rzeczywiście niech one najpierw się wyjaśnią :)
    Cassie, czyli jak dla mnie nie masz zbytnich powodów żeby dalej się męczyć w pracy :D no chyba, że sprawia Ci ona taką przyjemność i nie miałabyś co ze sobą zrobić w domu, to możesz jeszcze z miesiąc popracować ;)
    I Sisi cieszę się bardzo, że dziś już masz lepszy dzień. Oby jak najwięcej tylko takich dni :)

sisi, Margaret.Se lubią tę wiadomość

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin tylko przy biurku. To jest firma IT nie ma szans na robienie czegokolwiek innego poza pracą przy kompie ;p
    Namówiłyście mnie! Będę gadać w czwartek z lekarzem. Coś se wymyśle do robienia. seriale pooglądam i wznowie ćwiczenia!

sisi, moniadi lubią tę wiadomość

0S32p2.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dobrze Cassie :) Popieram w 100%!

Margaret.Se lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie 65 wrote:
    Genshirin tylko przy biurku. To jest firma IT nie ma szans na robienie czegokolwiek innego poza pracą przy kompie ;p
    Namówiłyście mnie! Będę gadać w czwartek z lekarzem. Coś se wymyśle do robienia. seriale pooglądam i wznowie ćwiczenia!

W takim razie wq prawa polskiego jak jesteś w ciąży i zgłosiłaś to pracodawcy możesz przy kompie pracować tylko 4h i jeżeli pracodawca nie jest ci w stanie zapewnić innej pracy (nie przy kompie) to powinnaś pracować tylko te 4h a mieć płacone jak za 8h. Wiem bo też pracuje w firmie IT i pracuje po 4h :D

lenka.m lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)

Ja już po mierzeniu sukni, wisi w szafie, wygląda cudnie i nawet brzuszka bardzo jakoś nie widać. Zdjęć nie mam, bo w biegu strasznie. Zresztą pokażę się wam w pełnej krasie a nie połowicznie :D.

Byłam dzisiaj rano na pobraniu krwi, normalnie laska prawie mi żyłę wyjęła z ręki. Teraz tak mnie boli, że masakra. Pewnie będę na weselu wyglądać jak niewprawny narkoman z siniakami na rękach. Bleh.

A teraz zmiatam z kotami na szczepienie, bosz... ile roboty!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka.m wrote:
    Sylwia ja dopiero na 18 :) Ty już po? Zdawaj relacje!

O kurczę to troche sobie poczekasz :)

Juz po! Obrzęk znikł.
    Przyglądaliśmy sie co z serduszkiem i mam skierowanie do szpitala na echo serca bo lekarz podejrzewa cos z napływami czy cos takiego :) za 2 tyg mam połówkowe to bedzie lepiej widac :)
    Mała ma 228g

Asiulka83, Andzia1985, Margaret.Se, sisi, lenka.m, Another, Cherry_Blossom, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość

• kurkaSkiters Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to chyba najwazniejsze ze obrzęku nie ma, prawda? Świetna wiadomość.A co z tym serduszkiem?
    Mnie gardło i ucho boli i jestem rozbita. Oby nie było gorączkiMozna brać apap prawda?
    I dzisiaj prawdopodobnie kupimy wózek! Ostatnio miałam obsesję na jego punkcie, bardzo mnie meczylo myślenie o jego kupnie więc stary nie wytrzymał, wziął sprawy w swoje ręce i znalazł na olx spoko ofertę.

sisi, ss25 lubią tę wiadomość

rfxg9jcgekq5byzd.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin- widzisz człowiek o tym wie a chodzę dalej po 8h. Głupia jestem wiem ;p ale już to do mnie dotarło pierdziele to :d

moniadi, Genshirin lubią tę wiadomość

0S32p2.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka można apap i w II trymestrze możemy też już brać ibuprom. ale nie pamiętam dawkowania..

0S32p2.png
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss, dobrze, że już jesteś po. Przynajmniej trochę się uspokoiłaś zapewne :) Tylko ciekawe, co z tym serduszkiem... Ale na pewno za 2 tygodnie okaże się, że wszystko będzie dobrze :)
    Kurkaskiters, mam nadzieję, że nie rozłoży Cię nic i że te dolegliwości szybko Ci ustąpią. I zazdroszczę kupna wózka :) Ja to jeszcze nawet się nie rozglądałam na dobrą sprawę :)
    Cassie, takie podejście mi się podoba u Ciebie :) ale wcale nie jesteś głupia, tylko bardzo pracowita, rzetelna i rozsądna. Ale czas pomyśleć o sobie i dziecku i wypocząć :)

ss25 lubi tę wiadomość

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Wszystko jest dobrze <3 Obrzęk znikl a to jest najważniejsze :)
    Maltka rosnie :)

a ja zaczelam 21 tydz :) mój maluch kopie coraz mocniej , M tez już czuje jak reke przyłoży :)

moniadi, Lexi150, sisi, ss25 lubią tę wiadomość

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie raczej należy unikać ibuprofenu przez całą ciążę. No chyba że wyraźne wskazanie lekarskie.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi, mi mówił o tym ibupromie mój lekarz jak mówiłam właśnie, że często mnie boli głowa. Ale nie stosowałam jeszcze. W skrajnych przypadkach jem tylko paracetamol.
    Ale wiadomo najlepiej się upewnić ;)

0S32p2.png
‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ