Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do pracy to fakt, znam dziewczyny, które dłużej pracują tylko po to, żeby wypracować lepszą średnią zarobków za 12 miesięcy przed zwolnieniem - ale jeśli nie macie już wpływu na tą średnią to rzeczywiście nie ma z tego żadnych innych korzyści. Chyba że pracując zostajemy bardziej aktywne w ciąży, ale w moim przypadku więcej się ruszam będąc na zwolnieniu niż siedząc cały dzień przed komputerem w biurze.
-
LLallka znasz to z autopsji i sama wiesz ze czasami bywa ciężko, na szczęście rzadko miewam takie stany i szybko mijają ale teraz jakos długo mnie trzyma...
Cassie no znając mojego diabetologa i to co mówił wcześniej to raczej się nie obedzie bez insuliny. O 16-tej się przekonam...
Kochana wyluzuj z ta praca tak jak dziewczyny pisza i idz już na zwolnienie, zaraz 6miesiac u Ciebie i czas najwyższy odpocząć
Moniadi no ja licze, ze teraz taka cisza a zaraz pokaze moje maleństwo na co je stać hehe
Effy witamy:)moniadi lubi tę wiadomość
-
masakra z pracodawcami, obiecanki cacanki i jak nie widza już korzyści to kopa w dupe ehh.... strasznie dużo znam takich przypadków niestety
Wiecie co tak sobie mysle, ze moje obawy i ze tak długo trwa u mnie ten niepokoj jest spowodowany tym, ze czekam na to nifty, dawno nie widziałam mojego szkrabka i nie wiem co u niego/niej i nawet płci nie znam hmm bym zapomniałam o tej insulinie, która tez mi siedzi ehhh. Chyba za dużo tych nie wiadomych i dlatego to mnie meczy i szczerze to na niczym innym nie mogę się skupic, żeby ogarnąć jak np. szkoła rodzenia. Skupienie się na kolejnej rzeczy na która już nie mam miejsca w głowie jest nierealna, czekam na zwolnienie miejsca dla kalafiora:) -
Mój pracodawca akurat jest spoko. Chodź wszystko się trochę pokomplikowało bo jesteśmy teraz pod korporacją a byliśmy mała przyjazną firmą. Ale centrala na szczęście totalnie gdzie indziej a my też gdzie indziej więc jeszcze luz.
Ja już pracuje w tej firmie czwarty rok więc raczej z buta mnie nie potratują. mimo, ze właśnie mój dział się przenosi własnie do centrali i u nas juz go nie bedzie to też dostała zapewnienia, ze po macierzyńskim na pewno coś się dla mnie znajdzie..No cekawe. Póki co o tym nie myslę, bo w sumie dobre 1,5 roku jeszcze do tego czasu.
No najlepsze jest to, że w sumie średniej sobie też nie wyrobie przez to chodzenie bo mam stała pensje i koniec..Chyba w czwartek zagadam do mojego lekarza -
Dzień dobry laseczki
Sylwia i Lenka powodzenia na wizytach!!! Kciuki &&&&
Effy witaj na forumCherry pewnie lada moment doda Cie do naszej listy.
All4love super prezent od maluszka. Ale fajnie już prawie każda z nas poczuła te magiczne kopniaczki. Margaret na etapie na którym jesteś to jeszcze nie muszą być regularne te bąbelki. Dziecko mogło odwrócić się w stronę kregosłupa i dlatego nic nie czuć.
I dziękuję za zrozumienie, dzisiaj czuję się już zdecydowanie lepiej i pomimo okropnej szarugi za oknem w mojej duszy znowu świeci słoneczkomoniadi, Margaret.Se, ss25 lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Margaret, rozumiem Twoje niepewności i wątpliwości. Ale Sisi ma rację, to jest jeszcze wczesny etap ciąży, więc ruchy dziecka nie muszą być regularne. A kiedy czeka Cię następna wizyta u lekarza? Bo z tymi wynikami to nigdy nie wiadomo, kiedy będą na 100%. Myślę, że na razie nie ma co zaprzątać sobie głowy innymi rzeczami, i tak dużo spraw Ci się złożyło w jednym czasie, więc rzeczywiście niech one najpierw się wyjaśnią
Cassie, czyli jak dla mnie nie masz zbytnich powodów żeby dalej się męczyć w pracyno chyba, że sprawia Ci ona taką przyjemność i nie miałabyś co ze sobą zrobić w domu, to możesz jeszcze z miesiąc popracować
I Sisi cieszę się bardzo, że dziś już masz lepszy dzień. Oby jak najwięcej tylko takich dnisisi, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Genshirin tylko przy biurku. To jest firma IT nie ma szans na robienie czegokolwiek innego poza pracą przy kompie ;p
Namówiłyście mnie! Będę gadać w czwartek z lekarzem. Coś se wymyśle do robienia. seriale pooglądam i wznowie ćwiczenia!sisi, moniadi lubią tę wiadomość
-
Cassie 65 wrote:Genshirin tylko przy biurku. To jest firma IT nie ma szans na robienie czegokolwiek innego poza pracą przy kompie ;p
Namówiłyście mnie! Będę gadać w czwartek z lekarzem. Coś se wymyśle do robienia. seriale pooglądam i wznowie ćwiczenia!
W takim razie wq prawa polskiego jak jesteś w ciąży i zgłosiłaś to pracodawcy możesz przy kompie pracować tylko 4h i jeżeli pracodawca nie jest ci w stanie zapewnić innej pracy (nie przy kompie) to powinnaś pracować tylko te 4h a mieć płacone jak za 8h. Wiem bo też pracuje w firmie IT i pracuje po 4hlenka.m lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobry
Ja już po mierzeniu sukni, wisi w szafie, wygląda cudnie i nawet brzuszka bardzo jakoś nie widać. Zdjęć nie mam, bo w biegu strasznie. Zresztą pokażę się wam w pełnej krasie a nie połowicznie.
Byłam dzisiaj rano na pobraniu krwi, normalnie laska prawie mi żyłę wyjęła z ręki. Teraz tak mnie boli, że masakra. Pewnie będę na weselu wyglądać jak niewprawny narkoman z siniakami na rękach. Bleh.
A teraz zmiatam z kotami na szczepienie, bosz... ile roboty! -
nick nieaktualnylenka.m wrote:Sylwia ja dopiero na 18
Ty już po? Zdawaj relacje!
O kurczę to troche sobie poczekasz
Juz po! Obrzęk znikł.
Przyglądaliśmy sie co z serduszkiem i mam skierowanie do szpitala na echo serca bo lekarz podejrzewa cos z napływami czy cos takiegoza 2 tyg mam połówkowe to bedzie lepiej widac
Mała ma 228gAsiulka83, Andzia1985, Margaret.Se, sisi, lenka.m, Another, Cherry_Blossom, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość
-
Sylwia to chyba najwazniejsze ze obrzęku nie ma, prawda? Świetna wiadomość.A co z tym serduszkiem?
Mnie gardło i ucho boli i jestem rozbita. Oby nie było gorączkiMozna brać apap prawda?
I dzisiaj prawdopodobnie kupimy wózek! Ostatnio miałam obsesję na jego punkcie, bardzo mnie meczylo myślenie o jego kupnie więc stary nie wytrzymał, wziął sprawy w swoje ręce i znalazł na olx spoko ofertę.sisi, ss25 lubią tę wiadomość
-
Ss, dobrze, że już jesteś po. Przynajmniej trochę się uspokoiłaś zapewne
Tylko ciekawe, co z tym serduszkiem... Ale na pewno za 2 tygodnie okaże się, że wszystko będzie dobrze
Kurkaskiters, mam nadzieję, że nie rozłoży Cię nic i że te dolegliwości szybko Ci ustąpią. I zazdroszczę kupna wózkaJa to jeszcze nawet się nie rozglądałam na dobrą sprawę
Cassie, takie podejście mi się podoba u Ciebieale wcale nie jesteś głupia, tylko bardzo pracowita, rzetelna i rozsądna. Ale czas pomyśleć o sobie i dziecku i wypocząć
ss25 lubi tę wiadomość
-
Sylwia Wszystko jest dobrze
Obrzęk znikl a to jest najważniejsze
Maltka rosnie
a ja zaczelam 21 tydzmój maluch kopie coraz mocniej , M tez już czuje jak reke przyłoży
moniadi, Lexi150, sisi, ss25 lubią tę wiadomość
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
Lexi, mi mówił o tym ibupromie mój lekarz jak mówiłam właśnie, że często mnie boli głowa. Ale nie stosowałam jeszcze. W skrajnych przypadkach jem tylko paracetamol.
Ale wiadomo najlepiej się upewnić