Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny gratuluję wszystkich udanych wizyt Wszystkie dzieciaczki już sporawe. Z ciekawostek powiem wam, że na lipcówkach dzieci dobijają już do 3 kg, szok normalnie!
Genshirin lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Rany jakbym miala termin na lipiec, to pewnie juz bym umierala z nerwow,ze jeszcze nie jestem gotowa...a sierpien dalej mi sie wydaje taki odlegly, chociaz ten czas tak plynie,ze zanim sie obejrzymy a bedziemy sie rozpakowywac:D
Sabinaa - uspokoilas mnie, mnie gin mowila,ze przedporodowe badania zleci na kolejnej wizycie,wiec moze wtedy mi to kaze zrobic... slyszalyscie moze,o tym czy paciorkowiec jest przeciwwskazaniem do porodu sn?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 22:06
-
labamba wrote:Ewe - nic nie nie martw! na tym etapie to juz sie tak dzieciaczkow nie porownuje, bo kazde moze rosnac w innym tempie. Wazne,ze w normie sie miesci
-
Cześć dziewczyny, post o lipcowkach i 3kg dzieciaczkach uświadomił mi że my już naprawdę jesteśmy coraz bliżej finiszu.
U mnie juz po kolejnej wizycie. Mały w 27 tyg waży 860g. Lekarza mamy małomównego więc o wszystko muszę dokładnie zapytać, bo inaczej nie powie. Wychodzi z założenia że jak wszystko dobrze to nie ma co komentowac.
Trochę mi zrobił zamieszanie w głowie, bo przy mojej rh- stwierdził że on nie proponuje pacjentkom u których nie wychodza w badanuach przeciwciała robienie szczepionki immunoglobuliny w 28-30 tyg. Zawsze to w jego ocenie są obce białka które nie wiadomo jak zareaguja z układem immunologicznym dziecka. I tu mam rozminę- robić czy nie robić szczepionki. Czy któraś jest w podobnej sytuacji?moniadi, sisi, labamba lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny super ze udane wizyty i maluszki rosna na maxa:)
Matko 3kg dzieciatka w lipcowkach to ciekawe ile dojdzie do porodu hehe
Ja dzisiaj mase rzeczy pozamawialam do wyprawki a ilosci to nawet nie zlicze ale reszta w czerwcu i jakies niedobitki w lipcu:)
Ja mam immunoglobuline do podania ale nic takiego mi lekarz nie mowil a raczej ze nie daj boze cos sie stanie i...lece po zastrzyk i nawet nie mysle go nie brac.
Labamba ojjjj tak super z ta odskocznia od natloku ludzi.lubie tam jezdzic jest cisza spokoj i babcia z dziadkiem co skacza kolo nas i dopieszczaja:)Genshirin, labamba lubią tę wiadomość
-
ankieta2000 jestem w podobnej sytuacji. Mój lekarz kazał zrobić przeciwciała (podawał mi immunoglobulinę po abrazji macicy w 2015 roku). Wyszły ujemne i powiedział, żeby nie szczepić się. To samo położna w szkole rodzenia. I sama nie wiem..."Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Badanie na paciorkowca czyli gbs, robi się pod koniec ciazy, jezeli jest ujemny to wszystko ok jeżeli dodatni (ja taki mialam) to trzeba sie zglosic do porodu jak odejda wody, nie mozna czekac wiecej niz chyba 2godziny, i w szpitalu przynajmniej u mnie podaja antybiotyk co 2godziny. U mnie niestety nie zadzialalo, synek sie zarazil i musial brac antybiotyk przez 9dni. Ale zazwyczaj wszystko konczy sie dobrze:)
Margaret.Se, sisi lubią tę wiadomość
-
Cześć, mam na imie Martyna
Postanowiłam do was dołączyć, chciałam już wczesniej ale nigdy jakoś nie bylo czasu, a ze mam go teraz dużo to pisze
Termin na 19 sierpień
Leżymy sobie niestety w szpitalu z rozwarciem i dostajemy sterydy na płucka:(Margaret.Se, Chusy lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny
Dawno tu nie zaglądałam bo trochę się u mnie działo, a to remont, po drodze pobyt w szpitalu z kolką nerkową (nie życzę nikomu tego bólu) i okazało się że spowodowana była kamieniami - 3 wysiusiałam do pojemnika przy okazji badania moczu.
Przede wszystkim gratuluję udanych wizyt
Avika mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i dużo zdrówka życzę dla Was
oby lekarze przetrzymali Cię jak najdłużej
Ja wczoraj też byłam na wizycie i wszystko ok
jak to lekarz określił szyjka het het wysoko, twarda i zamknięta, na usg dopochwowym ok 4cm więc super, oba ujścia zamknięte.
Dzieciaczki ważą 913 i 905 g i na tą chwilę ułożyły się główkowo, ale to jeszcze się będzie zmieniać bo w chwili gdy doktor mierzył chłopca to dziewczynka zdążyła się ułożyć poprzecznie i po chwili znowu była główkowo taka z niej wiercipięta, nawet lekarz ma problem uchwycić ją żeby zdjęcie zrobić za to chłopak pozuje jak ta lala z każdego profilu i jak chętnie pokazuje swoje skarby między nóżkami...uśmialiśmy się z mężem wczoraj na tym usg
W przyszłym tygodniu muszę położyć się do szpitala na kontrolę taką 2-3-dniową, bo na ostatnim wypisie ze szpitala po tej kolce nerkowej mam takie zalecenie i mój lekarz mówi że lepiej się położyć: zrobią usg, ktg, jakieś ogólne badania i jak będzie ok to do domciu.
Co do immunoglobuliny to właśnie robiłam teraz na wizytę przeciwciała i wyszły ujemne to lekarz powiedział żeby nie szczepić się, zresztą w tej ciąży miałam już podaną immunoglobulinę ze względu na krwawienia przy krwiaku w 14tc to tym bardzie mówił że nie ma takiej konieczności.Margaret.Se, Avika, Another, sisi, szarlo, labamba lubią tę wiadomość
-
Avika wrote:Cześć, mam na imie Martyna
Postanowiłam do was dołączyć, chciałam już wczesniej ale nigdy jakoś nie bylo czasu, a ze mam go teraz dużo to pisze
Termin na 19 sierpień
Leżymy sobie niestety w szpitalu z rozwarciem i dostajemy sterydy na płucka:(
Cześć. Wiadomo co było przyczyną tak szybkiego rozwarcia? Lekarze coś mówią? Trzymaj się tam!20.08.2017 -
Dzięki dziewczyny:)
Agula gratulacje bliźniaków!!
All4love do 25tc praktycznie sie nie oszczędzałam, potem sie okazało, ze mam szyjke 3cm ale przez to, ze dzidziuś naciska na szyjke zrobiło mi się rozwarcie na 6mm o długości ok 14mm, teraz 27tc i doszło do 17 mm czyli z szyjki bardzo mało zostało niestety dostałam sterydy właśnie i mam mieć dziś założony też pessar i szczerze mówiąc mam nadzieje, ze mnie wypuszczą dziś bo już 4 dni leże -
Avika wrote:Dzięki dziewczyny:)
Agula gratulacje bliźniaków!!
All4love do 25tc praktycznie sie nie oszczędzałam, potem sie okazało, ze mam szyjke 3cm ale przez to, ze dzidziuś naciska na szyjke zrobiło mi się rozwarcie na 6mm o długości ok 14mm, teraz 27tc i doszło do 17 mm czyli z szyjki bardzo mało zostało niestety dostałam sterydy właśnie i mam mieć dziś założony też pessar i szczerze mówiąc mam nadzieje, ze mnie wypuszczą dziś bo już 4 dni leże -
Hejka:)
Witaj Avika:) i szybko wracaj do domku z zamknieta szyjka rzecz jasna:)Powodzenia!!!
Mowia ze ciaza to nie choroba i można pracować do końca. Tak jednej się uda bez problemów donosić ale wiele słyszałam ze trzeba się oszczedzac i nie przesadzac bo róznie może się zakonczyc. Pamietam dziwczyne z mojego innego watku na OF tez wszyscy jej mówili (lekarz, rodzina) żeby się nie oszczędzała bo to nie choroba i robiła to samo co przed ciaza, okazało się ze zaczęły jej się saczyc wody i wyladowało w szpitalu, tam lezała z miesiąc i urodziła malutka kruszynke w 25tc ale na drugi dzień niestety zmarła! matko ehhh pamiętam jak mi napisała, wtedy właśnie mi się udało zajść w ciaze żebym poszła na zwolnienie i oszczędzała się ile tylko mogę i nic nie robiła w domu(typu sprzątanie itp.)
-
Kochane jestescie
No szczerze mówiąc to lekarz na początku jak mowil ze mam rozwarcie to wiedzialam, ze mam lezeć ale nieszczególnie o to dbałam, ale teraz to bede wstawać tylko do lazienki o ile wypuszczą mnie. Ten pessar wlaśnie na szczescie mam nadzieje, ze pomoze -
Avika, witamy w naszym gronie. Współczuję tych problemów z szyjka, mam nadzieję, że po założeniu tego pessara wszystko będzie już dobrze. Wytrwałości i wszystkiego dobrego dla Was.
Agula, gratuluję udanej wizyty jak dobrze, że z maluszkami ok. Ale z małej to Ci się zadziora szykujeagula1983 lubi tę wiadomość
-
moniadi wrote:Avika, witamy w naszym gronie. Współczuję tych problemów z szyjka, mam nadzieję, że po założeniu tego pessara wszystko będzie już dobrze. Wytrwałości i wszystkiego dobrego dla Was.
Agula, gratuluję udanej wizyty jak dobrze, że z maluszkami ok. Ale z małej to Ci się zadziora szykujeewe_a85, Another, szarlo, Genshirin, moniadi lubią tę wiadomość
-
Agula super masz te pociechy i pięknie rosna:) chłopczyk to model będzie a dziewczynka już charakterek pokazuje i będzie twardo na ziemi stapac:)
MOje maleństwo strasznie dzisiaj się odzywa, tzn prawie w ogóle jej nie czuje. rano się obudziałam i od razu kamerke w telefonie właczyłam bo myślałam ze tance będzie odstawiać jak wczoraj po przebudzeniu az cały brzuch mi latał i cały dzień szalała a dzisiaj cisza ehh:( -
Margaret ja miałam ostatnio to samo już się zaczęłam martwić bo mały trzy dni cicho siedział tylko tak leciutko "smyrał" a teraz od trzech dni szaleje jak nigdy Twoja mała na pewno ma teraz etap wypoczynku nie martw się jeszcze da Ci popalić hyhy
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
ewe_a85 wrote:Margaret ja miałam ostatnio to samo już się zaczęłam martwić bo mały trzy dni cicho siedział tylko tak leciutko "smyrał" a teraz od trzech dni szaleje jak nigdy Twoja mała na pewno ma teraz etap wypoczynku nie martw się jeszcze da Ci popalić hyhy
Dzięki kochana ale wolałabym żeby mi dawała codziennie popalić no ale pewnie masz racje i tak już bywało ze był spokoj kilka dni a potem szaleństwo, no ale wiadomo ze zaczęłam wpadac w panike ehhhh teraz jem drugie śniadanko a tu kefir, jabłuszko i borówki i zobaczymy co powie na to laura:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 11:47
ewe_a85 lubi tę wiadomość