Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ladybird:) wrote:A jak u was z aktywnością ? Któraś moze ćwiczy czy pływa ?
ja ćwiczę. pi razy drzwi od 2 do 4 razy w tyg po 30min. te 2 razy to dla mnie zdecydowanie za mało ale różnie to bywa, albo braknie siły albo czasu ;/
mam takie 2 zestawy na yt,które sobie upodobałam i z nimi jadę jedne ćwiczenia na plecy na krześle! mega spoko bo odkąd je robię albo mnie wcale krzyż nie boli albo już na prawdę po wysiłku i łażeniu a ten drugi zestaw to tez baba w ciązy prowadzi, taki ogólny, trochę na łapę, trochę na nogi coś tam leciutko chyba na brzuch nawet jest ;p -
Isabelle podzielam Twoje zdanie w wielu kwestiach:)
Na upały też polecam bambus
Od środy poimy się pokrzywa
Kate88 trzymam mocno kciuki!!!!!!
Na hemoglobine polecam zakisic sobie buraki i pićkate88:) lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Hej dziewczynki:)
Dawno tyle się nie dzialo tutaj, mam ogrom do nadrobienia:)
U mnie ostatnio hemoglobina 11,6 i lekarz tez nic nie mówił ze za niski ale to był marzec teraz morfologie będę robiła jakos na początku czerwca. Za to co miesiąc robie hemoglobinę glikowana i mam w normie ale ciut mi spadła w tym miesiącu.
Ja pije prawie codziennie sok z buraka i często do tego seler naciowy i marchewka. Co do diety to zawsze przed głownym posiłkiem zestw sałat około 200g(sałata, sałata rzymska, cykoria, szpinak, pomidor, papryka, rzezucha, natka, pestki dyni, cebula - często wszystko razem a czasem mniej składników w zaleznosci od tego jak mam ochote) na sniadanie 2kromki razowego lub zytniego na zakwasie z (serem zółtym, ser biały, mocarella, jajko, serek wiejski, indyczka gotowana albo kurczak a do tego prawie zawsze papryka konserowa lub, i ogórek kiszony) to samo kolacja a obiad to róznie bywa bo często poza domem ale codziennie musi być mieso albo ryba. Sledziki tez jem na kolacje albo na podwieczorek a czasami na podwieczorek zupa. Na drugie śniadanko kefir i jakies owoce(jabłko, kiwi, awokado, borówki, maliny, truskawki) a podwieczorek równie bywa bo dzisiaj nap chałka z dżemem babcinym z malin i szklanka mleka. Na druga kolacje jeżeli jem bo jak za dużo zjem na pierwsza kolacje to już nic a jak mniej lub wcześniej to wasa lub chlebek lub chałka z wedlina albo almette i szklanaka mleka albo tylko szklanka mleka. Troche zamieszałam ale da się rozczytać hehhe
Ladybird:) lubi tę wiadomość
-
Cassie 65 wrote:ja ćwiczę. pi razy drzwi od 2 do 4 razy w tyg po 30min. te 2 razy to dla mnie zdecydowanie za mało ale różnie to bywa, albo braknie siły albo czasu ;/
mam takie 2 zestawy na yt,które sobie upodobałam i z nimi jadę jedne ćwiczenia na plecy na krześle! mega spoko bo odkąd je robię albo mnie wcale krzyż nie boli albo już na prawdę po wysiłku i łażeniu a ten drugi zestaw to tez baba w ciązy prowadzi, taki ogólny, trochę na łapę, trochę na nogi coś tam leciutko chyba na brzuch nawet jest ;p
Wrzucisz linki proszę ? -
Aaa bo bym zapomninała się pochwalić jaka jestem zdolna bo sama sobie pięknie wyregulowałam dieta moja glukozę. Byłam w szoku bo ze wyszło mi na czco idelanie bo po szkole rodzenia i po tej wizycie na izbie przyjęć pojechaliśmy i zjadłam o 23 frytki bez soli z Mdonalda i jak zjadłam przypomniało mi się ze rano mam glukozę ale jak widać pozne jedzenie dobrze wpływa mi na glukozę na czczo bo miałam 87, pierwszy raz taka niska w ciąży bo wcześniej była najnizsza 93,5 a po jedzeniu miała 83, wiec tez wskoczyło mi:) jestem dumna z siebie i wiem już w 95% jak jesc, bo wiadomo ze wszystkiego jeszcze nie jadłam, łaczac ze sobą. W kolejny dzień po szkole rodzenia poszliśmy na kolacje i o 21 jadłam rybe z ziemniakami w sosie borowikowym a po dwie gałki lodów i z rana znowu glukoza rewelacja:) jak widać powinnam objadać się więcej na noc;)
ewe_a85, Ladybird:), sisi lubią tę wiadomość
-
Ja nie cwicze bo uważam ze bardzo dużo się ruszam ale mysle żeby zacząć cwiczyc sobie odrobine te ćwiczenia co robimy w szkole rodzenia, nie będę przesadzac z innymi bo intuicja podpowiada mi żeby nie szalec żeby cos się nie stało, wiec słucham siebie:)
Co do rozków to u mnie w szpitalu jak tam trafie heheh to nie wymagają zadnych rozków, ja tez nie kupiłam i nawet nie mam w planach. Kupiłam już pieluszki muślinowe a wkolejnych zakupach babusowa jedna chyba bo drogie to jak cholera no i śpiworki ze dwa, jedne cieniutki jakiś a drugi cieplejszy ale nie za ciepły bo u mnie to ciepło w domu jest.
Dreamy jak tam Bartus?????? czekam na info kochana:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 18:47
ewe_a85 lubi tę wiadomość
-
Kate !!! 3mam kciuki !! informuj nas na bieżąco !!! :*:*
a ja sie wkurzam, bo w czerwcu mam wesele a w lipcu chrzest (mój mąż będzie chrzestnym) i szukam kiecki ciążwej... i nic mi sie nie podoba, a jak mi sie spodoba to albo droga albo nie umiem ogarnąć rozmiaru , masakra, namiot chyba będę musiała założyć... u mnie w miescie nie ma ani jednego sklepu z kieckami dla wielorybów a tak w ogóle to ta moda ciążowa to niezły biznes, ceny z kosmosu w neciekate88:) lubi tę wiadomość
neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
Kate gratulacje!!! myśl pozytywnie i uwiez w soja kruszynke a będzie dobrze, cos wiem na ten temat a niestety jak się boimy to strach jest naszym wrogiem, tylko myśli dobre:)
kate88:) lubi tę wiadomość
-
Ladybird:) wrote:Siper ze ładne wyniki macie. Zdrowe babki z was
Ogonie to trochę jestem zła bo myslalam bynajmniej ze jem zdrowo.
Rano owsianka(albo jaglanka) na mleku roślinnym , nasiona chia , konopii , siemie i pestki. Do tego banan i płatki migdałów.
Na drugie śniadanko jakis sok wyciskany z warzyw i lisci jarmużu , szpinaku pietruszki i rukoli. Albo jakaś surówka bądź mus awokado , jabłko , maliny , surowe cacao i garść orzechów.
Potem zawsze jem zupe domowa. Przed 16 znowu wrap z sałata i mięsem albo grilowany kurczak,albo domowa pieczen czy jajko i owoc.
Na kolacje nr 1 jem rybe albo chude miesa z kaszami różnymi,ryż czy ziemniaki i surówka i gotowane na parze warzywa.
Czesto jestem głodna oczywiście jeszcze wieczorem i jem albo wrapy albo kanapki na ciemnych chlebie do tego duzo warzyw.
W diecie mam duzo tez soczewicy , grochu albo fasoli. Robie humusy sama.
Porcje jem ogromne np. zupy potrafię 3 miski wciągnąć. ..
Trochę jestem w szoku ta moja hemoglobina.. oczywiście jem tez słodycze ale jako dodatek Hihihi
Przed ciąża też się tak odżywiałaś?Cassie 65 lubi tę wiadomość
20.08.2017 -
Tak w ogole to patrze ze nie napisalam ze zaczelismy 27tc dzisiaj i na belly pokazuje mi zecto juz 7mc:)
ewe_a85, Genshirin, labamba lubią tę wiadomość
-
Lenka mam tak samo.
Ladybird a ćwiczę takie jakieś
https://www.youtube.com/watch?v=uf46sssAuXQ
na zmianę jeszcze z II trymestrem jak mi się mniej chce ;p
https://www.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7Ps
i to na plecy jest zajebiste!
https://www.youtube.com/watch?v=w9HKMf2fN_QWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 22:45
Ladybird:) lubi tę wiadomość
-
All4love wrote:Przed ciąża też się tak odżywiałaś?
Tak ale cześciej jadłam tez na mieście i wiecej soków piłam( teraz mi zbrzydły )
Makarony cześciej No i mleko krowie uzywlaam a teraz przeszłam na roślinne.
Wiecej chleba Przed ciaza gdzie w ciazy zastępuje wrapami ciemnymi.
Przed tez mniejsze porcje bo teraz ciagle jestem głodna ;( i jem o 50 % wiecej -
Dziewczynki help! Czy clotrimazolum mozemy uzywac? Ktorejs z Was polecal lekarz? Kurcze na izbie przyjec ta lekarka powiedziala mi ze chyba zbliza sie infekcja i czy cos czuje, ja ze nie i sobie mysle a pewnie pomylila sie a tu wlasnie poczulam pieczenie ehhh i nie wiem co robic??? Kazala mi probiotyk kupic a ja olalam ehhh. W pon napisze do lekarza. Na ulotce clotrimazolum jest napisane ze w Itrymestrze nie wolno no ale wole zapytac lekarza zeby miec pewnosc. Wieki tego nie mialam a jak kiedys mi sie pojawilo to pamietam ze szybko mi przechodzilo po tej masci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 23:19
-
Cassie tak myslalam o masci, ja nigdy nic innego nie stosowalam. Jutro po sniadaniu lece do apteki po ta masc i probiotyk jakis.
Labybird dzieki:) jem codziennie ogorki i pije kefir ale wiecej didam do diety:) -
Margaret mam nadzieję, że maść pomoże!!!
U nas dzisiaj piękne słonko i prawie 20 stopni Wstawię z dwie pralki i lecimy na spacer
Miłej niedzieli kochane!Margaret.Se lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860