Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ladybird:) wrote:A jak u was z aktywnością ? Któraś moze ćwiczy czy pływa ?
ja ćwiczę. pi razy drzwi od 2 do 4 razy w tyg po 30min. te 2 razy to dla mnie zdecydowanie za mało ale różnie to bywa, albo braknie siły albo czasu ;/
mam takie 2 zestawy na yt,które sobie upodobałam i z nimi jadęjedne ćwiczenia na plecy na krześle! mega spoko bo odkąd je robię albo mnie wcale krzyż nie boli albo już na prawdę po wysiłku i łażeniu
a ten drugi zestaw to tez baba w ciązy prowadzi, taki ogólny, trochę na łapę, trochę na nogi coś tam leciutko chyba na brzuch nawet jest ;p
-
Isabelle podzielam Twoje zdanie w wielu kwestiach:)
Na upały też polecam bambus
Od środy poimy się pokrzywa
Kate88 trzymam mocno kciuki!!!!!!
Na hemoglobine polecam zakisic sobie buraki i pićkate88:) lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Hej dziewczynki:)
Dawno tyle się nie dzialo tutaj, mam ogrom do nadrobienia:)
U mnie ostatnio hemoglobina 11,6 i lekarz tez nic nie mówił ze za niski ale to był marzec teraz morfologie będę robiła jakos na początku czerwca. Za to co miesiąc robie hemoglobinę glikowana i mam w normie ale ciut mi spadła w tym miesiącu.
Ja pije prawie codziennie sok z buraka i często do tego seler naciowy i marchewka. Co do diety to zawsze przed głownym posiłkiem zestw sałat około 200g(sałata, sałata rzymska, cykoria, szpinak, pomidor, papryka, rzezucha, natka, pestki dyni, cebula - często wszystko razem a czasem mniej składników w zaleznosci od tego jak mam ochote) na sniadanie 2kromki razowego lub zytniego na zakwasie z (serem zółtym, ser biały, mocarella, jajko, serek wiejski, indyczka gotowana albo kurczak a do tego prawie zawsze papryka konserowa lub, i ogórek kiszony) to samo kolacja a obiad to róznie bywa bo często poza domem ale codziennie musi być mieso albo ryba. Sledziki tez jem na kolacje albo na podwieczorek a czasami na podwieczorek zupa. Na drugie śniadanko kefir i jakies owoce(jabłko, kiwi, awokado, borówki, maliny, truskawki) a podwieczorek równie bywa bo dzisiaj nap chałka z dżemem babcinym z malin i szklanka mleka. Na druga kolacje jeżeli jem bo jak za dużo zjem na pierwsza kolacje to już nic a jak mniej lub wcześniej to wasa lub chlebek lub chałka z wedlina albo almette i szklanaka mleka albo tylko szklanka mleka. Troche zamieszałam ale da się rozczytać hehhe
Ladybird:) lubi tę wiadomość
-
Cassie 65 wrote:ja ćwiczę. pi razy drzwi od 2 do 4 razy w tyg po 30min. te 2 razy to dla mnie zdecydowanie za mało ale różnie to bywa, albo braknie siły albo czasu ;/
mam takie 2 zestawy na yt,które sobie upodobałam i z nimi jadęjedne ćwiczenia na plecy na krześle! mega spoko bo odkąd je robię albo mnie wcale krzyż nie boli albo już na prawdę po wysiłku i łażeniu
a ten drugi zestaw to tez baba w ciązy prowadzi, taki ogólny, trochę na łapę, trochę na nogi coś tam leciutko chyba na brzuch nawet jest ;p
Wrzucisz linki proszę ? -
Aaa bo bym zapomninała się pochwalić jaka jestem zdolna bo sama sobie pięknie wyregulowałam dieta moja glukozę. Byłam w szoku bo ze wyszło mi na czco idelanie bo po szkole rodzenia i po tej wizycie na izbie przyjęć pojechaliśmy i zjadłam o 23 frytki bez soli z Mdonalda i jak zjadłam przypomniało mi się ze rano mam glukozę ale jak widać pozne jedzenie dobrze wpływa mi na glukozę na czczo bo miałam 87, pierwszy raz taka niska w ciąży bo wcześniej była najnizsza 93,5 a po jedzeniu miała 83, wiec tez wskoczyło mi:) jestem dumna z siebie i wiem już w 95% jak jesc, bo wiadomo ze wszystkiego jeszcze nie jadłam, łaczac ze sobą. W kolejny dzień po szkole rodzenia poszliśmy na kolacje i o 21 jadłam rybe z ziemniakami w sosie borowikowym a po dwie gałki lodów i z rana znowu glukoza rewelacja:) jak widać powinnam objadać się więcej na noc;)
ewe_a85, Ladybird:), sisi lubią tę wiadomość
-
Ja nie cwicze bo uważam ze bardzo dużo się ruszam ale mysle żeby zacząć cwiczyc sobie odrobine te ćwiczenia co robimy w szkole rodzenia, nie będę przesadzac z innymi bo intuicja podpowiada mi żeby nie szalec żeby cos się nie stało, wiec słucham siebie:)
Co do rozków to u mnie w szpitalu jak tam trafie heheh to nie wymagają zadnych rozków, ja tez nie kupiłam i nawet nie mam w planach. Kupiłam już pieluszki muślinowe a wkolejnych zakupach babusowa jedna chyba bo drogie to jak cholera no i śpiworki ze dwa, jedne cieniutki jakiś a drugi cieplejszy ale nie za ciepły bo u mnie to ciepło w domu jest.
Dreamy jak tam Bartus?????? czekam na info kochana:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 18:47
ewe_a85 lubi tę wiadomość
-
Kate !!! 3mam kciuki !!
informuj nas na bieżąco !!! :*:*
a ja sie wkurzam, bo w czerwcu mam wesele a w lipcu chrzest (mój mąż będzie chrzestnym) i szukam kiecki ciążwej... i nic mi sie nie podoba, a jak mi sie spodoba to albo droga albo nie umiem ogarnąć rozmiaru , masakra, namiot chyba będę musiała założyć... u mnie w miescie nie ma ani jednego sklepu z kieckami dla wielorybówa tak w ogóle to ta moda ciążowa to niezły biznes, ceny z kosmosu w necie
kate88:) lubi tę wiadomość
neme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek!160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
Kate gratulacje!!! myśl pozytywnie i uwiez w soja kruszynke a będzie dobrze, cos wiem na ten temat a niestety jak się boimy to strach jest naszym wrogiem, tylko myśli dobre:)
kate88:) lubi tę wiadomość
-
Ladybird:) wrote:Siper ze ładne wyniki macie. Zdrowe babki z was
Ogonie to trochę jestem zła bo myslalam bynajmniej ze jem zdrowo.
Rano owsianka(albo jaglanka) na mleku roślinnym , nasiona chia , konopii , siemie i pestki. Do tego banan i płatki migdałów.
Na drugie śniadanko jakis sok wyciskany z warzyw i lisci jarmużu , szpinaku pietruszki i rukoli. Albo jakaś surówka bądź mus awokado , jabłko , maliny , surowe cacao i garść orzechów.
Potem zawsze jem zupe domowa. Przed 16 znowu wrap z sałata i mięsem albo grilowany kurczak,albo domowa pieczen czy jajko i owoc.
Na kolacje nr 1 jem rybe albo chude miesa z kaszami różnymi,ryż czy ziemniaki i surówka i gotowane na parze warzywa.
Czesto jestem głodna oczywiście jeszcze wieczorem i jem albo wrapy albo kanapki na ciemnych chlebie do tego duzo warzyw.
W diecie mam duzo tez soczewicy , grochu albo fasoli. Robie humusy sama.
Porcje jem ogromne np. zupy potrafię 3 miski wciągnąć. ..
Trochę jestem w szoku ta moja hemoglobina.. oczywiście jem tez słodycze ale jako dodatek Hihihi
Przed ciąża też się tak odżywiałaś?Cassie 65 lubi tę wiadomość
20.08.2017 -
Tak w ogole to patrze ze nie napisalam ze zaczelismy 27tc dzisiaj i na belly pokazuje mi zecto juz 7mc:)
ewe_a85, Genshirin, labamba lubią tę wiadomość
-
Lenka mam tak samo.
Ladybird a ćwiczę takie jakieś
https://www.youtube.com/watch?v=uf46sssAuXQ
na zmianę jeszcze z II trymestrem jak mi się mniej chce ;p
https://www.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7Ps
i to na plecy jest zajebiste!
https://www.youtube.com/watch?v=w9HKMf2fN_QWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 22:45
Ladybird:) lubi tę wiadomość
-
All4love wrote:Przed ciąża też się tak odżywiałaś?
Tak ale cześciej jadłam tez na mieście i wiecej soków piłam( teraz mi zbrzydły )
Makarony cześciej No i mleko krowie uzywlaam a teraz przeszłam na roślinne.
Wiecej chleba Przed ciaza gdzie w ciazy zastępuje wrapami ciemnymi.
Przed tez mniejsze porcje bo teraz ciagle jestem głodna ;( i jem o 50 % wiecej -
Dziewczynki help! Czy clotrimazolum mozemy uzywac? Ktorejs z Was polecal lekarz? Kurcze na izbie przyjec ta lekarka powiedziala mi ze chyba zbliza sie infekcja i czy cos czuje, ja ze nie i sobie mysle a pewnie pomylila sie a tu wlasnie poczulam pieczenie ehhh i nie wiem co robic??? Kazala mi probiotyk kupic a ja olalam ehhh. W pon napisze do lekarza. Na ulotce clotrimazolum jest napisane ze w Itrymestrze nie wolno no ale wole zapytac lekarza zeby miec pewnosc. Wieki tego nie mialam a jak kiedys mi sie pojawilo to pamietam ze szybko mi przechodzilo po tej masci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 23:19
-
Cassie tak myslalam o masci, ja nigdy nic innego nie stosowalam. Jutro po sniadaniu lece do apteki po ta masc i probiotyk jakis.
Labybird dzieki:) jem codziennie ogorki i pije kefir ale wiecej didam do diety:) -
Margaret mam nadzieję, że maść pomoże!!!
U nas dzisiaj piękne słonko i prawie 20 stopniWstawię z dwie pralki i lecimy na spacer
Miłej niedzieli kochane!Margaret.Se lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860