Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Margaret.Se wrote:Ewe ja mam regał do przewijania i tam miejsca około 70x75 ale gdzies mi się obiło o uszy ze te miękkie nie sa praktyczne i teraz nie wiem sama
Ladybird ja byłam już wiele razy na IP i ani razu mi nie robili cos takiego, wiec może tylko u Ciebie w tym szpitalu? hmm ...
Moze bo ja nie mieszkam w Polsce ale tez musi byc nowość bo tez kiedyś nie miałam tegoMargaret.Se lubi tę wiadomość
-
Ladybird:) wrote:Moze bo ja nie mieszkam w Polsce ale tez musi byc nowość bo tez kiedyś nie miałam tego
No to mamy odpowiedz heheheh -
Ja o takim mysle ale nie ten kolor heheh
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a132a9600ea7.jpg -
Ladybird:) wrote:Ja z doświadczenia uważam ze przewijaki na łóżeczko bynajmniej te co ja mam sa niewygodne. Albo mój wzrost 166 cm mnie do tego wniosku popycha. W sensie ze moze za niska jestem.
Ja kupiłam taki przenośny miękki. Mogę go kłaść wszędzie i przy każdym dziecku byłam najbardziej zadowolona -
Lenka no ja tez mam te wysoko do przewijania ze nie ucierpi mój kręgosłup ale ten dmuchany przewijak jakos nie przemówił do mnie
Chusy mi to się podobał taki przewijak w kropki:) bo taki u mnie pasuje:)
Avika no ja na łóżeczko darowałam sobie i kupiłam wysoki regał, który będzie jako przewijak a potem jako regał na pierdółki:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 20:32
-
Ladybird- bardzo Ci współczuję, całe szczęście, że nie masz z tego tytułu dolegliwości bólowych.
Sisi- jejku 30 dni, jak to zleciało! Tuż tuż i będziesz mamą, super!!
Margaret- ja kupiłam sztywny przewijak od spodu, ponieważ chce go trzymać na łóżeczku, ewentualnie trzymać na stoliku- to nasz 2 wariant jeśli łóżeczko się nie sprawdzi i przenosić na łóżko, komodę czy stół; to moje pierwsze dziecko więc nie mam doświadczenia. W szkole rodzenia mieli taki, wydał mi się być ok i dlatego się skusiłam.
Chusy- u mnie z tymi skurczami to właśnie kiepsko, od czasu do czasu jakiś lekki się pojawi i tyle. Częściej odczuwam brzuch tzn. nagle czuje jakby ważył tonę. No i oczywiście w nocy ciężko mi zmienić bok, bo również mam wrażenie ciężkiego brzucha, ale to chyba norma . Ostatnio zaczynają pojawiać się też nowe bóle w pachwinie albo krzyżu- ale to inny ból niż zwykły ból pleców. Na siusiu w nocy wstaję zazwyczaj 2 lub 3 razy. I niestety stopy i dłonie zaczynają puchnąć, ale przy tej temperaturze i osoby nie będące w ciąży borykają się z tym. No i dodatkowo czasem wchodzi mi ból w pośladek. Ja kupiłam cały biały przewijak z czarnym napisem i czarną metrówką z boku bo też mi pasował właśnie kolorystycznie; nie widziałam takiego w motylki, a kolory idealne do naszego pokoiku, pewnie jest śliczny
A tak w ogóle to strasznie boję się tego badania GBS.
sisi lubi tę wiadomość
-
Też mam dmuchany przewijak z Ikei taki do położenia na komodę, zobaczymy czy sie sprawdzi.
Chusy niezazdroszczę stresu z maleństwem, ja to bym pewnie się cała spociła ze strachu, hehe
Do bólu okresowego brzucha już się przyzwyczaiłam, łapie mnie w różnych momentach dnia plus ból krzyża ale to przeważnie rano. Nic na to nie biorę, niech sobie macica ćwiczy przed porodem.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Hej Dziewczyny,
Witam sie w 34 tygodniu!
Sisi - gratulacje! ten czas leci niesamowicie! Ciekawa jestem czy masz juz absolutnie wszystko gotowe i czekajace na dzidziusia czy bedziesz cos jeszcze robic/prac pozniej? typu np pranie przescieradelek dla maluszka itp?
Chusy - ja skurczy ala okresowych nie mam. raczej po prostu takie bol. Ale trwa krociotko.
A co do sytuacji z nowordkiem to uwazam, ze i tak jestes dzielna. ja bym pewnie niezle spanikowala ale co sie dziwic, ze maluszek plakal jak nagle sie budzi a tu jest w obcym miejscu i zamaist jego mamy jakas obca twarz?
Margaret - ja mam twardy, dostalam po siostrze. Powiem Wam jeszcze,ze ja jestem dosyc niskiego wzrostu (157cm) i zbyt wysoki przewijak tez nie jest dobry. Zanim moja siostra zauwazyla,ze jej komoda ma regulowane nozki (a jest podobnego wzrostu) to sie mega umeczyla, bo po prostu niewygodnie bylo jej sie opiekowac maluszkiem. Takze,ani w jedna,ani w druga strone nie nalezy przesadzac:P
JaPM - nie boj sie badania! jak juz ktos pisal, w wiekszosci przypadkow w przypadku jego wykrycia dostajemy antybiotyk i powinno pomoc.
Macie już może przygotwany plan porodu? Ja własnie mysle,czy aby to nie jest czas na jego sporzadzenie :0Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 09:05
Genshirin, JaPM lubią tę wiadomość
-
Labamba gratuluję kolejnego tygodnia
Co do gotowości to chyba mam już wszystko, poprane też i poskładane w szafie. A to co na zewnatrz przyktyte jest folią malarską żeby się nie kurzyło.
Muszę tylko wysterylizować butelki, smoczki i części do laktatora oraz kupić staniki do karmienia ale to mam zaplanowane na 37 tydzień.
Plan porodu będę pisać jutro z położną o 13. Dam znać pod wieczór bo jedziemy później do agentki podpisać papiery do nowego kredytu. Zmiejszyliśmy ilość lat z 33 na 25Cassie 65, JaPM, labamba lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
O wiedzialam ze o czyms zapomnialam! Musze wysterylizowac butelki wlasnie i smoczki tez. Pranie ogarniete, dzisiaj wstawilam ostatnie z rzeczami do lozeczka. Planuje je poprasowac i potem wsadzic do jakiejs duzej poszwy na posciel zeby sie nie kurzylo wlasnie.
Dziewczyny mam taki okropny posmak w ustach ktory pojawia sie co dzien dwa i meczy mnie kilka godzin. Szorowanie zebow ani jedzenie czy picie tego nie niweluja.. nie jest ani metaliczny, ani gorzki ani kwasny - poprostu paskudny i sprawia ze czuje sie zle. Denerwujace!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 11:16
-
Cześć sierpnióweczki.
Melduję, że w tamte wtorek założono mi pessar na skracająca szyjkę, po 5 dniach się wysunął, poprawiony na ip, wczoraj znów wyleciał. Dzisiaj szyjka zgładzona ale zamknięta. Do 10 lipca nakaz leżakowania domku. Tymek duży facet już
Trzymajcie kciuki żebym doleżała do wizytyCassie 65, Genshirin, sisi, Nalala, Chusy, szarlo, labamba lubią tę wiadomość
"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
-
Hej wszystkim, ja już po wizycie. Mam dobre i złe wieści.
Dobre:
- szyjka długa, zamknięta 37mm nadal
- morfologia wreszcie ładna (prawie wszystkie parametry w normie)
- wyniki antygenu HBS, HCV, HIV, WR I TOXO - OK
- lekarka pobrała mi wymaz GBS z pochwy i odbytu więc mam już to z głowy (wyniki za 5 dni)
- maluch ma wszystkie wymiary na 34 tydzień
Złe:
- niestety przypętała mi się grzybica (do wykupienia tantum rosa i gynazol)
- lekarka stwierdziła, że musimy spotkać się za 2 tygodnie ze względu na obserwację wód płodowych, już sama nie wiem czy mam ich za mało czy za dużo AFI-19cm
- mały waży 2256gram, niby dobrze( o 2 tyg i tak jest większy) ale przez ostatnie 2 tyg przybył tylko150gram
- no i najgorsze: MAM ŁOŻYSKO 3 STOPNIA! (2 tyg. temu było 1 stopnia więc nie rozumiem dlaczego tak szybko się zestarzało?)
Martwi mnie to łożysko i ilość wód:(. Postaram się umówić w tym tygodniu jeszcze do innego lekarza.
A i dostałam jeszcze skierowania na badania:
- CRP
- APTT (to jeden z markerów krzepnięcia krwi. Może sie zdażyć, że
potrzebne będzie cesarskie cięcie i jeśli wskaznik bedzie zbyt duzy to
anestezjolog wybierze metodę znieczulenia ogólna a nie przewodowa( ukłucie w
kregosłup).
- DDIMERY
Miałyście tego typu badania?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 13:07
Avika lubi tę wiadomość
-
Witajcie
Ale w nocy bylo burzysto, myslalam, ze zaraz walnie we mnie piorun
labamba gratulacje dotrwania, juz coraz blizej
Ja Planu porodu chyba wgl nie bede pisać chyba, ze lekarz coś o tym wspomni.
O kurcze nawet nie pomyslalam o tym, zeby butelki i smoczki wysterylizować :o też musze sie za to wziac
Another wyczuwasz ogolnie pessar? i w jakim sensie wypadl?? Ja caały czas bo wyczuwam bardzo blisko wyjscia jest i też nie wiem czy tak powinno byc czy nie ;/
Larysa to dość dziwne, ze tak szybko łożysko Ci sie zmieniło o 2 stopnie :o lekarz mówił, co się z tym wiąże? -
Kurczę Larysa to rzeczywiście dobre wiadomości ze złymi pomieszane. Też bym poleciała na drugą konsultację. A lekarz nic nie wspomnial co w związku z tym łożyskiem?20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/02/2021 Anielka 2860