X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • labamba Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Ja melduję się po wizycie. Maluch ma 2200g i jest chłop jak dab;) miał tylko taki smutny pyszczek na badaniu... mam nadzieję, że że rzeczywistości nie będzie takim smutaskiem;)

JaPM a jak sie robi takie rafaello i czy bardzo się w smaku różni?

Co do rozstępów to ja właśnie wczoraj zauważyłam jednego dokładnie w miejscu w którym mam rozstępy jeszcze z czasów dojrzewania także ufff tam niech sobie będzie;p

A co sobie na obiadki bądźcie?ja ostatnio aby weny ani apetytu na coś specjalnego..więc dzisiaj miałam bob i truskawki hehe

Ladybird:), szarlo, sisi, Avika, Genshirin lubią tę wiadomość

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• labamba Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Ja melduję się po wizycie. Maluch ma 2200g i jest chłop jak dab;) miał tylko taki smutny pyszczek na badaniu... mam nadzieję, że że rzeczywistości nie będzie takim smutaskiem;)

JaPM a jak sie robi takie rafaello i czy bardzo się w smaku różni?

Co do rozstępów to ja właśnie wczoraj zauważyłam jednego dokładnie w miejscu w którym mam rozstępy jeszcze z czasów dojrzewania także ufff tam niech sobie będzie;p

A co sobie na obiadki bądźcie?ja ostatnio aby weny ani apetytu na coś specjalnego..więc dzisiaj miałam bob i truskawki hehe

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi a kiddy był ostatni posiłek przed pomiarem ? Glukoza na czczo to ok 12 h bez posiłków. Jedynie można wodę.

Czemu nie poprosisz położnej o skierowanie ma test na tolerancje glukozy ?
    Nie sadze ze ci odmówi. Ja mam w każdej ciazy to badanie.
    Jeśli Ci odmówi a juz bawisz sie z tym glukometrem to sama sobie zrób. Przed 48 h około musisz jeść odpowiednio. Jeśli chcesz to Zci napisze.dnia kiedy chcesz zrób na czczo test i zrób rozwtoer z glukozy75 która kupisz w aptece etc i wypijesz. Potem siądź na tyłku i jedynie do wc wstawaj przez 2 h. Najpoerw możesz zmierzyć z ciekawości po h a potem po 2 h. Jakis obraz będziesz miała.

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • szarlo Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avika, 39 tydzien bedzie wówczas, moze bede jeszcze w 2 packu :D

Avika lubi tę wiadomość

f2w390bvukfyzy82.png

Aniołek 18.04.2016
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaPM zamawialas koszule i szlafrok na allegro z tego linka co byl podany???
    No ja mam straszne parcie na skodkosci i mysle ze gubi mnie ta czekolada zwykle bo na taka sie przezucilam. Zreszta jak jem gorzka to nie tak jak kiedys max pol tabliczki a teraz jak otwieram to opakowanie po chwili do smieci bo puste. Nie wiem co mam jesc, z lodow zrezygnowalam na razie, czekolade tez czas odstawic a jeszcze owoce wcinam a tam tez cukier przeciez i wychodzi jak wychodzi 5kg w czercu a jeszcze moj Misiek ma imieniny za chwile ehhhh no nic trza sie zabrac za siebie

Avika super ze siostra w ciazy :) bedziecie razem sie wspoerac przy maluszkach a do tego fakt farciara ze tyle dostanie od Ciebie :) chcialam sie spytac co beda miec ale jak pol roku roznica to dopiero przecie wkroczy w 2trymestr :)
    Dzieki kochana i czuje sie lepiej juz, tiptopkami zaczelam chodzic zeby sie nie meczyc az tak.

Odwolali mi diabetologa z dzisiaj i w sumie dobrze bo juz wystarczajaco sie zmeczylam dzisiaj :) mam wszystko jeszcze do pomiarow wiec nie spieszno mi.

Sisi po pierwsze to mierzy sie glukoze o 7-8rano i wtedy najbardziej miarodajny wynik daje. Ja mierze po 8 ale lekarz mowil ze to jeszcze ok. Na bank mleko mialo wplyw a czy reni to nie mam pojecia jaki tam sklad jest. Co do nieprzespanej nocy to sama nie wiem czy ma duzy wplyw ale patrzac na moje wyniki nawet te z laba to po nieprzespanej nocy mialam idealny wynik, innym razem po nieprzespanem tragedia, wiec nie wiem i w sumie to sie nie pytalam o to.

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • sisi Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, jutro zmierzę sobie o 7 rano. Nie wiem czy opłaca mi się prosić o skierowanie na glukozę na tym etapie ciąży, myślałam, że jeśli coś jest na rzeczy to odrazu wyjdzie, a tu jednego dnia bardzo niski, wczoraj dwa razy idealny po posiłkach, a dzisiaj rano lekko za wysoki. Mam jeszcze 10 paseczków, pomierzę do końca tygodnia i zobaczę jak się sprawy mają i najwyżej zgłoszę położnej w piątek.

Na obiad mam dzisiaj makaron z łososiem i szpinakiem w sosie śmietanowym. Szybkie i smaczne, niekoniecznie mało kaloryczne ;)

szarlo, Avika lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • JaPM Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labamba- niestety ale to rafaello nie jest takie słodkie, jak to ze sklepu i różni się w smaku. Ja robiłam z tego przepisu: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/rafaello-z-kaszy-jaglanej-3 (zamiast masła dałam olej kokosowy, a migdały warto moczyć z 10 min we wrzątku, są w tedy bardziej miękkie i dałam 1 łyżeczkę więcej miodu) W necie są też inne przepisy, może będą bardziej słodkie. No i cudnie, że z maluszkiem wszystko dobrze.

Avika- super wiadomość, że Twoja siostra również spodziewa się dzidziusia, dzieciaczki będą razem dorastać i w ogóle ekstra. A swoją drogą Twoja siostra to rzeczywiście farciara, może liczyć na tyle rzeczy od Ciebie, będzie jej zdecydowanie łatwiej.

Margaret- zamówiłam od tego sprzedawcy: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=17268970&order=m Nie pamiętam już kto ale u nas na forum został podany ten link/sprzedawca. Rozumię Twoje parcie na słodkie, bo u mnie przez ostatnie 2 tygodnie było ogromne. Tyle tylko, że ja pochłaniam głównie ciasta i lody (Lody kupuję ale wypieki robię sama lub dostaję od kogoś. Jakoś tak mamy, że jak ja piekę to dam trochę mamie czy cioci i one jak pieką też mi dają; taka transakcja wymienna :) dzięki temu ciasto się nie psuje a za chwilę jest nowe :) Batony czy czekolady warto zastąpić czymś innym np. właśnie ciastem, które sobie sama zrobisz, na pewno będzie zdrowsze. Zamiast zwykłego cukru użyj ksylitol jest zdecydowanie zdrowszy, a w necie jest pełno ciast dietetycznych, tylko niektóre mąki niestety ciężko kupić. Ach te łakocie ....

Avika, labamba lubią tę wiadomość

oar8skjo88hrjtqh.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh czyli nie tylko ja mam takie parcie na slodycze.. wczoraj robilam pieguski i coz to byl za blad :D do tego ciamkam kwasne skittles, a w przerwach staram sie jesc normalnie. Podsumowywujac - dziamdam cos nieustannie. Swoja droga jak mnie czasem przycisnie glod to jest poprostu niemozliwy do opanowania, jeszcze nigdy czegos takiego nie czulam! Bardzo bym chciala odzywiac sie zdrowo i tresciwie ale wiecznie mam ochote tylko na smieciowe rzeczy :(

Gratuluje udanych wizyt dziewczyny : ) czas leci do przodu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 14:58

JaPM, sisi, labamba lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labamba super ze wizyta udana i maluszek pięknie rosnie :)

Sisi postaraj się może owoce i słodkości jesc do obiadu a wieczorem więcej weglowodanow złożonych i zobacz jakie wyniki będą:)

JaPM pierwsze słysze o takim cukrze "ksylitol", my teraz kupujemy brązowy cukier.
    Tak tak któras od nas polecała te piżamki do karmienia a jak z rozmiarem u tego sprzedawcy? skoro Ty zamowiłas M i jest spore hmm

Chusy ja bardzo rzadko miewam uczucie głodu a to za sprawa zapewne tego ze jem co 2-3godziny

JaPM, sisi, labamba lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Avika Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    labamba gratulacje z udanej wizyty, maluszek juz ladna wage ma :)

szarlo no życze Ci abyś dotrwała :) wazne abys badania miala porobione zeby sie w szitalu nie czepiali

JaPM no ogólnie to Ja dostałam od siostry sporo ubranek po jej chlopaku tak wiec, jak moja z nich wyrośnie to oddam jej i dołoże ze swoich. Obie do lumpeksu chodzimy i wybieramy najładniejsze i bedziemy sie po prostu nimi wymieniac :)

Margaret jest pewna, zed chlopak bedzie ponieważ w rodzinie jej meza sami chlopacy sie rodza :D
    To dobrze, ze u Ciebie juz wszystko w porzadku :)

sisi zazdroszcze jedzenia, u mnie tylko truskawki z mlekiem zostaly bo nie chcialo mi sie zakupow zrobic :D

Chusy ja tez tak mam.. ciagle cos niezdrowego a potem wyrzuty sumienia ;/ chociaz staram sie coraz mniej ale marnie to wychodzi

JaPM, Margaret.Se, sisi, labamba lubią tę wiadomość

atdccwa15xvoi93b.png
  • JaPM Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret- ksylitol jest z brzozy i ma aż 40% mniej kalorii niż zwykły, warto poczytać o nim, nie wpływa też na skoki poziomu cukru, insuliny we krwi i nie ma fruktozy- może się skusisz; szkoda tylko, że jest w cenie. A co do tego sprzedawcy ma chyba normalne rozmiary, tylko ja przekombinowałam bo w sklepie koszule ciążowe właśnie w rozmiarze S były na mnie dobre, a tutaj chyba źle mierzylam i bardziej mi wychodziło M, no i w ramionach i biuście ta M jest mi trochę luźna. Chociaż do porodu wzięłam na ramiaczkach, a po porodzie na krótki rekawek i ta na ramiaczkach lepiej leży. Ja mam mały biust i pewnie też przez to tak mi to leży.

Avika- ale macie super!!!, ja nie mam rodzeństwa i wiem na własnej skórze jak to jest bez rodzeństwa i przez to zastanawiam się czy nie powinniśmy za np. rok starać się o rodzeństwo dla naszej małej, tylko nie chcę znowu być w ciąży; dosłownie konflikt tragiczny. Weszłam właśnie ostatnio do lumpka i kurde nic tam nie było, a myślałam że może znajdę jakaś markową perełkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 20:38

Avika, Margaret.Se lubią tę wiadomość

oar8skjo88hrjtqh.png
  • Avika Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do porodu tez mam przygotowana na ramiaczka a Potem na krotki rekaw. Chociaz czy na krotki czy nie to i tak sie spocimy jak swinki :D

Japm moj tez chcialby od razu lub gora po roku miec kolejne ale ja rowniez jestem na nie :/ postawilam mu sprawe jasno. Poki mieszkamy u moich rodzicow to nie ma szans na kolejne bo mamy tylko 2 male pokoje. Jesli postawimy dom to od razu mozemy sie starac o kolejne. Tak wiec moj Maz zaczal w koncu zastanawiac sie powaznie nad budowa bo tak dwa lata bimbal i mowil, ze mamy jeszcze czas.
    Powiem Ci ze Ja w lumpku tez nie umiem szukac tak wiec chodze tylko jako obserwator a siostra szuka :D

JaPM lubi tę wiadomość

atdccwa15xvoi93b.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avika zeby sie nie rozczarowala i jeszcze dziewczynka bedzie hehehe

JaPM to dzieki za info chetnie wyprobuje ten cukier. Tylko w necie mozna go kupic?
    Mysle ze moze jedna tez sobie kupie od tegp allegrowicza a druga to drozsza u innego bo mi sie podoba a szlafrok to zobacze sobie w tkmaxie moze cos bedzie bo i tak mialam kupic bo lubie szlafroki a mam super tylko ze juz na teraz za cieply.

Avika, JaPM lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • JaPM Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avika- z tym poceniem to masz rację; nie dość, że gorąco będzie to jeszcze emocje; zatem żadna koszula nam tu nie ułatwi sprawy. My tak z moim jak planowaliśmy dzidziusia myśleliśmy sobie, że fajnie byłoby mieć ciążę bliźniaczą, bo przy jednej ciąży jest już dwoje dzieciaczków. Zapewne jest trudniej na początku ale później zostaje wszystko wynagrodzone. Może Twój takiego dostanie powera, że w rok wybuduje ten dom. A tak w ogóle to super, że masz takie dobre relacje z siostrą, tylko pozazdrościć.

Margaret- ksylitol jest w Auchanie, ale w innych sklepach też go widziałam więc nie trzeba przez internet. Ja również poszukiwałam szlafroka w tkmaxie, ale nic tam nie było. Ogólnie to widziałam ładne szlafroki w sklepach ale niestety na chłodne dni. Ja tylko zimą korzystam ze szlafroka, więc dysponuję tylko takim ciepłym, no ale co zrobić, że sytuacja wymaga szlafroka latem. Życzę Ci zatem udanych zakupów.

Dobrej nocy dziewczyny.

oar8skjo88hrjtqh.png
  • Avika Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaPm Ja jestem z ciąży bliźniaczej :) moja Mama w dniu porodu dowiedziala sie, ze beda blizniaki. To dopiero byl szok :D a w domu czekał roczny brat na nas :D

/a bierzecie ze sobą rożek do szpitala ?? Bo Ja mam niby spakowany ale zastanawiam sie, czy moze by go jednak zostawić.

JaPM, sisi lubią tę wiadomość

atdccwa15xvoi93b.png
  • Larysa Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore rozek :).

Dziś kolejna nieprzespana noc:(. Spałam może 1,5 godziny, od 3.00 do 4.30 około. Mały ruszał się cały czas i jest to naprawdę bardzo bolesne. Teraz też nie śpi i mocno kopie. Zaczynam się martwić czy wszystko jest w porządku...

Jeszcze kilka nocy z rzędu cieszyłam się bo zasypiał gdy włączałam wentylator na noc (ten dźwięk go uspokajał, mnie zresztą też). Teraz to też już nie pomaga:(. Mąż masował mi brzuch pół nocy, trochę pomagało ale nie na długo. Wybudzał się na każdym razem jak szłam do toalety. Jeszcze na domiar złego całą noc szalała u nas burza, może się jej bał i dlatego był tak aktywny?

Jutro mam wizytę, dopytam o te ciągłe bolesne ruchy, może niech mi zrobią KTG prywatnie to się trochę uspokoję.

Też macie dziewczynki podobne problemy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 07:06

zrz6i09kmg998aky.png
  • JaPM Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przed nami dzisiaj męczący, gorący dzień. Ja narazie z domu się nie ruszam, dopiero popołudniu.

Avika- oooo to miałaś predyspozycje do ciąży bliźniaczej, dzięki decyzji natury masz teraz siostrę, super. Ja właśnie nie wiem czy brać rożek, wyprałam go i schowałam. U nas daje szpital ale można wziąć swój i w sumie sama nie wiem; może jednak jak zostanie mi miejsce to go dopakuje.

Larysa- współczuję ciężkiej nocy. Moja jest najbardziej aktywna od 20 do 00, w tedy wypycha pupę, kreci się na prawo i lewo i sama nie wiem co ona tam tworzy. Zdarza się, że przy tych wypychaniach zaboli mnie brzuch, te jej wypchnięcia są silne i robi mi np. górki, garby po jednej stronie brzucha, ale zaraz zmienia pozycję. Natomiast w dzień jest delikatniejsza i jej ruchy są spokojniejsze. W nocy pozwala mi spać i budzi się razem ze mną. Z mojego punktu widzenia masowanie brzuszka pobudza ją do działania, czuje Wasz dotyk i Wam odpowiada swoim ruchem. Najpierw może np. chować rączkę a później odpowiada kuksańcem. Może też akurat tak się dzieciątko ułożyło, że rączka czy nóżką drażni jakiś organ. Dobrze się składa, że jutro masz wizytę to lekarz napewno wszystko Ci wyjaśni i będziesz spokojna.

Spokojnego dnia Wam życzę

oar8skjo88hrjtqh.png
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana,

Pół nocy w szpitalu. Myślałam ze jakieś skurcze ale okazało sie ze mam zapalenie pęcherza.
    Dostałam antybiotyk.
    Co bralysice w takim przypadku jeszcze procz żurawiny ?
    Można furagine ?

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird:) wrote:
    Witam z rana,

Pół nocy w szpitalu. Myślałam ze jakieś skurcze ale okazało sie ze mam zapalenie pęcherza.
    Dostałam antybiotyk.
    Co bralysice w takim przypadku jeszcze procz żurawiny ?
    Można furagine ?

Ja brałam furaginum z adamedu. Miałam przepisane. Do tego żurawina i jakieś zioła urosept ale ohydne były a ja zioła lubię :p i probiotyk chyba pod tą furagine. A Tobie kazali jeść tylko żurawine? Trochę cianko..

Ladybird:) lubi tę wiadomość

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę rożek do szpitala, ale taki starszy który dostałam od kogoś w spadku i nie będzie mi szkoda go wygotować po szpitalu

Avika lubi tę wiadomość

‹‹ 762 763 764 765 766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ