Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki:) weszlam na chwilke tylko, nadal jestesmy u dziadkow na wsi i wracamy jutro na wieczor, wiec we wtorek Was nadrobie
Sisi kciuki za wizyte :* -
Cześć dziewczyny
W ramach organizacji pamiętajcie aby przed porodem wybrać przychodnie do której będziecie chodzić z dzieciaczkiem. Jest to o tyle ważne, że w czasie kiedy my po porodzie będziemy w szpitalu tatuś musi udać się do tej przychodni z karteczka ze szpitala, zdobyć pieczątkę tej przychodni i oddać ją do szpitala. Więc warto wcześniej zorientować się gdzie jest dobry pediatra. Jest to informacja ze SR.
Również osoby, które żyją bez ślubu tak jak np. ja warto aby przed porodem załatwiły sobie uznanie ojcostwa, w przeciwnym razie po urodzeniu widnieje nazwisko matki, później trzeba to wszystko sobie odkręcić. Dodatkowo ojciec sam może nie załatwić aktu urodzenia i dalszej biurokracji.
Cassie- jak tam zakupy?
Lenka, Avika- cenne informacje, chociaż ja juz mam 760 pampersow. Kupiłam kiedyś jak w rossmanie było -20% na pampersy. Mam zapas na 3 lub nawet 3,5 miesiąca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2017, 21:27
szarlo, Margaret.Se, Avika lubią tę wiadomość
-
Ej a czym się różnią zwykle pampersy od tych care?
JaPM zakupy fajnie. W końcu kupiłam coś też dla siebie bo skoro za miesiąc mam mieć brzuch jak mniej więcej w 5 miesiącu to nie ma źle bo wtedy brzucha prawie jeszcze nie miałam hehehe. Kupiłam sobie 4 bluzki i szorty. Takie wyprzedaże że za wszystko zapłaciłam 130zl. Jedna bluzkę mi nienarodzonego dziecię że swojego budżetu kupiła ale ja też jej opaski na główkę kupiłam i śliczna maskotek w h&m z dyszke tyle. Później wrzucę fotę. Do tego dokupilam przez neta kilka rzeczy. Nie wiem czemu ale w stacjonarnym smyku było drożej niż online więc jak wróciłam zamówiłam ta wanienke, przewijak i fotelik do wanienki. Zamówiłam też na metry tkaninę bambusowa z której zrobię 2 pieluszki, czy tam otulacze za 40zl tylko więc wie mega kali. I czarne bodziaki przez internet bo nigdzie nie mogłam znaleźć a jak to bez czarnych ciuchów dziecko ma żyć żyć? także zakupy uważam za udane :plabamba, szarlo, JaPM, Genshirin, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny!
Witam po weekendzie!
Ewe - jak tak czytalam o tej mokrej bieliźnie to sie przerazilam, ze to wody!!!
też bym się przeraziła nie na żarty :p ja używam wkładek więc w sumie wydaje mi sie,ze tak moze latwiej odroznic sluz od wod?
Larysa - oj a nie obawiasz sie ,ze jak juz teraz przy wiatraku sie dopiero maly uspokaja, to potem bedzie tylko gorzej?
Cassie - nie wiem jak tam wiesiołek i daktyle konkretnie,ale liście malin na pewno nie wplywaja na przyspieszenie porodu :p
ja mialam 17 lat czarna kotkę i była przesuper :p jak Wam obydwojgu się podoba, to ja bym zostawiła :p
Super zakupy, no ale żeby własną córę już na tym etapie z kieszkonkowego ograbiać hehe?
wydaje mi sie,ze pampersy care maja dodatek bawelny, a te zwykle jej nie maja:p
JaPM - u mnie w H&M dalej brak promocji na staniki... komplet 2 za 80zl...
a ciekawe z ta przychodnia...nam mowili, ze potrzebny tylko adres, bo po prostu wysylaja tam tylko karte szczepien i tyle...nic o zadnej karteczce z pieczatka nie wspominali...
Chusy - moze to juz organizm sie oczyszcza u Ciebie? tez myslalam, ze od razu przed porodem,ale jednak czytalam o przypadkach,ze tydzien wczesniej tez byly takie oznaki...
Sisi - no troche to stresujace jesli widzisz,ze waga leci w gore... jak bardzo chcesz zostac w szpitalu to wiesz,zawsze mozesz powiedziec,ze czujesz skurcze,twardnienie brzucha itp to w tym tc powinni juz powaznie potraktowac. Pisz od razu jak tam po wizycie!!!
My musze przyznac przez weekend bardzo odpoczelismy. W dodatku dostalismy po siostrze meza wanienke i stojak, ktory na dniach mielismy kupowac, wiec super
Tylko niestety nogi mi zaczęły puchnąć od wczoraj i maluch zaczął naciaskać na spojenie łojowe. Nie wiedziałam,ze to az tak boli...i skubaniec moj maly nie chce wcale pozycji zmieniac auuuWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2017, 22:36
szarlo, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
JaPM, a juz zalatwialiscie urzad skarbowy, bo my sie wybieramy i w sumie sama nie wiem do którego mamy pojsc, czy naszego czy tego przy szpitalu, do naszego bliżej, wiec zobaczymy.
Cassie super zakupki, ja poluje na bluzki/sukuenki nadające sie do latwego karmienia, ale nic jeszcze nie upolowalam.
Labamba na nogi to zimna woda tak jak sisi pisala, mi pomagalo, narazie mam spokój z nogami jedynie to zle śpię brzuch mnie ciagnie jak sie przekrecam, a tak to nie moge narzekac. Super, ze dostaliscie te gadżety, zawsze mniejszy wydatek.
Avika, dzięki za cynk z pieluszkami, bardzo dobra cena.
Aniołek 18.04.2016 -
Szarlo, ja właśnie wczoraj jak już siedziałam w domu z tymi nowymi bluzeczkami to się tak kapnęłam, ze przecież coś by się zdało z czego łatwo cyc wyciągnąć. Ale spoko 1 ma taki sporawy dekolt więc dam radę w niej no a później będę kombinować z jakimiś koszulami czy coś wyjdzie w praniu
szarlo lubi tę wiadomość
-
Cassie- no to gratuluję udanych zakupów. Ja dzisiaj tylko 1 bluzkę kupiłam. U mnie w ubrankach też znalazły się czarne bodziaki z małym pingwinkiem, nie znalazłam całych czarnych. Jedynie całe białe w smyku kupiłam. Co do cen w smyku nie nadążają zmieniać, pani mi tak powiedziała. Ja też śledzę on line i widziałam taniej niż w sklepie dlatego zapytałam np. na pajacach było 60 zł a zapłaciłam 40 czyli tyle co na necie. Bardzo dobra cena tkaniny bambusowej.
Labamba- no widzisz może to kurcze zależy od szpitala. Co do ceny biustonoszy to dziwne bo byłam w 2 sklepach h&m i były przecenione 2 paki nieusztywnianych i takie beżowe z tych pól na pół usztywnianych. Może warto ekspedientke zapytać i powiedzieć, że w innym były przecenione- może są gapy.
Szarlo- załatwiliśmy uznanie ojcostwa w USC, jest to obojętne w jakim mieście, czy tam gdzie mieszkasz czy tam gdzie masz stały meldunek. Bo chyba o to pytasz tak? Bo w urzędzie skarbowym to nic nie trzeba, no chyba że coś mi umknęło ale raczej nie.
Sisi- gdzie informacje dla nas! -
Hej sorki, że dopiero teraz ale pamiętajcie, że u mnie godzina do tyłu, czekliśmy 45 min i później 40 min samochodem do domu ale już zdaje relację.
Są dobre i trochę gorsze wieści bo wód rzeczywiście jest więcej ale bez paniki, za to waga mojej córki poraża- 4160 gram +/-600!!!! Lekarz mówił żebym bez skierowania na cesarkę z czwartkowej wizyty nie wychodziła. Szyjka zgładzona i centymetr rozwarcia, a łożysko 3 stopnia ze zwapnieniami. Dał mi swój prywatny numer i prosił żeby dać mu znać po porodzie ile mała ważyła. Ciśnienie 100/150 więc już zupełnie tym ludziom w szpitalu nie ufam, 3 dni temu wyszło jej 60/100 mimo tego ,że przed wyjściem z domu czułam się bardzo źle.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Sisi no to malutka nieźle przybrała:) ale to dobrze będzie silnym dzieckiem a nie chucherkiem:). Zgadzam się z lekarzem, z czwartkowej wizyty nie wychodź bez skierowania na cesarkę. Masz już ciążę donoszoną więc myślę, że na spokojnie takie skierowanie dostaniesz:).
sisi lubi tę wiadomość
-
JaPM, oczywiscie ze chodzilo mi o USC, cos mi si pokrecilo , to spróbujemy w tym najblizszym. Ja tez widziałam przeceny stanikow w hm, ale z rozmiarami kicha.
Cassie rozpinane bluzki tez beda ok, nie musza byc specjalne do karmienia.
Sisi dobrze, ze zasiegnelas opinii innego lekarza, trzymam kciuki, aby udalo die zalatwic cc &&. Co do cisnienia to moze sama sobie mierz w domu, bo albo maja lewy sprzet w szpitalu, albo Ci podskoczylo wczoraj u lekarza. Urodzenie dzidzi 4200 nie jest takie straszne polozna mowila, ze wieksze dzieci lepij wpasowuja sie w kanal rodny, no ale 4800 to juz sporo, ale zawsze moze byc 3600. Najwazniejsze, abys Ty czula sie komfortowo. Powodzenia w czwartek.sisi lubi tę wiadomość
Aniołek 18.04.2016 -
Sisi super. Bede teraz z Tobą duchem w czwartek. Mam nadzieje ze dostaniesz skierowanie jeśli chcesz!
Ja dzis prawie umarłam z bólu. W nocy złapał mnie 3 razy skurcz w ta sama łydkę
Ból jak cholera. Teraz ledwo chodzę biorę magnez i ostatnie dnie asparagin i to 2 razy wiecej niż napisane ... Od dzis zacznę pic sok z selera naciowego z natka pietruszki i blendowane kiwi.
Sama nje wiem co mi brakuje .. -
Ladybird współczuję, mnie po takich skurczach noga chyba ze trzy dni bolała. Skurcze łydek niestety nie należą do przyjemności
Sisi mam nadzieję, że dostaniesz to skierowanie na cc i nie będą sie na chamca upierali żebyś rodziła sn. Trzymam kciuki.sisi lubi tę wiadomość
-
Sisi dobrze ze sie przeszlas prywatnie, odrazu widac ze lepiej o czlowieka dbaja ; )
To juz wiesz ze cc to najlepsze rozwiazanie dla ciebie i nie musisz sie stresowac rodzeniem wielkiego klocuszka No i dostaniesz date wiec bedziesz wszsystko wiedziala za wczasu : )
Tez nie wiem o co chodzi z tymi pomiarami cisnienia, w mojej klinice jak mierza to zawsze jest 120+/80+ jak mnie przebadali w szpitalu bylo 136/92 i tak kilka razy pod rzad. To samo z waga jakies cuda jak wam mowilam juz. I komu tutaj wierzyc :<
Ale skoro nikt sie nie zestresowal faktem ze puchne wszedzie i mam wysokie cisnienie to ja tez sie nie stresuje. Najwyrazniej z moczem wszystko ok.
Cassie - zawsze fajnie cos nowego na grzbiet kupic Gratuluje zakupow : )
Ladybird - oprocz magnezu na skurcze zalecaja jeszcze branie wapnia. Miewam skurcze ale mi zawsze pomaga zadzieranie stop do gory.
Labamba - no i widzisz tyle szumu bylo i sie wszystko wyciszylo Tak mnie straszy ten organizm moj i tyle.labamba lubi tę wiadomość
-
Ladybird moze orzechów sprobuj pojesc np.włoskich, tez maja sporo magnezu, 3 dziennie powinny pomoc.
Ja na surcze nie narzekam, czasami przy przeciaganiu sie poczuje cos w lydce i tyle. Zazwyczaj do owsianki dodaje orzechy i sraram sie ja jesc 2 razy w tygidniu minimum.
Aniołek 18.04.2016 -
Kurka wlasnie ja jem orzechy ,banany na potas , zadzieram stopę do góry i wtedy jest wlasnie gorzej :(codziennie jem owsiankę i tez pestki dyni. Fasole a co do wapnia tez niby pilnuje bo mam w witaminach ale moja dieta duzo go dostrcza. Widocznie przyswajalność cos szwankuje.