X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • lila2017 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie myślę ze co szpital to inna opinia ,bo jedni mowia ze 12 h wystarczy inni ze 24 h a jeszcze inni ze kilka dni wczensiej trzeba odstawic więc nie ma regułu. Ja biorę przez całą ciąże dawkę 0,4 ale lekarz bada mi tylko d dimery co miesiąc i na tej podstawie nie zwiększa. Wiem ze sie jeszce robi jakies badania ale ja nie miałam zlecanego

fb9ff5a806.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od rana dzis leje sie ze mnie sluz zabarwiony na rozowo. Po nocy bylo go bardzo duzo, teraz mniej, ale caly czas jest i caly czas z domieszka krwi. Brzuch boli typowo okresowo. Myslicie, ze mam sie szykowac na porodowke? Z corka nie mialam takich atrakcji. Odeszly wody i tyle, bez zadnych objawow. Teraz siedze i czekam co sie bedzie dzialo...

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Juuli Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przed porodem ciekly leciutko wody, wlasnie takie rozowe, wiec moze to wody? Nie zawsze musza sie lac.

w57v3e3k2hyo389j.png

dqpr3e5ev6zxjunm.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze czop ci odpada? : ) Jesli tak to nie koniecznie na porodowke, bo to moze potrwac nawet tydzien albo dluzej. ALe spakowana napewno jestes :)!

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • lila2017 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaa moze zadzown do lekarza swojego i powiedz mu otym ale ja bym na wszelki wypadel miała się w gotowości:)

fb9ff5a806.png
  • Asiula87 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoń do lekarza albo nie ryzykuj i podjedź na IP. Zawsze lepiej chuchać na zimne.

f2wlj44jo2vy18pr.png

zrz6x1hpybeag722.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinaa ja na wszelki wypadek zadzwoniłabym do lekarza lub pojechała na IP.

Ja się witam w 37tc :)

Dzisiaj mam 2 dobre wiadomości:
    - GBS ujemny
    - okulista nie widzi przeciwwskazań do porodu sn

:D
    Miłego dnia dziewczyny.

Ladybird:), ewe_a85, Nalala, labamba, Avika, Margaret.Se, sisi lubią tę wiadomość

• moniadi Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy, super wózeczek masz dla Sary :) i taki inny, u nas jeszcze się z takim nie spotkałam szczerze mówiąc :)

Genshirin, gratuluję udanych wieści i kolejnego tygodnia :)

Sabinaa, jeśli się coś "leje" i to na różowo, to ja bym chyba wody obstawiała. Bo czop to chyba raczej bardziej kawałkami odchodziłby o byłby gęstszy. Przynajmniej tak mi się wydaje. Ale na pewno skonsultowałabym gdzieś, jak nie z lekarzem, to na IP. Teraz to już nie ma żartów na tym etapie ciąży, wszystko się może zdarzyć. Może u Ciebie już się zaczyna właśnie...

A tak w ogóle, to witam się w 38tc i ciąży donoszonej (przynajmniej wg belly :) ). Z tej okazji w weekend chyba zaczęłam odczuwać pierwsze skurcze. Tak mi się przynajmniej wydaje. Ale, że nie mam w tym temacie doświadczenia, to pewności nie mam. W każdym bądź razie jeśli to skurcze, to na razie są krótkie i nieregularne :) Jutro mam wizytę u ginki, to się dowiem, co i jak z moim maluszkiem. Może już szykuje się do wyjścia na świat? Wcale bym się nie pogniewała :D

Miłego dnia wszystkim :*

Ladybird:), Genshirin, labamba, Margaret.Se, Chusy, sisi lubią tę wiadomość

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, weekend minął mi nie wiadomo kiedy ... kuzynka męża urodziła kruszynke w 27 tc 3d , mała ma niespełna 1 kg , mimo to jest baaardzo silna ♡♡♡♡
    Ja witam się w 37 tc (36 tc 0 d) ...mały napiera na pęcherz dosyć często i mocno . Powiedziałabym nawet ,ze czasami to zaboli , tez tak macie ?

Genshirin, Margaret.Se, moniadi, Chusy, sisi lubią tę wiadomość

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam w 37tyg :D
    Sabinaa ja bym się skontaktowała z lekarzem prowadzącym Twoją ciąże. Obstawiam raczej wody bo czop jest bardziej galaretkowaty.

Madziula mi też synek cały czas na pęcherzu siedzi :) już nawet nie liczę ile razy w wc byłam :) i też mnie "boli" jak mocniej to miejsce uciska.

Margaret.Se, Chusy, MMadziula, sisi lubią tę wiadomość

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avika czekamy na wieści po wizycie

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewe_a85 wrote:
    To i ja się witam w 37tyg :D
    Sabinaa ja bym się skontaktowała z lekarzem prowadzącym Twoją ciąże. Obstawiam raczej wody bo czop jest bardziej galaretkowaty.

Madziula mi też synek cały czas na pęcherzu siedzi :) już nawet nie liczę ile razy w wc byłam :) i też mnie "boli" jak mocniej to miejsce uciska.

Hej hej Genshirin, Ty i ja jesteśmy na tym samym etapie :-) :-) :-)
    Liczenie ile razy byłam w WC ... ja mam wrażenie, że idę ale do końca to się nie budzę :-D
    Dziś mały mnie przestraszył , byłam w nocy w łazience około 2:30 i mały szalał , jak położyłam się do łóżka to z automatu cisza ...kurcze zaczęłam go szturać, chodzić ,prosić żeby się jeszcze raz odezwał. Kompletnie nic , zero reakcji , że strachu się poryczałam i nagle takie mini muśnięcie ręką poczułam wiec stwierdziłam , że ignorant zwyczajnie śpi i ma mnie w ...wiadomo. Otóż przed godziną 5 stwierdził , że koniec spania i taka serię kopów dostałam... także syna mam z poczuciem humoru. ..

Genshirin, moniadi lubią tę wiadomość

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • malavi Znajoma

Wysłany: 24 lipca 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy ale cudownie, że wszystko idzie w dobrą stronę i Was wypisali

Lila dwa razy zazdroszcze ja to ze 4 wstawałam. Mi lekarz powiedział, że jak.biorę rano to mam brać rano i nie.kombinować a jak zacznę rodzić.to w szpitalu dać znać kiedy była oststnia dawka i oni sobie poradzą. Mi też mówił o 12h jako wystarczajacej przerwie.
    To zależy też od rodzaju trombofili i Twoich aktualnych wyników.

Sabinaa to wygląda jak odchodzenie czopu sluzowego alboi wód i też bym to sprawdziła.

Mmadziula trzymam kciuki za kruszynkę, straszne maleństwo. Mój pęcherz też jest regularnie atakowany.

Chusy, MMadziula lubią tę wiadomość

• labamba Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinaaa - no to moga byc albo wody,albo czop :)

Genshirin - same dobre wiadomosci :) Gratki nowego tygodnia ,ujemnego gbs i wizyty okulistycznej:)

Moniadi - rowniez gratki nowego tygodnia:)

Mmadziula - rzeczywiscie kruszynka,ale mam nadzieje,ze wszystko dobrze? wiadomo co spowodowalo przedwczesny porod? Rowniez gratulacje z powodu wejscia w nowy tydzien!

Ewe - i dla Ciebie tez gratulacje! hehe te poniedzialki to takie popularne jak widac:D

Chusy - jak tam domu sobie radzicie? ogarniacie powoli rzeczywistosc? :)

moniadi, MMadziula lubią tę wiadomość

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• Avika Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja malusia wazy 2785 gram i ma główke 32cm, mam nadzieje, ze mnie nie rozerwie heh ;)
    GBS równiez ujemny :):)

Genshirin, szarlo, Margaret.Se, Ladybird:), moniadi, Nalala, labamba, MMadziula, sisi lubią tę wiadomość

atdccwa15xvoi93b.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila ja tez biore 0,4 ale mi lekarz nie zleca zadnych badan do tego tylko biore tyle i już.

Sabina ja bym na IP pojechała, tylko nie powiem co to może być ale powinnas to skonsultować koniecznie.

Dziewczyny Gratki nowych tygodni:)

Madziula matko jakie maleństwo 1kg a wiadomo dlaczego tak wcześnie poród???

MMadziula lubi tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • moniadi Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avika, gratuluję udanej wizyty :) miejmy nadzieję, że nasze dzieci idealnie się wpasują wymiarami i żadnego rozrywania nie będzie :)

Sabinaa, i jak tam? Coś się dalej dzieje? Byłaś u gina albo na IP?

Avika lubi tę wiadomość

zrz6p07wwctuqa9g.png
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mi znikł tez paciorkowiec ;)))) wlasnie dostałam wynik z soboty !!!jest negatywny

szarlo, Nalala, moniadi, Margaret.Se, labamba, Avika, smeg, sisi lubią tę wiadomość

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na IP, bo dzwonilam do swojego lekarza i tez kazal sprawdzic co sie dzieje. Odszedl mi czop, rozwarcie na 2 palce, ale kazali wrocic do domu i czekac na akcje. Dla mnie to lepiej niz zostac i czekac,bo nie chce na dlugo mojej Zuzki zostawiac :) Brzuch mnie boli typowo jakbym okres miala, do tego zaczynaja i krzyze.

Ladybird:), moniadi, Chusy, Avika lubią tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina dobrze ze to sprawdziłas!:) nie pozostaje Ci nic innego jak czekanie na rozwój sytuacji. Koniecznie nas informuj :)

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ