Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
no właśnie myślę ze co szpital to inna opinia ,bo jedni mowia ze 12 h wystarczy inni ze 24 h a jeszcze inni ze kilka dni wczensiej trzeba odstawic więc nie ma regułu. Ja biorę przez całą ciąże dawkę 0,4 ale lekarz bada mi tylko d dimery co miesiąc i na tej podstawie nie zwiększa. Wiem ze sie jeszce robi jakies badania ale ja nie miałam zlecanego
-
Dziewczyny od rana dzis leje sie ze mnie sluz zabarwiony na rozowo. Po nocy bylo go bardzo duzo, teraz mniej, ale caly czas jest i caly czas z domieszka krwi. Brzuch boli typowo okresowo. Myslicie, ze mam sie szykowac na porodowke? Z corka nie mialam takich atrakcji. Odeszly wody i tyle, bez zadnych objawow. Teraz siedze i czekam co sie bedzie dzialo...
-
Sabinaa ja na wszelki wypadek zadzwoniłabym do lekarza lub pojechała na IP.
Ja się witam w 37tc
Dzisiaj mam 2 dobre wiadomości:
- GBS ujemny
- okulista nie widzi przeciwwskazań do porodu sn
Miłego dnia dziewczyny.Ladybird:), ewe_a85, Nalala, labamba, Avika, Margaret.Se, sisi lubią tę wiadomość
-
Chusy, super wózeczek masz dla Sary i taki inny, u nas jeszcze się z takim nie spotkałam szczerze mówiąc
Genshirin, gratuluję udanych wieści i kolejnego tygodnia
Sabinaa, jeśli się coś "leje" i to na różowo, to ja bym chyba wody obstawiała. Bo czop to chyba raczej bardziej kawałkami odchodziłby o byłby gęstszy. Przynajmniej tak mi się wydaje. Ale na pewno skonsultowałabym gdzieś, jak nie z lekarzem, to na IP. Teraz to już nie ma żartów na tym etapie ciąży, wszystko się może zdarzyć. Może u Ciebie już się zaczyna właśnie...
A tak w ogóle, to witam się w 38tc i ciąży donoszonej (przynajmniej wg belly ). Z tej okazji w weekend chyba zaczęłam odczuwać pierwsze skurcze. Tak mi się przynajmniej wydaje. Ale, że nie mam w tym temacie doświadczenia, to pewności nie mam. W każdym bądź razie jeśli to skurcze, to na razie są krótkie i nieregularne Jutro mam wizytę u ginki, to się dowiem, co i jak z moim maluszkiem. Może już szykuje się do wyjścia na świat? Wcale bym się nie pogniewała
Miłego dnia wszystkim :*Ladybird:), Genshirin, labamba, Margaret.Se, Chusy, sisi lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, weekend minął mi nie wiadomo kiedy ... kuzynka męża urodziła kruszynke w 27 tc 3d , mała ma niespełna 1 kg , mimo to jest baaardzo silna ♡♡♡♡
Ja witam się w 37 tc (36 tc 0 d) ...mały napiera na pęcherz dosyć często i mocno . Powiedziałabym nawet ,ze czasami to zaboli , tez tak macie ?Genshirin, Margaret.Se, moniadi, Chusy, sisi lubią tę wiadomość
-
To i ja się witam w 37tyg
Sabinaa ja bym się skontaktowała z lekarzem prowadzącym Twoją ciąże. Obstawiam raczej wody bo czop jest bardziej galaretkowaty.
Madziula mi też synek cały czas na pęcherzu siedzi już nawet nie liczę ile razy w wc byłam i też mnie "boli" jak mocniej to miejsce uciska.Margaret.Se, Chusy, MMadziula, sisi lubią tę wiadomość
-
ewe_a85 wrote:To i ja się witam w 37tyg
Sabinaa ja bym się skontaktowała z lekarzem prowadzącym Twoją ciąże. Obstawiam raczej wody bo czop jest bardziej galaretkowaty.
Madziula mi też synek cały czas na pęcherzu siedzi już nawet nie liczę ile razy w wc byłam i też mnie "boli" jak mocniej to miejsce uciska.
Hej hej Genshirin, Ty i ja jesteśmy na tym samym etapie
Liczenie ile razy byłam w WC ... ja mam wrażenie, że idę ale do końca to się nie budzę
Dziś mały mnie przestraszył , byłam w nocy w łazience około 2:30 i mały szalał , jak położyłam się do łóżka to z automatu cisza ...kurcze zaczęłam go szturać, chodzić ,prosić żeby się jeszcze raz odezwał. Kompletnie nic , zero reakcji , że strachu się poryczałam i nagle takie mini muśnięcie ręką poczułam wiec stwierdziłam , że ignorant zwyczajnie śpi i ma mnie w ...wiadomo. Otóż przed godziną 5 stwierdził , że koniec spania i taka serię kopów dostałam... także syna mam z poczuciem humoru. ..Genshirin, moniadi lubią tę wiadomość
-
Chusy ale cudownie, że wszystko idzie w dobrą stronę i Was wypisali
Lila dwa razy zazdroszcze ja to ze 4 wstawałam. Mi lekarz powiedział, że jak.biorę rano to mam brać rano i nie.kombinować a jak zacznę rodzić.to w szpitalu dać znać kiedy była oststnia dawka i oni sobie poradzą. Mi też mówił o 12h jako wystarczajacej przerwie.
To zależy też od rodzaju trombofili i Twoich aktualnych wyników.
Sabinaa to wygląda jak odchodzenie czopu sluzowego alboi wód i też bym to sprawdziła.
Mmadziula trzymam kciuki za kruszynkę, straszne maleństwo. Mój pęcherz też jest regularnie atakowany.
Chusy, MMadziula lubią tę wiadomość
-
Sabinaaa - no to moga byc albo wody,albo czop
Genshirin - same dobre wiadomosci Gratki nowego tygodnia ,ujemnego gbs i wizyty okulistycznej:)
Moniadi - rowniez gratki nowego tygodnia:)
Mmadziula - rzeczywiscie kruszynka,ale mam nadzieje,ze wszystko dobrze? wiadomo co spowodowalo przedwczesny porod? Rowniez gratulacje z powodu wejscia w nowy tydzien!
Ewe - i dla Ciebie tez gratulacje! hehe te poniedzialki to takie popularne jak widac:D
Chusy - jak tam domu sobie radzicie? ogarniacie powoli rzeczywistosc?moniadi, MMadziula lubią tę wiadomość
-
Lila ja tez biore 0,4 ale mi lekarz nie zleca zadnych badan do tego tylko biore tyle i już.
Sabina ja bym na IP pojechała, tylko nie powiem co to może być ale powinnas to skonsultować koniecznie.
Dziewczyny Gratki nowych tygodni:)
Madziula matko jakie maleństwo 1kg a wiadomo dlaczego tak wcześnie poród???MMadziula lubi tę wiadomość
-
Bylam na IP, bo dzwonilam do swojego lekarza i tez kazal sprawdzic co sie dzieje. Odszedl mi czop, rozwarcie na 2 palce, ale kazali wrocic do domu i czekac na akcje. Dla mnie to lepiej niz zostac i czekac,bo nie chce na dlugo mojej Zuzki zostawiac Brzuch mnie boli typowo jakbym okres miala, do tego zaczynaja i krzyze.
Ladybird:), moniadi, Chusy, Avika lubią tę wiadomość