Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj miałam wizytę, wszystko dobrze, mała ma 2400-2500 g i podobno osiągnie max. 3 kg. Oby lekarz miał rację
Wszelkie bóle i kłócia okresowe są normalne, ale na tym etapie nie wolno nam już brać leków, nie zagłuszać, tylko pozwolić macicy ćwiczyć do porodu.
Ja luteinę mam brać do końca miesiąca, bo najlepiej by było żeby mała jeszcze troszkę przybrała, a potem odstawiamy i spokojnie mogę rodzić
ewe_a85, Genshirin, labamba, neme, Margaret.Se, moniadi, Avika, Ladybird:) lubią tę wiadomość
20.08.2017 -
sisi wrote:Hej dziewczyny, przepraszam, że dopiero teraz ale nie mogę się ogarnąć po tej cesarce i z małą. Ogólnie dużo przeżyć wspaniałych i trochę mniej fajnych. Najważniejsze że Helenka zdrowa i piękna 3620 gram, my nadal w szpitalu. Jutro do domku i na pewno zdam dokładną relacje.
Gratulacje ogromne. Trzymamy kciuki i życzę duzo zdrowia
Ja i Margaret byłyśmy najbliżej co do wagisisi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
All4love ! super że wszystko dobrze ! kruszynka z tej Twojej dzidzineme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
All super waga kruszynki i dobrze ze bedzie miec 3kg a po co wiecej, latwiej bedzie rodzic:) tez chce taka wage zeby moj szkrabek mial:)
-
lila2017 wrote:SiSi gratulacje! ale cudownie że już masz swoja kruszynkę
I czekamy na relacje po CC
All4love wczoraj miałąm takie bóle okresowe z lewej strony a dzisiaj spokój i tylko brzuch sie stawia cały czas..
Leżenie pomaga? Bo mi też się stawia jak dużo chodzę i jak poleżę 2 dni to się uspokaja na jakiś czas.20.08.2017 -
All 4 love wczoraj to tylko wstanę i brzuch twardy więc starałam się leżec jak najwięcej , chociaż przy leżeniu też czułam od czasu do czasu ze twardnieje ale juz mnie boli niż jak chodze.
wam się też tak ciężko śpi? ja zasnać najpierw nie mogę swędzi strasznie brzuch obracanie się wywołuje ból tam na dole no i co 2 h się budzę i pozniej spac nie moge:/ a takim byłam śpiochem
-
Witam sobotnie.
Po wizycie niby maluch wazy 2655 g. Ja obstawiam mniej :p
2 sierpnia mam usg które zadecyduje czy mogę chodzić do terminu czy bede musiała urodzić wczesniej.
Oczywiście narazie jest Super i jestem dobrej myśli
Jedno jest pewne. Jeśli nie urodzę do terminu to w dniu terminu mam byc w szpitalu na wywołanie.Genshirin, Margaret.Se, Nalala, ewe_a85, Avika, szarlo, Chusy, neme, moniadi, MMadziula, sisi lubią tę wiadomość
-
Ladybird super waga maluszka ale może być ze jest mniejsze, no ma czas jeszcze zeby podrosnąć
Ladybird:) lubi tę wiadomość
-
Sisi gratulacje!!! Usciski dla was : ))) mam nadzieje ze czujesz sie dobrze. Napisz jak ci idzie z karmieniem : )
A dziewczyny! Nie polecam laktatora recznego. Mam dosc duzo pokarmu czasem nawet tryska dzisiaj dopiero sie rozchulalo na maksa tak ze mam ciagle koszulke mokra. Rzecz w tym ze laktator reczny sciaga ladnie pokarm ale wolno i naprawde bola rece.. 2 godziny zajelo mi sciagniecie 40 ml. Mala jada teraz pomiedzy 40-60 ml na posilek. Niestety nie chce sie przyzwyczaic do piersi,szybko sie meczy i zasypia. Zostaje mi jedynie sciagac pokarm i podawac w butelce. Takze jesli jestescie w takiej sytuacji albo planujecie czesto odciagac to smialo kupujcie elektryczny odrazu. Ja jeszcze nie wiedzialam jak mi pojdzie KP i kupilam reczny, jutro bankowo ide po elektryczny bo bym nie wyrobila.Margaret.Se, neme, sisi lubią tę wiadomość