Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jeżdżę autem jeszcze, ale szczerze trochę się tym stresuję bo jednak ludzie w dużych miastach jeżdżą strasznie nerwowo i stwarzają dużo niebezpiecznych sytuacji. Ostatnio stałam na światłach a facet przede mną nie trzymał nogi na hamulcu i jego samochód spadał na mnie...trąbiłam długo i dopiero się ocknął, ale chwila później już by przywalił.
Prędkość żadna, ale bym chyba zeszła ze stresu.
Dostałam dzisiaj w sklepie takiej głupawki, że popuściłam siku...masakra
-
nick nieaktualny
-
Eilleen wrote:Rozumiem. Myślałam że możesz wybrać szpital.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 23:01
-
Ja jezdze tez samochodem nadal na cidzuen praktycznie... juz w 15tc kupilam adapter do pasow bo mi nachodzily na brzuch i mega zadowolona jestem
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Leticia wrote:Przypadek pojedynczej kobiety jest statystycznie nieistotny
Nie strasz Zołzikiewicza
Mama mojej Mamy miała podobnie. Pierwszy poród 3 h, drugi 2.45 h, a trzeci 2 h. Ja sama siebie stresuje, że nie dojadę do szpitalaEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Linię mam od około 15 tygodnia. Siary brak,jedynie lekko sutki bolą. Rozstępy niestety są. Na szczęście tylko na piersiach na dolnej części.
Ja samochodem nadal jeżdżę, bo czuję się w nim lepiej niż w środkach komunikacji. Ogólnie uwielbiam jeździć. Kupiłam sobie pas do samochodu i z nim mi dobrze.
P.S. wiem, że jakiś czas temu temat był poruszany, Ale nie mogę znaleźć. Jakie macie teraz obwody brzuszków? Pamiętacie jakie miałyście przed ciążą?Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Ja przestałam jeździć od tego tygodnia, chociaż mąż mi mówił ze będę miała zakaz od lipca
prawda jest taka ze teraz w ciąży super mi sie jeździło bo jednak wcześniej po mieście aż tak często nie jeździłam, do pracy bardziej opłaca sie jeździć komunikacją bo jest problem z parkowaniem w centrum. I tez dosyć szybko zaczęłam jeździć z tym adapterem do pasów - czułam sie jakoś pewniej z nim mimo ze brzuch jeszcze nie był taki duży
-
Cccierpliwa wrote:Qumish ja mam materac z Alvi i tak z dotyku jestem bardzo zadowolona... zreszta zmacalam sporo materacow rowniez z Alvi sporo modeli i ten przez nas wybrany odpowiadal mi najbardziej i do tegi wygooglowalam ze byl w zeszlym roku u nas zwyciezca testow wiec tym bardziej...
Przede wszystkim nie wiem czy brać pod uwage takie jak Svenja czy Cell-Aktiv - one ta górna pianke maja w jakieś falki, stożki, nie całkiem gładką. I nie wiem czy pokrowiec niweluje te nierówności i one faktycznie daja dzieki temu przewiew, czy te kształty sa wyczuwalne.. bo fizjoterapeuci odradzaja takie materace cięte w jakies kształty, jesli na tym nie ma warstwy wyrównujacej: podobno taki maluszek jeśli ma jakakolwiek asymetrie to zawsze sie dopasuje w taką 'falke' w materacu bo mu tak wygodniej i ciezko walczyć z takimi przypadłościami przez to -
Qumish my mamy boxspringkids
Z Alvi macalam jeszcze Mia, Numero uno i Alvi max i boxspringkids byl z nich wszystkuch jak dla mnie najlepszy odpowiednio twardy po stronie dla noworodka i delikatnue mniej po tej dla starszego malucha...
No i ogolnie mial u nas bardzo dobre opinie wiec bralismy... tym bardziej ze z racji zakupu mebli dostalismy fajny rabat i kupilismy sporo taniej...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Zolza_ wrote:Hehe mogę wybrać ibpojsc na kwalifikacje ale to nie gwarantuje miejsca. W tej chwili wszędzie niestety jest problem z miejscami. wszystko zależy czy masz fart czy nie. Jednego dnia są miejsca innego już nie ma.
-
nick nieaktualny
-
Cccierpliwa wrote:Qumish my mamy boxspringkids
Z Alvi macalam jeszcze Mia, Numero uno i Alvi max i boxspringkids byl z nich wszystkuch jak dla mnie najlepszy odpowiednio twardy po stronie dla noworodka i delikatnue mniej po tej dla starszego malucha...
No i ogolnie mial u nas bardzo dobre opinie wiec bralismy... tym bardziej ze z racji zakupu mebli dostalismy fajny rabat i kupilismy sporo taniej...ze to moze byc awaryjny element. ale jak mowisz ze ma takie super opinie to wezme tez pod uwage