Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam lampę która jak włączam to stopniowo świeci coraz jaśniej. Specjalnie żeby męża nie budzić. A w nocy nie opuszczam roletek i wpada mi też światło z ulicy więc całkiem dobrze widzę łóżeczko nawet bez światła
U mnie pada od rana, wiem że Ci co sa na wakacjach się nie cieszą ale ja jeszcze długo będę kojarzyć deszcz latem z tym że jakieś ciężarnej przyniósł ulgę6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
justa1509 wrote:Agania to super
w domu szybko dojdziecie do siebie.
Mnie męczą zaparcia... Muszę dzisiaj się najeść owoców i może to coś daale to pewnie przez wczorajszy wyjazd, zawsze mam problem żeby załatwić się w innej łazience niż własna.
Wrocilismy o pierwszej w nocy z Poznania, pierwszy raz nie spałam w aucie, a to dlatego że chodzę teraz późno spać i jeszcze nie moja pora była
-
Dzień dobry, a ja sie dziś wyspałam
pospałam do 8 z dwoma wizytami w wc ale szybko usypiałam.
Eilleen wrote:Czytacie może coś przed porodem o kp, czy ogólnie o pielęgnacji dziecka itp?d'nusia lubi tę wiadomość
-
Co do lampki to pochwalę się, mój mąż stwierdził że chce zrobić coś sam dla dzidzi i w tym tygodniu ma zacząć robić lampkę ( z tego co wiem wycina z deski wzór literki A, kupuje ledowe lampki, montuje, szlifuje, ozdabia )
ciekawa jestem jak to wyjdzie
ale na necie widać takie lampki i właśnie mega fajne przytłumione światełko
a tak to chyba najczęściej widzę te chmurki na sciane z ikei, chyba są okej.Eilleen, gosia.kak, DobrejMysli, pumka1990, ingelita lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
nick nieaktualnyJa mam takie male cos do kontaktu..
Kupił mi mąż że jak ide w nocy do toalety żebym nie paliła światła a się nie zabiła.
I na stoliku u Hani bedzie lampka nocna ktora daje takie fajne stlumione światło.. bo klosz jest taki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 09:03
-
My wczoraj w Ikei kupiliśmy lampkę i słaba żarówkę. I tak mąż będzie się budził w nocy to nim się nie martwię :p czasami jak wstaje siku w nocy to przerażony pyta co się stało.
U nas rozkosznie deszczowybardzo cieszy mnie ta pogoda, bo to znaczy że mąż w domu będzie, a akurat będą jego rodzice to ja nie będę musiała z nimi siedziec
-
nick nieaktualny
-
Ja chyba kupię lampkę solną, lubię takie światło. Nawet teraz siedzę u mamy przy takim ciemnym ciepłym świetle wieczorami.
A co do książek ja czytam "Po prostu piersią" polecam.
W kolejce czeka "Spokojny sen. Przewodnik dla rodziców niemowląt i małych dzieci"
Mam jeszcze Self-reg. To na później i chyba też bardziej dla mnie ;p
To wydawnictwo Mamania wydaje mi się w ogóle ciekawe.
-
justa1509 wrote:My wczoraj w Ikei kupiliśmy lampkę i słaba żarówkę. I tak mąż będzie się budził w nocy to nim się nie martwię :p czasami jak wstaje siku w nocy to przerażony pyta co się stało.
U nas rozkosznie deszczowybardzo cieszy mnie ta pogoda, bo to znaczy że mąż w domu będzie, a akurat będą jego rodzice to ja nie będę musiała z nimi siedziec
Hahaha to mój ma tak samo. Jak ja wstaję w nocy do kibelka to on się zrywa przerażony "co się dzieje, co się dzieje" hahaha
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Mam pytanie odnosnie nakładek na piersi..
Ciezko wprost znaleźć informacje jak dobrac rozmiar..
Czy dobrze rozumiem, ze mam zmierzyc sobie sutki ???
Ja używałam najmniejszego, bo wiem, że na tle innych kobiet mam nieduże sutkiPrzejdź się na basen i się porównaj
Wiem, jak głupio to brzmi, ale ja na tej zasadzie dobrałam i były dobre
-
misia-kasia wrote:Dzień dobry, a ja sie dziś wyspałam
pospałam do 8 z dwoma wizytami w wc ale szybko usypiałam.
Ja kończę książkę „Twoja ciąża, tydzień po tygodniu” i właśnie juz został mi tylko rozdział o tym co po porodzie. Poza tym razem z mężem oglądaliśmy filmiki Zawitkowskiego żeby sie oswoić trochę z tym jak przewijać, brać na ręce itp. Ćwiczyliśmy na misiu
-
Paulinaaa wrote:Co do lampki to pochwalę się, mój mąż stwierdził że chce zrobić coś sam dla dzidzi i w tym tygodniu ma zacząć robić lampkę ( z tego co wiem wycina z deski wzór literki A, kupuje ledowe lampki, montuje, szlifuje, ozdabia )
ciekawa jestem jak to wyjdzie
ale na necie widać takie lampki i właśnie mega fajne przytłumione światełko
a tak to chyba najczęściej widzę te chmurki na sciane z ikei, chyba są okej.
Właśnie kupiliśmy tą chmurkę, ale chyba ciut za mocne swiatło daje. Na szczęście mam jeszcze cotton ballsy na zasłonie zawieszone a one dają fajne rozproszone światło. -
nick nieaktualny