WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eileen, jeśli chodzi o czytanie o kp, to polecam nieodmiennie blog Hafija :)

Existenz, ja dzisiaj też w nocy miałam zespół niespokojnych nóg i niespokojnych rąk :P

d'nusia lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu mam alergie i nie wiem czy jak sie karmi cos mozna brać :(

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Marta..a Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lampę która jak włączam to stopniowo świeci coraz jaśniej. Specjalnie żeby męża nie budzić. A w nocy nie opuszczam roletek i wpada mi też światło z ulicy więc całkiem dobrze widzę łóżeczko nawet bez światła :)

U mnie pada od rana, wiem że Ci co sa na wakacjach się nie cieszą ale ja jeszcze długo będę kojarzyć deszcz latem z tym że jakieś ciężarnej przyniósł ulgę :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Eilleen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Agania to super :) w domu szybko dojdziecie do siebie.
    Mnie męczą zaparcia... Muszę dzisiaj się najeść owoców i może to coś da :) ale to pewnie przez wczorajszy wyjazd, zawsze mam problem żeby załatwić się w innej łazience niż własna.
    Wrocilismy o pierwszej w nocy z Poznania, pierwszy raz nie spałam w aucie, a to dlatego że chodzę teraz późno spać i jeszcze nie moja pora była :)
    Na mnie ostatnio kawa działa. Aż jestem w szoku. Po kawie zaraz do wc lecę. Nigdy na mnie nic nie działalo.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pada.

To poczytam trochę o tym kp. Chyba czas najwyższy.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, a ja sie dziś wyspałam :) pospałam do 8 z dwoma wizytami w wc ale szybko usypiałam.
    Eilleen wrote:
    Czytacie może coś przed porodem o kp, czy ogólnie o pielęgnacji dziecka itp?
    Ja kończę książkę „Twoja ciąża, tydzień po tygodniu” i właśnie juz został mi tylko rozdział o tym co po porodzie. Poza tym razem z mężem oglądaliśmy filmiki Zawitkowskiego żeby sie oswoić trochę z tym jak przewijać, brać na ręce itp. Ćwiczyliśmy na misiu ;)

d'nusia lubi tę wiadomość

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lampki to pochwalę się, mój mąż stwierdził że chce zrobić coś sam dla dzidzi i w tym tygodniu ma zacząć robić lampkę ( z tego co wiem wycina z deski wzór literki A, kupuje ledowe lampki, montuje, szlifuje, ozdabia ) :D ciekawa jestem jak to wyjdzie :D ale na necie widać takie lampki i właśnie mega fajne przytłumione światełko :D
    a tak to chyba najczęściej widzę te chmurki na sciane z ikei, chyba są okej.

Eilleen, gosia.kak, DobrejMysli, pumka1990, ingelita lubią tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie male cos do kontaktu..
    Kupił mi mąż że jak ide w nocy do toalety żebym nie paliła światła a się nie zabiła. :D

I na stoliku u Hani bedzie lampka nocna ktora daje takie fajne stlumione światło.. bo klosz jest taki. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 09:03

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj w Ikei kupiliśmy lampkę i słaba żarówkę. I tak mąż będzie się budził w nocy to nim się nie martwię :p czasami jak wstaje siku w nocy to przerażony pyta co się stało.
    U nas rozkosznie deszczowy :) bardzo cieszy mnie ta pogoda, bo to znaczy że mąż w domu będzie, a akurat będą jego rodzice to ja nie będę musiała z nimi siedziec :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak dziewczyny piszą i ja polecę blog Hafija oraz filmy Zawitkowskiego.

misia-kasia lubi tę wiadomość

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba kupię lampkę solną, lubię takie światło. Nawet teraz siedzę u mamy przy takim ciemnym ciepłym świetle wieczorami.

A co do książek ja czytam "Po prostu piersią" polecam.
    W kolejce czeka "Spokojny sen. Przewodnik dla rodziców niemowląt i małych dzieci"
    Mam jeszcze Self-reg. To na później i chyba też bardziej dla mnie ;p
    To wydawnictwo Mamania wydaje mi się w ogóle ciekawe.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    My wczoraj w Ikei kupiliśmy lampkę i słaba żarówkę. I tak mąż będzie się budził w nocy to nim się nie martwię :p czasami jak wstaje siku w nocy to przerażony pyta co się stało.
    U nas rozkosznie deszczowy :) bardzo cieszy mnie ta pogoda, bo to znaczy że mąż w domu będzie, a akurat będą jego rodzice to ja nie będę musiała z nimi siedziec :)

Hahaha to mój ma tak samo. Jak ja wstaję w nocy do kibelka to on się zrywa przerażony "co się dzieje, co się dzieje" hahaha

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie odnosnie nakładek na piersi..
    Ciezko wprost znaleźć informacje jak dobrac rozmiar..
    Czy dobrze rozumiem, ze mam zmierzyc sobie sutki ???

• Leticia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Ja używałam najmniejszego, bo wiem, że na tle innych kobiet mam nieduże sutki ;) Przejdź się na basen i się porównaj :D Wiem, jak głupio to brzmi, ale ja na tej zasadzie dobrałam i były dobre ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sobie dospalam... Pobudka po 3, kanapka po 4 i od 5 znów zasnęłam i się dopiero obudziłam.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że ten blog Hafija to jakaś kopalnia wiedzy z kp :) dzięki za info. Ja wcześniej byłam na warsztatach z kp i tam sporo wiedzy zdobyłam ale warto mieć jakąś lekturę pod ręka.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Dzień dobry, a ja sie dziś wyspałam :) pospałam do 8 z dwoma wizytami w wc ale szybko usypiałam.

Ja kończę książkę „Twoja ciąża, tydzień po tygodniu” i właśnie juz został mi tylko rozdział o tym co po porodzie. Poza tym razem z mężem oglądaliśmy filmiki Zawitkowskiego żeby sie oswoić trochę z tym jak przewijać, brać na ręce itp. Ćwiczyliśmy na misiu ;)
    My o przewijaniu mieliśmy w szkole rodzenia, przebieranie też, branie na ręce itp. Tylko o kp tak szybko i to chce zgłębić.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to się w ogóle nie budzi chyba że jego przyciśnie do toalety.

gosia.kak lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Co do lampki to pochwalę się, mój mąż stwierdził że chce zrobić coś sam dla dzidzi i w tym tygodniu ma zacząć robić lampkę ( z tego co wiem wycina z deski wzór literki A, kupuje ledowe lampki, montuje, szlifuje, ozdabia ) :D ciekawa jestem jak to wyjdzie :D ale na necie widać takie lampki i właśnie mega fajne przytłumione światełko :D
    a tak to chyba najczęściej widzę te chmurki na sciane z ikei, chyba są okej.

Właśnie kupiliśmy tą chmurkę, ale chyba ciut za mocne swiatło daje. Na szczęście mam jeszcze cotton ballsy na zasłonie zawieszone a one dają fajne rozproszone światło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Tak, mierzysz całą otoczkę.

‹‹ 1067 1068 1069 1070 1071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ