Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Zolza_ wrote:Hehe Wy tęsknicie? Ja w ciągu 12 miesięcy przed ciążą schudłam 17 kg i nawet nie zdążyłam się tym nacieszyć
i znów wyglądam jak słoń...
7w3d 💔 -
Moj psiak ma tez kontakt z rzeczami malej... przed praniem to w ogole migla sie bawic szumisiem czy ogolnie polezec w kocykach/pieluszkach... msla i tak bedzie miala z nua kontakt od przyjscia do domu i nie zamierzam jednej od drugiej izolowac... tyle dobrego ze ona nie gubi kudelkow w sumie mi leci wiecej jak jej wiec kudelkow na rzeczach malej nie zostawia a bakterii bedac w ciaglym kontakcie z psem tez nie uniknie... psiak regularnie odrobaczany szczepionh na wszystkie choroby nie tylko na wscieklizne wiec mysle ze nic steasznego jej nie grozi...
pumka1990, Carolline lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja jeszcze nie kupuje sobie ubrań na "po ciąży" bo nie chce się negatywnie zaskoczyć, że np w coś nie wchodzę
Mam plan by tydzień/dwa po porodzie zostawić męża z małą i udać się na zakupy ubraniowe by mieć takie "2 w 1" czyli chwilową odskocznie od pieluch i przyjemność kupowania -
Ja to pewnie pójdę za głosem rozsądku i gdzieś w pierwszym miesiącu po porodzie skoczę do jakiegoś lumpka i kupię ciuszki na tymczas. U mnie chudnięcie po ciąży to był ciągły proces - tydzień po to jeszcze wyglądałam na 5 miesiąc
Jakieś 2 miesiące po nie było widać za bardzo śladów ciąży, ale brzuch nie był zbyt płaski, a cyce wielkie. Rok po ciąży już miałam niedowagę i ciuchy mi zjeżdżały z tyłka. Obkupiłam się w nowe i wtedy zaszłamWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 16:07
-
Ja jak tak dalej pojdzie to po ciazy bede musiala po ciazy jak mi brzuch zejdzie jakies mniejsze spodnie kupic bo obecne sprzed ciazy o ile w brzuchu sie nie dopne to w nogach i tylku mam luz...
Zreszta w tych jeansach i krotkich spodenkach ktore kupowalam w lutym i kwietniu i byly dopasowane rez mi wszystko wisi dobrze ze ten material na brzuch je tezyma bo by mi po drodze spadly haha
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyMoj pies tez ma kontakt z rzeczami Małej..
Nie bede izolowac psa od dziecka bo to by bylo chore..
Ale to zrozumie tylko ten kto ma zwierzaka w domu..
Zwierzakowi tez sie swiat do gory nigami wywróci wiec trzeba pogodzic wszystkich a mie izolować..d'nusia, Marta..a, Meneksze, pumka1990, ingelita, Carolline lubią tę wiadomość
-
justyna14 wrote:ja teraz chce schudnąć do wagi sprzed ciąż. Jaką diete stosowałaś / ćwiczenia, że taki piękny wynik osiągnęłaś? na pewno po ciąży efekty tej pracy będą widoczne.
Ćwiczenia to nie moja bajka, nie umiałam się zmotywować. Zaczęłam od tego że miesiąc zywilam się na diecie pudełkowej specjalnie pod moje preferencje, a potem sama się nauczyłam tego co i ile mogę jeść i tak się udało.Eilleen lubi tę wiadomość
-
Chyba nikt nie ma więcej sierści wszędzie niż my. Nasza psina po raz 3 tego lata postanowiła zrzucić zbędne owłosienie. Najgorszy okres, z odkurzaczem latam po 2-3 razy dziennie i na pewno będę musiała pilnować kocyków czy kołyski małej, żeby właśnie sierści tam nie było. Bakterii się nie boję, przedszkolak więcej mi przyniesie ich do domu
Przy kocie bardziej bym się bała, że wskoczy na śpiące dziecko, ale separowanie według mnie jest bez sensu. Nie można z dnia na dzień odtrącić zwierzaka.
Carolline lubi tę wiadomość
-
Ja będę mieszkać bez zwierzaków jakiś czas, ale teraz u mamy jest kot i pies. Kot o dziwo olewa ciuszki, fotelik itp. Pies też. Więc mam spokój. Ale nigdy bym zwierzaka nie izolowała bo niby czemu. Fakt, że nie chciałabym żeby mi się sierściuch ładował do wózka czy łóżeczka na samym początku. Bo poźniej stałby się normalnym elementem ekosystemu
Ech wychodzę na tę pogodę, łamałam się długo czy się zwlec na francuski, ale będę dzielna
-
Moja psina ogolnie lozeczko, fotelik i wozek tez olewa na poczatku wrecz na wozek szczekala bo nowosc to byla teraz juz go ignoruje jak sie zorientowala ze wozek jej nie przejedzie hehe... interesowaly ja za to ciuszki kocyki pieluszki itp ale w sumie bardziej w kategirii obwachac i polozyc sie w nie w czasie segregowania jak ja ich nie ruszalam to ona tez uwagi nie zwracala...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyTeż już tęsknię za swoją figurą i sprawnością. Niestety wiem ze to chwilę potrwa zanim wrócę do wymiarow sprzed, ze 3 tygodnie pewnie, biodra muszą tez wrócić bo sie rozeszly jednak i brzuch skurczyc.
Ccierpliwa pomocy!!! Nie wiem co z materacem do tego mojego kosza. Mamy 3 pomysly, luknij z łaski swojej i powiedz który lepszy wg ciebie
- Träumeland Brise Light
- Träumeland Litte Angel
- Julius Zöllner dr Lübbe premium -
Moja olewala aż nie uznała że to nowe meble i wyjęłam materac z folii to jej się spodobało że śpi z nami ale ma swoje łóżko
Nie wyobrażam sobie jej izolować, nie krzyczymy tylko za każdym razem ja wyciągam. Nie chce żeby miała jakieś negatywne odczucia do rzeczy a potem małego. Ona i tak unika dzieci.
Ja chce i moja figurę i sprawność bo teraz taką niedolezna się zrobiłamCarolline lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Lavendova z tych trzech wybralabym pierwszy
drugi w ogole nie fajny bo ze zwyklej pianki a trzeci to sama sie zastanawialam nad tym i jeszcze jednym Juliusa ale ta falowana powierzcjnia na stronie dla noworodzia mnie srednio przekonywala i ta warstwa vlies oprocz zimnej pianki wiec narazie zamowilam do kolyski Alvi tancel&dry i zobaczymy jaki bedzie w dotyku i w ogole bo ogolnie dosc nowy model wiec opinii niewiele...
A z tych trzech co pokazalas to ten pierwszy wyglada naprawde ciekawie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualny
-
Nasza kotka zazwyczaj spi na fotelu w naszej sypialni ale po skreceniu lozeczka stwierdzila ze kupilismy jej nowe legowisko.
Na szczescie szybko sie jej znudzilo. Gorzej jest z przewijakiem ktory od niedawna jest na lozeczku. Bardzo jej odpowiada. Ale licze ze tez jest to chwilowe zainteresowanie.
Oczywiscie jak tylko widzimy ze na nim lezy to jest sciagana, tak samo bylo w przypadku lozeczka. Ale to co dla nas niewidoczne to jej.