X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Dziewczyny. Mam dziś doła i nie wiem jak dam radę. Od dawna wiedziałam i sama się zgodziłam, aby mój Marcin wyjechał za granice na 4-5 tygodni Po porodzie. Miał wyjeżdżać 15 lub 22 września. Termin mam na 30 sierpnia. A dziś dostał informację, że wyjeżdża 8 września. Boję się, że to tego czasu nie urodzę i na poród zostanę bez Niego. A teraz nie ma już możliwości się wycofać :(
    Moja znajoma urodziła tydzien po terminie, dwa tygodnie po terminie jej mąż miał jechać na misję. No i niestety z synkiem pobył tylko tydzień. Jak widziałam zdjęcie z pożegnania to było najsmutniejsze zdjęcie jakie widziałam. Koleżanka jeszcze czeka na powrót męża ale dała radę te 4 miesiące, powiedziała ze nie było lekko ale z pomocą dziadków da radę :)

Trzymam kciuki żebyś urodziła przed terminem! Głowa do góry, wszystko będzie dobrze :)

pumka1990 lubi tę wiadomość

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rodzice trochę zaszaleli. Mieliśmy im oddać około 2 tys bo pozyczalismy na szybko żeby zapłacić za szafę i teraz jak byliśmy u nich to poinformowali nas, że te pieniążki będą dla małego na wózek i mamy im nie oddawać. Za to druga babcia ma w nosie wszystko ;)

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja mama mnie pytała, tylko kupiła ciężarówkę ciuszków ;)

justyna14 lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zamiast prezentów to mama i teściowa kasę dają. :)

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14 a próbowałas ciepłej kąpieli?

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Wiesz co, zawsze możesz baknac że kasa na dziecko zawsze się przyda :-) a to na szczepienia a to na pampersy. Lepiej kasę dostać niż nietrafiony prezent.

No tym bardziej że mój gust jest dość specyficzny :-)

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Justyna14 a próbowałas ciepłej kąpieli?
    nie jeszcze, boje sie ze minie po :) na razie sa i czekam na rozwój, a rodzic wole wieczorem bo teraz nie mam z kim dzieci zostawic i maz w pracy :)

7w3d 💔
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wszystko sami kupujemy. Nasze matki do bogatych nie należą, więc ja nic nie oczekuję nawet.
    Odnalazłam partię "zagubionych" ubranek i się piorą. Chyba przegięłam z ilością...

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my od moich rodziców dostaliśmy na fotelik, a od teścia nie wymagam nic. Nie dość że nie za bardzo ma kasę to i sam jest taki zagubiony. Może mu pomoże coś kupić szwagierka, ale każdy gest się liczy. Sama świadomość że będzie chciał coś dać dziecku od siebie. Na razie to obie siostry i moja i męża oszalały i wpadły w wir zakupu ubranek. Więc niech się cieszą. Dla mnie to bardzo miłe.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama miała zrobić coś na drutach, ale jakoś teraz nie ma pomysłu no i na początek dostałam od bratowej śpiworek robiony przez moją mamę :)
    Najbardziej zaskoczona jestem moim tatą, oszalał na moim punkcie, ostatnio uparł się że dźwigam warzywa, a ja tylko do bagażnika zaglądałam :)
    W przyszłym tygodniu dostanę od koleżanki troszkę ciuszków to na sam koniec będę miała robotę :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Moja teściówka też jak tylko dziecko zapłakało, to pytała "a co ty zjadłaś?" :P

Ale hitem było jak mała już jadła normalne posiłki i ugotowałam jej domowy krupniczek. Akurat teściowa z nią siedziała, bo ja gdzieś wychodziłam. Później mnie poinformowała, że wkroiła dziecku do zupy paróweczkę, bo mięska było za mało :O
    A to dobre :D

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    U mnie ostatnio była teściowa, obejrzała pokoik i rzeczy dla małej i zdziwiona, że wszystko mamy i co oni w takim razie będą mogli nam kupić. No ale nie wiem co ona sobie wyobrażała, że nie kupię prześcieradła na materac, wanienki, fotelika do samochodu, jakiś ubranek na start, pampersów tylko będę czekać aż dostanę w prezencie ? Albo kupowała po narodzinach bo jednak nikt się nie domyślił żeby nam kupić przewijak. Gdyby się zaoferowali wcześniej to było mnóstwo rzeczy do kupienia. Ale ja to nie oczekuje nic od nikogo i nawet wolę sobie kupić to co mi odpowiada, tylko po co takie gadanie jak jest już po fakcie. Chyba wiadomo, że wyprawkę się szykuje przed narodzinami.
    Ja podeszłam tak samo do tematu. Kupiłam wszystko to co potrzebujemy. Jedynie wózek wiedziałam że i m dostaniemy. Został nam jeszcze monitor oddechu ale to kupię w sierpniu jak wypłatę dostanę i przewijak ale po przeprowadzce bo i tak mamy zagracone mieszkanie przez pakowanie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie od nikogo niczego nie oczekiwałam. Moja mama kupiła sama od siebie sporo ubranek i trochę gadżetów. Ale to przy okazji jak byłyśmy zamawiać wózek. Nie dała mi szansy zapłacić. Wzięła mi z ręki rzeczy i tyle. W pracy koleżanka mi się pytała co byśmy chcieli dostać bo zawsze się będą składać na prezent (zawsze tak robiliśmy i miałam nadzieję że padnie pytanie ;-)). To powiedziałam że karuzele nad łóżeczko lub szumisia. Bo tego nie mam
    W sumie więcej pomysłów nie mam. Zabawki to później. Chyba że już teraz będą kupować jak się ktoś spyta.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowie już dawno sypnęli kasą na łóżeczko i wózek, do tego teściowa już ma całą torbę ubranek kupioną. Za to moi rodzice tylko przebąkują ze nam dadzą na to czy na tamto, ale wciąż nie dali. Moja babcia tydzień temu wpadła na pomysł, ze nam kupi wózek, ale rozbawiło mnie to :) gdybym dopiero teraz zaczęła kupować wózek, to za kilka tygodni może by dotarl;) mielismy wymyślić, co w zamian za to może nam kupić, to była wielce zdziwiona, ze wszystko już mamy.
    Mam wrażenie ze moja mama i babcia zatrzymaly się w zabobonnych czasach, kiedy to przed porodem nie można było nic kupić, żeby nie zapeszać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 13:15

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od moich rodziców i teściów zawsze dostaje coś z ciuszkow i kasę. Wszystko kupujemy sami, ja lubię sobie pooglądać, powybierac a teraz to już w ogóle większość mamy po dzieciach więc mało i dla mnie do dokupienia zostalo. Antek ma kołyskę w salonie, łóżeczko w pokoju na dole i łóżeczko w pokoju na górze :-) także, gdzie go nie wezmę tam ma gdzie spać :-) i z tego kupiłam teraz tylko jedna pościel. Reszta była.

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz w weekend będę szyć prześcieradła z gumką do łóżeczka. Mamy że 2-3 prześcieradła które na żadne łóżko nam nie pasują, więc je przerobię :) i tyle z pościeli :p kołderke dopiero na zimę kupimy i wtedy też resztę poscieli

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nic nie dostajemy od nikogo. Tylko drobne rzeczy jak ktoś przyjdzie typu paczka pampersów. Od zawsze wszystko musimy sobie sami. Tylko tyle że mieszkamy w moim rodzinnym domu i ja mam go odziedziczyć.
    I obydwoje z mężem nie ubolewamy że nikt nam nigdy nic nie dał. Wszystkiego sami się dorobiliśmy pracując od 19 roku życia :) na dodatek rodzina męża to tylko pod górkę nam, nawet jego tata.

Anuleczek lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszym dziecku dostalismy praktycznie cala wyprawke od mojej mamy i tesciow, sami nie kupilismy nawet jednej masci :D To bylo pierwsze dziecko w obu rodzinach wiec jakos byl szal. Przy drugiej corce kupowalismy juz wszystko sami. Tak samo teraz, nawet nie liczylam na nic bo z rodzina mojego nie utrzymujemy kontaktow a moja mama ma na wychowaniu moich braci wiec jak wezmie dziewczynki jak pojde do szpitala to juz bedzie wystarczajaca pomoc.

wy juz wszystko gotowe a u mnie nawet kosz nie zlozony juz nie wspomne ze dopiero co zamowilam materacyk :P

Ania to ojciec mojego obecnego dokladnie to samo dlatego nie chcemy zadnego kontaktu. nawet nie wiedza ze beda miec wnuczke. Wszystko sie toczy o wille we wroclawiu, pozabijaja sie tam o ten dom a my mamy wyjebane, spokoj wazniejszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 13:34

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Przy pierwszym dziecku dostalismy praktycznie cala wyprawke od mojej mamy i tesciow, sami nie kupilismy nawet jednej masci :D To bylo pierwsze dziecko w obu rodzinach wiec jakos byl szal. Przy drugiej corce kupowalismy juz wszystko sami. Tak samo teraz, nawet nie liczylam na nic bo z rodzina mojego nie utrzymujemy kontaktow a moja mama ma na wychowaniu moich braci wiec jak wezmie dziewczynki jak pojde do szpitala to juz bedzie wystarczajaca pomoc.

wy juz wszystko gotowe a u mnie nawet kosz nie zlozony juz nie wspomne ze dopiero co zamowilam materacyk :P

Ania to ojciec mojego obecnego dokladnie to samo dlatego nie chcemy zadnego kontaktu. nawet nie wiedza ze beda miec wnuczke. Wszystko sie toczy o wille we wroclawiu, pozabijaja sie tam o ten dom a my mamy wyjebane, spokoj wazniejszy.
    Ja tak kupiłam używaną kołyske. Chciałam przeprać materiał to okazało się że nie idzie go ściągnąć. Jestem tak zła bo mnie baba oszukała. Ze ta kołyska stoi i nie mogę na nią patrzeć. Nie mam ochoty. Jak ja mam wyprać ten materiał jak nie idzie tego ściągnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 13:42

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam normalnie ochotę wyrzucić w cholere w te kołyske. I kupić nową. Nawet tańszą bez tych bajerów.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 1093 1094 1095 1096 1097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ