Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
d'nusia wrote:Mi jeśli anastezjolog pozwoli to biorę. Jak sobie przypomnę poród pierwszy że skurczami krzyżowymi to zimne poty mnie oblewają. Skurcze porodowe to dla mnie ulga była.
d'nusia lubi tę wiadomość
-
Eilleen wrote:Nie dobijajcie mnie
gdyby było otwarte okno to nie wiem czy bym nie skakała. Potem cholernie bałam się 2 porodu, ale było zupełnie inaczej ale i ja inaczej do tego podeszłam. Zobaczymy jak będzie teraz. Przy pierwszy porodzie dostałam zzo i własnie spowolniło akcje więc podali oxy i zaczęło się piekło
przy drugim było bez zzo i poszło szybko, ale czy to zależne od zzo nie wiem, drugi ponoć zawsze szybciej
d'nusia lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
Leticia wrote:Ja tam nastawiam się na wszystko
Od luksusowego 2-godzinnego porodu mojej mamy, gdzie rozwarcie zrobiło jej sikanie (taaaaa.... jasne) poprzez wielogodzinne wycie i błaganie o śmierć, aż po scenariusze z koszmaru, gdzie coś może być nie tak z moją blizną (tfu tfu).
Ja i tak nie mam co liczyć na zoo bo w tym szpitalu nie ma.
-
Ania241188 wrote:Ja już błagałam o cesarkę. Ale to było przy 8-9cm rozwarcia bo przy samym parciu to nie.
Ja i tak nie mam co liczyć na zoo bo w tym szpitalu nie ma.
No mnie będzie pewnie kusiło, bo teoretycznie mogę wycofać zgodę na próbę SN po CC. Ale pewnie w takiej sytuacji i tak nie potraktują mnie poważnie
-
squirrel wrote:Na pewno nie da się już nic zrobić ? W końcu narodziny dziecka to trochę nadzwyczajna sytuacja a tutaj wyjazd 2 tygodnie wcześniej czy później robi dużą różnicę. Ja sobie nie wyobrwżam, że męża nie byłby przy narodzinach a później jeszcze przez 1,5 miesiąca po. Zresztą i on chyba by nie wytrzymał żeby stracić pierwsze 1,5 miesica z życia swojego pierwszego dziecka.
Jeśli ma wyjechać później to musi zapłacić sporo kasy za to, że nie jedzie w terminie...Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Dziewczyny ile srednio przybraly na wadze wasze Maluchy miedzy 32 a 36 tygodniem? Bylam dzis u innej lekarki, robila mi usg glownie jesli chodzi o przeplywy, niby wszystko ok ale troche mnie martwi ze mala przybrala niecale 400g w 3 tygodnie, caly czas byla wymiarowo wieksza o 2 tygodnie, a teraz wyszlo ze niecaly tydzien jest wieksza, wiec dla lekarki miesci sie w normach. Lozysko ma 1 stopien wiec super, przeplywy tez ok ale martwi mnie troche ze nie urosla
No i ze wzgledu na zespol antyfosfolipidowy i trombofilie ustalilysmy juz termin na wywolywanie porodu na tydzien przed terminem porodu, 16 sierpnia mam sie stawic o 10 na porodowce, no chyba ze wczesniej sie zacznieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 16:32
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
Qumish wrote:No nie wyglada to na łatwe do uprania.. a ma zabrudzenia czy bardziej chodzi o odświeżenie?
Ja bym wypożyczyła takiego karchera/myjkę parowa i całe to porządnie ‚wyparowala’ żeby mieć pewność ze od strony takiej higienicznej jest OK
-
nick nieaktualny
-
Leticia wrote:Co za obszczymurki z nich, ustalony termin to był 15 lub 22 września
Tak było co roku. W tym roku bardziej potrzebują wcześniej. Nie zmienia to faktu, że tak nie powinno bycEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Ja gdzieś czytałam, że z tymi pomiarami to jak z krojeniem kiełbasy. Jak ukroisz bardziej na skos to wymiary będą większe, a jak równo to będą mniejsze. Dzieci w brzuchu się różnie układają i ja np z usg III trymestru mam 3 pomiary brzuszka gdzie różnica jest pomiędzy pierwszym a trzecim 2 cm. A to już prawie 1,5 tygodnia różnicy. Lekarz wylicza średnią, a równie dobrze właściwy może być ten większy pomiar. Chyba najważniejsze że rośnie. Skoro jest i tak wymiarami do przodu to czym się martwisz. Moja kruszynka to tylko nogą dociąga do tygodnia ciąży a reszta jest mniejsza. Tłumaczę sobie że rośnie modelka z wąską talią
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 17:08
Eilleen lubi tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
justyna14 wrote:po prysznicu skurcze coraz zadziej
Kilka dni temu miałam bardziej bolesne co 7 min. Ale przeszło. Niebolesnych nawet nie liczę tyle tego ze w ogóle już nie zwracam na nie uwagi.
Ale fakt uwazaj jak są regularne. Moje trzecie urodziłam w 45 min od wejścia do szpitala. Z 4 na 10 cm to była chwila.Leticia, agania, pumka1990 lubią tę wiadomość