Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
justyna14 wrote:Powiem Wam, że cieszę się , ze to już za mną. Bolało bardzo ale teraz powoli dojdę do siebie.
Emilia to ja mam teraz taki brzuch jak Ty w 24 tyg
Obkurczanie sie macicy jest bolesne, brodawki też już zaczynają pobolewa. Antoś ssie jak odkurzacz
Oj żebyś Justyna wiedziała że to szczęście urodzić chwilę przed terminem. U mnie jutro termin. Muszę jechać na ktg. 3 dzieci w domu. Nie ma kto się nimi zająć. Mąż musi być w pracy. Przyjdzie Dziadek ale on może tylko do 10. Więc nie wiem jak mam obskoczyc to ktg i jeszcze zdążyć na 10 z powrotem. A jak będę musiała tam jezdzic co 2 dni to już taki kłopot. No naprawdę. Chyba wezmę dzieci ze sobą. Dam kredki plasteline i będziemy kwitnąć... -
Odnośnie odejścia wód, to w pierwszej ciąży śniło mi się, ze biegam po szpitalu i szukam wolnej porodówki. Obudziłam się, wstałam z łóżka i chlup. Lało się totalnie, więc pognałam usiąść na kibelku. Za drugim razem położyłam się (na nowym materacu), polezalam z 5 minut, złapał mnie skurcz. Musiałam się skrzywić, bo maz spytał, czy rodzę, a ja mu na to, bez zbytniej pewności, że nie, to przepowiadający. Poczulam parcie i chlup... I do kibelka:P W ogóle to pralka nam wylała tego dnia, maz zdążył wytrzeć podłogę, usiadł w fotelu i akurat jak leżałam, chwile przed skurczem, to maz zażartował, ze wody pralce odeszły...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 18:45
Leticia lubi tę wiadomość
-
e_mii wrote:U mnie przypływ energii, wyszorowałam fugi w przedpokoju, podlałam kawałek ogrodu, nawet kostkę przed domem zaczęłam zamiatać, ale mnie plecy rozbolały
Może to też jakiś zwiastun
A ja uprałam wykładzinyPo czym moja córka zrobiła klocka do nocnika, który gdy wstawała przykleił się jej do tyłka i klocek wyleciał na czyściutką wykładzinę
raz na ruski rok człowiek upierze wykładzinę, to mu ją osrają xD
Sierpniowa_89, Anuleczek, Kasiaja, PLPaulina, Lavendova, Eilleen, d'nusia, squirrel, e_mii, belladonna, Dooti, katka/85, ingelita, misia-kasia, nesssssa, AnkaK90 lubią tę wiadomość
-
A zadam moze dla niektórych głupie pytanie. Czy można nie zauważyć ze odszedl ten czop np kozystajac z wc??? I jak on wypada to odrazu wody tez czy jak to jest? Jeatem coraz blizej porodu i coraz bardziej sie boje co kiedy i jak .....Sierpniowa_89
-
Sierpniowa_89 wrote:A zadam moze dla niektórych głupie pytanie. Czy można nie zauważyć ze odszedl ten czop np kozystajac z wc??? I jak on wypada to odrazu wody tez czy jak to jest? Jeatem coraz blizej porodu i coraz bardziej sie boje co kiedy i jak .....
Z tego co wiem to czop może dużo wcześniej odpaść
A ja mam pewnie straszaka ale nie wiem czy zaraz dostane najgorszy okres w życiu, czy rozwolnienie.. czy co mnie tam tak boli6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Leticia wrote:A ja uprałam wykładziny
Po czym moja córka zrobiła klocka do nocnika, który gdy wstawała przykleił się jej do tyłka i klocek wyleciał na czyściutką wykładzinę
raz na ruski rok człowiek upierze wykładzinę, to mu ją osrają xD
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
Eilleen wrote:Miałaś cc czy wywoływali?
CC, ponieważ obraz na KTG się coraz bardziej zawężał, a ja leczyłam się na ciśnienie, które w stresie jeszcze bardziej skakałoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 19:56
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
e_mii wrote:To ja się podłączę pod pytanie odnoście czopu. Czy takie nitki jakby płodnego śluzu na papierze to może być jakiś początek odchodzenia?
Leticia, nie miałam tego badanego, więc nie podpowiem co to może być. A kiedy masz wizytę?
Mam wizytę w środę, pytałam tej lekarki czy wg niej to wystarczy, to powiedziała, że tak. Tylko do środy to będę chodzić i dumać
Nitki rozciągliwego śluzu u mnie też się pojawiają i to już z dobry miesiąc. Ja też czopa nigdy nie widziałamWpisałabym w google, ale się brzydzę xD
-
nick nieaktualny
-
Ja też się męczę siedząc po prostu. Dzisiaj sobie odpuściłam cokolwiek. Jedynie odkurzylam rano przed przyjściem położnej, wstawilam zmywarkę. Powinnam dalej pakować rzeczy a nie chciało mi się. Więc dla spokoju sumienia ulozylam kosmetyki
trochę rzeczy wywalilam
-
nick nieaktualny
-
U mnie właśnie pojawia się czasem śluz, taki gesty bardzo, ale bez krwi.
Siostrze jak odszedł czop to korzystała z łazienki akurat i chlupnelo tak jakby kupę zrobiła. Chyba jak zwykle, nie ma reguły
Dzisiaj śniło mi się że wody mi odchodzą, przez to wstawalam kilka razy siku :p rano nic mi nie odeszło
-
Eilleen wrote:To dobrze że zdecydowali się na cc. Najważniejsze było wasze zdrowie. Jak się czujecie?
Emil jest wymagający..krzyczy bardzo głośno jak Mu coś się nie podoba (przebieranie, zmiana pampersy jak jest głodny).ja niestety mam małe ilości pokarmu, ale mam! Większy problem jest taki, że ja mam duże brodawki, a On małą buźką i ciężko Mu złapać, Ale walczymy się nie poddajemy! I dziś lepiej Mu szło ssanie niż wczoraj
Jeśli chodzi o mnie to jest lepiej, ale boli, podziękowałam za morfine, bo nie byłam w stanie wstać do młodego i odplywalam. Co za tym idzie biorę jakieś podstawowe przeciwbólowe i boli, szczególnie przy wstawaniu , chodzeniu. Jednak jest lepiej niż wczoraj, więc jutro musi być jeszcze lepiejEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Leticia wrote:Zadzwoniła do mnie jakaś lekarka z Luxmedu z informacją, że mam bardzo podwyższony fibrynogen
w ciąży on jest fizjologicznie wyższy, ale mój jest podwyższony "bardzo istotnie"... Miałyście coś takiego w swoich wynikach?
Tylko na Żelaznej chcą tego badania. Ja w końcu nie robiłam. Ale lekarz mi powiedział że w ciąży jest podwyższony więc wystarczy ze mają normy nieciazowe i będą dzwonić. Taki jest Luxmed. Najlepiej wyniki pokazać lekarzowi prowadzącemu albo na IP jak byłabys w szpitalu.