X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Hania dzis konczy miesiac ! <3 ale ten czas leci. :) :)

Ja chyba najbardziej zmęczona jestem walką o tę laktację. :/
    Hania lubi sobie czasami pospac jsk czuję, ze mama jest blisko. :)

Daje sobie jeszcze 1-2tyg walki o pokarm. Jsk nic sie nie wydarzy to się poddaje.

Ania241188, Marta..a, ingelita, chabasse, Eilleen, jej odbicie, pumka1990 lubią tę wiadomość

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    To i u nas tak. Ja zwalam cały czas na ten brzuszek bo pręży się nie tylko przy piersi czasem. Oby przetrwać do 3 MSC, potem już jest lepiej :-)
    Tylko ten mój babel ssie tak 5 minutnik koniec i jest glodny co 2h :/

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 10.30 pierwsza wizyta położnej.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Tylko ten mój babel ssie tak 5 minutnik koniec i jest glodny co 2h :/

Mój to do dwóch godzin lubi sobie powisieć u piersi z kolei. I to nie tak, że on przysypia, słyszę, że pije i przełyka, a jak ma dość to puszcza. Chciałabym żeby chociaż w jeden dzień te karmienia były krótsze.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po drugiej wizycie położnej, młody ma już 4,8kg przybrał ok 300 gram w tydzień na cycku samym :)
    Położna kazała mi więcej jeść i pić.. chyba marnie wyglądam z nim z moim 1,6m.

Wszystko pięknie, mam agresywnie czyścić pępek, z trądzikiem nic nie robimy :)

Marcela trzymaj się na tej porodowce. Ja jak leżałam pod ktg to słyszałam jak jedna krzyczała. Mąż mój był przerażony ;p

PLPaulina, Ania241188, pumka1990 lubią tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Marcela dasz radę :) ja chyba będę ostatnia... Wczoraj bolało mnie wieczorem wszytko no mały dokazywał. Codziennie rano mam tak opuchniete stawy że leżę i masuje palce inaczej nie dam rady nic zrobić.
    Ostatnio jeszcze coś ki się w udo zrobiło... Piecze w jednym miejscu,glownie jak chodzę, albo stoję. Śladu uderzenia nie ma, jak dotknie to też boli...

ja się nabawiłam ostrogi piętowej i kuleję...podobno od szybkiego przyrostu wagi w ciąży potrafi się to robić...
    ech te nasze dzieci leniwe...mi to już nawet te skurcze odpuściły. Na ktg mi położna nie kazała przyjeżdżać jeszcze skoro wszystko ok. W sumie dobrze bo dziś taki skwar, że bym wykitowała.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    ja się nabawiłam ostrogi piętowej i kuleję...podobno od szybkiego przyrostu wagi w ciąży potrafi się to robić...
    ech te nasze dzieci leniwe...mi to już nawet te skurcze odpuściły. Na ktg mi położna nie kazała przyjeżdżać jeszcze skoro wszystko ok. W sumie dobrze bo dziś taki skwar, że bym wykitowała.
    Dla nas będzie potrzebna chyba specjalna grupa wsparcia :p mnie przeraża liczenie ruchów, i leżenie w tym czasie na lewym boku. Boję się że jak zacznę liczyć to nie będę mogła się doliczyć i będę panikować... A tak to jak się rusza to zawsze było ok. Eh... Zamiast na końcówce być spokojna, że jeszcze tylko kilka dni i będę miała namacalnie przy sobie człowieka to ja się boję co raz bardziej :/

nesssssa lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj pierwszy dzień same. W końcu sobie odpocznę ;)
    Łucja bardzo ładnie śpi w nocy. Zasypia po kąpieli około 21, później pobudki co 3h (dzisiaj ja ją budziłam i trochę na śpiocha karmiłam). Wstajemy o 7 i tu już zaczynają się problemy. Muszę starszą do przedszkola szykować, a młoda akurat aktywna w tym czasie. Za to jak mąż z córka wychodzą to młoda idzie znowu spać. W dzień jest częściej głodna, potrafi się domagać nawet co godzinę, jeśli nie śpi. Może chce tylko sobie pocmokać, ale żałować jej nie będę:)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    A my po drugiej wizycie położnej, młody ma już 4,8kg przybrał ok 300 gram w tydzień na cycku samym :)
    Położna kazała mi więcej jeść i pić.. chyba marnie wyglądam z nim z moim 1,6m.

Wszystko pięknie, mam agresywnie czyścić pępek, z trądzikiem nic nie robimy :)

No piękny przyrost wagi. :) kawał mężczyzny Ci rośnie. :) :) :)

Mi jak położna pokazała jak czyścić pępek to bylam przerazona ze tak wlasnie "agresywnie" trzeba. :D :D

Edit. Mojej kruszynce to sporo brakuje do Twojego. :D w 29dn ważyła 3970g. :D :D a twoj zaraz 5kg osiągnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 09:50

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Mój to do dwóch godzin lubi sobie powisieć u piersi z kolei. I to nie tak, że on przysypia, słyszę, że pije i przełyka, a jak ma dość to puszcza. Chciałabym żeby chociaż w jeden dzień te karmienia były krótsze.
    A ja dłuższe. Ale może być tak że on się tak szybko najada? Może tak dobrze ssie? No i szybko leci

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 cm, szyjka zgladzona a ja dalej nie mam sali. Zapytałam o znieczulenie podaja od 4, ale muszę być na sali porodowej a takiej dla mnie nie ma jak narazie

belladonna lubi tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    A ja dłuższe. Ale może być tak że on się tak szybko najada? Może tak dobrze ssie? No i szybko leci

Moja mała jak bylysmy z żółtaczka w szpitalu, ssała po 3-4 min i zasypiała. Ja płakałam że się nie najada, a lekarz na obchodzie stwierdził że tyle może jej wystarczać. I faktycznie, na wadze przybierała. Teraz karmie max 10min.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Leticia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziś o 11 przyjmujemy położną, właśnie sprzątam, żeby jej nie wystraszyć :D

Marta..a lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    3 cm, szyjka zgladzona a ja dalej nie mam sali. Zapytałam o znieczulenie podaja od 4, ale muszę być na sali porodowej a takiej dla mnie nie ma jak narazie

ale jak to? Jestes gotowa do porodu, masz skurcze, rozwarcie a nie ma sali zeby rodzić??
    Czy po prostu akcja porodowa jeszcze sie nie rozkreciła na tyle zeby cos kombinowac i dlatego szpital poki co olewa?

3i492n0agf4rykt3.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Moja mała jak bylysmy z żółtaczka w szpitalu, ssała po 3-4 min i zasypiała. Ja płakałam że się nie najada, a lekarz na obchodzie stwierdził że tyle może jej wystarczać. I faktycznie, na wadze przybierała. Teraz karmie max 10min.
    To może faktycznie to jest taki typ krótkiego ssacza ;) w szpitalu też krótko ssał. Tylko nie wiem czemu przy piersi nie zasypia sobie tak jak w szpitalu a na rękach

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alleluja! Odpadł pępek! :D

Marta..a, Eilleen, Kasiaja, chabasse, pumka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje piersi to Hanie momentalnie usypiają.. tylko ze moja sie nie najada.. :/
    I pptem mamy walkę by budzic do jedzenia.

Jeszcze czas przyjdzie na trzymanie lini. Tetaz by mogla jesc ile wlezie. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 10:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qumish wrote:
    Położne w szpitalu mówiły ze pierwsze kupki nie odparzaja jakoś bardzo i można zostawić. To normalne ze dzieci robią kupę w trakcie karmienia. W dodatku podobno nie powinno się właśnie przewijać po karmieniu żeby nie pobudzać tym odbytu i jelit do pracy, bo lepiej jak cały układ od góry do dołu pracuje na raz: czyli przewijanie przed karmieniem a później brzuch odpoczywa.
    Słyszałyście taka teorie? Ja sama czasem nie mam sumienia trzymać go z pełna Pielucha po karmieniu, nie wiem co o tym myśleć do końca
    Tez mi dwie różne położne zaleciły żeby przewijać przed karmieniem, a jak zrobi kupkę w trakcie, to nie zmieniać już kolejny raz. Nawet jak dostałyśmy odparzeń, to powiedziały obie ze to pewnie od mokrych chusteczek:/ Próbowałam tez przebierać po karmieniu, uważając żeby nie ulala wtedy (nie podnoszę tak dupki do góry), ale często wtedy się mocno wybudza, potem znów chce cyca i się przejada, wiec już sama nie wiem jak robić.

Poszukam tego drugiego Olka, jak mi się uda włączyć kompa.

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:

Może tak szybko się najada i wystarczy mu te kilka minut. Zresztą kto zrozumie mężczyzn ;)

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My we wtorek mamy pierwszą wizytę w przychodni. Boję się jak to będzie wyglądać. Jak ogarnę małego na godzine 11 jak on non stop chce być u piersi. Mam laktator, ale mały wypija wszystko na bieżąco i nie chce dodatkowo pobudzać laktacji. Może zrobię mu mm.
    Jeszcze będę sama i muszę go w aucie spacyfikować jakoś...cieszę się, że chociaż się dowiem ile waży.

o1483e5ehwc7f9hb.png
‹‹ 1314 1315 1316 1317 1318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ