SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Hania dzis konczy miesiac ! <3 ale ten czas leci. :) :)

Ja chyba najbardziej zmęczona jestem walką o tę laktację. :/
    Hania lubi sobie czasami pospac jsk czuję, ze mama jest blisko. :)

Daje sobie jeszcze 1-2tyg walki o pokarm. Jsk nic sie nie wydarzy to się poddaje.

Ania241188, Marta..a, ingelita, chabasse, Eilleen, jej odbicie, pumka1990 lubią tę wiadomość

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    To i u nas tak. Ja zwalam cały czas na ten brzuszek bo pręży się nie tylko przy piersi czasem. Oby przetrwać do 3 MSC, potem już jest lepiej :-)
    Tylko ten mój babel ssie tak 5 minutnik koniec i jest glodny co 2h :/

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 10.30 pierwsza wizyta położnej.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Tylko ten mój babel ssie tak 5 minutnik koniec i jest glodny co 2h :/

Mój to do dwóch godzin lubi sobie powisieć u piersi z kolei. I to nie tak, że on przysypia, słyszę, że pije i przełyka, a jak ma dość to puszcza. Chciałabym żeby chociaż w jeden dzień te karmienia były krótsze.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po drugiej wizycie położnej, młody ma już 4,8kg przybrał ok 300 gram w tydzień na cycku samym :)
    Położna kazała mi więcej jeść i pić.. chyba marnie wyglądam z nim z moim 1,6m.

Wszystko pięknie, mam agresywnie czyścić pępek, z trądzikiem nic nie robimy :)

Marcela trzymaj się na tej porodowce. Ja jak leżałam pod ktg to słyszałam jak jedna krzyczała. Mąż mój był przerażony ;p

PLPaulina, Ania241188, pumka1990 lubią tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Marcela dasz radę :) ja chyba będę ostatnia... Wczoraj bolało mnie wieczorem wszytko no mały dokazywał. Codziennie rano mam tak opuchniete stawy że leżę i masuje palce inaczej nie dam rady nic zrobić.
    Ostatnio jeszcze coś ki się w udo zrobiło... Piecze w jednym miejscu,glownie jak chodzę, albo stoję. Śladu uderzenia nie ma, jak dotknie to też boli...

ja się nabawiłam ostrogi piętowej i kuleję...podobno od szybkiego przyrostu wagi w ciąży potrafi się to robić...
    ech te nasze dzieci leniwe...mi to już nawet te skurcze odpuściły. Na ktg mi położna nie kazała przyjeżdżać jeszcze skoro wszystko ok. W sumie dobrze bo dziś taki skwar, że bym wykitowała.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    ja się nabawiłam ostrogi piętowej i kuleję...podobno od szybkiego przyrostu wagi w ciąży potrafi się to robić...
    ech te nasze dzieci leniwe...mi to już nawet te skurcze odpuściły. Na ktg mi położna nie kazała przyjeżdżać jeszcze skoro wszystko ok. W sumie dobrze bo dziś taki skwar, że bym wykitowała.
    Dla nas będzie potrzebna chyba specjalna grupa wsparcia :p mnie przeraża liczenie ruchów, i leżenie w tym czasie na lewym boku. Boję się że jak zacznę liczyć to nie będę mogła się doliczyć i będę panikować... A tak to jak się rusza to zawsze było ok. Eh... Zamiast na końcówce być spokojna, że jeszcze tylko kilka dni i będę miała namacalnie przy sobie człowieka to ja się boję co raz bardziej :/

nesssssa lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj pierwszy dzień same. W końcu sobie odpocznę ;)
    Łucja bardzo ładnie śpi w nocy. Zasypia po kąpieli około 21, później pobudki co 3h (dzisiaj ja ją budziłam i trochę na śpiocha karmiłam). Wstajemy o 7 i tu już zaczynają się problemy. Muszę starszą do przedszkola szykować, a młoda akurat aktywna w tym czasie. Za to jak mąż z córka wychodzą to młoda idzie znowu spać. W dzień jest częściej głodna, potrafi się domagać nawet co godzinę, jeśli nie śpi. Może chce tylko sobie pocmokać, ale żałować jej nie będę:)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    A my po drugiej wizycie położnej, młody ma już 4,8kg przybrał ok 300 gram w tydzień na cycku samym :)
    Położna kazała mi więcej jeść i pić.. chyba marnie wyglądam z nim z moim 1,6m.

Wszystko pięknie, mam agresywnie czyścić pępek, z trądzikiem nic nie robimy :)

No piękny przyrost wagi. :) kawał mężczyzny Ci rośnie. :) :) :)

Mi jak położna pokazała jak czyścić pępek to bylam przerazona ze tak wlasnie "agresywnie" trzeba. :D :D

Edit. Mojej kruszynce to sporo brakuje do Twojego. :D w 29dn ważyła 3970g. :D :D a twoj zaraz 5kg osiągnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 09:50

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Mój to do dwóch godzin lubi sobie powisieć u piersi z kolei. I to nie tak, że on przysypia, słyszę, że pije i przełyka, a jak ma dość to puszcza. Chciałabym żeby chociaż w jeden dzień te karmienia były krótsze.
    A ja dłuższe. Ale może być tak że on się tak szybko najada? Może tak dobrze ssie? No i szybko leci

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 cm, szyjka zgladzona a ja dalej nie mam sali. Zapytałam o znieczulenie podaja od 4, ale muszę być na sali porodowej a takiej dla mnie nie ma jak narazie

belladonna lubi tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    A ja dłuższe. Ale może być tak że on się tak szybko najada? Może tak dobrze ssie? No i szybko leci

Moja mała jak bylysmy z żółtaczka w szpitalu, ssała po 3-4 min i zasypiała. Ja płakałam że się nie najada, a lekarz na obchodzie stwierdził że tyle może jej wystarczać. I faktycznie, na wadze przybierała. Teraz karmie max 10min.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Leticia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziś o 11 przyjmujemy położną, właśnie sprzątam, żeby jej nie wystraszyć :D

Marta..a lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    3 cm, szyjka zgladzona a ja dalej nie mam sali. Zapytałam o znieczulenie podaja od 4, ale muszę być na sali porodowej a takiej dla mnie nie ma jak narazie

ale jak to? Jestes gotowa do porodu, masz skurcze, rozwarcie a nie ma sali zeby rodzić??
    Czy po prostu akcja porodowa jeszcze sie nie rozkreciła na tyle zeby cos kombinowac i dlatego szpital poki co olewa?

3i492n0agf4rykt3.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Moja mała jak bylysmy z żółtaczka w szpitalu, ssała po 3-4 min i zasypiała. Ja płakałam że się nie najada, a lekarz na obchodzie stwierdził że tyle może jej wystarczać. I faktycznie, na wadze przybierała. Teraz karmie max 10min.
    To może faktycznie to jest taki typ krótkiego ssacza ;) w szpitalu też krótko ssał. Tylko nie wiem czemu przy piersi nie zasypia sobie tak jak w szpitalu a na rękach

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alleluja! Odpadł pępek! :D

Marta..a, Eilleen, Kasiaja, chabasse, pumka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje piersi to Hanie momentalnie usypiają.. tylko ze moja sie nie najada.. :/
    I pptem mamy walkę by budzic do jedzenia.

Jeszcze czas przyjdzie na trzymanie lini. Tetaz by mogla jesc ile wlezie. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 10:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qumish wrote:
    Położne w szpitalu mówiły ze pierwsze kupki nie odparzaja jakoś bardzo i można zostawić. To normalne ze dzieci robią kupę w trakcie karmienia. W dodatku podobno nie powinno się właśnie przewijać po karmieniu żeby nie pobudzać tym odbytu i jelit do pracy, bo lepiej jak cały układ od góry do dołu pracuje na raz: czyli przewijanie przed karmieniem a później brzuch odpoczywa.
    Słyszałyście taka teorie? Ja sama czasem nie mam sumienia trzymać go z pełna Pielucha po karmieniu, nie wiem co o tym myśleć do końca
    Tez mi dwie różne położne zaleciły żeby przewijać przed karmieniem, a jak zrobi kupkę w trakcie, to nie zmieniać już kolejny raz. Nawet jak dostałyśmy odparzeń, to powiedziały obie ze to pewnie od mokrych chusteczek:/ Próbowałam tez przebierać po karmieniu, uważając żeby nie ulala wtedy (nie podnoszę tak dupki do góry), ale często wtedy się mocno wybudza, potem znów chce cyca i się przejada, wiec już sama nie wiem jak robić.

Poszukam tego drugiego Olka, jak mi się uda włączyć kompa.

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:

Może tak szybko się najada i wystarczy mu te kilka minut. Zresztą kto zrozumie mężczyzn ;)

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My we wtorek mamy pierwszą wizytę w przychodni. Boję się jak to będzie wyglądać. Jak ogarnę małego na godzine 11 jak on non stop chce być u piersi. Mam laktator, ale mały wypija wszystko na bieżąco i nie chce dodatkowo pobudzać laktacji. Może zrobię mu mm.
    Jeszcze będę sama i muszę go w aucie spacyfikować jakoś...cieszę się, że chociaż się dowiem ile waży.

o1483e5ehwc7f9hb.png
‹‹ 1314 1315 1316 1317 1318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ