Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
marcela123 wrote:Tak, rozwarcie idzie, skurcze bolą jak cholera a ja ciągle słyszę że ktoś kończy rodzic i lada chwila sala się zwolni. Położna stwierdziła, że jakby coś się bardzo zadzialo to w takich warunkach nie będę rodzic. Ale pewnie znieczulenia mi nie dadzą
Ja chyba zmienilabym szpital jeśli tylko mogłabym. Szczególnie że chciałabyś znieczulenie a nie wiadomo czy dostaniesz bo sali nie ma. Bądź dzielna.
-
nick nieaktualny
-
Ja też mało krwawiłam, teraz czekam na okres.
My po szczepieniu...mnie już przed gabinetem rozbolał z nerwów brzuch. Młody płakał ale myślałam że będzie gorzej. Klucha waży 4,5 kg...mamy już nie wybudzać w nocy na szamkę, poza tym utrzymywać odstępy conajmniej 3 godziny w ciągu dnia. Tak się staramy robić od początku ale on się ciągle drze o jedzenie...żarłok małyingelita, pumka1990 lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
My dziś 3. dzien w domu
Wczoraj byli moi rodzice, było całkiem miło. Poza tym prasowali i zrobili obiad!
Ignaszek sporo nie spał jak na jego możliwości, tylko czuwał i robił miny do obiektywu, bo dziadek zdjęcia robił.
Dziś za to od rana narkolepsja ;p najlepsze jest to ze 3x z nim usnęłam wiec właściwie spędziliśmy pół dnia w łóżku. Ale na razie daje sobie do tego prawo;)
Pewnie był już ten temat, ale przegapiłam: jaka podajecie wit D? Jeszcze nie kupiłam.. muszę to dziś ogarnąćWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 14:31
-
Dooti wrote:Ja też mało krwawiłam, teraz czekam na okres.
My po szczepieniu...mnie już przed gabinetem rozbolał z nerwów brzuch. Młody płakał ale myślałam że będzie gorzej. Klucha waży 4,5 kg...mamy już nie wybudzać w nocy na szamkę, poza tym utrzymywać odstępy conajmniej 3 godziny w ciągu dnia. Tak się staramy robić od początku ale on się ciągle drze o jedzenie...żarłok mały
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja mam pytanie do mam doświadczonych, mała w nocy mało spala od 1 do ok 4:20 nie spała ale nie płakała jakoś mocno. Zasnęła obudziła się o 7:20 i zasnęła dopiero ok 9:30. Obudziła się po 13 i dalej nie śpi leży grzecznie i się patrzy szeroko otwartymi oczami. Je normalnie, kupy co każde jedzenie. Ja sama nie wiem już co z nią jest. Zawiesza się i patrzy. Czy to normalne?
-
PLPaulina wrote:Ja tez mam jeszcze 8kg na plusie..
Spoto przytylam wiec ten wynik mnie bardzo cieszy.
Hmm. A wlasnie od kiedy sie nie budzi dzieciaczków na jedzenie w nocy?
a Pola skończyła się w nocy budzić na butlę dopiero nie dawno chociaż jak zje mniej na kolacje to i dziś w nocy się obudziła na mleko
a pytałam się czy chce " didi" cycka to mówi że nie ;p
-
PLPaulina wrote:
Hmm. A wlasnie od kiedy sie nie budzi dzieciaczków na jedzenie w nocy?
Jeśli laktacja jest ustabilizowana, a maluch dobrze przybiera, to można zacząć powoli odpuszczać. Większość dzieciaków i tak sama zawoła o jedzenie w nocy - najwyżej będzie to nie po 3 godzinach, ale np. po 5.
-
Nam młody daje teraz pospać czasem 6 godzin i mamy tak już zostawić bo ładnie przybiera. Czyli butla o 19-20 a potem dopiero jak się obudzi.
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
gosia.kak wrote:ja juz sie poddałam z tymi wszystkimi sposobami na sex, piłke, herbetke z malin, ananasa, itp
Na mnie nic nie działa ale kiedys musi przeciez wyjsc. Moze ta pełnia cos ruszy? ahhahaale plus jest taki teraz czytamy co u całej reszty urodzonych dzieciaczków i będziemy takie wyuczone że hoho
-
nick nieaktualnyZolza_ wrote:Dziewczyny ja mam pytanie do mam doświadczonych, mała w nocy mało spala od 1 do ok 4:20 nie spała ale nie płakała jakoś mocno. Zasnęła obudziła się o 7:20 i zasnęła dopiero ok 9:30. Obudziła się po 13 i dalej nie śpi leży grzecznie i się patrzy szeroko otwartymi oczami. Je normalnie, kupy co każde jedzenie. Ja sama nie wiem już co z nią jest. Zawiesza się i patrzy. Czy to normalne?
I polozna mi powiedziala, ze to normalne. To juz nie jest noworodek.
Potrzebuje juz uwagi, zaintetesowania i zabawy ! Czas sielanki sie skonczyl.
Hmm. Tylko moja to nie lubi tak bezczynnie sama patrzec w dal. Nudzi sie jej to krzyk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 15:52
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny