X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Tak, rozwarcie idzie, skurcze bolą jak cholera a ja ciągle słyszę że ktoś kończy rodzic i lada chwila sala się zwolni. Położna stwierdziła, że jakby coś się bardzo zadzialo to w takich warunkach nie będę rodzic. Ale pewnie znieczulenia mi nie dadzą
    A mąż jest chociaż z tobą?
    Ja chyba zmienilabym szpital jeśli tylko mogłabym. Szczególnie że chciałabyś znieczulenie a nie wiadomo czy dostaniesz bo sali nie ma. Bądź dzielna.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odp, czyli to norma. Juz sie zestresowalam.

• Dooti Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mało krwawiłam, teraz czekam na okres.
    My po szczepieniu...mnie już przed gabinetem rozbolał z nerwów brzuch. Młody płakał ale myślałam że będzie gorzej. Klucha waży 4,5 kg...mamy już nie wybudzać w nocy na szamkę, poza tym utrzymywać odstępy conajmniej 3 godziny w ciągu dnia. Tak się staramy robić od początku ale on się ciągle drze o jedzenie...żarłok mały :)

ingelita, pumka1990 lubią tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś 3. dzien w domu :)
    Wczoraj byli moi rodzice, było całkiem miło. Poza tym prasowali i zrobili obiad!
    Ignaszek sporo nie spał jak na jego możliwości, tylko czuwał i robił miny do obiektywu, bo dziadek zdjęcia robił.
    Dziś za to od rana narkolepsja ;p najlepsze jest to ze 3x z nim usnęłam wiec właściwie spędziliśmy pół dnia w łóżku. Ale na razie daje sobie do tego prawo;)

Pewnie był już ten temat, ale przegapiłam: jaka podajecie wit D? Jeszcze nie kupiłam.. muszę to dziś ogarnąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 14:31

h84fwn15k5y02vr6.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Ja też mało krwawiłam, teraz czekam na okres.
    My po szczepieniu...mnie już przed gabinetem rozbolał z nerwów brzuch. Młody płakał ale myślałam że będzie gorzej. Klucha waży 4,5 kg...mamy już nie wybudzać w nocy na szamkę, poza tym utrzymywać odstępy conajmniej 3 godziny w ciągu dnia. Tak się staramy robić od początku ale on się ciągle drze o jedzenie...żarłok mały :)
    dobrze niech je, niech ma apetyt ;)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi zostało 8kg na plusie. Dosyć szybko schodzi. Szybciej niż przy małej. A jestem wiecznie głodna. Nie mówiąc o tym że padam na pysk ze zmęczenia :/

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam jeszcze 8kg na plusie..
    Spoto przytylam wiec ten wynik mnie bardzo cieszy. :D :D

Hmm. A wlasnie od kiedy sie nie budzi dzieciaczków na jedzenie w nocy? :)

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam pytanie do mam doświadczonych, mała w nocy mało spala od 1 do ok 4:20 nie spała ale nie płakała jakoś mocno. Zasnęła obudziła się o 7:20 i zasnęła dopiero ok 9:30. Obudziła się po 13 i dalej nie śpi leży grzecznie i się patrzy szeroko otwartymi oczami. Je normalnie, kupy co każde jedzenie. Ja sama nie wiem już co z nią jest. Zawiesza się i patrzy. Czy to normalne?

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja tez mam jeszcze 8kg na plusie..
    Spoto przytylam wiec ten wynik mnie bardzo cieszy. :D :D

ja nie muszę budzić, on mi nic się wyspać nie da :D

a Pola skończyła się w nocy budzić na butlę dopiero nie dawno chociaż jak zje mniej na kolacje to i dziś w nocy się obudziła na mleko

a pytałam się czy chce " didi" cycka to mówi że nie ;p

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Jeśli laktacja jest ustabilizowana, a maluch dobrze przybiera, to można zacząć powoli odpuszczać. Większość dzieciaków i tak sama zawoła o jedzenie w nocy - najwyżej będzie to nie po 3 godzinach, ale np. po 5.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Nie będziesz ostatnia bo ja mam termin na poniedziałek.

znając moje szczęście ja będę ostatnia ;P
    mam 3 razy dziennie ktg i od wtorku zapisał m się "aż" jeden porządny skurcz... także ten... Moja córka nigdzie się nie wybiera

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam spadek formy dzisiaj. Ale ostatni dzień upałów.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam skurcze owszem, jak się bujam na piłce. Potem mijają. Ale dzisiejsze już były bolesne.
    Zastanawiam się może ta moja macica jakaś niepełnosprawna ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 15:29

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam młody daje teraz pospać czasem 6 godzin i mamy tak już zostawić bo ładnie przybiera. Czyli butla o 19-20 a potem dopiero jak się obudzi.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz sie poddałam z tymi wszystkimi sposobami na sex, piłke, herbetke z malin, ananasa, itp :P
    Na mnie nic nie działa ale kiedys musi przeciez wyjsc. Moze ta pełnia cos ruszy? ahhaha :P

3i492n0agf4rykt3.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    ja juz sie poddałam z tymi wszystkimi sposobami na sex, piłke, herbetke z malin, ananasa, itp :P
    Na mnie nic nie działa ale kiedys musi przeciez wyjsc. Moze ta pełnia cos ruszy? ahhaha :P
    Ja już też siedzę i czekam. Każdy pyta czy już urodziłam... Kiedyś wyjdzie, albo go wyjmą. Uparty po tatusiu... Bo przecież nie po mnie :) ale plus jest taki teraz czytamy co u całej reszty urodzonych dzieciaczków i będziemy takie wyuczone że hoho :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Dziewczyny ja mam pytanie do mam doświadczonych, mała w nocy mało spala od 1 do ok 4:20 nie spała ale nie płakała jakoś mocno. Zasnęła obudziła się o 7:20 i zasnęła dopiero ok 9:30. Obudziła się po 13 i dalej nie śpi leży grzecznie i się patrzy szeroko otwartymi oczami. Je normalnie, kupy co każde jedzenie. Ja sama nie wiem już co z nią jest. Zawiesza się i patrzy. Czy to normalne?
    Moja tez mniej spi. :D

I polozna mi powiedziala, ze to normalne. To juz nie jest noworodek.
    Potrzebuje juz uwagi, zaintetesowania i zabawy ! Czas sielanki sie skonczyl.

Hmm. Tylko moja to nie lubi tak bezczynnie sama patrzec w dal. Nudzi sie jej to krzyk. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 15:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja dalej karmić musze tak często. :( potem laktator- jak mała pozwoli..
    Chyba nie doczekam momentu gdy bedzie mozna dłużej pospac. :/

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja to rozumiem ale ona prawie nie śpi. Rozumiem że na 3-4 godziny między posiłkiem do 2 godzin nie śpi ale ona nie śpi prawie wcale. Ja już nie mam siły.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm. I tak faktycznie po cichu sobie lezy ? :O

‹‹ 1316 1317 1318 1319 1320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ