Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
justa1509 wrote:Ja już też siedzę i czekam. Każdy pyta czy już urodziłam... Kiedyś wyjdzie, albo go wyjmą. Uparty po tatusiu... Bo przecież nie po mnie
ale plus jest taki teraz czytamy co u całej reszty urodzonych dzieciaczków i będziemy takie wyuczone że hoho
u mnie objawia się w ten sposób pierwsza dziedziczona cecha - spóźnialstwo po tatusiu!
Ja zawsze wyszykowana i gotowa na wyjscie jestem przed czasem i lubie być gdzies, gdzie idziemy "o 15 min za wczesnie" a mój stary jak zwykle zawsze spóźniony, wiec widac po kim młody to ma -
U mnie kiepsko, rozwarcie slabe 4 cm, położna super scielmnila ze już rozwarcie nadaje się do znieczulenia i dzięki temu od dwóch godzin czuje ulgę. Położna przy ostatnim badaniu jak ja zapytałam kiedy urodze powiedziała że muszę dzisiaj, ale nie wiadomo w jaki sposób bo maluszek się stresuje. Boże chce mieć to za sobąAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
tez liczę na ta pełnię bo wszystko inne zawiodlo
a pomyśleć że jak była poprzednia pełnia i to jeszcze z zacmieniem to śmiałam się do mojego ze musze porządnie nogi zaciska żeby na mnie nie zadziałała bo do następnej na pewno nie wytrzymam.. A tu proszę pełnia za pasem a ja dalej w dwupaku... niech no tylko ta moja córka wyjdzie to ja już sobie z nią porozmawiam ;P
-
marcela123 wrote:Na salę dostałam się koło 9 i tam skurcze mega już bolesne, ale według ktg jeszcze nie były mocne
jak masz bóle z krzyża to na ktg się podobno często nie piszą...mojej koleżance prawie do pełnego rozwarcia wmawialy ze nie rodzi bo nic się na ktg nie zapisywalo a ona wyła z bólu. ..I w ostatniej chwili ja na porodowke zabrały. .. zresztą ja nie miałam krzyżowych a na ktg przez cały porod ledwo smyrniecia się pisały a mialam oksy i ból nie do wytrzymwnia... także ja na to ktg nie patrzę jak na wyrocznie.. to tylko maszyna a to w końcu kobieta wie najlepiej co czuje
mam nadzieje ze za chwile akcja ruszy z kopyta i chwila moment maleństwo będzie juz z tobątrzymam kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 16:45
-
Moja Pierworodna tez na początku była spokojna i nie płakała bez powodu - tylko o cycka tak naprawdę, bo nawet kupa jej nie przeszkadzała
Niestety teraz nadrabia z nawiązką
Acha, i lubiła leżeć pod żyrandolem albo lampą i gapiła się tam jak sroka w gnat
-
Ehh widzę że jest zmęczona a nie może zasnąć. Położyłam ja na brzuszku bo może to jest przyczyna. Sama już nie wiem, dostaje leki na kolkę. Teraz po jedzeniu zasypiała i się budziła kwilac i prężąc zapłakała i za chwile się uspokajała. Nie wiem co jej jest. Temperatury nie na sprawdzałam.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Skoków nie da sie tak co do dnia chyba i to indywidualna sprawa dzieci? Więc pewnie i 4 i 5 będzie ok.
Moje dziecko znowu od 12:30 nie chce spać... trochę pocumka, 10-15 min snu i znowu się budzi, trochę na rękach, trochę polezy... skąd tyle energii w tym dziecku? Ja już bym sama z 5x poszła spać. W takich momentach chce mu dac mm i niech zaśnie... głodny nie jest bo co cycek to ulewa już.ale mm by go otumanilo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 18:45
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Marcela najważniejsze żeby było bezpiecznie a jaka droga się urodzi to już mało ważne. bez względu na decyzje jaka podejmą juz niedługo będziesz tulic swoje dzieciątko czego ci bardzo (tak pozytywnie) zazdroszczę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 19:08
-
Hej! Tydzień sie nie odzywałam, ale maleństwo pochłania każdą sekundę naszego czasu. Mała urodziła się w piątek, miałam cesarskie cięcie. Ważyła 3160 i 54 cm. Odeszły mi wody i ze skurczami meczyłam się kilkanaście godzin, po czym wybłagałam cesarke, bo miałam niecałe 4 cm rozwarcia po dwukrotnym podaniu oksytocyny. Ze szpitala wyszliśmy w poniedziałek. Walczymy z laktacją i tym by mała przybierała, jutro idziemy na kontrole wagi.
Mała jest śliczna, cały tata:)Marta..a, ingelita, Lavendova, PLPaulina, chabasse, e_mii, d'nusia, jej odbicie, katka/85, belladonna, marcela123, kozalia, misia-kasia, Kasiaja lubią tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33