X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee ja jem wszystko. Ciasto ze śliwkami tez jadłam. Tak jak wcześniej pisałam, była u mnie położna, starsza babka, zabroniła mi jeść w sumie wszystkiego. Kanapki i gotowane mięso by mi zostało. Przy pierwszej córce pediatrzy kazali eliminować produkty dopiero jak małej alergia sie pokazała. I to było mleko, kakao, jajka.

Leticia, Lavendova lubią tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    to jest bzdura, bo nie powinno się wstrzymywać z mlekiem jesli nie ma problemów. Nie jedząc mleka robisz sobie krzywdę. Więc najpierw wprowadzasz mleko i obserwujesz, jak ja, jesi coś sie dzieje dopiero ograniczasz i własnie głównie tą laktoze.
    A czemu robię sobie krzywdę? Jem przetwory mleczne

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Eee ja jem wszystko. Ciasto ze śliwkami tez jadłam. Tak jak wcześniej pisałam, była u mnie położna, starsza babka, zabroniła mi jeść w sumie wszystkiego. Kanapki i gotowane mięso by mi zostało. Przy pierwszej córce pediatrzy kazali eliminować produkty dopiero jak małej alergia sie pokazała. I to było mleko, kakao, jajka.
    ciasto ze sliwkami to nie surowe śliwki. Szarlotke też jadłam. i wszystko ok. Jk napisałam, ja wprowadzam po kolei wszystko do swojego jadłospisu ale bez wzdymajacych mnie produktów. I obserwuje. Nikomu nie mówie, że ma robić tak samo. Jak zrezygnujecie z wapnia na dłużej to szybko odbije się to na waszych kościach i zebach

7w3d 💔
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Co macie dziś na obiad bo ja już nie wiem co wymyślać :D

U mnie kiełbaski z patelni grillowej :P Za gorąco, żeby kombinować z czymś bardziej wyszukanym, zresztą jedyne o czym myślę, to wyniki bilurbiny :/

justyna14 lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem ser a tam duzo wapnia ;) i tak juz stara się robię z moją 30 na karku ;D

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się doczekałam steka, w końcu zjem takiego jak lubię a nie wysmażonego na wiór ;)

Odnośnie diety, to zauważyłam że jak zrezygnowałam z mleka to u małej zmniejszyły sie problemy z brzuszkiem, juz nie dostaje takich ataków z gazami i twardym brzuszkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 12:49

Leticia lubi tę wiadomość

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po ważeniu, 3790 gram. Czyli w porządku przybiera :)

Ania241188, Leticia, PLPaulina, misia-kasia, Eilleen, e_mii, belladonna, d'nusia, Marta..a, Mmma, Kasiaja, Australijka, ingelita, pumka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem wszystko, no poza mlekiem, bo mleka samego w sobie nie piję od kilku lat, nie znoszę...
    Ale też jem przetwory mleczne i nasza pediatra mówi, że to nawet lepiej :)

Ja mam Alles Mamma ze 3 sztuki usztywniane, uwielbiam, utrzymują mi te ciężkie cycki w ciągu dnia, miękkie biustonosze nie niwelują tego bólu. I Alles Mamma miękki z fiszbinami to nie wypał, kształt tego biustonosza to tragedia, więc tego nie polecam.

Jak pomoże, to mój normalny rozmiar 70D, a teraz 80C :) ewentualnie 75D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam też jem wszystko to co zwykle, niczego nie eliminuje poza alkoholem. Mleko to ja tylko do kawy a tak naprawdę to w kwestii wapnia powinno sie jesc bardziej przetwor mleczne jak sery kefiry jogurty a nie samo mleko które ze wzgledu na wysoką zawartość fosforu do wapnia raczej odwapnia kości. I o tym sie juz długo mówi. Mleko kobiece nie robi sie z tresci żołądka ani jelit, nasze wzdecie nie przejdzie do mleka :D Przechodzą estry smakowe i alergeny.

Ania241188, Leticia, nesssssa, pumka1990 lubią tę wiadomość

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    My już po ważeniu, 3790 gram. Czyli w porządku przybiera :)
    A jaka była najniższa wagą?

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I z mlekiem to też nie chodzi o laktozę, a o białka mleka krowiego. Bo mleko kobiecie zawiera zawsze ten sam poziom laktozy.
    Mnie ciągle zastanawia to że w ciąży wcinałam orzeszki, przestałam dopiero jak była pusta paczka, jadłam wszystkie owoce, mleko sklepowe i krowie, czekolada w ilościach dużych... To dziecko dostawało te alergeny i w sumie nikt się nie zastanawia jak ono się z tym czuło, a nagle kilka godzin później mam zmienić swój jadłospis i pilnować...
    Takie dla mnie bez sensu, na porodówce mogę jeść jeszcze wszystko, ale jak urodze to pilnować się. Taka magiczna granicą :)

Leticia, Lavendova, pumka1990 lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Co macie dziś na obiad bo ja już nie wiem co wymyślać :D
    Będę to robić https://kuchnialidla.pl/smazone-ziemniaki-ze-szpinakiem-i-feta

I do tego jakieś mięso.

Ania241188 lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego mówie, że kazdy robi jak uważa :) nikogo do niczego nie namawiam

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    I z mlekiem to też nie chodzi o laktozę, a o białka mleka krowiego. Bo mleko kobiecie zawiera zawsze ten sam poziom laktozy.
    Mnie ciągle zastanawia to że w ciąży wcinałam orzeszki, przestałam dopiero jak była pusta paczka, jadłam wszystkie owoce, mleko sklepowe i krowie, czekolada w ilościach dużych... To dziecko dostawało te alergeny i w sumie nikt się nie zastanawia jak ono się z tym czuło, a nagle kilka godzin później mam zmienić swój jadłospis i pilnować...
    Takie dla mnie bez sensu, na porodówce mogę jeść jeszcze wszystko, ale jak urodze to pilnować się. Taka magiczna granicą :)
    przestanie byc dla ciebie bez sensu jak dziecko bedzie ci wyc i zwijac się od bąków i kupy.

Mmma, Qumish lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też noszę alles mama i jestem zadowolona, mam dwa całkiem miękkie bez fiszbin do spania i potem na dzień dwa z fiszbinami i jeden miękki na żyłkach.

Co do diety KP to jem wszystko. Codziennie jem sporo owoców bo je lubię a teraz sezon, więc z własnego ogrodu codziennie jem winogrono, maliny i borówki. Moja położna, która jest CDL mówiła żeby jeść wszystko i ewentualnie obserwować czy mały nie dostaje alergii. Ale kolki czy ewentualne problemu z brzuszkiem nie są spowodowane tym co jem.

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek niedługo kończy już dwa miesiące. Strasznie szybko ten czas leci. Super przybiera na wadze we wtorek podczas ostatniej wizyty położnej ważył już 4100g. Karmimy się tylko cycem, ewentualnie powoli tata próbuje podawać małemu butle z moim pokarmem, jakbym chciała gdzieś wyjść na dłużej.
    Jesteśmy po pierwszych szczepieniach, a wcześniej odwiedziliśmy wszystkich specjalistów i na całe szczęście z małym w sumie jest wszystko ok. Do obserwacji pozostał nam tylko UKM w lewej nerce, ale Pani nefrolog jest dobrej myśli. :)

Ania241188, Dooti, PLPaulina, Lavendova, Kasiaja, belladonna, pumka1990 lubią tę wiadomość

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w sali porodowej dostałam w nagrodę fasolkę do zjedzenia :D Szacun, że ktoś pomyślał, że kobieta może być głodna po porodzie, nawet o 3 w nocy ;) ale było to tak pyszne, że zostałam przy kanapkach z domu ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem wszystko i zero problemow :)

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    przestanie byc dla ciebie bez sensu jak dziecko bedzie ci wyc i zwijac się od bąków i kupy.
    Ja jednak życzę sobie i każdej mamie żeby dziecko nie zwijało się z bólu. Bez sensu jest dla mnie ta magiczna granica. Wiadomo, że każdy się martwi o swoje dziecko i szuka miliona sposobów żeby ulżyć maluszkowi. I nie mam pojęcia jak to się stało, ale moja mama o diecie matki karmiącej usłyszała dopiero ode mnie, że kiedyś takie coś było.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, posłuchałam się Was i nie kłamałam na izbie, poczekałam grzecznie w środę 3 h i zrobili mi ktg. Wyniki wyszły bardzo złe, duża tachykardia, od razu na porodówkę tam podali jakieś płyny, zrobili jeszcze usg ... i tu zonk. Bo usg idealne, doktor mówiła że ktg jakby od innego dziecka i usg od innego. Nawodnili mnie, zrobili jakiś test z oksytocyną i nagle wszystko super. Byłam 2 dni w szpitalu, codziennie ktg, usg - wszystko idealnie. Podobno przez moje odwodnienie były tak złe wyniki. Dziś wyszłam ze szpitala i dalej czeeeeeeeeeeeeeeekam, rozwarcie 1cm i tyle :p

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
‹‹ 1321 1322 1323 1324 1325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ