X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle dobrego że odwiedziłam szpital, na porodówce 5 h spędziłam do 2 w nocy więc wiem już jak to wszystko wygląda ;p doktorek mówi że nie wie czy wrócę do nich dziś czy za tydzień :D także yhhhh córka się z nami droczy ;p ;p A na izbie jak byłam w srodę i potem na porodowce to już mówili ze zaraz będzie cięcie robione, a potem nagle wzorowo wszystko ..

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, "juz był w ogródku, juz witał się z gąską"... ;)

Paulinaaa lubi tę wiadomość

3i492n0agf4rykt3.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, podmienili ci dziecko :) ale odwodnienie ma duży wpływ na maluszka, dobrze że wszystko dobrze jednak :) kiedyś urodzisz :D

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina - dobrze że się jednak okazało że wszystko jest ok. :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadążam Was czytać tak produkujecie :-) gratulacje nowym mamom. My dziś kończymy równo miesiąc. Żabula chyba postanowiła że w dzień podoba jej się spanie na brzuszku. Dobrze że mam monitor oddechu bo bym się uwiazala w pokoju z nią. Że szpitala mam zalecenie nie kładzenia małej na brzuchu ale to ze względu na ryzyko śmierci lozeczkowej bo same położne kładły mała na brzuchu do spania w szpitalu.

Ania241188, Patti_MG lubią tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej odbicie wrote:
    Ja jem wszystko, no poza mlekiem, bo mleka samego w sobie nie piję od kilku lat, nie znoszę...
    Ale też jem przetwory mleczne i nasza pediatra mówi, że to nawet lepiej :)

Ja mam Alles Mamma ze 3 sztuki usztywniane, uwielbiam, utrzymują mi te ciężkie cycki w ciągu dnia, miękkie biustonosze nie niwelują tego bólu. I Alles Mamma miękki z fiszbinami to nie wypał, kształt tego biustonosza to tragedia, więc tego nie polecam.

Jak pomoże, to mój normalny rozmiar 70D, a teraz 80C :) ewentualnie 75D

No właśnie mam miękki biustonosz i bolą mnie piersi jak chodzę. Jak mały pójdzie spać, a ja ogarnę dom to zamówię tylko muszę pooglądać.

Zolza_ lubi tę wiadomość

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Kobitki znacie może jakaś aplikacje dotycząca rozwoju dziecka coś podobnego do tych co używałyśmy w ciąży, żeby móc sobie czytać tydzień po tygodniu rozwój malucha.

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Zuuziia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Nie nadążam Was czytać tak produkujecie :-) gratulacje nowym mamom. My dziś kończymy równo miesiąc. Żabula chyba postanowiła że w dzień podoba jej się spanie na brzuszku. Dobrze że mam monitor oddechu bo bym się uwiazala w pokoju z nią. Że szpitala mam zalecenie nie kładzenia małej na brzuchu ale to ze względu na ryzyko śmierci lozeczkowej bo same położne kładły mała na brzuchu do spania w szpitalu.

My jutro kończymy miesiąc. A pamiętam jak dziś ile paniki było u nas odnośnie CC i pobytu w szpitalu. Faaajnie że możemy już tulić nasze szkraby :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 14:01

Zolza_ lubi tę wiadomość

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Hej!
    Kobitki znacie może jakaś aplikacje dotycząca rozwoju dziecka coś podobnego do tych co używałyśmy w ciąży, żeby móc sobie czytać tydzień po tygodniu rozwój malucha.

Ja mam od ciąży preglife i jak wprowadziłem że urodziłam to teraz jest o rozwoju tylko w odstępach miesięcznych :) mam jeszcze z e dziecko ale jej nie ogarnęłam do końca.

A co do kp to ja też jem wszystko. Mały ma gazy i dzisiaj to bardzo męczyły ale wydaje mi się że nie jem nic innego niż wcześniej, to nagle coś by zaczęło szkodzić?

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Klucha kończy dziś 2 miesiące, a ja w końcu wybrałam się do PZU i poskładałam wnioski o wypłatę z tytułu urodzenia dziecka i pobytu w szpitalu. W końcu ubezpieczenie grupowe na coś się przyda ;)
    Antoś też zrobił się nieodkładalny, chciałabym zacząć przygodę z chustą bo jestem przez niego uwiązana. W poniedziałek mamy neurologa, zobaczymy co powie na ten pomysł.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam Preglife z ciazy i po ciazy sa opisy rozwojowe a do obserwacji i notowania spania, jedzenia, pieluch, lekow, kąpania itd mam Baby manager.

Od kiedy mozna chustowac? Bo czytalam ze od pierwszych dni, a nosidelko dopiero jak dziecko siedzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 15:23

event.png
    eve
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    A jaka była najniższa wagą?

3210 g na wyjsciu.

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Cała ciaze miałam rozwolnienie a teraz zatwardzenie. Jak sobie pomóc? Bardzo dużo pije, jem musli raz dziennie i choć jeden owoc dziennie i nic.

Może Debridat pomoże?

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas narazie sielanka :-) Mój dostał dwa tygodnie zwolnienia z tytułu opieki na mnie i tak siedzimy sobie i się nudzimy. Dzieci już nam śpią 3 godziny. Z tych nudów wymyśliliśmy na obiad krokiet i właśnie działamy w kuchni ;-)

Ania241188, nick nieaktualny, Marta..a, pumka1990 lubią tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Cała ciaze miałam rozwolnienie a teraz zatwardzenie. Jak sobie pomóc? Bardzo dużo pije, jem musli raz dziennie i choć jeden owoc dziennie i nic.

Czopki glicerynowe robią cuda. Wiadomo że nie cały czas ale mi w szpitalu jeden pomógł super :) teraz mam problem że w ciąży chodziłam raz na dwa dni czasami i mi się jelita rozleniwily i jak to mój mąż stwierdził brak siły żeby przec. I z tym muszę walczyć :( szkoda że o tej ciemnej strony połogu się mniej mówi.

Do tego żurawina wróciła bo czuję że przez podpaski i upały zaczynają mi się problemy z pecherzem i już dzisiaj wzielam urosept :(

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my musimy kontynuować naświetlanie jeszcze do poniedziałku :( Mała całe swoje życie spędza na tej cholernej macie, a żółtaczka i tak cofa się zbyt wolno :(

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    A my musimy kontynuować naświetlanie jeszcze do poniedziałku :( Mała całe swoje życie spędza na tej cholernej macie, a żółtaczka i tak cofa się zbyt wolno :(
    Współczuję. Trzymajcie się

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Lepiej jednak w domu niż w szpitalu. To chyba jedyne pocieszenie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    A udaje się naświetlać tylko brzuch i plecy?

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• squirrel Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dzień.. mała wisiała na cycku od rana. Spała może w ciągu dnia z 3 godziny. Nie wiem kto powiedział, że noworodki tylko śpią i jedzą... Dopiero mi zasnęła. Tak się wycwaniła, że zasypia tylko na rękach i jeszcze w międzyczasie sprawdza, czy jej nie odłożyłam. Ja wyglądam jak zombi. Znalezienie chwili na jedzenie i toaletę graniczyło dzisiaj z cudem. Byłam już o krok od podania mm, bo miałam wrażenie, że ona się nie najada ode mnie i dlatego ciągle taka energiczna. Ale robi dużo kup i moczy dużo pieluch to chyba niemożliwe, żeby głodowała.
    Właśnie sobie patrzę jak sobie słodko śpi i zapominam o całym męczącym dniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 20:37

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
‹‹ 1322 1323 1324 1325 1326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ