Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tyle dobrego że odwiedziłam szpital, na porodówce 5 h spędziłam do 2 w nocy więc wiem już jak to wszystko wygląda ;p doktorek mówi że nie wie czy wrócę do nich dziś czy za tydzień
także yhhhh córka się z nami droczy ;p ;p A na izbie jak byłam w srodę i potem na porodowce to już mówili ze zaraz będzie cięcie robione, a potem nagle wzorowo wszystko ..
wrzesień 2018 - córcia6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Nie nadążam Was czytać tak produkujecie
gratulacje nowym mamom. My dziś kończymy równo miesiąc. Żabula chyba postanowiła że w dzień podoba jej się spanie na brzuszku. Dobrze że mam monitor oddechu bo bym się uwiazala w pokoju z nią. Że szpitala mam zalecenie nie kładzenia małej na brzuchu ale to ze względu na ryzyko śmierci lozeczkowej bo same położne kładły mała na brzuchu do spania w szpitalu.
Ania241188, Patti_MG lubią tę wiadomość
-
jej odbicie wrote:Ja jem wszystko, no poza mlekiem, bo mleka samego w sobie nie piję od kilku lat, nie znoszę...
Ale też jem przetwory mleczne i nasza pediatra mówi, że to nawet lepiej
Ja mam Alles Mamma ze 3 sztuki usztywniane, uwielbiam, utrzymują mi te ciężkie cycki w ciągu dnia, miękkie biustonosze nie niwelują tego bólu. I Alles Mamma miękki z fiszbinami to nie wypał, kształt tego biustonosza to tragedia, więc tego nie polecam.
Jak pomoże, to mój normalny rozmiar 70D, a teraz 80Cewentualnie 75D
No właśnie mam miękki biustonosz i bolą mnie piersi jak chodzę. Jak mały pójdzie spać, a ja ogarnę dom to zamówię tylko muszę pooglądać.Zolza_ lubi tę wiadomość
-
Zolza_ wrote:Nie nadążam Was czytać tak produkujecie
gratulacje nowym mamom. My dziś kończymy równo miesiąc. Żabula chyba postanowiła że w dzień podoba jej się spanie na brzuszku. Dobrze że mam monitor oddechu bo bym się uwiazala w pokoju z nią. Że szpitala mam zalecenie nie kładzenia małej na brzuchu ale to ze względu na ryzyko śmierci lozeczkowej bo same położne kładły mała na brzuchu do spania w szpitalu.
My jutro kończymy miesiąc. A pamiętam jak dziś ile paniki było u nas odnośnie CC i pobytu w szpitalu. Faaajnie że możemy już tulić nasze szkrabyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 14:01
Zolza_ lubi tę wiadomość
25.07.2018 🦊
-
Zuuziia wrote:Hej!
Kobitki znacie może jakaś aplikacje dotycząca rozwoju dziecka coś podobnego do tych co używałyśmy w ciąży, żeby móc sobie czytać tydzień po tygodniu rozwój malucha.
Ja mam od ciąży preglife i jak wprowadziłem że urodziłam to teraz jest o rozwoju tylko w odstępach miesięcznychmam jeszcze z e dziecko ale jej nie ogarnęłam do końca.
A co do kp to ja też jem wszystko. Mały ma gazy i dzisiaj to bardzo męczyły ale wydaje mi się że nie jem nic innego niż wcześniej, to nagle coś by zaczęło szkodzić?6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Moja Klucha kończy dziś 2 miesiące, a ja w końcu wybrałam się do PZU i poskładałam wnioski o wypłatę z tytułu urodzenia dziecka i pobytu w szpitalu. W końcu ubezpieczenie grupowe na coś się przyda
Antoś też zrobił się nieodkładalny, chciałabym zacząć przygodę z chustą bo jestem przez niego uwiązana. W poniedziałek mamy neurologa, zobaczymy co powie na ten pomysł.Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Tez mam Preglife z ciazy i po ciazy sa opisy rozwojowe a do obserwacji i notowania spania, jedzenia, pieluch, lekow, kąpania itd mam Baby manager.
Od kiedy mozna chustowac? Bo czytalam ze od pierwszych dni, a nosidelko dopiero jak dziecko siedzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 15:23
-
nick nieaktualny
-
U nas narazie sielanka
Mój dostał dwa tygodnie zwolnienia z tytułu opieki na mnie i tak siedzimy sobie i się nudzimy. Dzieci już nam śpią 3 godziny. Z tych nudów wymyśliliśmy na obiad krokiet i właśnie działamy w kuchni
Ania241188, Lavendova, Marta..a, pumka1990 lubią tę wiadomość
[/url]
-
justyna14 wrote:Cała ciaze miałam rozwolnienie a teraz zatwardzenie. Jak sobie pomóc? Bardzo dużo pije, jem musli raz dziennie i choć jeden owoc dziennie i nic.
Czopki glicerynowe robią cuda. Wiadomo że nie cały czas ale mi w szpitalu jeden pomógł superteraz mam problem że w ciąży chodziłam raz na dwa dni czasami i mi się jelita rozleniwily i jak to mój mąż stwierdził brak siły żeby przec. I z tym muszę walczyć
szkoda że o tej ciemnej strony połogu się mniej mówi.
Do tego żurawina wróciła bo czuję że przez podpaski i upały zaczynają mi się problemy z pecherzem i już dzisiaj wzielam urosept6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Co za dzień.. mała wisiała na cycku od rana. Spała może w ciągu dnia z 3 godziny. Nie wiem kto powiedział, że noworodki tylko śpią i jedzą... Dopiero mi zasnęła. Tak się wycwaniła, że zasypia tylko na rękach i jeszcze w międzyczasie sprawdza, czy jej nie odłożyłam. Ja wyglądam jak zombi. Znalezienie chwili na jedzenie i toaletę graniczyło dzisiaj z cudem. Byłam już o krok od podania mm, bo miałam wrażenie, że ona się nie najada ode mnie i dlatego ciągle taka energiczna. Ale robi dużo kup i moczy dużo pieluch to chyba niemożliwe, żeby głodowała.
Właśnie sobie patrzę jak sobie słodko śpi i zapominam o całym męczącym dniuWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 20:37
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021