X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nessa, rozkręciło się?

nesssssa lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Natina19 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    To trzymam kciuki za to, żeby szpitalna atmosfera wygoniła dzidziusia :)

Jak narazie sytuacja się nie rozwija, każą czekać na skurcze tylko, że u mnie ich brak ;/ Wg. OM termin byl na 16, a z usg na 21 sierpnia, może coś dzisiaj będą myśleć na obchodzie

Aniołek 10.03.2017 [*]
    ug37hdge3uz6tkbr.png
  • Natina19 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie leżeć bez sensu, to mogłam w domu..

Aniołek 10.03.2017 [*]
    ug37hdge3uz6tkbr.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Nessa, rozkręciło się?
    Przeszło po 2h jak zwykle hyhy

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natina19 wrote:
    Tak sobie leżeć bez sensu, to mogłam w domu..

znam to... ja tak leżę od wtorku... na razie doczekałam się dwóch testów oksy i to by było na tyle... wszystko jest ok wiec czekamy.... a ja tu szału dostanę

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• Leticia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przespaliśmy karmienie :P Nie wiem czy spałam tak twardo, że nie zdołała mnie obudzić czy sama tez przespała, ale 6 godzin ciurkiem spalam ;) Już nie pamietam kiedy doznałam takiego luksusu :D przed ciążą chyba

belladonna, pumka1990 lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Natina19 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka/85 wrote:
    znam to... ja tak leżę od wtorku... na razie doczekałam się dwóch testów oksy i to by było na tyle... wszystko jest ok wiec czekamy.... a ja tu szału dostanę

W takim razie nie mam co narzekać, bo leżę dopiero od wczoraj, teraz jak weekend to wątpię żeby się zainteresowali mną, chyba że coś mnie weźmie na co szczerze straciłam nadzieję:(

Aniołek 10.03.2017 [*]
    ug37hdge3uz6tkbr.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego mam obawy żeby mnie lekarka do szpitala nie wysłała bo tam na głowę dostanę.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj po cc ledwo chodziłam. Za długo nie było pionizacji i wczoraj odczulam tego efekty. Zamiast mnie postawić po 6 godz to czekali do rana czyli wyszło jakieś 10. Na pooperacyjnej dostałam morfine i było spoko ale później leki przestawaly działać a nie było jeszcze pory na następne. Wieczorem położna dała mi jakiś czopek i wszystko przeszło, do tej pory jest dobrze. Staś wczoraj grzeczniutki, w nocy coś zaczął płakać i wisieć na cycku,dopiero teraz zasnął na troszkę dłużej, ale ciężko było go odlozyc. Wczoraj zrobił dwie kupki i od popołudnia cisza, boję się ze brzuszek go boli jakieś baczki ida, muszę zapytać jak przyjdą na obchód. cycki nabrzmiale więc może coś się tam produkuje. Gorsza sprawa bo czuje że chcialabym się wyproznic a nie bardzo mi to wychodzi, nie wiem czy nie poprosić o jakiś czopek

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela - poproś albo niech ktoś ci kupi jak nie będą chcieli dać. Ja sobie kupiłam na wszelki wypadek.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Przespaliśmy karmienie :P Nie wiem czy spałam tak twardo, że nie zdołała mnie obudzić czy sama tez przespała, ale 6 godzin ciurkiem spalam ;) Już nie pamietam kiedy doznałam takiego luksusu :D przed ciążą chyba

A ja myślałam że mój spał pięknie ale pobudki co 3h. My to nie budzimy sam to robi :)

Marcela popros o cżopek Na wyprpznienie pomaga :) u mnie dawali bez problemu tak samo jak paracetamol.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też już tak robię, że jak za długo wisi na cycku to kładziemy się razem do łóżka i prędzej czy później zaśnie przy cycku. Tylko, że na max godzinę ;)

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    przestanie byc dla ciebie bez sensu jak dziecko bedzie ci wyc i zwijac się od bąków i kupy.
    Ja właśnie przewinęłam na śpiocha, czekam aż się wybudzi na karmienie wiec mam kilka minut żeby nadrobić: tez byłam przekonana do teorii ze można jesc wszystko, ale wczoraj młody był bardzo niespokojny przy karmieniu, prężył się i złościł, to samo przez sen.. :/ i w pewnej chwili jeszcze zanim tu weszłam poczytać pomyślałam ze może to jednak wina zupy jarzynowej, w której był zielony groszek i fasolka...? sama puszczałam po niej wczoraj baki ;)
    Nad ranem i dziś póki co jest znów Ok i Igi jest spokojnoejszy. Na śniadanie jadłam banany i musli z roślinnym mlekiem (dlatego ze ja od lat nie trawie krowiego, z nabiału przechodzą u mnie tylko sery).

Justyna14 ty masz 3 maluszków, wiec zakładam ze u ciebie to podejście się sprawdziło. Po wczoraj ja chyba tez jednak będę obserwować co jem i czy to ma przełożenie. Odrzucasz niektóre produkty na cały czas kp czy je pojedynczo wprowadzasz i odstawiasz tylko to na co reaguje dzieciak?

justyna14 lubi tę wiadomość

h84fwn15k5y02vr6.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela to dziwne ja po cesarce byłam naćpana ja rasowy narkoman morfina pyralgina z kroplówki ci godzinę dwie Ketonal następnego dnia rano dostałam jeszcze kroplówkę z pyralginy i pot tylko Ketonal i paracetol. Dwa paracetamole jak boli dalej to po godzinie Ketonal.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cc dostawałam przeciwbólowe co 4 godziny. Czasem udało mi się wybłagać coś dodatkowego.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania ostatnio plakala, prężyła sie.. a wszystko wina soku pomaranczowego. :/ :/

Wiec trzeba patrzec.. obserwować.. :)

Ma znaczenie stopniowe wprowadzenie pewnych rzeczy bo wtedy łatwiej zauważyć po czym jest ok. A co jednsk sprawia problemy. :D

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po tej cc dostalam tylko paracetamol w kroplowce a potem tabteki z ibuprofenem. W poprzednich bylam bez żadnych przeciwbólowych.

Oczywiście jak ktos uważa ze dieya eliminacyjna cos jemu lub dziecku pomoze to niech uskutecznia. Tylko sie zastanawiam co jeśli zostanie tylko chleb i ryż a dziecko dalej bedzie sie drzec z powodu kolek?

Ja jadlam wszystko, kolki raz by a raz nie bylo wcale. A skazy bialkowej dostala moja córka karmiona mm :D

A propos wzdymajacych substancji są to np niskoczasteczkowe cukry z rodziny rafinozy które nie przechodzą do krwi a tym samym również nie przechodza do mleka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 10:39

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każde dziecko jest inne więc dietę kp trzeba dostawać do dziecka. Ja na początku będę jadła w zasadzie wszystko a w razie co będę eliminować. Jak ograniczenia wszystko na początku to nie będę wiedziała czy coś szkodzi czy nie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko tylk0 jednej nocy miało gazy... nie wiem czy ja coś zjadłam.. Ja cały czas mam problem ze swoim wyróżnieniem, jemu to zdecydowabie lepiej wychodzi :)
    Staram sie jeść normalnie to na co mam ochotę :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Marcela to dziwne ja po cesarce byłam naćpana ja rasowy narkoman morfina pyralgina z kroplówki ci godzinę dwie Ketonal następnego dnia rano dostałam jeszcze kroplówkę z pyralginy i pot tylko Ketonal i paracetol. Dwa paracetamole jak boli dalej to po godzinie Ketonal.

Ja to samo.. wlewali we mnie chyba wszystko.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
‹‹ 1324 1325 1326 1327 1328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ