X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa gratuluję baaardzo ! To w sumie oni przyjęli Cię do szpitala wczoraj czy w pon ?? Szybko zajęli się chyba wywołaniem no i bardzo sprawnie poszłoooo. Moja koleżanka miała wywoływany miesiąc temu to zaczęli w środę a urodziła w czw o 22.00 ;/

Ja już mam dosyć tego brzucha, wczoraj 7 km na wieczór zrobiliśmy i dupa, nic nie rusza. Wszystko mnie boli i już nudzi mi się w domu, wyjść nigdzie sama już nie wychodzę, siedzę tylko i czekam ... ;/;/

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ogromne gratulacje! :-D Hehe ja, jak Antka urodziłam, to też powiedziałam że chce kolejne hahah miny położnych bezcenne :-D
    Jak czegoś nie wiesz to wołaj pielęgniarki, te od noworodków, one tam są od tego żeby pomóc :-)

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, jak boli to nie szczyp się tylko od razu proś czopka. Ja mogłam co 12h, paracetamol nic nie dawał. Obiecuje, że z dnia na dzień będzie mniej bolało :)

Kasiaja ja też bez problemu mogłabym niedługo zachodzić w kolejną ciąże i za rok znów rodzić ;) bo nie było tak źle ale takie dwa szkraby w domu.. no nie wiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 09:16

Kasiaja lubi tę wiadomość

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Justa gratuluję baaardzo ! To w sumie oni przyjęli Cię do szpitala wczoraj czy w pon ?? Szybko zajęli się chyba wywołaniem no i bardzo sprawnie poszłoooo. Moja koleżanka miała wywoływany miesiąc temu to zaczęli w środę a urodziła w czw o 22.00 ;/

Ja już mam dosyć tego brzucha, wczoraj 7 km na wieczór zrobiliśmy i dupa, nic nie rusza. Wszystko mnie boli i już nudzi mi się w domu, wyjść nigdzie sama już nie wychodzę, siedzę tylko i czekam ... ;/;/
    We wtorek rano poszlam do szpitala i wczoraj dostalam malandawke oksytocyny. Zaskoczeni są że tak dobrze poszlo :)
    Dostalam lód żeby robic okłady i jest o niebo lepiej :) a Filip ciagle spi i nie mam serca go budzić, tez jeat mocno zmęczony...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 09:29

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    We wtorek rano poszlam do szpitala i wczoraj dostalam malandawke oksytocyny. Zaskoczeni są że tak dobrze poszlo :)
    Dostalam lód żeby robic okłady i jest o niebo lepiej :) a Filip ciagle spi i nie mam serca go budzić, tez jeat mocno zmęczony...
    Nie budź. Korzystaj że taki spokojny jest ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa spróbuj tez odespać, zebrać siły na kolejne dni.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jadę dzisiaj na zdjęcie szwów? Boli to ?
    I nie wiem jak małego ubrać, body plus spodenki wystarczy ewentualnie piekuszka do przykrycia? Czy jakiś sweterek jeszcze?pokazuje mi że ma być około 25/26 stopni

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja u nas tatus taki zakochany e córeczce ze też juz mówi ze chce następne :D Ostatnie :D Hahaha :D Ja nie wiem takie dwa maluchy wydaje mi się nie do ogarnięcia. Bylam na spacerku z swsiadka i jej 2.5 letnia córeczka. Nie wyobrazam sobie takiej roznicy wieku. Taki maluch i noworodek. Jak tu upilnowac na spacerze? W domu? Ciężko to widzę :P Ale tak dobrze znioslam tą cc i jak Emi zostanie taka niewymagajaca to może może :O

Kasiaja lubi tę wiadomość

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Kasiaja u nas tatus taki zakochany e córeczce ze też juz mówi ze chce następne :D Ostatnie :D Hahaha :D Ja nie wiem takie dwa maluchy wydaje mi się nie do ogarnięcia. Bylam na spacerku z swsiadka i jej 2.5 letnia córeczka. Nie wyobrazam sobie takiej roznicy wieku. Taki maluch i noworodek. Jak tu upilnowac na spacerze? W domu? Ciężko to widzę :P Ale tak dobrze znioslam tą cc i jak Emi zostanie taka niewymagajaca to może może :O
    Da się ogarnąć ;) najważniejsza pomoc wieczorem wykąpać i położyć spać

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzej jest z bliźniakami :) bratowej koleżanka ma 2 łobuzów, takich biegających, kiedys jedno zaczelo uciekać na ulice, drugie do jeziora, które łapać najpierw?
    Takie noworodki często jedzą? Bo Filip zjadł tylko rano, chciałam mu dać, to zaciska buzię i nie chce, ale też nie płacze.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Natina19 Znajoma

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpieszę donieść, że 26 sierpnia o 4:00 silami natury przyszła na świat Liliana 3320g, 56cm. Na oddziale bylam od 24 sierpnia, i w nocy 26 o 1 45 zaczęły odchodzić mi wody a dwie godziny później była już malutka <3

Marta..a, Ania241188, e_mii, PLPaulina, Lavendova, Leticia, Eilleen, chabasse, belladonna, marcela123, Kasiaja, misia-kasia, d'nusia, ingelita, kozalia, pumka1990, Patti_MG lubią tę wiadomość

Aniołek 10.03.2017 [*]
    ug37hdge3uz6tkbr.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka/85 wrote:
    Gabrysia urodziła się dziś 26.08.2018 o godz 16:55 :) miała być taka malutka a waży 3900 g i ma 59 cm :) porod ekspres. o 12:45 odeszły wody miałam dodatni gbs wiec szybko musieli działać ale zdążyłam zjeść obiad, przenieśli mnie na porodowke, lewatywa, skurcze slabe rozwarcie na dwa palce, o 16:00 oksy, o 16:30 7cm rozwarcia, o 16:55 mała juz na swiecie po jakiś 3 partych. bolalo cholernie ale szybko poszło nawet o znieczulenie nie zdążyłam poprosić ;) Gabi była owinięte wokół szyi pepowina i urodziła się sina ale szybko doszła do siebie i krzyczy wnieboglosy jak tylko cycus z buzi wypadnie :) wciąż nie wierzę że to już za nami. kocham ta moja królewne do szaleństwa :)

Gratulacje <3

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• katka/85 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy jesteście nieocenione może coś poradźcie. my z Gabrysia ciągle w szpitalu bo malutka ma zoltaczke która zamiast spadać rosnie i dzisiaj lekarz stwierdził że może to być zoltaczka od mleka matki i mam nie karmić przez 24 godz. a ja w międzyczasie dostałam nawału piersi bola jak nie wiem co mam jakieś zastoje i nie wiem jak czesto i w jakiej ilości mam odciagac pokarm żeby z jednej strony go nie stracić ale z drugiej żeby nie zrobic sobie większej krzywdy....?

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka wydaje mi się ze to glupoty gada ten lekarz. Jak zoltaczka od mleka matki? :O

Mi 13 lat temu tez tak gadali, odstawili od cycka dali nutramigen i tez nie spadła. W efekcie nie wiedzieli czemu a byłam 2 razy w szpitalu na gastroenterologii. Normalnie karmilabym cyckiem.

d'nusia lubi tę wiadomość

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka nie ma możliwości, że od mleka jest żółtaczka. Może on źle to ujął i chodziło mu, że pokarmu za mało i przez to bilirubina się nie wypłukuje. Często żółtaczka ciężka do wypłukania jest spowodowana konfliktem glównych grup krwi. Tylko naświetlanie i częste przystawianie do piersi pomoże.

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że to jakieś starodawne poglądy. Ponoc faktycznie mleko matki zawierać jakieś enzymy czy coś, które utrudniają "wyplukiwanie" bilirubiny, ale żeby zaraz odstawać od piersi. Mnie właśnie mówili, żeby jak najczesciej podawać. Tak też robilam i zoltaczka zeszła po jakim tygodniu.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka a jaka masz grupę krwi i jaka ma dziecko? Jest to możliwe w przypadku konfliktu serologicznego grupy krwi AB0.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    całą naszą 4 ma 0rh- wiec o konflikcie nie ma mowy. nie mogę jej od tak nakarmić bo leży w inkubator ze i tylko na chwilkę mogę do niej zajrzeć. a gdybym zniosła pigulom moj pokarm to w takiej sytuacji i tak go jej nie dadzą
    wiec wole żeby mąż zabrał do domu i zamrozil niż ma się zmarnować. tez mi się od razu wydawało ze głupoty jakieś gada ten lekarz bo jak mleko matki może zoltaczke powodować ale nigdy tematu nie zglebialam wiec w sumie nie wiem jak to jest.stwierdzilam ze dzień się przemęcze ale ani godz dłużej i jutro wraca na cyca żeby nie wiem co.... najgorzej poradzić sobie z nawalem jak dziecka nie mogę przystawic :(

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest coś takiego jak żółtaczka spowodowana pokarmem kobiety, poczytajcie sobie. Ale ponoć nie należy wtedy dziecka odstawiać.

ingelita, belladonna, pumka1990 lubią tę wiadomość

• katka/85 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Mi się wydaje, że to jakieś starodawne poglądy. Ponoc faktycznie mleko matki zawierać jakieś enzymy czy coś, które utrudniają "wyplukiwanie" bilirubiny, ale żeby zaraz odstawać od piersi. Mnie właśnie mówili, żeby jak najczesciej podawać. Tak też robilam i zoltaczka zeszła po jakim tygodniu.

nie załamuj mnie ze to może schodzić tydzień!!! :( leżę juz w tym szpitalu 9 dni i mam dość a myśl że może to potrwać jeszcze 5 mnie dobija całkiem.....

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

‹‹ 1345 1346 1347 1348 1349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ