X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ze starsza mieliśmy rozbite na dwie wizyty 6w1 i pneumokoki. Teraz chciałabym szczepić tak samo, licząc na to, ze mała równie dobrze to przejdzie.
    Łucja na brzuszku leży często, ale na mnie, na kanapie to kilka minut i wrzask.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy można dziecku obciąć paznokcie?

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Ja obciełam w okolicach pierwszego tygodnia, bo miał tak długie, aż zagięte. Spał tak słodko, że moglam bez stresu obcinać.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Marta dziecko to duża odpowiedzialność ale i radość. Nie myśl że nie dasz rady czy Czos bo teraz to już za bardzo wyjścia nie masz. Raz lepiej raz gorzej ale każda z nas.sobie poradzi bo musi.

Chodziło mi raczej o to że ta mała istota we mnie widzi największe oparcie i że przy mnie czuje się najlepiej :)
    Jakoś zawsze damy radę bo dlaczego byśmy nie mieli dac :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Ja właśnie obcięłam około 2 tygodnia i znów muszę obciąć bo już się drapie i mnie po cyckach tez czasami ;)

Nessa mi tez te bambiboo przemakają poza tym mam z nimi jakiegoś pecha bo jak jej założę przed karmieniem to od razu muszę go zmienić bo już zasikane albo zasrane ;)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lupilu i są spoko, mój bardzo dużo sika i w tych nic nie wycieka. W babydream mieliśmy wycieki bo są za szerokie, panpersy przyklejaja się do pupy. Dade mam rozm 3 i mieliśmy kupę na plecach :(
    W lupilu jedyny minus to ogromna różnica pomiędzy rozm 2 a 3 i 2 jest ciasnawe a 3 są duże. Na razie mam te dady na wierzchu i je zakładam na noc i na spacer. A w dzień mam 2 z lupilu i staram się co jakiś czas założyć pampersa bo pomimo że je dostałam to szkoda wyrzucić.

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wasze dzieciaki wszystkie lubia spacery w wózku? U nas jest ryk :(
    Chciałabym wychodzić z małym codziennie ale on tak przeraźliwie wtedy płacze że nie ma takiej opcji...
    Zawsze idziemy po karmieniu na spacer i zawsze wracamy po 15 min bo placz... tylko jedyny raz był spokojny gdy wzięliśmy go totalnie na śpiocha a tak to lipa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 12:42

3i492n0agf4rykt3.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lubi spacer tzn.. lubi to zle powiedziane zasypia w wozku prawie natychmiast. Czasami po włożeniu zapłacze to biorę go jeszcze w domu na ręce na 2 minuty aż się uspokoi, do wozka i wyjazd :)
    Paznokci nie obcinalam bo ma tak miękkie że mu się łamią i nie mogę się zebrać żeby te 2-3 Nie złamane obciąć. Raz chciałam po kąpiel i to były dodatkowo miękkie od wody i się w ogóle nie dało ich obciąć takie mięciutkie były.

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam lupilu 2 i jestem zadowolona pampersy nie leżały małej, dada w miarę ale najlepiej trzymają właśnie lupili.
    U nas spaceru nawet znośne chyba że ma humory ale wtedy popłaczę 15 minut spróbuję dać smoka kilka razy w końcu zasysa i zasypia. Ale poczatki spaceru też kiepsko. Teraz staram się jej zacząć pokazywać rytm dnia, wieczory opanowaliśmy a w dzień kładę ja do łóżeczka o 11 po karmieniu i staram się mówić że to pora na drzemkę. Raz się udaje raz nie. Ale w tym czasie starań się ogarnąć obiad czy sprzątanie nawet na raty. Bo jak zaczyna płakać to podejdę dam smoka uspokoję, ale z łóżeczka nie wyjmuję. Siedzę nawet w fotelu obok. Rano jak się budzi między 7-8 to karmię, potem butelki ogarniam i śniadanie mała w łóżeczku sobie patrzy albo ciamka jak przygotuje śniadanie biorę z łóżeczka na kanapę jem i się z nią bawię. Potem karmienie i do łóżeczka drzemka karmienie i po godzinie na spacer.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    Dziewczyny a czy wasze dzieciaki wszystkie lubia spacery w wózku? U nas jest ryk :(
    Chciałabym wychodzić z małym codziennie ale on tak przeraźliwie wtedy płacze że nie ma takiej opcji... ..

Jakąś chwile temu pisalam o tym.. ;)

U nas wszystko bylo piekniw, Hania gdy tylko wychodziłysmy zapadala w sen. Magia. ♡

Ale od tygodnia spacery to koszmar.. najpierw sie wierci, chwilę zajmie sie zabawkami. Potem znowu sie wierci.. i potem ryk.
    Nic nie pomaga. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Wam odkladalnych dzieci.. :)

Probowalam juz wszystkiego.
    Na mega śpiocha, z moją koszulką do łóżeczka (działało przez 1.5tyg), z fotelem kolo łóżeczka, z suszarką ! Itd itd.

Spi tylko na łóżku w sypialni. :O

nesssssa, Qumish lubią tę wiadomość

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza mała uwielbia spacerki. W ciągu kilku minut zasypia. A co do pieluch to w lupilu mała zaczęła mi się odparzac, babydream wydają mi się grube i sztywne. Najlepsze pampersy i dady jak dla nas. A z nowości to odebrałam dziś wynik posiewu moczu od dzidzi i wyszła nam e.coli:( i nie moge nigdzie umowic sie do pediatry, jak juz to jutro najwczesniej. Wiecie jak to sie leczy?

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem bezsilna w temacie wózka.. a szkoda bo w spacerach upatrywałam sporo nadziei. Nadziei na spokojnym sen Tymka i mój jako tako relax bo siedzenie w domu ciągle z cycem mnie dołuje...

Macie jakieś sposoby jak przekonać dziecko do spacerów czy to przyjdzie kiedyś samo, jak będzie gotowy?

3i492n0agf4rykt3.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala w sumie drze sie glownie jak jest strasznie glodna... wtedy afera na calego... jesli ja przebieram najedzona, czy kapie to bez problemu...

Spacery na szczescie uwielbia i w wozku spi jak zabita... wczoraj przespala w wozku 6h (bylismy na festynie a pozniej u rodziny na ogrodzie) z pobudka na jedno karmienie...

Na spacerze bylismy pierwszym krotkim w dzien wyjscia ze szpitala... teraz chodzimy codziennie (chyba ze leje deszcz) i robimy w tym tez cinajmniej jeden dluzszy zeby pies sie wybiegal...

Szczepien tez zadnych jeszcze nie mamy... tutaj podobnie jak u Lavendovej sie nie spiesza... w pazdzierniku mamy wizyte u pediatry to sie dowiem kiedy w planach jakies...

Pieluszek uzywalismy do tej pory pampers premium protection, babydream i babylove... wszystkie sie u nas fajnie sprawdzily, wiec kupujemy narazie te, na ktore akurat mamy jakies promocje w aplikacjach z Rossmanna lub DM... najczesciej mamy z Pampersa, dzis odebralam 3 paczki gratisowych plus kupilismy 2 paczki w promocji 1+1 gratis wiec jedziemy narazie glownie na pampkach...
    Z babydream tez odebralam juz 2 gratisowe, musze u meza w telefonie aplikacje jeszcze porobic :P

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje braku możliwości odkładania. Choć u nas idzie to w drugą stronę mała nie lubi być na rękach. Woli leżeć na kanapie. Na ręce to tylko do karmienia albo wieczorem przed snem. Tak to ręce moje czy męża parza. Chyba chodzi o ograniczenie ruchu. Spanie w łóżku tylko nad ranem jak się rozbudzi ze snu i nie chce usnąć to biorę ja do łóżka i zasypia że mna.
    Ale faktem jest że poza wieczorem to musi ktoś być obok żeby zasnela. Najlepiej drzemie na kanapie tak po 10 minut potem zabawa 15-20 minut i znowu zapada w drzemkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 13:48

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ze spacerami też ciężko. Żeby pójść na spacer musimy przejechać kawałek po kamieniach, tam zawsze jest ryk. Najczęściej po 10 min zawracamy pod dom. Na trawniku sobie siedzimy :) Podróże samochodem za to są ok. Zasypia jak tylko ją włożę do fotelika. W weekendy wyjeżdżamy za miasto, na śpiocha przekładamy do wózka i wtedy na spokojnie możemy sobie spacerować.
    Moja mała nie lubi sama leżeć. 5 min to max. Do łóżeczka odkładam ją jak już śpi, jak się obudzi to albo krzyk i z powrotem na ręce, albo, co zdarza się bardzo rzadko, poleży chwilkę i sama zaśnie. Nie da się jej szybciutko uspokoić nie wyjmując z łóżeczka, a ja nie chcę żeby płakała.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    Jestem bezsilna w temacie wózka.. a szkoda bo w spacerach upatrywałam sporo nadziei. Nadziei na spokojnym sen Tymka i mój jako tako relax bo siedzenie w domu ciągle z cycem mnie dołuje...

Macie jakieś sposoby jak przekonać dziecko do spacerów czy to przyjdzie kiedyś samo, jak będzie gotowy?

Rozumiem Cię całkowicie, też przez to, że mały chce być tylko przy piersi ciężko jest nam ogarnąć spacer. Są dni, że w ogóle nie wychodzimy, bo się nie da... Sam spacer różnie raz lepiej, raz gorzej, ale nie mogę narzekać.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polozna powiedziała zeby korzystać z chwil bliskości bo szybko miną.. :)

Wuec korzystamy z tej bliskosci. Przytulamy sie ♡ patrze jak mruczy podczas jedzenia. :)

Tylko licze na to, ze chociaż spscerowke polubi. :) bo spacery to fajna sprawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 14:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja leży w łóżeczku tylko jak śpi. Jak sie budzi to czasem sobie polezy z 5 min popatrzy a potem wola a ja z przyjemnością lecę ją wziac na ręce. Po to mam dziecko żeby sie cieszyć macierzystwem a nie tresowac zeby lezalo samo w łóżeczku i zasypialo. Dziecko mi nie przeszkadza w sprzataniu czy gotowaniu obiadu, w nosie to mam. Ile nie posprzatasz i tak sie zrobi balagan, obiad i tak bedziesz gotowac do końca życia a każdy dzień w życiu takiego maluszka zdarzy sie tylko RAZ. Niedługo przyjdzie czas ze dziecko będzie miało was serdecznie w nosie i to będzie calkiem predko :P

justyna14, e_mii, PLPaulina, 1ania1, Leticia, justa8902, Qumish, Ithildin lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my paznokcie już 2 razy obcinaliśmy, pierwszy raz po 2 tyg, i teraz ostatnio.

Antoś lubi spacer, ale tylko z pełnym brzuszkiem :)

Generalnie ostatnio zrobił się grzeczny, od kiedy obczailiśmy ze lubi na brzuchu to łatwo się odgazowuje i nic go nie męczy . Zrobił się bardzo wesoły uśmiechniety i sporo już guga :) wasze też już pierwsze gugania zaczynają ?

7w3d 💔
‹‹ 1387 1388 1389 1390 1391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ