X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • chomiczka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne brzuszki :)

Olga 11.06.2016 Nasz największy cud <3
    Róża 30.07.2018 Drugi największy cud <3
    Aniolek <3 8.2017
    Aniołek K 8.01.2014 <3
    Aniołek A 4.10.2014 <3
    Aniołek I 5.03.2015 <3
    Aniołek P 14.06.2015 <3
    Aniołek E 10.09.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja do kolekcji dzisiaj.
    Po prenatalnym jesteśmy. Wymiary ok. 5.18cm i dalej tydzień na plusie jest.
    Czekam na wynik PAPPA.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b362d744a58e.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3cde00b93e1b.jpg

PLPaulina, Martula78, kozalia, chomiczka, d'nusia, Lavendova, Leticia, niedograna, justyna14, chabasse, Dooti, Existenz, LondyńskieSerduszko, DobrejMysli, myszeczka89, Gypsy, Eilleen, Flowwer, KlaudiaSG, Iva79 lubią tę wiadomość

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Poza tym wczoraj mnie koleżanka uświadomiła, ze podobno niektóre linie lotnicze nie wpuszczają powyżej 5miesiaca. Nie wiem czy ton prawda, ale jeśli tak jest to lipa. Trzeba będzie w marcu albo kwietniu się sprezyc.

tutaj są wypisane dokładne info. na temat warunków lotu przez cieżarne, moze się komuys przyda:
    http://www.mjakmama24.pl/rodzice/podrozowanie-z-dzieckiem/sprawdz-do-kiedy-mozesz-latac-w-ciazy-samolotem-przepisy-linii-lotniczych,571_3128.html

My zamierzamy w maju normalnie leciec na wakacje, prawdopodobnie do Hiszpanii lub Włoch. W maju nie ma tam jeszcze upałów a ja bede w stanie w miare normalnie funcjonowac :)

Carolline lubi tę wiadomość

3i492n0agf4rykt3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamat nosidło dla noworodka odpada.

juwelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My lecimy w lutym na wakacje :) A letnie wakacje pod znakiem zapytania... zobaczymy czy się uda gdzieś wyrwać, ale to już nie lotnicze.

• niedograna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym roku odpuszczamy wakacje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My raczej jakiś większy urlop sobie odpuszczamy.
    Może kilka dni dla relaksu tylko i to gdzieś w PL. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 16:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie chusty odpadają, nie załatwię sie tak żeby nauczyć malucha że jest wszedzie i zawsze ze mną noszony, o nie ma mowy.

• e_mii Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy majówkę, wakacje jeszcze pod znakiem zapytania. Również myślę nad chustą, znajoma polecała mi kiedyś chustę kółkową, ale jeszcze nie szukałam żadnych informacji na ten temat

polkosia lubi tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Dooti Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wakacje odpuszczamy, ewentaulnie mąż mnie zawiezie do babci w góry na tydzień, może dwa ;)

Dziewczyny, fajne leginsy są w pepco od dziś. Mają dużo miejsca na brzuch, ale nie są workowate. Wzięłam rozmiar S i wydaje mi się że spokojnie pochodzę w nich do lata ;)

mi88, Flowwer lubią tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • pola123 Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam dziś wyniki, wszystko ok poza toksoplazmozą. Igg ujemny,natomiast Igm dodatni :( norma 0,55 a ja mam 0,72. Byłam u znajomej internistki, twierdz że to bardzo wczesne zakażenie.. W poniedziałek idę powtórzyć badanie i mam już skierowanie do poradni chorób odzwierzecych. Siedzę i ryczę, oczywiście naczytalam się już w internecie strasznych rzeczy :( Nie mam zwierząt, owoce i warzywa myje wrzątkiem, surowego mięsa nie jem, nie mam pojęcia skąd te cholerstwo do mnie przyszło.

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem właśnie po wizycie, wszystko w porządku, maleństwo mierzy 1,95 cm, a tętno 179 :-D W domu mam mały armagedon, młody od środy gorączkuje i dopiero dzisiaj wieczorem pediatra przyjedzie, dwie noce nieprzespane ledwo żyje :-/ mam nadzieje że to tylko trzydniówka bądź na ząbki

d'nusia, chabasse, Martula78, Eilleen, KlaudiaSG, Iva79, Carolline lubią tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola123 wrote:
    Dziewczyny odebrałam dziś wyniki, wszystko ok poza toksoplazmozą. Igg ujemny,natomiast Igm dodatni :( norma 0,55 a ja mam 0,72. Byłam u znajomej internistki, twierdz że to bardzo wczesne zakażenie.. W poniedziałek idę powtórzyć badanie i mam już skierowanie do poradni chorób odzwierzecych. Siedzę i ryczę, oczywiście naczytalam się już w internecie strasznych rzeczy :( Nie mam zwierząt, owoce i warzywa myje wrzątkiem, surowego mięsa nie jem, nie mam pojęcia skąd te cholerstwo do mnie przyszło.

U mnie wyszło przebyte zakażenie, między jedną a drugą ciążą... nie mam pojęcia jak, ale ja lubię jeść surowe mięso, carpaccio w szczególności, więc to pewnie mnie dopadło. Spokojnie, nie denerwuj się, może też jakiś błąd w lab.

• niedograna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    My planujemy majówkę, wakacje jeszcze pod znakiem zapytania. Również myślę nad chustą, znajoma polecała mi kiedyś chustę kółkową, ale jeszcze nie szukałam żadnych informacji na ten temat
    ooo na majówkę może też gdzieś pojadę ;) jeszcze będę miała siły chyba, że znowu będę musiała leżeć z powodu szyjki...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 22:42

• Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam nad morzem wiec w tym roku raczej zostaniemy na miejscu. Ze względu na zmiany ciśnieniaa chyba bałabym się wsiąść do samolotu w ciąży.

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • vanilia120 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też boli Was podbrzusze ? I macie czarne myśli?:( nie mogę ich odgonic, mam taki straszny dzień. Wszędzie słyszę o promieniach. Chyba się wypisz z niektórych grup na fejsie..

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:
    Też boli Was podbrzusze ? I macie czarne myśli?:( nie mogę ich odgonic, mam taki straszny dzień. Wszędzie słyszę o promieniach. Chyba się wypisz z niektórych grup na fejsie..
    Mnie co wieczór mdli i pobolewa brzuch, ale nie ma co się dziwić, wszystko musi się przestawić na tryb ciążowy :)
    Wieczory to ja mam ciężkie... co do wakacji, z mężem marzymy o wyjeździe w teren i takim aktywnym wypoczynku, ale to jak będzie już dziecko i ciut podrośnie, a tak to takie krótkie wypady weekendowe.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na rekord.

Poszłam dziś do Biedry na zakupy. Duszno, gorąco, tłum, rzygac się chcialo. Wrzuciłam więc do koszyka tylko to, co konieczne i długa do kasy. Wtem! Nie mam torebki! Chwilowa panika, rachunek sumienia, telefon do męża... torebka (z portfelem w środku) została w domu :P
    Zebrałam z taśmy zakupy, koszyk ukryłam na sklepie i wróciłam do domu. Po przekroczeniu progu siadłam i się poryczalam, że do niczego się nie nadaję. No ale nic - otarłam łzy i wyszłam... ZNOWU BEZ TOREBKI!!! Dobrze, że mnie mąż jeszcze złapał na klatce.

Bez kitu, powinni mnie ubezwłasnowolnić :P
    Niedługo wyjdę bez majtek albo zapomnę, gdzie mieszkam.

d'nusia, ingelita, Gypsy, Anuleczek, kozalia, jej odbicie, Iva79 lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia:D :D :D

Zrób sobie takie karteczki przypominające przed wyjściem z domu bo jeszcze drzwi zatrzasniesz z kluczami w środku:P

d'nusia, Iva79 lubią tę wiadomość

‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ