Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta, wstawiaj czesciej zdjecia, to mnie jeszcze bardziej zmotywujesz
Mojego męża podnieca jak ja ćwiczę 🤦♀️ Czasami pękamy ze śmiechu jak on komentuje moje wygibasy
U mnie brzuch jak stoję to wyglada dobrze, płaski. Ale jak się schylam to niestety widać wiszącą skórę Po pierwszej ciąży tak nie miałam... Mam nadzieję, że to się jeszcze wciągnie. A teraz muszę popracować nad nogami, w udach mi się zawsze tłuszczyk odkładał i pozostawiają trochę do życzenia -
Ja mam problem w tym, ze nigdy nie cwiczylam (poza pojedynczymi epizodami na orbitreku, ktorego musialam sprzedac jak robilismy pokoj dla malej) i sie teraz tez zebrac nie moge, wiec lekko brzuszek odstaje jak widac na zalaczonym zdjeciu...
No i poki mnie znow nie ustawia z hormonami na wlasciwe tory to i tak latwo nie pojdzie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 12:53
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Paulina ale nikt nie napisał nic takiego, ja tylko napisałam że mój nadal nie idealny wygląd nie jest zasługą genów tylko pracy, pracy i pracy. Chociaż lekkiego wsparcia genów nie wykluczam.. no ale nic nie poradzę, że mam tylko 160cm wzrostu
Tez mam lekkie IO, nie mam problemów innych tarczycy itp. ale kto wie czy to ze względu na geny czy to jaki prowadziłam tryb życia trzeba by kogoś mądrzejszego o to zapytać IO podejrzewam to spadek po babciach które miały cukrzycę
e_mii dzięki nadal mam cel -3-4kg zobaczymy czy się uda przed powrotem do pracy
Cierpliwa bardzo polecam z całego serca ten zestaw ćwiczeń, można zamówić wersję nie na płycie. To właśnie robię od 2 miesięcy 5x w tygodniu z małym na podłodze bo ćwiczenia trwają 20-25min tylko
https://apfitness.pl/polog-rehabilitacja-cwiczenia-po-porodzie-p-4.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 12:56
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyJa też prowadziłam aktywny tryb życia. Mam gdzieś około 170 cm. I ważyłam kiedyś 50kg. A pewnego dnia zaczęłam tyc mimo zwiększenia ćwiczeń i diety..
Dopiero dietetyczna pod IO mi dietę ustaliła. Ale już nigdy do 50kg nie zeszła. Max 59-60kg.
Więc są jeszcze jakieś inne czynniki niż dieta i aktywność.
Edit. Z Hanią próbowałam ćwiczyć. To nie dało rady. 😑 Inne pomysły na te moje magiczne 8kg muszę znaleźć. ☺️☺️☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 13:22
-
Paulina ale o co Ci chodzi? Ja nie wiem ile wazysz i tego nie komentuje. Odpowiadam dziewczyna na to co pisały, nie mówię przecież że ktoś ma się odchudzać czy ćwiczyć. Pokazałam jak wyglądam bo się z tego cieszę i tyle, zapracowalam sobie na to to mam.
Po co ta dyskusja? Co nie napiszę to musisz napisać jak masz Ty źle? Po co? Lepiej się czujesz jak możesz napisać że ktoś ma łatwiej? A Ty jesteś biedna i wszyscy powinni Ci współczuć czy co? Lepiej Ci tak że siebie usprawiedliwiasz tym że masz ciężej? Że geny nie takie, że dziecko bardziej wymagające, że mąż dużo pracuje, że babcia nic nie pomoże? Jak Ci tak lepiej to spoko, jak Ci to samoocenę podnosi ok. Biorę na klatę. Ale kończę dyskusję z Tobą bo jeżeli chcesz sobie tak poprawić humor to rozmowa nie ma sensu.6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnyNie o to chodzi.. Motywujesz do działania to fakt.. Ale też odrazu nie wszystkie kobiety bez kaloryfera na brzuchu to lenie. ☺️ I o genach nic nie mówiłam.
Tylko o moich "chorobach" . I nie wszystkie kobiety mimo ciężkiej pracy fajnie wracają do formy😭
Ja staram się być aktywna z Hanią. Już nawet od czerwca 2x w tygodniu będziemy chodzić na basen.
I patrzyłam że te siedziska do roweru to od 9kg. Ale jeszcze z fizjo chce skonsultować czy to ok
Edit.
Większość kobiet same zajmują się dzieckiem to nic nadzwyczajnego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 13:24
-
Marta, o dzieki za link:* takie 25 minut to akurat dla mnie, leniwca😂
Chociaz jak z mala na ten fitness chodzilam to 75 minut jakos dawalam rade, najgorzej sie zmotywowac...
ostatnio coraz czesciej mysle, zeby sie zapisac na silownie i chodzic chociaz na biezni pobiegac w weekendy, czy jak maz w miare wczesniej z pracy wroci...
W lipcu idziemy na wesele, to wypadaloby jakos wygladac, wiadomo cudow nie bedzie, ale chociaz minimalnie brzuszka zrzucic...
Paulina, ja tez mam IO, niedoczynnosc tarczycy, teraz hormony znow swiruja, testosteron znow lekko poza norma no i waga stoi, ale i tak jestem zadowolona, bo w czasie ciazy jak mi sie wszystko uspokoilo zrzucilam 10kg...
Jak tak dslej pojdzie, to mnie klinika znow ogarnie hormonalnie i bedzie lepiej...
A z mala tez jestem wiekszosc dnia sama, maz zazwyczaj dopiero wieczorem w domu...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyNo ja właśnie wczoraj się zapisałam do endo na lipiec. I już mężowi mówiłam że wolne bierze bo muszę z tymi hormonami coś zrobić. Bo to szaleństwo co się dzieje.
Nic się nie chce ustabilizowac.. I jak już skończę kp to jakieś zabiegi ujędrniające na brzuch by się przydały.
Edit. Nie powiem ale mnie to takie wyjścia bardziej motywują do działania.
Myśli już któraś z Was o spędzaniu czasu z maluchem na rowerze? Te krzesełko? Przyczepka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 14:06
-
Dziewczyny to jest link do sklepu Ja kupiłam płytę i jestem zadowolona. Połóg to bardzo łatwe ćwiczenia ,zajmujące 25min i aktywujący mięśnie po ciąży żeby zaczęły działać jak trzeba, sexy mama to już Level chodakowska 2 treningi po 1h każdy co potrzebujecie to już wasza decyzja.
Ja robię połóg 5x w tygodniu teraz i kończę 3 etap, a sexy mama w międzyczasie 1-2x w tygodniu
Paulina luz, ja nie mówię że każdy to len
Ja nie lubię roweru, dla mnie to środek transportu i nie lubię przejazdzek rowerowych, natomiast krzesełko mam dostać w spadku więc pewnie będziemy używać w weekendy może z mężem. Ale to jeszze długo do tego6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnyMarta a masz do polecenia jakieś ćwiczenia na brzuch? Mogą być takie normalne a nie specjalnie po porodzie. Muszę tego tłuszczyku się pozbyć przed latem. Niby nie dużo jest ale źle się z tym czuję...
Hmm ja mam nadzieję że żadna z nas nie poczuła się urażona czy wpadla w kompleksy z powodu tego ze jedne wracają do formy szybciej itd Ja to traktuję jak motywację dla siebie.
U mnie to nie wiem czy to geny czy może fakt że byłam jako dziecko gimnastyczką ale nie specjalnie dużo muszę robić by schudnąć po porodzie czy wrócić jako tako do formy. Także chyle czoła przed pracą jaką wykonujecie ćwiczeniami.
Paulina nikt tu nie pisał że jak ktoś nie może schudnąć itd to zre jak świnia albo leń 😱 Różne mamy organizmy, ja np nie mam żadnych chorób nie biorę leków także w tym sensie mam łatwiej.
A rozstępy to też znowu geny i trochę może pielęgnacji. Po trójce dzieci nie mam ani jednego na brzuchu, ale mam kilkana tylku od czasow nastoletnich. A moja corka 14 letnia ma na biuście i tez na udzie kilka. Za szybko chyba urosła Nie wiem co z tym zrobić, może kolagen do lykania czy cus🤔
Na rower to ja myślę nad przyczepka. Jakoś wydaje mi się wygodniejsze i bezpieczniejsze dla dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 14:47
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Przyczepka da rade na trudny teren, ale tez przyczepka przyczepce nie rowna i tutaj jednak trzeba wziac pod uwage, ze te tansze, od tych drozszych bardziej znanych firm najczesciej maja jie taka amortyzacje, inne siedzenia, pasy przyczepnosc podczas jazdy itp wiec w jednej bedzie lepiej w innej malucha wytrzepie...
Znajoma z pl kiedys mowila, ze oni najpierw wypozyczali na kilka dni te modele nad ktorymi mysleli i po przetestowaniu, ktory sie u nich najlepiej sprawdzil kupili...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualny
-
Ja zrzuciłam już 10kg i jeszcze raz tyle by się przydało. Ja najlepiej wyglądam przy 60 kg, a waga mi teraz stanęła na 70 i ani rusz w dół 😓 U mnie rzucenie palenia i dwie ciąże doprowadziły do tego stanu 😒 Na YT odkryłam 15 min trening interwałowy, jak dla mnie rewelacja, przede wszystkim krótko i intensywnie ale to dopiero zaczęłam więc zobaczę za jakiś czas czy to coś daje 😉
Dopiero co Zuzce pierwszy ząbek wyszedł w sobotę, a dzisiaj już kolejny 😳 i to bez żadnych objawów[/url]
-
Nie ma ćwiczeń chyba na sam tluszczyk na brzuchu, to już trzeba aeroby albo ogólne treningi żeby spalić. Każda chodakowska, Lewandowska itp no albo klasyk bieganie
Ja jeszze polecam plank challange, zaczęłam wczoraj. Pierwsza lepsza aplikację ściągnęłam żeby mi telefon przypominał to już wogole 3min wysiłku aby A w 30 dni chyba 10min.
Dziecko się na mnie wspielo i stanęło.. I co teraz ma tak robić czy blokować aż nie zacznie raczkowac?6cs: 08.2018 - synek