WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Ja trochę zmienię temat. Dziś chce powiedzieć w pracy o ciąży - na razie tylko szefowi. Mam trochę wątpliwości, bo jeszcze wczesna ciąża, ale jesteśmy na etapie ustalania planu zadań na cały kwartał, a wiem, że tak długo nie będę pracować. Poza tym, za tydzień - kiedy mam wizytę - jedzie na urlop, potem też go nie ma, więc jakbym na przyszłej lub kolejnej wizycie poszła na L4, to wolę go uprzedzić chociaż tydzień wcześniej... jakie są wasze doświadczenia?

A tak poza tym, to dziś pierwszy raz musiałam się przebrać rano! Włożyłam dopasowaną sukienkę i brzuch zbytnio rzucał się w oczy :)

Ja powiedziałam w ten poniedziałek.

Dziewczyny z którymi pracuje zareagowały pozytywnie. Lub chociaż udawały.
    Pracujemy wspólnie. Więc domyślam się że to problem. :)

Dyrektor to bardzo pozytywnie zareagował. Pogratulował. Wie że to moje pierwsze dziecko więc zaczął opowiadać o swoich doświadczeniach. :D wie że plamie. Mam jego zgodę że jak trzeba to mam się nie zastanawiać i iść na L4.
    Więc ogólnie tragedii u siebie w firmie nie zauważyłam.

Już zaczęłam nawet szkolić osobę na moje miejsce. :D

Lepiej powiedzieć niż potem szefa zaskoczyć L4.

W każdym tc może się coś stać. I czas się zacząć cieszyć z ciąży niż ciągle się martwić.
    Cała ciąża tak wam minie na strachu i będziecie ją źle wspominać. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 11:18

• juwelka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    a czemu jestes juz na zwolnieniu? Masz prace zagrażająca ciązy?
    Ja powiem w pracy o ciąży po 1 trymestrze bo zamierzam pracowac tak długo jak sie da wiec nie postawie szefa w sytuacji, ze od razu przynosze l4
    Tak pracuje w przedszkolu i uważam że ta praca zagraża mojemu zdrowiu hihi a tak serio to powalily mnie mega mdłości nie dalabym rady pracować

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo PlPaulina dobrze napisała..lepiej żeby szef wiedział niż go zaskoczyć z dnia na dzień ze zwolnieniem bo różnie bywa i nie chodzi tu o poronienie..sory dziewczyny ale trzeba byc dobrej myśli a nie sie schizować co ma być to będzie :)

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wizytowałam. Krwiak niestety się trochę zwiększył. Miał wcześniej 1,5 cm x 1 cm, a teraz ma 2cm x 1,5 cm. Dalej biorę duphaston, tyle, że już 4 tabletki dziennie. Dalej będę się oszczędzać, jestem dobrej myśli.

Dziudziulek jeszcze trochę nie dorósł, bo z OM wychodzi 10+3 a z usg 9+1, ale przy Oliwce też tak było, owulacja była opóźniona. Widać było już rączki i nóżki.

jej odbicie, d'nusia lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Ostatni raz widziałam swoje dziecko w zeszłym roku :P
    :D:D:D jak to brzmi :D

ja też, zobaczę je już we wtorek :)

siuLa lubi tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczek wrote:
    Dziewczyny jest tu ktoś z okolic trojmiasta (Wejherowo, Reda, Rumia)??Mam problem z lekarzem i szukam innego ( prywatnie) ale dobrego.czytam wasze wpisy i się zaczynam stresować.Mńie mój lekarz na żadne badania jeszcze nie wysłał, nawet karty ciąży ńie mam.Mialam mieć wizytę we wtorek, to odwołał.Pojechalam wczoraj i tez go nie było- bo leży w szpitalu.Fakt jest to wiekowy doktorek i i to tez ma ogromny wpływ na moja decyzje o zmianie lekarza.Po prostu boje się żeby czegoś nie przegapił a sam mnie wysłał odrazu na zwolnienie i kazał dmuchać i chuchać na to moja ciąże...

Po kartę ciąży póki co możesz iść do kogokolwiek. Pamięta, że jeśli będziesz chciała ubiegac się o becikowe, to pierwsza wizytę w karcie musisz mieć do 10 tc

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzięki za odpowiedzi co do adapterów. Teraz tyle wydatków, że kolejne 200zl to spory uszczerbek dla mnie ;) ale widziałam, że dziewczyny sprzedają używane w dobrym stanie i jest sporo taniej.

A czy zdarza się Wam hmmm kłucie w jajnikach? U mnie od kilku dni. Nie jest to bardzo bolesne, raczej takie irytujące. Raz jeden, raz drugi. Wizytacja dopiero 7 lutego.

Pozdrowienia piątkowe i spokojnego weekendu dla wszystkich :)))

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • chomiczka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Chomiczko, ja jestem w takiej samej sytuacji. Też jestem z Podkarpacia i też dostałam skierowanie ze względu na wcześniejsze poronienia. Ja jadę do Głogowa Małopolskiego, a Ty?
    Ja robiłam w pf u dr Cebulaka a teraz 23.01 będę mieć u swojego lekarza dr Dorskiego

Olga 11.06.2016 Nasz największy cud <3
    Róża 30.07.2018 Drugi największy cud <3
    Aniolek <3 8.2017
    Aniołek K 8.01.2014 <3
    Aniołek A 4.10.2014 <3
    Aniołek I 5.03.2015 <3
    Aniołek P 14.06.2015 <3
    Aniołek E 10.09.2015 <3
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova, byłam w najlepszych, warszawskich klinikach, bo druga córka miała asymetrię w główce i groziło to wodogłowiem. Sprawdziłam z ciekawości, żadnego lekarza w tym spisie nie ma, a ten, który jest, a miałam u niego USG prenatalne w 12 tc, był totalnie beznadziejny. Jak widać, to tylko papier w niektórych przypadkach i nie popadałabym w obsesję. Są znakomici specjaliści bez takich rzeczy.

justyna14, frezyjciada lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia to już każdy sam musi zdecydować.

A co do Pappa to slyszalyscie może żeby wyniki były dobre a dziecko i tak urodziło sie np z z.d?

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    A czy zdarza się Wam hmmm kłucie w jajnikach? U mnie od kilku dni. Nie jest to bardzo bolesne, raczej takie irytujące. Raz jeden, raz drugi. Wizytacja dopiero 7 lutego.

ja czasami czuje takie ukłucie w jajniku i też czasem w jednym, czasem w drugim. Ostatnio miałam taki wczoraj wieczorem ale zdarza sie to na tyle rzadko ze zapomniałam nawet o tym powiedzieć mojej gin na ostatniej wizycie.
    Na ostatnim USG miałam sprawdzane tez jajniki i gin nie miała żadnych uwag wiec mam nadzieje ze to nic groznego ;)

3i492n0agf4rykt3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Lavendova, byłam w najlepszych, warszawskich klinikach, bo druga córka miała asymetrię w główce i groziło to wodogłowiem. Sprawdziłam z ciekawości, żadnego lekarza w tym spisie nie ma, a ten, który jest, a miałam u niego USG prenatalne w 12 tc, był totalnie beznadziejny. Jak widać, to tylko papier w niektórych przypadkach i nie popadałabym w obsesję. Są znakomici specjaliści bez takich rzeczy.
    dla mnie głownie liczy sie doswiadczenie lekrza, to ze mu ufam. ale jak ktos musi miec usg u lekarza z fmf to tez nie widze problemu. kazdy robi jak uwaza, ze dla niego i dziecka najlepiej :)

własnie zajadam swiezo upieczona babke czekoladowa :) siedzenie w domu ma swoje plusy :) a dziec na drzemce, babke ze mna piekły :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Polkosia to już każdy sam musi zdecydować.

A co do Pappa to slyszalyscie może żeby wyniki były dobre a dziecko i tak urodziło sie np z z.d?
    tak, słyszałam. myli sie w kazda strone niestety.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah no i kolejny dzien z bólem głowy :/ apap nie działa ;/

7w3d 💔
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie :) od dzis zaczynam cieszyć się ciąża :) dziecko ma 3cm, rozmiarowo odpowiada idealnie terminowi wg ostatniej miesiączki, serduszko podsłuchane, bije chyba 174 albo 177/minutę, wszystko pięknie rozwinięte :) za 3 tygodnie mam prenatalne u swojego ginekologa, któremu ufam bo jest naprawdę świetnym specjalista (nie, nie ma tego certyfikatu), prenatalne robi się od 10+0 a nam już dzisiaj powiedział ze raczej trisomii zespołu downa nie mamy się obawiać bo już by było widać nieprawidłowość a nasza fasolka wyglada idealnie :) i spróbujemy poznać płeć, będzie to 12+6 i z synem dokładnie tego dnia poznaliśmy płeć także mam nadzieje ze dzidzia będzie współpracować :)

justyna14, Lavendova, Marta..a, polkosia, PLPaulina, jej odbicie, d'nusia, Flowwer, Dooti, chabasse, agania lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    tak, słyszałam. myli sie w kazda strone niestety.

To do bani.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia to też widzę sporo nerwów przeżyłas z córeczką. A skąd u niej ta makrosomia co pisałaś?

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam w 6 tygodniu bo zaczęłam wymiotować i nie dało się ukryć że coś jest na rzeczy a że pracuje w pokoju z samymi kobietami to bym nie dała rady tego ukryć:)

Nie żałuję mam luz już sobie dzielą moje obowiązki między sobą i mi odpuszczają nowe tematy :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova, to wszystko jest ze sobą ściśle powiązane. Miałam ogromny brzuch, jak z bliźniakami, przez co dużo wód płodowych (później stwierdzone wielowodzie na końcówce, ale wcale go nie było), dziecko miało dużo miejsca, mogło rosnąć szybciej w takich warunkach, a ja też w 9 miesiącu przytyłam 5 kg, dlatego łatwiej się upasła, no i tak to się skończyło. Miałam mieć cięcie na zimno, ze względu na wielowodzie, ale ponieważ z pierwszą córką sytuacja była podobna, to zaufałam sobie. Wody odeszły mi w domu, normalnie i bezpiecznie (przy wielowodziu jest ryzyko wypadnięcia rączki/nóżki/pępowiny), ale akcja zaczęła się tak szybko, że nie zdążyłam tego przemyśleć. Gdybym mogła cofnąć czas, nie dałabym się pokroić. USG wszystko zawyżyło :( No, ale, życie...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Po kartę ciąży póki co możesz iść do kogokolwiek. Pamięta, że jeśli będziesz chciała ubiegac się o becikowe, to pierwsza wizytę w karcie musisz mieć do 10 tc

O becikowym to nawet nie myśle bo się nie łapie na żadne dodatki choć milionerka nie jestem. Właśnie czekam pod gabinetem mojego gin- dziś wyszedł ze szpitala i do mnie zadzwonił żebym przyjechała mimo ze przyjmuje tylko we wtorki i czwartki.No ale ja już naprawdę się naczekalam.Mam nadzieje ze jest wszystko ok i maleństwo dobrze się rozwija.Dam znac jak będę po.

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ