X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Kurczę bardziej niż reakcji szefa, boje się ze jak mu powiem, to potem poronie, taka jakaś paranoja mi się wkręca. Oczywiście nie ze mam poronic, przez sam fakt powiedzenia mu, ale boje się takiej ewentualności.
    Co do reakcji, to w przypadku koleżanek zawsze był w porządku, wiec chociaż tyle dobrze.

kozalia, ja mam tak samo.... zwłaszcza, ze kolezanka z pracy była własnie w takiej sytuacji jak piszesz. Powiedziała nam i szefowej, wszyscy gratulowali, cieszyli sie, szefowa zaczynała juz rozgladac sie z akims na zastepstwo a tydzień później okazało sie ze dzieciątko nie żyje... :( (9 tydzien)

3i492n0agf4rykt3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh dlatego chciałam poczekać jak najdłużej można... teoretycznie zaczęłam dziś 11 tydzień, więc ryzyko jest już mniejsze, ale wiadomo, zawsze coś się może zdarzyć :(
    Ale lepiej chyba żebym go uprzedziła, niż poszła na L4 - jeśli coś by się działo - pod jego nieobecność...

• Dooti Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Kurczę bardziej niż reakcji szefa, boje się ze jak mu powiem, to potem poronie, taka jakaś paranoja mi się wkręca. Oczywiście nie ze mam poronic, przez sam fakt powiedzenia mu, ale boje się takiej ewentualności.
    Co do reakcji, to w przypadku koleżanek zawsze był w porządku, wiec chociaż tyle dobrze.

Justyna, a teraz już powiedziałaś ?

Mam ten sam problem. Czekam na prenatalne czyli jeszcze troszkę ponad tydzień, potem idę do szefowej.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Ada2405 Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Te ciążowe sny mnie rozwalają...
    Dziś śniło mi się, że byliśmy w Stanach na zachodnim wybrzeżu. Było ciepło, mimo że kaktusy stały w śniegu. Wtem mój mąż w jakimś sklepiku wypatrzył batona o nazwie STRONGULATOR MOCY :D Szkoda, że to tylko sen, bo przydałby mi się baton o takim działaniu ;)
    dokładnie mam to samo ...co dzień to głupsze hahaa

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:

Justyna, a teraz już powiedziałaś ?
    Normalne obawy, bi gdyby coa zlego to glupio wracac. Tak, ja juz na zwolnieniu od swiat.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz, jak już usłyszałyście bicie serduszka dziecka szansa na poronienie jest na serio niewielka - lepiej dla własnej psychiki założyć, że teraz to już będzie tylko cudnie ;) A nie warto szefa stawiać pod ścianą dając mu zwolnienie bez żadnego uprzedzenia, szczególnie, jeśli jest w porządku :) A prawda jest taka, że jeśli nie daj Boże coś złego miałoby się stać po tym 8-9 tygodniu, który ponoć jest już tym wejściem w dużo bezpieczniejszy okres, to może się stać w każdym momencie - moja przyjaciółka straciła dziecko w 28 tygodniu, więc wiem z najbliższego otoczenia.

kozalia, Lavendova lubią tę wiadomość

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ithildin wrote:
    Teraz, jak już usłyszałyście bicie serduszka dziecka szansa na poronienie jest na serio niewielka - lepiej dla własnej psychiki założyć, że teraz to już będzie tylko cudnie ;) A nie warto szefa stawiać pod ścianą dając mu zwolnienie bez żadnego uprzedzenia, szczególnie, jeśli jest w porządku :) A prawda jest taka, że jeśli nie daj Boże coś złego miałoby się stać po tym 8-9 tygodniu, który ponoć jest już tym wejściem w dużo bezpieczniejszy okres, to może się stać w każdym momencie - moja przyjaciółka straciła dziecko w 28 tygodniu, więc wiem z najbliższego otoczenia.
    Ooo, takiej wiadomości było mi trzeba :) muszę średnio co 3 dni mobilizować się, żeby przestać się zamartwiać :) 1 dnia mam super humor, 2 trochę gorzej, a 3 to już w ogóle czarne myśli ;(
    Więc sruu, odganiam je!

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do snów, mąz już nawet nie chce słuchac jak mu opowiadam :P
    Ostatnio śniła mi się taka wielka aula, jak wykładowa, wszyscy ubrani jak Koronie Królów (nie oglądam tego, ale we śnie to pierwsze przyszło mi na myśl), z mężem poszliśmy po ciasta, bo stały z tyłu, były takie piaskowe i takie z kremem. Nałożyłam sobie mnóstwo tych ciast i po drodze spadł mi talerzyk i te suche ciasta były ok, ale te z kremem były ze szkłem :( Chciałam, je wszystkie pozbierać, ale jakaś babka mi nie pozwoliła :P
    A te ciasta to były takie realne :D

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DziewcZyny mówicie w pracy dla swojego świętego spokoju naprawdę. Będzie Wam lżej. Ja w pierwszej ciąży powiedzialam w 6tyg teraz w 7 i oczywiście jestem juz na zwolnieniu. Niestety jak ma sie cos stać to sie stanie a ja np sobie nie wyobrażam chodZić zestresowana do pracy że ktoś zauważy itp. Odwagi teraz dzidziuś najważniejszy

kozalia lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tez durne sny mam...tyle ze moje to jakies kryminały.Ostatnio mi się śniło ze mój tata kupił pumę na Allegro.Ta puma zjadła mu psa wiec ja zamknął w moim dawnym pokoju.Przyjechalam do niego z koleżanka z pracy ( nie wiem po co) i ona miała nocować właśnie w moim pokoju.Moj ojciec ja tam pozamykał a ja się zastanawiałam dlaczego- a on na to ze dobrze ze kotkowi jedzenie przeprowadziłam...Potem ratowałem to koleżankę- pumę potraktowałam paralizatorem i uciekłyśmy a mój ojciec przez okno do nas strzelał...masakra jakaś.Jak opowiedziałam mojemu ten sen to stwierdził ze chyba mam coś z głowa....

Leticia lubi tę wiadomość

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    DziewcZyny mówicie w pracy dla swojego świętego spokoju naprawdę. Będzie Wam lżej. Ja w pierwszej ciąży powiedzialam w 6tyg teraz w 7 i oczywiście jestem juz na zwolnieniu. Niestety jak ma sie cos stać to sie stanie a ja np sobie nie wyobrażam chodZić zestresowana do pracy że ktoś zauważy itp. Odwagi teraz dzidziuś najważniejszy

a czemu jestes juz na zwolnieniu? Masz prace zagrażająca ciązy?
    Ja powiem w pracy o ciąży po 1 trymestrze bo zamierzam pracowac tak długo jak sie da wiec nie postawie szefa w sytuacji, ze od powiem o ciąży i od razu przyniose l4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 11:40

3i492n0agf4rykt3.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa dni temu śniło mi się, że moja babcia związała się z jakimś młodym mężczyzną i wyprowadziła do niego :)

DobrejMysli lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o ciąży powiedziałam szefowi w 7 tygodniu. Pogratulował mi, było miło.
    Sam zaznaczył, żeby jeszcze nie mówić reszcie firmy, bo to za wcześnie. Pod koniec zeszłego roku był w takiej sytuacji, że powiedzieli z żoną wszystkim o ciąży, a ona wkrótce potem poroniła. Ciężko mu było to wszystko potem odkręcać i tłumaczyć każdemu, że nic z tego :(

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest tu ktoś z okolic trojmiasta (Wejherowo, Reda, Rumia)??Mam problem z lekarzem i szukam innego ( prywatnie) ale dobrego.czytam wasze wpisy i się zaczynam stresować.Mńie mój lekarz na żadne badania jeszcze nie wysłał, nawet karty ciąży ńie mam.Mialam mieć wizytę we wtorek, to odwołał.Pojechalam wczoraj i tez go nie było- bo leży w szpitalu.Fakt jest to wiekowy doktorek i i to tez ma ogromny wpływ na moja decyzje o zmianie lekarza.Po prostu boje się żeby czegoś nie przegapił a sam mnie wysłał odrazu na zwolnienie i kazał dmuchać i chuchać na to moja ciąże...

Aradia*** lubi tę wiadomość

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • Gypsy Znajoma

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po Pappie, usg ok, wszystko w normie, z krwi też ok, niskie ryzyko (mam 33 lata). Moja ginekolog twierdzi,że warto robić Pappe bo poza ryzykiem mówi też o działaniu łożyska, czy jakoś tak. Miałam w głowie,że gdyby wyszła kiepsko to ciągle jest to statystyka i trzeba się będzie dobadać, bez paniki. Niestety to zadziałało u mnie i w drugą stronę i niskie ryzyko dla mnie ciągle jest statystyką ;) Zdecydowaliśmy się na test Nifty rozszerzony (cena mnie powala nadal)- to już inny test i tu już dobry wynik będzie uspakajający. No i bonus płci ;P Większość moich koleżanek po dobrej Pappie nic nie robiła, były spokojne.

Co do adapterów- ja mam, ale dlatego, że przeżyłam poważny wypadek i z adapterem jestem spokojniejsza:) W moim samochodzie pasy przechodzą przez brzuch i adapter faktycznie obniża je znacząco ale myślę, że też bardzo działa na moją głowę :)

nesssssa, chabasse lubią tę wiadomość

yoK9p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah no niezłe sny macie :D Mnie też się śnią jakieś głupoty cały czas, raz jakiś szczur mi skakal po plecach, innym razem w krakowie jechal tramwaj w śniegu jak ze skoczni a jeszcze innym obudzilam się szlochajac bo coś opowiadalam komuś we śnie smutnego:)

Proszę się ogarnąć z tymi poronieniami. Czy się tez codziennie zamartwiacie ze zdiagnozuja u was raka albo wpadniecie pod autobus? Mama nadzieję że nie :P

• e_mii Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova, jak urodziłam córkę i po 2 tygodniach zostałam z nią pierwszy raz sama to panicznie bałam się, że coś mi się stanie i zanim mąż z pracy wróci to córce też może coś się stać :D

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lavendova, raka mozna wykryć profilaktyką na tyle wczesniej, ze mozna go wyleczyc i dalej zyc, pod autobus nikt z mojej rodziny ani znajomych nigdy nie wpadł a z poronień to przynajmniej w ostatnim półroczu miałam okazje doświadczyc u 2 moich bliskich.... :(

Ja bede spokojniejsza na pewno po 1 trymestrze, teraz cały czas trzymam reke na pulsie..

3i492n0agf4rykt3.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Proszę się ogarnąć z tymi poronieniami. Czy się tez codziennie zamartwiacie ze zdiagnozuja u was raka albo wpadniecie pod autobus? Mama nadzieję że nie :P
    Coś jest tutaj z tymi poronieniami, nie ma co się martwić, jak bije serce to ryzyko poronienia drastycznie spada do kilku %. Też się martwię co jakiś czas, ale to mi w niczym nie pomoże.
    Dziewczyny weekend idzie, czas odpoczynku!

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się ostatnio śniło, że mój jest gejem 2smiech2.gif

Leticia, DobrejMysli lubią tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ