X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam nad morzem może z 4 razy i nigdy nie było pogody 😆 zawsze robiło się ładnie jak wyjeżdżaliśmy, zawsze mega wkurzenie no bo człowiek te 800km przejechał, żeby się chociaż chwilę w wodzie pochlapać. Mimo to i tak bym pojechała kolejny raz chociaż pospacerować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 16:18

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy w drugiej połowie lipca. Liczę na miłą pogodę. Ale nie upały. 🌞😊

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczę że jeszcze coś się poprawi ta pogoda, ale nad morzem to zawsze loteria 😒 ale Stasko dzisiaj maruda, cały czas ręce, jedynka górna się przebija i biedny się męczy, od dwóch tygodni robi po 5 kup dziennie więc pewnie na zęby. Nie wiem co mu ostatnio jest, zwrócę się do niego głośniej czy odejdę na chwilę i zaraz płacz i szybko ucieka do mnie, jakiś taki wystraszony jakby był

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela u nas przy zębach kupy też okropne i duże ilości, tylko ja przewijam, mąż jak jest w domu to wymięka.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Zuza w szpitalu 😭 Narazie robią jej badania. Nie mogłam od 4 rano zbić jej gorączki 40 st więc o 5 rura na szpital. O dziwo było bez kolejek i nawet miło nas przyjęli. Teraz śpi pod kroplówką (paracetamol) ale ma ciagle stan podgorączkowy mają podać antybiotyk. Ja wróciłam do domu szybko spakować resztę rzeczy, a tatuś z nią został. Wole sama się spakować niż milion telefonów odebrać jakby moj miał pakować 😅

Zuzka już od jakiegoś czasu schodzi tyłem. Szybko załapała 🙂

Zdrówka dla Zuzi :*

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Szkoda, że nie zrobiłam zdjęcia jak mu się przysypiało, chyba płatki jaglane były z dodatkiem czegoś na sen 😆
    Moje biedactwo w nocy zęby męczą, rano przecież nie można dać mamie pospać, a później o 9 nieprzytomny już.
    Olek nie raz przysnął :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Dziolszki. My juz przeprowadzone. Od 3 dni na osrodku. Irenie wszystko sie poprzestawialo ale dajemy rade za to mi rece odpadaja od sprzatania pokoi od rama do wieczora ale juz na sezon wszystko gotowe. Pogoda fakt ten tydzien ma byc srednio. Dzis wieje a irena spala tak.
    2e73ebb37be5c8abmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 20:49

PLPaulina, Ania241188 lubią tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam przygotowywać się do organizacji roczku. Chce upiec tort dla Olci, ale taki bez cukru i niezdrowych dodatków - macie jakieś sprawdzone przepisy?

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Liczę że jeszcze coś się poprawi ta pogoda, ale nad morzem to zawsze loteria 😒 ale Stasko dzisiaj maruda, cały czas ręce, jedynka górna się przebija i biedny się męczy, od dwóch tygodni robi po 5 kup dziennie więc pewnie na zęby. Nie wiem co mu ostatnio jest, zwrócę się do niego głośniej czy odejdę na chwilę i zaraz płacz i szybko ucieka do mnie, jakiś taki wystraszony jakby był
    U nas też od dłuższego czasu tyle kup codziennie. I brzydko ,kwasnie pachną. Zęby

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Zaczynam przygotowywać się do organizacji roczku. Chce upiec tort dla Olci, ale taki bez cukru i niezdrowych dodatków - macie jakieś sprawdzone przepisy?
    A reszta gości też zje?

Na razie z ciasta moja Hania jadła marchewkowe i sernik 😊 i było mniam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 21:50

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:

Kozalia mogę zrobić zdjęcie przepisu na tort z pierwszej książki alaantkowe i wstawić jeśli jesteś zainteresowana:)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 21:50

kozalia lubi tę wiadomość

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście :)!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A reszta gości też zje?
    Haha zmuszać ich nie będę :D to są urodziny Oli,wiec to jej potrzeby są na pierwszym miejscu. A tak serio, to ze coś jest bez cukru, nie znaczy ze jest niedobre ;)

pumka1990, Eilleen lubią tę wiadomość

• e_mii Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już powoli myślę o roczku. Tort zamówię normalny, a małej upiekę jakąś babeczkę, symbolicznie :) Organizujemy grilla w ogrodzie, nie chce dużo przygotowywać, wolę jakieś atrakcje dla dzieci zapewnić, żeby to jednak było wesołe przyjęcie dla maluchów, a nie posiadówka przy stole jak u cioci na imieninach :)

pumka1990 lubi tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Haha zmuszać ich nie będę :D to są urodziny Oli,wiec to jej potrzeby są na pierwszym miejscu. A tak serio, to ze coś jest bez cukru, nie znaczy ze jest niedobre ;)
    Ja wiem. 😄 Bo ja nie lubię słodyczy. Więc to rozumiem. 😊

My już coraz bliżej imprezy na roczek. 21.07

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 22:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_mii, gdybym miała ogród, też bym poszła w ten scenariusz, ale niestety nie mam :( i tez nie chce posiadówy. Muszę przełamać tradycje, bo u nas w rodzinie to posiadówy królują, obowiązkowo z wyżerką nie wiadomo jaką. Ja już mam tego dosyć, zwłaszcza na urodziny małej mi taka forma nie odpowiada. Może zrobię „standing party” :D , żeby każdy krążył i się pobawił z dziećmi, a nie ze wszyscy siedzą przy stole, a dzieckiem się babcie zajmują.

• e_mii Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    E_mii, gdybym miała ogród, też bym poszła w ten scenariusz, ale niestety nie mam :( i tez nie chce posiadówy. Muszę przełamać tradycje, bo u nas w rodzinie to posiadówy królują, obowiązkowo z wyżerką nie wiadomo jaką. Ja już mam tego dosyć, zwłaszcza na urodziny małej mi taka forma nie odpowiada. Może zrobię „standing party” :D , żeby każdy krążył i się pobawił z dziećmi, a nie ze wszyscy siedzą przy stole, a dzieckiem się babcie zajmują.

Moja druga córka ma urodziny w lutym, więc u niej imprezy zawsze wyglądają tak, że wszyscy siedzą przy stole a od zajmowania się dziećmi każdy ucieka... Za nic nie wiem jak to zmienić.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrówka dla Zuzi :*

My dziś kupiliśmy kolejny fotelik, maxi cosi był dla niej za duży i wybór padł na axkid minikid. Agatka niestety nam ciagle płakała bo obsługiwał nas pan z brodą a ona się takich boi ;)

My tez się uczymy schodzić tyłem ale na razie kiepsko nam to idzie.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja wiem. 😄 Bo ja nie lubię słodyczy. Więc to rozumiem. 😊

My już coraz bliżej imprezy na roczek. 21.07
    To my będziemy obchodzić 3 lata Poli 😊 nie będę jej organizować urodzin bo 2 tygodnie później ma Olek. Wole pojechać z nią na wycieczkę rodzinną. Zabawek też ma full, a się pobawi i za chwilkę się znudzi a tak się wybawi. Może nad morze też zajedziemy .

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    To moja bratowa miala pretensje że rok temu nie wyprawialam urodzin Poli. Ja nie miałam sił 2 tygodnie przed porodem. Zrobiłam kawę na ogrodzie i tyle. A ta z tekstem że najlepiej mieć urodziny latem i w ogrodzie robić.
    To się teraz też zdziwi bo Olka roczek też na dworze i będą gry i zabawy a ona sztywniara 😅

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
‹‹ 2117 2118 2119 2120 2121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ