X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Tylko my musimy wyjechać w środku nocy... Jakoś 2/3 :(
    To u nas podobnie tylko jakoś 3/4 planujemy wyjechać. Nigdy tak nie jeździliśmy, ostatnio jak wracaliśmy od rodziców z tego wesela to wyjechaliśmy na spanie tak około 21 i z trudem padł i udało się go przenieść do domu i spał dalej. Ale boję się że teraz to się rozbudzi i będzie się wściekal podczas jazdy, ale zobaczymy może będzie ok. Na szybko w pizamie go zapakujemy i może zaśnie dalej 🙂

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam zlotego pediatre. Ma 3 dzieci i to takich baaardzo ruchliwych :D rozumie, że dziecko placze i zawsze mówi, że spokojnie jeszcze chwila i kończymy.
    Filip sam wyciąga rączki :) a czasami jak go dlugo nie mialam na rekach to biore, ot tak dla zasady :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 11:23

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania nie przejmuje się, pediatra widzi Małego raz na kilka miesięcy więc nie wie jaki jest na codzień. A ogólnie tobz niego mega kontaktowe dziecko, gdzie nie jesteśmy to wszystkich zaczepia i tylko ludzie się śmieją do niego. Najwidoczniej pani doktor mu się nie spodobała 😂 i dokładnie trzeba przytulać i nosić Maluchy póki na to pozwalają 🙂

1ania1, pumka1990 lubią tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie z pediatry jestem zadowolona, to taki lekarz sprawdzony wśród znajomych. Niby to w zartach powiedziała, ale czasami te jej teksty są dziwne i nie na miejscu.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to wkurzają teksty w stylu "przyzwyczaić niemowle do czegoś"..

Moja nie jest raczkowa.
    Ale ma gorsze dni. I trzeba wtedy przytulać, ponosić - przecież taka rola rodzica..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 12:27

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat przyzwyczajać się to się przyzwyczajaja :D no to sa ludzie, mali ale ludzie, tak jak my się przyzwyczajamy tak i dzieciaki ;p A do dobrego to już wogole szybko.
    Ale taka rola rodzica ojojac bo ojojajne mniej boli, a w innym momencie wspierać i po cichu być obok w razie czego tylko a dac maluchowi dawać sobie radę samemu :)

Absolutnie nie mówię że ktoś coś źle robi ;)

1ania1, pumka1990 lubią tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och moja teściowa kiedyś mi mówiła, żeby nie przyzwyczajać do bujania i noszenia. Najlepiej jakby dziecko w ogóle z nami kontaktu nie miało. Moja mała jest rączkowa, lubi się przytulać, ale to nie jest tak, że płacze cały czas i muszę ją nosić. Czasami wygodniej mi ją wziąć na ręce i coś zrobić niż siedzieć przy niej na podłodze i wiem że na rękach będzie spokojniejsza. Zresztą ja bardzo lubię ją nosić, uwielbiam jak się we mnie wtula i zasypia. Ten czas bardzo szybko ucieknie.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Moja od 23 nie śpi 🙄 po 2h bezskutecznego usypiania poddałam się i teraz robi remanent w szufladach...
    U nas tak było wczoraj.
    Dziś w nocy dałam czopek. Spał spokojnie.
    Ja o 21 już się położyłam spać bo wykończona byłam poprzednia nocą.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Zastanawiam się czy nie wypróbować czopków virbucol, bo ostatnio między 21 a 24 budzi się co 40 min, potem jest niewiele lepiej... wczoraj w ruch poszedł dentinox, to po5 sek spektakularnie mnie obrzygala :(
    Ta maść może podrażniać żołądek to może dlatego. Wybrobuj te czopki. U nas też przeważnie w tych godzinach jest najgorzej.
    Ale u nas zęby na 100 procent. Bo dolne czwórki idą. Dziąsła tak opuchnięte że aż "miło".

Moja córka też zaraz miała wymioty po syropach.
    Olek z resztą też. Jak musiałam dawać antybiotyki to robiłam to na raty po trochę i jeszcze nosilam i zabawiałam.
    Syropy podrażniają żołądek i są mega słodkie

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ostatnio podminowana. Wszystko i wszyscy mnie denerwują.
    Pewnie przez zmęczenie. A jeszcze jak mam możliwość trochę odespać to mnie ktoś obudzi. Wtedy mój nerw sięga zenitu. Bo wiedzą że ostatnio mało sypiam to jeszcze obudzą.

Dziś idę z tym okiem Olka do pediatry

Olek już już coraz większe dystanse przechodzi. I nauczył się w końcu schodzić tyłem z kanapy. Dawać cześć i robić papa.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super, że mały już chodzi. Też nie mogę się doczekać pierwszych kroczków 😍

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula dziś 10 miesięcy i zaczęła raczkować na fizjoterapii w pogoni za innym bobasem😂

Co do pediatry, Ula jak tylko przekracza próg gabinetu to zaczyna koncert i wiadomo, że na rękach przestanie. Gdzie ma przestać? Przecież się boi to chce do mamy. Nie noszę jej już tak jak kiedyś na szczęście, ma swoje złe chwile ale to jak każdy.

misia-kasia lubi tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te komentarze innych czasami potrafią ciśnienie podnieść. Np siostra mojej teściowej na tym weselu co byliśmy miała straszny problem bo Mały miał gole stopy, pierwsze co jak podeszła to musiała to skomentować. Odpaliłam jej, że po pierwsze jest gorąco (było jakieś 27 stopni) a po drugie butów nie potrzebuje bo nie chodzi, ale i tak mało to do niej trafiło bo stwierdziła że ma zimne stopy, Ty gadaj swoje a taka i tak wie lepiej. Ale ubiór wnuczki ktora po części wychowuje moja teściowa był już ok. Gorąco jak nie wiem, każdy w krótkich rękawach a Mała sukienka, sweter zapiety i rajstopy, dziecko całe policzki czerwone ale to mój nie odpowiednio ubrany. Ręce opadają

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my w pierwszej połowie sierpnia zapisalysmy się na bilans na roczek. 🤦🏻‍♀️

Ogolnie myśl że moja dzidzia przestanie być niemowlakiem do mnie nie dociera i trochę przeraża.

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina u Was roczek już za niedługo. 🙂
    Ten rok tak szybko mi zleciał, że aż mi trudno uwierzyć, że za moment pierwsze urodziny Filipa.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Czy któraś jechała z malcem w nocy? Jak taka podróż wyglądała?
    My często tak jeździmy w zasadzie od kiedy skończyła 6 miesięcy. Scenariusze są dwa albo zaraz po wieczornym rytuale czy kąpiel i cyc wkładamy na śpiocha do fotelika albo jak spi już w łóżeczku bierzemy i wkładamy do fotelika. Czasami się budzi czasami nie. Jak się obudzi to albo bujam trochę fotelikiem i usypia albo wkładam do auta i sama usypia. W trasie nocnej nigdy jej nie karmiłam w aucie bo najdłużej jechaliśmy 4h i bez problemu spała cała drogę. Tylko my najpóźniej o 22:30 wyjeżdżaliśmy.

Raz tylko miałam problem bo mi nie chciała usnąć w domu przed wyjazdem wiec po 1,5h walki wzięliśmy ja do auta i jakoś usnęła i spała cała drogę.

Ja zdecydowanie wole te nocne jazdy niż w dzień ;) Ona spi, ja siedzę obok kierowcy i możemy gadać :)

Agatka już ma 2 górne jedynki i 2 dolne wychodzą na szczęście bez większych problemów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 17:07

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tych fotelików to już nie da się bujac.. 🤣🤣🤣

My to zawsze staramy się na dłuższe trasy podróżować podczas snu.
    Ale Hania lubi spać w aucie 😀

My szykujemy Hanie jak do snu i idziemy do garażu i pakujemy do auta 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 17:07

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy od pediatry.
    Musimy iść do okulisty.
    Jakieś zapalenie ma. Mówił że trzeba dokładniej obejrzeć.
    Olek po całym gabinecie rozrabiał. Nic nie chciał siedzieć 🤦

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania wypróbuje te czopki, może pomogą. Ma zgrubienia w miejscu dwójek, ale rozpulchnionych dziąseł u niej nigdy nie widziałam... i dziwi mnie to, ze w ciągu dnia ma super humorek i w ogóle nie wygląda, jakby coś ją bolało.

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Ania wypróbuje te czopki, może pomogą. Ma zgrubienia w miejscu dwójek, ale rozpulchnionych dziąseł u niej nigdy nie widziałam... i dziwi mnie to, ze w ciągu dnia ma super humorek i w ogóle nie wygląda, jakby coś ją bolało.
    Bo ma zajęcia. A w nocy ból przeszkadza. 🙁

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
‹‹ 2124 2125 2126 2127 2128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ