Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dobrze Was rozumiem. Też to przechodzę. Ostatnio mówiłam że ma parzyć melisę bo zaraz komuś przywalę z nerwów. Też krzyknę jak dwójką daje czadu i mówię że zwariuję przez nich. Pola przechodzi sama siebie ostatnio. O wszystko płacze, dosłownie i już mi sił brakuje. A jeszcze Olek też ci chwilę na ręce a waży klops jeden i już kręgosłupa nie czuję. A jeszcze te codzienne monotonne obowiązki.

Jakos to przetrzymamy. Tule

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Dziękujemy <3
    Mały przystojniak ♥️

pumka1990 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę tutaj kolejnego przystojnego kawalera 😉 Pumka wszystkiego najlepszego dla Emila.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip miał tyle wrażeń przez dzień, że nie mógł zasnąć plus zmiana miejsca do tego.
    Dzisiaj cały dzień coś je, nie wiem czy to przez basen, swoje jedzenie plus jeszcze moje z talerza 😉

Edit. Kąpieluszki są świetne, szybko schną, wygodne i ślicznie na pupce wyglądają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2019, 21:31

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze życzenia dla Emilka!

• pumka1990 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Widzę tutaj kolejnego przystojnego kawalera 😉 Pumka wszystkiego najlepszego dla Emila.

Dziękujemy <3

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• pumka1990 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Najlepsze życzenia dla Emilka!

Dziękujemy <3

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3

• chabasse Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Teraz mąż poszedł usypiać Filipa, bo ja zaczynam się denerwować. Pewnie to się nie uda... Nie wiem sama co robić. To jest już taki poziom złości że mam chęć w coś walić z całej siły żeby się rozładować.
    Normalnie wziełabym coś na uspokojenie, ale przez to cholerne kp to boje się na własną rękę
    No ja już niestety osiągnęłam ten stan. Walnelam w ścianę, w drzwi szafy ( trochę się rozwaliły) i koonelam zabawkę aż się rozsypała. Dlatego póki jeszcze jestem przy zdrowych zmysłach, postanowiłam udać się po pomoc. Mnie też mąż zamiast uspokajać to jeszcze dokłada.. więc tu jestem sama z problemem z nerwami. No i wolałabym m niedopuścić do skrzywdzenia dzieci, gdyż to głównie one są punktem zapalnym. A kocham je nad życie.
    Co do leków.. ponoć są jakieś, które można przy kp. Bo ja też jeszcze karmię i psycholog powiedziała , że jak będę chciała to coś się na pewno znajdzie.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie zawsze dobrze działał valused, to są ziołowe tabletki. Niby w ulotce jest napisane tylko zeby skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą i żeby unikać karmienia po wzieciu tabletki.
    Jeszcze mi 8 wychodzą i to dwie z jednej strony, boli wszystko :/

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumka dużo zdrówka dla Emila 😚

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    No ja już niestety osiągnęłam ten stan. Walnelam w ścianę, w drzwi szafy ( trochę się rozwaliły) i koonelam zabawkę aż się rozsypała. Dlatego póki jeszcze jestem przy zdrowych zmysłach, postanowiłam udać się po pomoc. Mnie też mąż zamiast uspokajać to jeszcze dokłada.. więc tu jestem sama z problemem z nerwami. No i wolałabym m niedopuścić do skrzywdzenia dzieci, gdyż to głównie one są punktem zapalnym. A kocham je nad życie.
    Co do leków.. ponoć są jakieś, które można przy kp. Bo ja też jeszcze karmię i psycholog powiedziała , że jak będę chciała to coś się na pewno znajdzie.
    U mnie też leciały przedmioty :-(

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Pumka dużo zdrówka dla Emila 😚
    Dziękujemy <3

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć że nie jestem sama.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam nerwy jak mała ma kiepskie dni. Staram się czytać mądre książki na drzemkach ;p
    Teraz czytam Dobra relacja, skrzynka z narzędziami dla współczesnej rodziny.
    Wczoraj wystarczyło mi przeczytać zdanie "wystarczy pamiętać, że dzieci zachowują się trudno kiedy źle się czują" i jakoś mnie nerwy opuściły.
    Niestety radzenie sobie z emocjami nie było nigdy moją silną stroną, ale teraz mam dodatkową motywację. Muszę tego nauczyć córkę ;p Interesuję się też Self-reg. Podobno jest nawet książka dla maluchów o tym. Ania może Poli by się spodobała. "Self-reg. Opowieści dla dzieci".

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też czasami nerwy puszczają, ale to przy starszej. Ona daje nam nieźle popalić. Czasami się zastanawiam, czy z nią wszystko ok, ale wtedy czytam o rozwoju dzieci w jej wieku i to wszystko właśnie tak wyglada. Pomogła mi też książka „Kiedy Twoja złość krzywdzi dziecko”, ale to raczej nie o naszych maluchach, a o starszakach właśnie.
    No i ja nie czerpie radości z bycia tylko mamą i „kurą domową”, irytuje mnie to siedzenie w domu. Z jednej strony chętnie już bym wróciła do pracy, a z drugiej umówiliśmy się że jeszcze pół roku zostanę z małą.

U nas ruszyło coś z jedzeniem. Łucja zaczęła domagać się wszystkiego co widzi na naszych talerzach. Dzisiaj na śniadanie zrobiłam jej jajecznicę z jednego jajka, zjadła wszystko. Nie wiedziałam czy to nie za mało, więc zrobiłam jej mleko, ale wypiła tylko 20ml, więc się najadła. Pierwszy raz nie chciała butli to stałym posiłku :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_mii dajesz nadzieję, że z jedzeniem się poprawi :D
    U nas dramat, zaczęły wychodzić zęby, od 2 tygodni, idzie teraz druga jedynka, plus upały, no te moje dziecko już naprawdę nic nie je :( mleko mleko mleko, a nawet i mleka czasem potrafi odmówić. Do mleka np wczoraj : 1/3 jogurtu + 2 makaroniki ( oczywiście zrobiłam jej normalną porcję, makaronu w sosie brokułowo-groszkowym ) i dupa 2 makarony i koniec.
    Kasz, TUBEK - już nie tknie nawet, a z 3 miesiące temu jeszcze jadła średnio, ale jadła
    wykończę się z tym jedzeniem jej , naprawdę

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlaśnie ja to jeszcze jakbym z pół roku posiedziała w domu to chyba byśmy się rozwiedli... ja potrzebuję kontaktów z dorosłymi. Nie mogę wyłącznie zajmować się domem i dzieckiem.

W nas aktualnie tez nie chce jesc i nie chce spac... w dzien nie chce zadnych drzemek choc staram sie ja usypiac. Potem pada ze zmeczena o 18 i nie chce spac na noc.. caly rytm dnia sie rozpsypal.. :-( robilismy mofrologie i wszystko ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 10:44

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Mi też czasami nerwy puszczają, ale to przy starszej. Ona daje nam nieźle popalić. Czasami się zastanawiam, czy z nią wszystko ok, ale wtedy czytam o rozwoju dzieci w jej wieku i to wszystko właśnie tak wyglada. Pomogła mi też książka „Kiedy Twoja złość krzywdzi dziecko”, ale to raczej nie o naszych maluchach, a o starszakach właśnie.
    No i ja nie czerpie radości z bycia tylko mamą i „kurą domową”, irytuje mnie to siedzenie w domu. Z jednej strony chętnie już bym wróciła do pracy, a z drugiej umówiliśmy się że jeszcze pół roku zostanę z małą.

U nas ruszyło coś z jedzeniem. Łucja zaczęła domagać się wszystkiego co widzi na naszych talerzach. Dzisiaj na śniadanie zrobiłam jej jajecznicę z jednego jajka, zjadła wszystko. Nie wiedziałam czy to nie za mało, więc zrobiłam jej mleko, ale wypiła tylko 20ml, więc się najadła. Pierwszy raz nie chciała butli to stałym posiłku :)
    U nas Olek wczoraj rosół trochę skubnal. Najgorzej że z tej łyżeczki nie chce jeść, nie potrafi. Nawet mój mąż mówi że coś z tym jedzeniem z łyżeczki jest nie tak. Ale na śniadanie dziś trochę chleba zjadł trochę awokado pomidora i sera. Zawsze coś. Ale jeszcze stałym nigdy się nie najadł.

Nam starsza też daje popalić. Ryczy non stop a mi.nerwy siadają.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    E_mii dajesz nadzieję, że z jedzeniem się poprawi :D
    U nas dramat, zaczęły wychodzić zęby, od 2 tygodni, idzie teraz druga jedynka, plus upały, no te moje dziecko już naprawdę nic nie je :( mleko mleko mleko, a nawet i mleka czasem potrafi odmówić. Do mleka np wczoraj : 1/3 jogurtu + 2 makaroniki ( oczywiście zrobiłam jej normalną porcję, makaronu w sosie brokułowo-groszkowym ) i dupa 2 makarony i koniec.
    Kasz, TUBEK - już nie tknie nawet, a z 3 miesiące temu jeszcze jadła średnio, ale jadła
    wykończę się z tym jedzeniem jej , naprawdę
    Łącze się bólu jedzeniowym. Całe szczęście Olek zaczął pić mm, bo jakbym miała tyle ściągać ile on potrafi wypić mleka. Serio. Wypił ostatnio 210ml i za 2h następne tyle. Teraz dostaje 3 razy mm bo ja nie będę siedzieć z laktatorem cały czas. Dosyć tego. Ściągać aktualnie 5 razy dziennie i powoli będę zmniejszać ilość ściągnięć

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najgorzej to sie czuje z tym ze maz patrzy na mnie jak na wariatke :-( ja juz sama nie wiem czy to z nim czy ze mna jest cos nie tak. Ale nawet nie stara sie mi pomoc :-(

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
‹‹ 2176 2177 2178 2179 2180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ