X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę Wam przede wszystkim zdrowia i spokoju w te Święta wielkanocne :-)

kozalia, Natallia05 lubią tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Życzę Wam przede wszystkim zdrowia i spokoju w te Święta wielkanocne :-)

Dzięki, wszystkiego dobrego dla wszystkich ;)

My mieszkamy teraz u mamy. Pies się pochorował, matka też (dolegliwości jelitowe, choroba świąteczna u niej na każde święta...), a na koniec strzeliła uszczelka pod zlewem😂 pozmieniałam z innego miejsca i póki co można na słowo honoru używać hehe. Nie wiem, ale u nas wszystkie takie akcje zawsze w okolicy świąt...

kozalia lubi tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam drogie mamy po długim czasie 😊
    Trochę mnie nie było. Wszystko przez tą epidemię. Mąż się pochorowal ( zapalenie krtani, potem Pola, a na końcu Olek zapalenie oskrzeli. I mieliśmy problem bo nikt go nie chciał zbadać bo niecały miesiąc wcześniej mój brat wrócił z Niemiec. Pojechaliśmy na pogotowie. Najpierw wyszedł mąż i powiedział wszystko, żeby nie było że zamknęli sor przez nas. Przygotowali się i nas w kombinezonach przyjęli. Mały tak kaszlał i ciężko oddychał. Aż płakałam na tym pogotowiu bo nie wiedziałam co to będzie. Ale antybiotyk zadziałał po 2 dniach.

Muszę Was nadrobić i będę więcej pisać bo mały dochodzi do siebie powoli.

P.s.
    Mam nadzieję, że u Was ok.
    Zdrowych Świąt 🐣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 16:09

1ania1, pumka1990, misia-kasia, e_mii lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek waży 15.1kg i ma jakieś 87cm.
    Mówi coraz więcej.
    I ma totalną mamoze. Nigdzie się nie mogę ruszyć, bo zaraz płacze.

Noce nadal słabe. Budzi się parę razy i mnie woła.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytałam Was, ale miałam do nadrobienia....

Marcela
    Edytka
    Natalia
    GRATULACJE!!!

Olek nosi rozmiar 92-98 z h&m, z innych 98 a nawet ma 98-104 bluzy
    Buty 23-24

Kupiłam sobie jakiś czas temu maszynę do szycia i w chwili wolnej, a słabo tego czasu,uszyłam na próbę ubrania moim dzieciakom.
    Na zajączka zrobiłam im sama Kinder jajka giganty 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 16:10

edytkaa93, Natallia05, 1ania1, PLPaulina, pumka1990, marcela123, e_mii lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu śliczne te Twoje zajączki 😍

Olek rozmiarowo i gabarytowo jak mój Filip 😁

Dziewczyny dużo spokoju i zdrowia 😉

Ania241188 lubi tę wiadomość

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt dziewczyny! 🐣

Mam nadzieję, że pogoda u Wszystkich dopisała. ☀️

Mąż już od soboty w domku, więc wypralismy wózek, fotelik. Kończyny prasowanie i ogarniamy wszystko. 👍

I oczywiście było dzisiaj szukanie prezentów. 🐣 Ogólnie cały dzień na dworze z krótką przerwą na drzemkę. 😴

Rośnie mi mała piłkarka. 😅
    93a4c13f959f.jpg

1ania1, marcela123, misia-kasia, Ania241188, Eilleen, pumka1990 lubią tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zajączek był już w czwartek :) tak tradycyjnie u mnie jest ale nie ma żadnego szukania jajek itp :P dzisiaj mały na dworze latał w za krótkich spodniach i body z krótkim rękawem, ja od dwóch dni w domu tylko krótkich spodenkach bo mi gorącą ale jutro ma być chłodniej znowu..

Mam nadzieję że święta są u was też radosne :)

Powiedzcie w czym śpi wasze dzieci? O ile śpią w swoich lozkeczkach, bo co innego samemu spać a co innego jak rodzice grzeją. Mój z tego pajaco-spiworka już wyrósł.. też już za ciepło na niego i nie wiem co dalej. Może wy macie jakąś propozycję? Kołdra go parzy, a pajacykow nie mam i nie wiem czy nie kupić piżamy w smyku i kłaść go w długim rękawie i skarpetkach teraz.. A potem na krótki? Ja śpię z kołdrą pod szyje a jak się odkryje to mi zimno. To nie chce żeby on spał taki odkryty :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi w piżamie.😊
    (Dostosowuje do temperatury. Krótkie lub długie spodnie. I koszulka z długim lub krótkim rękawem) Bez skarpetek.

U nas już dzisiaj było chłodniej niż wczoraj. Bardziej wietrznie. 😊 Jeszcze bym nie miała odwagi wyjść na krótki rękaw.🥶 Jednak czuć ten chłód w wietrze. 😊 Chociaż jak przestawało wiać to miło się robiło. Ale to tylko chwilowo.😊

Wczoraj za to super. ☀️☀️ I wtedy ogarnialismy to pranie.

Dla mnie w świętach wielkanocnych to najlepsze jest właśnie to szukanie prezentów.
    Od dawna odchodzę od tego tradycyjnego polskiego kiszenia tyłków przy stole.😖

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2020, 22:28

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też piżama albo pajac, Filip śpi pod kołdrą, rzadko kiedy się odkrywa.

Marta to u Was musiało być bardzo ciepło 😉 u nas słoneczko grzało, ale wiał zimny wiatr, dodatkowo Filip przeziębiony więc muszę uważać, żeby go całkiem nie rozłożyło.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może wiecie z jakiej strony zamówić buty dla małej? Muszę jej kupić jakieś lekkie przewiewne buty na dwór bo w tych adidasach się za chwilę roztopi:/ i nic nie mogę nigdzie znaleźć

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek od dawna śpi w piżamce, długi rękaw i nogawki plus skarpetki. Ma kołdrę ale często się skopuje, dlatego na skarpetki.

Marta..a lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy macie tak zimno w domach, że śpicie w skarpetkach ?

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Olek od dawna śpi w piżamce, długi rękaw i nogawki plus skarpetki. Ma kołdrę ale często się skopuje, dlatego na skarpetki.

To nasz przypadek właśnie, muszę go położyć w czymś w czym nie zmarznie jak się odkryje, a śpi cała noc sam, więc nawet nie ma okazji go w nocy przykryć chyba że bym budzik nastwaila sobie :)
    Tak myślę może body na krótki i piżama długa + skarpetki..
    Paulina to nie że zimno w nocy ale sama śpisz odkryta w krótkim, czy się przykrywasz, bo u mnie jest ten problem ze dziecko spi samo, ja go nie grzeje, a nie z mamusia i moge marYc zeby byl przykryty, wiec bie chce zeby mial gole stopy .. jeszcze tak miesisc potrzeba zeby te noce byly troche cieplejsze to ok..

U nas ponad 20 stopni było , byliśmy na dworze od 15 do 18 wszyscy na krótko.. Ja zalowalam że nie wzięłam krótkich spodni tylko długie mogłam podwinac, niebo praktycznie bezchmurne ;) kawęt uciekalismy ze słońca w cień na chwilę bo było za ciepło ;P

edytka z butami też mam problem. Chyba te z decathlonu kupię bo nigdzie nic sensownego nie znalazłam niestety :(

A tradycyjne święta to przy stole tylko śniadanie w niedzielę, reszta posilkow już normalnie więc nie widzę w tym żadnego przesidywania :D tylko szukanie jajek to nie nasza tradycja więc nie widzę sensu tego robić, u nas koszyczek szykowalismy w srode z malym a w czwartek mial w nim prezent i slodycze i tyle :)

Mały od czasu tej temperatury odrazu po zamknięciu żłobka nie ma nawet kataru, idealnie zdrowe dziecko już miesiąc, po tragicznym początku roku teraz wszystko na luzie robimy :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka, zamawiałam na limango z naturino.
    Wczoraj Filip mial bluze co jakiś czad, ale kilka dni temu na krótki rękaw ganiał i spodnie 3/4. Prezentów u nas na zajączka nie ma i nie wiem czy kiedykolwiek będą, Filio dostaje sporo zabawek bez okazji, a jak jeszcze mam sie zastanawiać co specjalnie na zajączka kupic to mnie coś trafi.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jakich butach z decathlonu mowa? Ja kupiłam Filipowi lekkie adidaski w ccc ze sprandi, ale tak jeździł rowerkiem, że całe przody zdarł 😆 muszę kupić mu nowe.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiam na eobuwie, bo mają darmowy zwrot 😉

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Wy macie tak zimno w domach, że śpicie w skarpetkach ?
    No tak, chłodno. Pola i Olek mają często zapalenia krtani i Olek ma tak zapchany nos (obrzęknięte śluzówki) i niczym nie idzie odetkac. Pediatra mówiła , że to na tle alergicznym i żadnych narazie leków do nosa nie może mu dać i ma być chłodno w domu.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi w pajacu pod kołderką i też skarpetki jej czasami zakładam jak jest chłodniej. Z tego samego powodu co Marta, mała śpi całą noc sama w swoim pokoju i się odkrywa, później rano jest z niej taki zimny sopelek.
    U mnie w domu nie było tradycji szukania jajek, ale wczoraj starszej pochowaliśmy po ogrodzie i się bardzo cieszyła jak coś znalazła, więc ta zabawa zostanie już z nami :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek śpi w pajacyku albo body i do tego cienkie spodnie + skarpetki bo nie zawsze spi pod kołdrą. Ma kołdrę i nawet chce żeby go przykrywać.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 2394 2395 2396 2397 2398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ