Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoja też łysol. 😅
Ja to właśnie się zastanawiam jaką siostrą będzie Hania. Niby jest delikatna, czuła. I tak świetnie buja swoje lalę na leżaczku że aż się wzruszyłam. 😍 Ale to jednak nie to samo co rodzeństwo które w jakimś stopniu zabierze mamę. -
U nas już od dłuższego czasu dwa kucyki śmiało można zrobić tylko muszę ją zawsze pilnować bo ściąga gumki i je żuje jak gumę do żucia.
A nocy całej to też nie przesypia. Budzi się po kilka razy ale to zazwyczaj szuka smoczka. A ja potem nie mogę zasnąć.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
1ania1 wrote:Aniu u nas noce też były takie tragiczne, ale teraz jest dużo lepiej. Budzi się zazwyczaj raz. Olkowi wyszły już wszystkie zęby? U nas właśnie lepiej od momentu kiedy skończyło się ząbkowanie.
-
nick nieaktualny
-
Ania241188 wrote:2 pobudki na jedzenie a reszta przebudzi się mnie woła, przyjdę i się kładzie dalej i usypia
Ja robiłam tak, że to mleko nocne jedno jak mu zostało to robiłam z mniejszej ilości miarek.. najpierw zamiast 6, dałam 5 i tak przez tydzień. Potem 4.. znowu tydzień. Potem 3 itp. przy czym tak schodziłam z 6, na dwa dni na 5,5 a potem 5 żeby nie tak drastycznie i jak doszłam do 1 miarki to przestał się budzić. Może spróbuj? mi tak sąsiadka rodziców doradziła i stwierdziłam, że warto spróbować możliwe że dzięki temu od września się nie budzi w nocy na jedzenie
Kilka razy tylko przez te miesiące w nocy się obudził i chciał pić ale to z bidonu wypił trochę wody i już6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyTo moja jakby budziła się tylko na jedzenie i zaraz znowu spać to by był luksus. 😆
Ten wirus to mnie wkurza. A oni plany na rozluźnienie mają. Paranoja.
Moja znajoma pielęgniarka - miała kontakt z osobą zarażoną z innego szpitala - też pielęgniarką..
I testowali ją dzisiaj.
Całą rodziną muszą teraz siedzieć w domu. -
Od lutego jesteśmy na krowim, z krótkim terminem z zalecenia Pani alergolog. Rozcieńczałam mu wodą to efekt był taki że jeszcze częściej pobudki. Spróbuję znowu. Strasznie mnie męczą te jego pobudki. Czasem zdarzy się że ciężko mu zasnąć i kręci się godzinę, półtorej.
Ania powiedz ile Filip zjada na kolację? 😊 Chłopaki są podobnie gabarytowo i jestem ciekawa 😉
-
PLPaulina wrote:To moja jakby budziła się tylko na jedzenie i zaraz znowu spać to by był luksus. 😆
Ten wirus to mnie wkurza. A oni plany na rozluźnienie mają. Paranoja.
Moja znajoma pielęgniarka - miała kontakt z osobą zarażoną z innego szpitala - też pielęgniarką..
I testowali ją dzisiaj.
Całą rodziną muszą teraz siedzieć w domu.
-
Eilleen wrote:Mnie tez wkurza. Moim zdaniem powinno się wstrzymać do majówki z uruchomieniem czegokolwiek.
Nie jesteśmy wstanie zamknąć wszystkiego do zniknięcia zakażeń..ale pomału otwierając różne punkty pewnie zachorowania się utrzymają lub lekko wzrosną jak zrobią to rozsądnie tu nadal chodzi o nie przeciążenie szpitali a na razie niecałe 3 tyś osób jest hospitalizowanych z 10 tys miejsc uszykowanych.
Mnie bardziej martwi, że coraz częściej piszą o tym, że Ci co chorowali chorują znowu w Chinach i Korei oby po prostu była to kwestia że się nie doleczyli a nie że znowu ich dorwało.
U mnie w pracy dzisiaj mają rozdawać po 2 maseczki na osobę, które będzie można prać. I mamy sami zdecydować czy chcemy siedzieć w maseczce w pracy, czy nie bo zgodnie z zaleceniami mamy odstępy zachowane.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ania241188 wrote:Od lutego jesteśmy na krowim, z krótkim terminem z zalecenia Pani alergolog. Rozcieńczałam mu wodą to efekt był taki że jeszcze częściej pobudki. Spróbuję znowu. Strasznie mnie męczą te jego pobudki. Czasem zdarzy się że ciężko mu zasnąć i kręci się godzinę, półtorej.
Ania powiedz ile Filip zjada na kolację? 😊 Chłopaki są podobnie gabarytowo i jestem ciekawa 😉
Aniu je różnie, raz więcej raz mniej w zależności od tego co zje w ciągu dnia. Przykładowo to jajecznica z dwóch jajek, kromka chleba z masłem plus jakieś warzywo, kanapka to też duża kromeczka chleba czasami muszę dorobić, omlet z warzywami z dwóch jajek, płatki różnorakie robię na szklance mleka i np trochę rozgniecionego banana, placki np z kaszy mannej to zje z 5-6, ostatnio zrobiłam tartę z brokułami i kozim serem to zjadł taką porcję, że mąż musiał sobie kanapki dorabiać bo miał za mało🙂 generalnie je sporo. Zazwyczaj budzi się koło 4-5 na mleko, robię tak jak Marta pisała wyżej o jestem teraz na etapie 4 miarek. 😉 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia twoj syn je wiecej niz ja 😀
U nas od wczoraj czesc handlu ruszyla i budowu. Beda obserwowac jak to wplynie na ilosc infekcji, narazie podobno jestesmy na dobrym kursie. Nadal diedzimy w domu, chyba do konca kwietnia. Oby sie skonczylo bo juz nie moge wytrzymac z tym homeschooling. -
1ania1 wrote:Aniu je różnie, raz więcej raz mniej w zależności od tego co zje w ciągu dnia. Przykładowo to jajecznica z dwóch jajek, kromka chleba z masłem plus jakieś warzywo, kanapka to też duża kromeczka chleba czasami muszę dorobić, omlet z warzywami z dwóch jajek, płatki różnorakie robię na szklance mleka i np trochę rozgniecionego banana, placki np z kaszy mannej to zje z 5-6, ostatnio zrobiłam tartę z brokułami i kozim serem to zjadł taką porcję, że mąż musiał sobie kanapki dorabiać bo miał za mało🙂 generalnie je sporo. Zazwyczaj budzi się koło 4-5 na mleko, robię tak jak Marta pisała wyżej o jestem teraz na etapie 4 miarek. 😉
-
Moja mi ściąga masło z blatu z kuchni i z nim ucieka i go wyjadą palcami. Musze przed nią chować.
Ale te wasze dzieci dużo jedzą, o matko! Moja jak zje jajecznicę z jednego jajka to jest sukces, a z dwóch jajek to ja normalnie dla siebie robię:p pół kromki chleba chyba naraz nigdy nie zjadła, przeważnie zjada tylko dodatki typu szynka pomidor ser i takie tam. Wczoraj zjadła całego banana, pierwszy raz jej się zdarzyło, tak zawsze zje pół, albo pomemła i zostawi i potem gdzieś znajduje w domu w kątach:p17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33