X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też łysol. 😅

Ja to właśnie się zastanawiam jaką siostrą będzie Hania. Niby jest delikatna, czuła. I tak świetnie buja swoje lalę na leżaczku że aż się wzruszyłam. 😍 Ale to jednak nie to samo co rodzeństwo które w jakimś stopniu zabierze mamę.

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnie noce są tak kiepskie, że masakra. Kiedy on zacznie lepiej spać? Pola budziła się tylko raz w jego wieku, a ten chyba z 5-6

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu u nas noce też były takie tragiczne, ale teraz jest dużo lepiej. Budzi się zazwyczaj raz. Olkowi wyszły już wszystkie zęby? U nas właśnie lepiej od momentu kiedy skończyło się ząbkowanie.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już od dłuższego czasu dwa kucyki śmiało można zrobić:) tylko muszę ją zawsze pilnować bo ściąga gumki i je żuje jak gumę do żucia.
    A nocy całej to też nie przesypia. Budzi się po kilka razy ale to zazwyczaj szuka smoczka. A ja potem nie mogę zasnąć.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Aniu u nas noce też były takie tragiczne, ale teraz jest dużo lepiej. Budzi się zazwyczaj raz. Olkowi wyszły już wszystkie zęby? U nas właśnie lepiej od momentu kiedy skończyło się ząbkowanie.
    Piątek raczej nie ma. Wszystkie zęby dosyć szybko mu wyszły a teraz jest duża przerwa między kłami a piątkami...

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas te pobudki o 2 czy 5 rano - to też nie zęby. Miała 16 dokładnie na 16msc. A 5 nie idą na razie.

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a on się budzi i je czy tylko przebudza i trzeba go uśpić?

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Ania a on się budzi i je czy tylko przebudza i trzeba go uśpić?
    2 pobudki na jedzenie a reszta przebudzi się mnie woła, przyjdę i się kładzie dalej i usypia

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    2 pobudki na jedzenie a reszta przebudzi się mnie woła, przyjdę i się kładzie dalej i usypia

Ja robiłam tak, że to mleko nocne jedno jak mu zostało to robiłam z mniejszej ilości miarek.. najpierw zamiast 6, dałam 5 i tak przez tydzień. Potem 4.. znowu tydzień. Potem 3 itp. przy czym tak schodziłam z 6, na dwa dni na 5,5 a potem 5 żeby nie tak drastycznie i jak doszłam do 1 miarki to przestał się budzić. Może spróbuj? :) mi tak sąsiadka rodziców doradziła i stwierdziłam, że warto spróbować :) możliwe że dzięki temu od września się nie budzi w nocy na jedzenie :)
    Kilka razy tylko przez te miesiące w nocy się obudził i chciał pić ale to z bidonu wypił trochę wody i już ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja jakby budziła się tylko na jedzenie i zaraz znowu spać to by był luksus. 😆

Ten wirus to mnie wkurza. A oni plany na rozluźnienie mają. Paranoja.
    Moja znajoma pielęgniarka - miała kontakt z osobą zarażoną z innego szpitala - też pielęgniarką..
    I testowali ją dzisiaj.
    Całą rodziną muszą teraz siedzieć w domu.

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od lutego jesteśmy na krowim, z krótkim terminem z zalecenia Pani alergolog. Rozcieńczałam mu wodą to efekt był taki że jeszcze częściej pobudki. Spróbuję znowu. Strasznie mnie męczą te jego pobudki. Czasem zdarzy się że ciężko mu zasnąć i kręci się godzinę, półtorej.

Ania powiedz ile Filip zjada na kolację? 😊 Chłopaki są podobnie gabarytowo i jestem ciekawa 😉

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek się budzi na jedzenie w nocy średnio raz czy dwa razy. Wszystko zależy ile zjadł w ciągu dnia a jest niejadkiem. Ciężko z nim jest z tym jedzeniem.
    Marta - ciekawe czy pomoże ten sposób.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    To moja jakby budziła się tylko na jedzenie i zaraz znowu spać to by był luksus. 😆

Ten wirus to mnie wkurza. A oni plany na rozluźnienie mają. Paranoja.
    Moja znajoma pielęgniarka - miała kontakt z osobą zarażoną z innego szpitala - też pielęgniarką..
    I testowali ją dzisiaj.
    Całą rodziną muszą teraz siedzieć w domu.
    Mnie tez wkurza. Moim zdaniem powinno się wstrzymać do majówki z uruchomieniem czegokolwiek.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Mnie tez wkurza. Moim zdaniem powinno się wstrzymać do majówki z uruchomieniem czegokolwiek.

Nie jesteśmy wstanie zamknąć wszystkiego do zniknięcia zakażeń..ale pomału otwierając różne punkty pewnie zachorowania się utrzymają lub lekko wzrosną jak zrobią to rozsądnie :) tu nadal chodzi o nie przeciążenie szpitali a na razie niecałe 3 tyś osób jest hospitalizowanych z 10 tys miejsc uszykowanych.

Mnie bardziej martwi, że coraz częściej piszą o tym, że Ci co chorowali chorują znowu w Chinach i Korei :( oby po prostu była to kwestia że się nie doleczyli a nie że znowu ich dorwało.

U mnie w pracy dzisiaj mają rozdawać po 2 maseczki na osobę, które będzie można prać. I mamy sami zdecydować czy chcemy siedzieć w maseczce w pracy, czy nie bo zgodnie z zaleceniami mamy odstępy zachowane.

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Od lutego jesteśmy na krowim, z krótkim terminem z zalecenia Pani alergolog. Rozcieńczałam mu wodą to efekt był taki że jeszcze częściej pobudki. Spróbuję znowu. Strasznie mnie męczą te jego pobudki. Czasem zdarzy się że ciężko mu zasnąć i kręci się godzinę, półtorej.

Ania powiedz ile Filip zjada na kolację? 😊 Chłopaki są podobnie gabarytowo i jestem ciekawa 😉

Aniu je różnie, raz więcej raz mniej w zależności od tego co zje w ciągu dnia. Przykładowo to jajecznica z dwóch jajek, kromka chleba z masłem plus jakieś warzywo, kanapka to też duża kromeczka chleba czasami muszę dorobić, omlet z warzywami z dwóch jajek, płatki różnorakie robię na szklance mleka i np trochę rozgniecionego banana, placki np z kaszy mannej to zje z 5-6, ostatnio zrobiłam tartę z brokułami i kozim serem to zjadł taką porcję, że mąż musiał sobie kanapki dorabiać bo miał za mało🙂 generalnie je sporo. Zazwyczaj budzi się koło 4-5 na mleko, robię tak jak Marta pisała wyżej o jestem teraz na etapie 4 miarek. 😉

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teściowa szyję maseczki. 👍 Więc my mamy duży zapas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 10:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania twoj syn je wiecej niz ja 😀

U nas od wczoraj czesc handlu ruszyla i budowu. Beda obserwowac jak to wplynie na ilosc infekcji, narazie podobno jestesmy na dobrym kursie. Nadal diedzimy w domu, chyba do konca kwietnia. Oby sie skonczylo bo juz nie moge wytrzymac z tym homeschooling.

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Aniu je różnie, raz więcej raz mniej w zależności od tego co zje w ciągu dnia. Przykładowo to jajecznica z dwóch jajek, kromka chleba z masłem plus jakieś warzywo, kanapka to też duża kromeczka chleba czasami muszę dorobić, omlet z warzywami z dwóch jajek, płatki różnorakie robię na szklance mleka i np trochę rozgniecionego banana, placki np z kaszy mannej to zje z 5-6, ostatnio zrobiłam tartę z brokułami i kozim serem to zjadł taką porcję, że mąż musiał sobie kanapki dorabiać bo miał za mało🙂 generalnie je sporo. Zazwyczaj budzi się koło 4-5 na mleko, robię tak jak Marta pisała wyżej o jestem teraz na etapie 4 miarek. 😉
    No to mój podobnie je. Np zje półtora naleśnika plus mleko do spania. Kanapki zje 2 mniejsze. Zależy też ile zje przed kolacją. Bo wczoraj widział że robię spaghetti, już na dzisiaj sobie robiłam to tak krzyczał że chce że nie było opcji nie dać mu. Jak jadł to tylko mówił mmmm 🙈😊 śniadanie zawsze jest mniejsze bo wiadomo w nocy to mleko pije. Generalnie jak widzi że ktoś je to mówi AM chociaż dopiero jadł. A chleba bez masła nie zje. Tak lubi masło że każe sobie smarować ciągle 😅

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas najwięcej zjada na śniadanie, mleka wieczorem już nie pije, bo nie chce. Tylko właśnie ok 5 rano robię mu ok 180ml z 4 miarek, wypije i zazwyczaj dalej śpimy.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mi ściąga masło z blatu z kuchni i z nim ucieka i go wyjadą palcami. Musze przed nią chować.

Ale te wasze dzieci dużo jedzą, o matko! Moja jak zje jajecznicę z jednego jajka to jest sukces, a z dwóch jajek to ja normalnie dla siebie robię:p pół kromki chleba chyba naraz nigdy nie zjadła, przeważnie zjada tylko dodatki typu szynka pomidor ser i takie tam. Wczoraj zjadła całego banana, pierwszy raz jej się zdarzyło, tak zawsze zje pół, albo pomemła i zostawi i potem gdzieś znajduje w domu w kątach:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
‹‹ 2396 2397 2398 2399 2400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ