Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania241188 wrote:Jak ktoś chodzi po sklepach to w Pepco jest wyprzedaż na wszystko -30% . Ja wczoraj byłam pierwszy raz od chyba 2 dobrych miesięcy, bo byłam akurat po pokarm dla chomików i weszłam odrazu do Pepco.
Kupiłam plastelinę, tam jest około 24 kolory za 5zł, sztywne duże puzzle 2+ za około 14zł, a 3+ za 5zł.
Olek dziś dopiero 2 pobudka a pierwsza na mleko, tak to by mogło być Co noc.
Plastelina by nam się przydała.. Ale nie mam jak iść nigdzie
A ciuszki to kupiłem mu zimą body na długi rękaw na 92 ni i leżą nieużywane bo w domu na krótki chodzi albo body bez rękawów i krotki/długi rekawek albo body lidlowe na zakładki bo są wygodniejsze a te do żłobka kupowałam z napkami żeby ładniej wyglądał, bo te z zakładkami ciągnie czasem że ma klatę na wierzchu, w domu mu poprawię a w żłobku wolałam żeby tak nie robił6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyMarta ale ja wiem ze to napisalas w dobrej intencji i nie zlosliwie. U was to dziala wiec moglas tak pomyslec. Ja sama myslalam ze jak zrobie tym razem wszystko tak jak nalezy to bedzie milosniczka jedzenia ale jednak nie. Chociaz i tak jest lepiej, nawet bym powiedziala ze duzo lepiej niz np starsza Nikk ktora nic nie chce jesc i siedzi godzine przy obiedzie, to Emilka jak jej smakuje j ma ochote to zje szybko i duzo do sytosci. I wie co jej smakuje a co nie, i tez lubi probowac nowych rzeczy. Takze to i tak sukces wg mnie. A ze akurat nie zje jajecznicy z 2 jaj parowki i kanapki na sniadanie tylko gruszke i ogorka no to juz trudno.
W ogole dąze do tego ze to jest bardzo drazliwy temat u mam niejadkow i ciezko sie postawic w sytuacji jesli samemu ma sie dziecko jadka 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 10:48
Marta..a lubi tę wiadomość
-
Natallia05 wrote:
W ogole dąze do tego ze to jest bardzo drazliwy temat u mam niejadkow i ciezko sie postawic w sytuacji jesli samemu ma sie dziecko jadka 😀
czy ja wiem, pewnie kwestia podejścia. Z tym jedzeniem w mojej opinii to najlepiej wyluzować. Wiem łatwo się mówi. Ja natomiast od pewnego czasu mam luz w majtach jak nigdy. Inaczej bym z Ulka zwariowała. Hajnid taki, że widzą to wszyscy wkoło. Jak sobie przypomnę wszystkie plany i czytanie książek w ciąży to sama się z siebie nabijam hehehe. Do niedawna gotowałam cuda niewidy, a ona chleb z masłem. No i cóż. Na zdrowie 😅
Ale przynajmniej sama zjadam te rarytaski.
-
e_mii wrote:A tak trochę zmieniając temat
Co robicie z wykupionymi wakacjami? My ciagle się zastanawiamy czy brać voucher, zmieniać termin czy może rezygnować i stracić część kasy 😥
-
nesssssa wrote:czy ja wiem, pewnie kwestia podejścia. Z tym jedzeniem w mojej opinii to najlepiej wyluzować. Wiem łatwo się mówi. Ja natomiast od pewnego czasu mam luz w majtach jak nigdy. Inaczej bym z Ulka zwariowała. Hajnid taki, że widzą to wszyscy wkoło. Jak sobie przypomnę wszystkie plany i czytanie książek w ciąży to sama się z siebie nabijam hehehe. Do niedawna gotowałam cuda niewidy, a ona chleb z masłem. No i cóż. Na zdrowie 😅
Ale przynajmniej sama zjadam te rarytaski.
-
nick nieaktualnyJa tez czuję już luz w kwestii jedzenia. Najgorsze były te początki, że ona nie chce jeść a mi brakowało mleka. 🤦🏻♀️
Od początku staram się wprowadzać te nawyki, wspólne posiłki i w ogóle. Ale mąż pracuję i nie jest to możliwe byśmy jadali wszyscy zawsze razem.
Więc najczęściej mamy kameralnie tylko we 2.😊
Jak coś jej smakuję i ma ochotę to zjada i jeszcze mi zabiera.
Ogólnie to nie je dużo. Ale najwidoczniej dla niej wystarczy. 😊😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 22:19
-
nick nieaktualnyMy mamy rezerwacje w tui i akurat we wloszech Narazie czekam na stanowisko panstwa w sprawie granic i wakacji bo nie sądze zeby otworzyli granice z italia i zezwolili na urlopy tam. Takze bedzie tui zmuszony sam anulowac bo mi teraz odmowili bezplatnej rezygnacji.
-
edytkaa93 wrote:Mam pytanie:) zastanawiam się nad butelkami szklanymi, miała może któraś?? Można ją łatwo potłuc? Jestem niezdara i szkoda byłoby tyle kasy wydawać na butelkę i zaraz potem ją potłuc:p
Edytka polecam butelki szklane, my mieliśmy jedną przez prawie półtorej roku z Lovi, ale jakiś czas temu spadła mi w kuchni na płytki i się stłukła. Niejednokrotnie spadła mi na panele i nic się jej nie stało, ale starcia z płytkami nie wytrzymała 😉
-
nie czytalam dokladnie wszystkich wypowiedzi odnosnie jedzenia, ale moja corcia jest niejadkiem od samego samego początku a naprawdę robiłam wszystko w swoim odczuciu dobrze ..
nie pomyslalam w ogole o tym ze moglaby jesc gdzie indziej niz w swoim krzeselku haha, w zlobku tez jedza w krzeselkach takich, takze hmm
jak nie w krzeselku to chyba tylko na kolanach bo jak inaczej? zeby przy stole razem
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
sluchajcie mam pytanie, mam nadzieje ze zdaze napisac
moze ktoras z was wie, bo moj ksiegowy nie wie...
czy moge zlozyc wniosek o opieke, z racji zamkniecia zlobkow Z WYLACZENIEM NP 2-3 weekendow ? i w te weekendy wystawiać fv ?? mam dzialalnosc ?
może ktoras sie na tym zna
do wczoaj myslalam ze biorac opiekuncze nie moge wziac postojowego na dzialalnosci, a okazuje sie ze moze moge... i moj ksiegowy dzis sklada wniosek ... bo postojowe to prze zmniejszenie dochodow co nie, a nie ze nie moge pracowac nic online np...dobrze rozumiem?
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Nie wiem jak dokładnie z działalnością ale wniosek o opiekę wypisujesz na te dni co nie masz co zrobić z dzieckiem, nie musisz ciągiem, możesz na parę dni tylko więc bez weekendów (przy stawce miesięcznej np nie opłaca się brać zwolnień na weekendy o ile nie jest się na nieobecności cały miesiąc) na stawce godzinowej warto brać ciągiem chyba że zależy nam na limicie.
Ja 3 dni w kwietniu opieki wzięłam, a mąż 1 jak na razie. 1 tydzień ojcowskiego i ja i on po 1 dniu urlopu. Reszta to Home Office u nas.Paulinaaa lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Paulinaaa wrote:ja niestety nie czuje luzu dalej kwestii jedzenie, nie wiem czy to kiedys nastapi, a chcialabym..
dzs na sniadanie plaster wedliny, sera i 2 kawalki małe chleba no i niby najedzona hm
-
Paulinaaa wrote:ja niestety nie czuje luzu dalej kwestii jedzenie, nie wiem czy to kiedys nastapi, a chcialabym..
dzs na sniadanie plaster wedliny, sera i 2 kawalki małe chleba no i niby najedzona hmnesssssa lubi tę wiadomość