X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Jak ktoś chodzi po sklepach to w Pepco jest wyprzedaż na wszystko -30% . Ja wczoraj byłam pierwszy raz od chyba 2 dobrych miesięcy, bo byłam akurat po pokarm dla chomików i weszłam odrazu do Pepco.
    Kupiłam plastelinę, tam jest około 24 kolory za 5zł, sztywne duże puzzle 2+ za około 14zł, a 3+ za 5zł.

Olek dziś dopiero 2 pobudka a pierwsza na mleko, tak to by mogło być Co noc.

Plastelina by nam się przydała.. Ale nie mam jak iść nigdzie :(
    A ciuszki to kupiłem mu zimą body na długi rękaw na 92 ni i leżą nieużywane bo w domu na krótki chodzi albo body bez rękawów i krotki/długi rekawek :( albo body lidlowe na zakładki bo są wygodniejsze a te do żłobka kupowałam z napkami żeby ładniej wyglądał, bo te z zakładkami ciągnie czasem że ma klatę na wierzchu, w domu mu poprawię a w żłobku wolałam żeby tak nie robił :P

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ale ja wiem ze to napisalas w dobrej intencji i nie zlosliwie. U was to dziala wiec moglas tak pomyslec. Ja sama myslalam ze jak zrobie tym razem wszystko tak jak nalezy to bedzie milosniczka jedzenia ale jednak nie. Chociaz i tak jest lepiej, nawet bym powiedziala ze duzo lepiej niz np starsza Nikk ktora nic nie chce jesc i siedzi godzine przy obiedzie, to Emilka jak jej smakuje j ma ochote to zje szybko i duzo do sytosci. I wie co jej smakuje a co nie, i tez lubi probowac nowych rzeczy. Takze to i tak sukces wg mnie. A ze akurat nie zje jajecznicy z 2 jaj parowki i kanapki na sniadanie tylko gruszke i ogorka no to juz trudno.

W ogole dąze do tego ze to jest bardzo drazliwy temat u mam niejadkow i ciezko sie postawic w sytuacji jesli samemu ma sie dziecko jadka 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 10:48

Marta..a lubi tę wiadomość

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natallia05 wrote:

W ogole dąze do tego ze to jest bardzo drazliwy temat u mam niejadkow i ciezko sie postawic w sytuacji jesli samemu ma sie dziecko jadka 😀

czy ja wiem, pewnie kwestia podejścia. Z tym jedzeniem w mojej opinii to najlepiej wyluzować. Wiem łatwo się mówi. Ja natomiast od pewnego czasu mam luz w majtach jak nigdy. Inaczej bym z Ulka zwariowała. Hajnid taki, że widzą to wszyscy wkoło. Jak sobie przypomnę wszystkie plany i czytanie książek w ciąży to sama się z siebie nabijam hehehe. Do niedawna gotowałam cuda niewidy, a ona chleb z masłem. No i cóż. Na zdrowie 😅
    Ale przynajmniej sama zjadam te rarytaski.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak trochę zmieniając temat :D
    Co robicie z wykupionymi wakacjami? My ciagle się zastanawiamy czy brać voucher, zmieniać termin czy może rezygnować i stracić część kasy 😥

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    A tak trochę zmieniając temat :D
    Co robicie z wykupionymi wakacjami? My ciagle się zastanawiamy czy brać voucher, zmieniać termin czy może rezygnować i stracić część kasy 😥
    Ja akurat miałam rezerwacje na booking bez płacenia. Bo zrobilam rezerwacje w Świnoujściu

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    czy ja wiem, pewnie kwestia podejścia. Z tym jedzeniem w mojej opinii to najlepiej wyluzować. Wiem łatwo się mówi. Ja natomiast od pewnego czasu mam luz w majtach jak nigdy. Inaczej bym z Ulka zwariowała. Hajnid taki, że widzą to wszyscy wkoło. Jak sobie przypomnę wszystkie plany i czytanie książek w ciąży to sama się z siebie nabijam hehehe. Do niedawna gotowałam cuda niewidy, a ona chleb z masłem. No i cóż. Na zdrowie 😅
    Ale przynajmniej sama zjadam te rarytaski.
    Ja już też wyluzowałam. Daje obiad. Jak zje to zje jak nie zje to nie robię innego obiadu czy jeszcze kolejnego bo nie mam na to czasu i zazwyczaj produktów. A już szczególnie obecnie kiedy staram się robić zakupy raz na tydzień.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam też zapas tubek ;-)

Kupiłam farbki do malowania palcami i będziemy testować. Kolorowanki na wodę go póki co oprócz ssania pędzla nie interesują :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czuję już luz w kwestii jedzenia. Najgorsze były te początki, że ona nie chce jeść a mi brakowało mleka. 🤦🏻‍♀️

Od początku staram się wprowadzać te nawyki, wspólne posiłki i w ogóle. Ale mąż pracuję i nie jest to możliwe byśmy jadali wszyscy zawsze razem.
    Więc najczęściej mamy kameralnie tylko we 2.😊
    Jak coś jej smakuję i ma ochotę to zjada i jeszcze mi zabiera.
    Ogólnie to nie je dużo. Ale najwidoczniej dla niej wystarczy. 😊😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 22:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy rezerwacje w tui i akurat we wloszech :/ Narazie czekam na stanowisko panstwa w sprawie granic i wakacji bo nie sądze zeby otworzyli granice z italia i zezwolili na urlopy tam. Takze bedzie tui zmuszony sam anulowac bo mi teraz odmowili bezplatnej rezygnacji.

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie:) zastanawiam się nad butelkami szklanymi, miała może któraś?? Można ją łatwo potłuc? Jestem niezdara i szkoda byłoby tyle kasy wydawać na butelkę i zaraz potem ją potłuc:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Mam pytanie:) zastanawiam się nad butelkami szklanymi, miała może któraś?? Można ją łatwo potłuc? Jestem niezdara i szkoda byłoby tyle kasy wydawać na butelkę i zaraz potem ją potłuc:p

Edytka polecam butelki szklane, my mieliśmy jedną przez prawie półtorej roku z Lovi, ale jakiś czas temu spadła mi w kuchni na płytki i się stłukła. Niejednokrotnie spadła mi na panele i nic się jej nie stało, ale starcia z płytkami nie wytrzymała 😉

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie czytalam dokladnie wszystkich wypowiedzi odnosnie jedzenia, ale moja corcia jest niejadkiem od samego samego początku a naprawdę robiłam wszystko w swoim odczuciu dobrze ..
    nie pomyslalam w ogole o tym ze moglaby jesc gdzie indziej niz w swoim krzeselku haha, w zlobku tez jedza w krzeselkach takich, takze hmm
    jak nie w krzeselku to chyba tylko na kolanach bo jak inaczej? zeby przy stole razem

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis zrobilam eksperyment i dalam jej przed drzemka jogurt z tubka a nie kasze+tubka, moze mniej ją to zapcha i zje obiad, bede kombinowac ;)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety nie czuje luzu dalej kwestii jedzenie, nie wiem czy to kiedys nastapi, a chcialabym..
    dzs na sniadanie plaster wedliny, sera i 2 kawalki małe chleba no i niby najedzona hm

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    córka dalej spi ja czekam z obiadem haha :D ale podam o 16, czyli 4 h od jogurtu, no bez jaj chyba bd glodna..

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sluchajcie mam pytanie, mam nadzieje ze zdaze napisac

moze ktoras z was wie, bo moj ksiegowy nie wie...
    czy moge zlozyc wniosek o opieke, z racji zamkniecia zlobkow Z WYLACZENIEM NP 2-3 weekendow ? i w te weekendy wystawiać fv ?? mam dzialalnosc ?
    może ktoras sie na tym zna

do wczoaj myslalam ze biorac opiekuncze nie moge wziac postojowego na dzialalnosci, a okazuje sie ze moze moge... i moj ksiegowy dzis sklada wniosek ... bo postojowe to prze zmniejszenie dochodow co nie, a nie ze nie moge pracowac nic online np...dobrze rozumiem?

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak dokładnie z działalnością ale wniosek o opiekę wypisujesz na te dni co nie masz co zrobić z dzieckiem, nie musisz ciągiem, możesz na parę dni tylko :) więc bez weekendów (przy stawce miesięcznej np nie opłaca się brać zwolnień na weekendy o ile nie jest się na nieobecności cały miesiąc) na stawce godzinowej warto brać ciągiem :) chyba że zależy nam na limicie.

Ja 3 dni w kwietniu opieki wzięłam, a mąż 1 jak na razie. 1 tydzień ojcowskiego i ja i on po 1 dniu urlopu. Reszta to Home Office u nas.

Paulinaaa lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    ja niestety nie czuje luzu dalej kwestii jedzenie, nie wiem czy to kiedys nastapi, a chcialabym..
    dzs na sniadanie plaster wedliny, sera i 2 kawalki małe chleba no i niby najedzona hm
    Olek zjadł na śniadanie aż 2 jajka bez żółtek.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    córka dalej spi ja czekam z obiadem haha :D ale podam o 16, czyli 4 h od jogurtu, no bez jaj chyba bd glodna..
    I jak zjadła?

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    No to chyba nie jest tak mało moim zdaniem

nesssssa lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
‹‹ 2403 2404 2405 2406 2407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ