X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mysle ze malo, 2 małeeee kwadraty chleba i szynka i ser hmm, wolalabym chleb zeby zjadla chociaz kromeczke małą, ale ja moge sobie woleć :D:D:D:D

powiem wam ze super jak na Agate:D zjadla o 16 całego ogromnegoooo ziemniaka, 4 kawałeczki kotleta i potem dałam na deser brokuły to zjadła tyle ile miała, z 1/3 brokula ,ona warzywna dostaje zawsze warzywa na koniec bo inaczej nic innego nie zje. zjadla bez bajek bez zabawiania wziela widelec i jadla. wiec dla mnie megaaaaa

popoludniu mandrarynka, pare borowek
    i na kolacje 1/3 serka wiejskiego, papryka i 2 mikro kawałki chleba, wiec jak na agate fajnie ;)
    i mm na noc :D ciesze sie dzis ;)
    pewnie dla wiekszosci to malo ;p ale mnei cieszy najb forma jedzenia obiadu i dzieki temu mialam od 16 super humor ;p;p;p;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 21:38

Marta..a, Ania241188, pumka1990 lubią tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki martA ZA ODP ODnosnie zusu, zobacze zaraz jak to w tym wniosku wyglada, czy mozna wybrac dni ,bo tylko przez platforme sie sklada.

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moja je mniej i bez butli. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 22:23

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja przestaje marudzić, że mój mało je 🙂 na kolacje zrobiliśmy mu tosta, ale zero zainteresowania więc zjadł dwie parówki, niestety dalej bardzo kiepsko z pieczywem u nas, ale może kiedyś mu przejdzie.

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pieczywa też nigdy nie je do posiłków, zlizuje tylko masło, ale jak w ciągu dnia dam jej kawałek to zje np podczas zabawy.

Paulina tyle co twoja dzisiaj zjadła to moja ma czasem na dwa dni:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe moja też zlizuje tylko masło z pieczywa. A resztę oddaję psu. 🤣🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja tez je mniej 😉Pieczywa nie je w ogole chyba ze wlasnie cieplego tosta ale czesto tylko wygrzebuje ze srodka ser i szynke. A maslo to wcina lyzeczka 😀

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to na śniadanie nie zje na ogół pieczywa ale czasem biega z bułką szczególnie jak Marcin czy ja kupimy świeże i widzi że podjadamy.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    no ja mysle ze malo, 2 małeeee kwadraty chleba i szynka i ser hmm, wolalabym chleb zeby zjadla chociaz kromeczke małą, ale ja moge sobie woleć :D:D:D:D

powiem wam ze super jak na Agate:D zjadla o 16 całego ogromnegoooo ziemniaka, 4 kawałeczki kotleta i potem dałam na deser brokuły to zjadła tyle ile miała, z 1/3 brokula ,ona warzywna dostaje zawsze warzywa na koniec bo inaczej nic innego nie zje. zjadla bez bajek bez zabawiania wziela widelec i jadla. wiec dla mnie megaaaaa

i na kolacje 1/3 serka wiejskiego, papryka i 2 mikro kawałki chleba, wiec jak na agate fajnie ;)
    pewnie dla wiekszosci to malo ;p ale mnei cieszy najb forma jedzenia obiadu i dzieki temu mialam od 16 super humor ;p;p;p;
    No to super. Musi mieć jak Pola do obiadu dużą przerwę 🙂 co do śniadania no to aż tak mało nie jest bo ser jest kaloryczny i widocznie się najadła plus , szynką i trochę chleba 😉

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Olek to od święta zje ziemniaka. To jest jedna z nielicznych rzeczy, których nie zje. Kanapki je a ziemniaka nie za bardzo, ale jak był mniejszy to nieraz jadł.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa, taki obiad to moja zjada, a uważam że je bardzo ładnie :)
    Na śniadanie potrafi zjeść jajecznicę z 2 jajek, ale zdarzają się dni, że nawet na nią patrzeć nie chce :) Parówki zawsze chętnie, 1,5-2. Je kanapeczki, płatki czy kaszkę, ale to już mniej ochoczo. Przed drzemką o 12 je miseczkę zupy, idzie spać i po drzemce dostaje drugie danie. Makarony, kasze, ziemniaki, warzywa je, ale mięso zawsze męczy. No i u nas w gorsze dni sprawdzają się placki, naleśniki, twarożek, tego nigdy nie odmówi. Butle pije na drzemkę i czasami na noc, jak kolacja była mała.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:

Wow dla mnie to mega dużo 😂 ula nigdy tyle nie je. Blizej jej do plasterka sera i jablka.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mega fajne z Wami tu, bo wlasnie mozna sie wymienic poglądami, nawet jak mam kolezanki tu swoje, to nie o wszystkim chcę im marudzić, tutaj łatwiej...;) dzięki ;)
    jak sie pożali czlowiek to lepiej :D
    u nas dzis znowu super ( jak na agate :D ) na sniadanie jajecznica, chleb bee, potem przed ddrzemką znowu jogurt plus tubka, zamiast kaszy i zrobilam obiad po 3,5h, mialo byc po 4, ale SAMA upomniala sie i AM wiec to jest naprawde zmiana. i nie wiem czy to zasluga ze nie jest zapchana kasza czy ze nie daje jedzenia w ciagu 30 min od pobudki ;) ale zjadla podobna porcje do wczoraj : pol kotlecika, 1 ziemniaka i warzywa ;) takze no mama zadowolna :) i nagle sama umie jesc mała dama ;)

Marta..a, pumka1990 lubią tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina może przeczytała że się skarzysz że nie je i pomyślał "o nie, nie może tak być. Będę jeść!" :)
    Trzymam kciuki żeby już tak zostało i szło z górki :D

Mi dzisiaj mężowi dziecko nie zasnęło na drzenke, nie zjadł obiadu a jak ja przyszłam to wciągnął 2 banany i zagryzl kabanosem. Ale już potem nie jadł kolacji tylko butla i spać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 20:31

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    ale mega fajne z Wami tu, bo wlasnie mozna sie wymienic poglądami, nawet jak mam kolezanki tu swoje, to nie o wszystkim chcę im marudzić, tutaj łatwiej...;) dzięki ;)
    jak sie pożali czlowiek to lepiej :D
    u nas dzis znowu super ( jak na agate :D ) na sniadanie jajecznica, chleb bee, potem przed ddrzemką znowu jogurt plus tubka, zamiast kaszy i zrobilam obiad po 3,5h, mialo byc po 4, ale SAMA upomniala sie i AM wiec to jest naprawde zmiana. i nie wiem czy to zasluga ze nie jest zapchana kasza czy ze nie daje jedzenia w ciagu 30 min od pobudki ;) ale zjadla podobna porcje do wczoraj : pol kotlecika, 1 ziemniaka i warzywa ;) takze no mama zadowolna :) i nagle sama umie jesc mała dama ;)
    Paulina myślę że to o to 😉 to taki przypadek jak z moją Połą. Przed drzemka jadła przeważnie tubki lub banana , lub inne owoce. U niej było tak : o 11 te owoce, 12-12.30 szła spać. spała 1.5-2h i obiad godzinę po wstaniu jadła. Z wiekiem się zmieniało. Teraz nie muszę czekać 4h żeby zjadła obiad. Wystarczy 2-2.5 od przekąski. Niektóre nie są łakomczuchami jak Olek😉 on widzi jedzenie i tylko AM AM. Zjadł obiad o 12.30 do drzemki butla. 16.00 wstał zjadł 3/4 banana poszedł się bawić widział że Pola wcina parowe zjadł całą. Poszliśmy na dwór. Wróciliśmy 17.40. wzięłam sobie jogurt zjadł prawie cały mały kubek. 19 Pola jadła kolację, myślałam że on nie będzie głodny a on do stołu usiadł i AM AM i zjadł prawie 2 całe jajka z żółtkami. I teraz poszedł spać to musi być obowiązkowo mleczko ale dałam tylko mu 100ml a resztę wody, dluuuugo marudził żeby jeszcze dać ale glaskałam i usnął bez

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to pomysłów brakuje na śniadania i kolacje. Już nie wiem co jej zrobić. 🤔🤔

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zapiekłam w piecu bułki z szynką i serem ale mała zjadła tylko z trzech czwartych jednej połówki tą górę, resztę zostawiła. Też już nie wiem co jej mam zrobić, myślałam że takie coś zje, ale też nie, a więc rano tradycyjnie pomidor będzie:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam pomyslow zwlaszcza ze wiele rzeczy nie zje. Nie je pieczywa, plackow, parowek, jajek. Dzis zjadla omleta ale jutro juz nie przejdzie. Od biedy podziubie nalesnika. Zawsze i wszedzie zje ogorka ze sloika, odzie do kuchni i drze sie do blatu zeby dac😀

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy macie wymyślne śniadania? Bo ja uważam tak jak położna daaawno na skzole rodzenia, że ten mały człowiek wkracza w nasz świat, więc nie musimy go przewracac do góry nogami :)
    U nas w weekend najczesniej robimy jajecznicę/parówki/omleta/sadzone/boczek więc mały dostaje to co my :) co prawda gardzi sadzonym, omlet jako tako ale lubi jajecznicę i gotowane, więc jak my jemy sadzone to jemu na małej patelni robię jajecznicę :) do tegobchleb z masełkiem, jak zapytam czy chce serek/wędline i powie że tak to też dostaje ale nie wymyślam czegoś innego czego sama bym nie miała ochotę zjeść :) wi3c trochę pod niego trochę pod nas.
    W tygodniu jak chodził do żłobka to pil kaszke i tam już jadł.. teraz na tygodniu ma chlebek głównie czasem jajko czy parówek. Raz owsianka mu zrobiłam bo sam jadłam to nie chciał jeść. Pewnie jak siedzicie w domu to inaczej do tego podchidzicie no ale ja idę na luzie.. obiady robię niektóre co wiem z rób zje a 1-2x w tygodniu robię coś co my byśmy chcieli i patrzę czy on je, jak tak to powtarzam jak nie to czekam znowu czy za jakiś czas zje powiedzmy 2-3tygodnie.
    U na sam obiad zawsze dobrym rozwiąż wiem jest makaron to wiem z emocje dziecko uwielbia, gdyby lubił naleśniki to by miał je co tydzień, no ale on akurat wybrał makaron najlepiej z samym masłem albo że szpinakiem mu podchodzi:D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze śniadania to w 80% składają się z jajek. 😆 Można z nich zrobić fajne rzeczy. Ale u Nas w kuchni to nie istnieje.

I muszę kabinowac bo nie zje 2x pod rząd tego samego. 🤦🏻‍♀️ A jak lubiła parówki tak teraz są bleeee.
    Gdyby moja jadła tak wszystko z chęcią to też bym nie musiała tak się skupiać na tym.

Jak się dziecku robi posiłki w domu tzn że się w nim jest.
    Bo inaczej jadło by w żłobku. A tak to logiczne,że je w domu. 😊 I nie koniecznie smaki Hani pasują zawsze mojemu gustowi. 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 22:36

‹‹ 2404 2405 2406 2407 2408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ