X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz wchodzę na swoje prenatalne. Chce mi się siku i nie wiem czy trzymać czy sikać?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Polkosia i zazdroszczę Wam też bym znów chciała dzidzię zobaczyć :-) sikaj zdarzy Ci się zebrac

polkosia lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Czytam właśnie o łożysko na przedniej i tylnej ścianie. Jakie macie doświadczenia oczywiście już rodzące. Czy faktycznie jak jest na przedniej ścianie to później i słabiej odczuwa się ruchy?

Chyba jestem wyjątkiem od reguły bo w poprzedniej ciazy mimo łożyska na przedniej ścianie i dość pokaźnej warstwy tłuszczu poczułam ruchy juz miedzy 15-16 tygodniem .

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam łożysko z przodu i jak kładłam rękę na brzuch to czułam w 16, a tak na stałe to od 19

mi88 lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruchy jako kopniaki? Ja pamiętam ze dość szybko czułam obie jakoś kolo 14 tyg takie pływanie w środku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Atmosfera się tu nie spodobała, kłótnie o karmienie porody i poglady niektórych na 500+. Wszystko spoko ale jednego nie rozumiem, skoro sie Flower nie podoba basz wątek i sie tu przestala udzielać to po co go czytać i jeszcze wysylac tu dziewczyny z wątku staraczkowego? Cóż.

U nich znowu jest atmosfera słodko pierdzaca, obsesja sikania na testy od owulacji biegania na bety tydzień przed terminem okresu, rozbieranie testów z plastiku a juz ostatnio mnie całkiem rozbroilo robienie testu celowo po podaniu ovitrelle czyli z góry wiadomo ze zaburzony. Ja rozumiem ze mają problemy i może to taka odskocznia no ale jednak wg zbędne nakrecanie się. Taki ich klimat:P
    Myślałam że jesteś NORMALNIEJSZA... Myliłam się.

edwarda20, pszczółka p, nenusia lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, u mnie niby wszystko dobrze, ale chyba będzie trzecia dziewczyna :P Mąż zawiedziony, ale w sumie mogła się mylić ;) W poniedziałek uderzam na Panoramę :P

Aradia***, Leticia, lu.iza, justyna14, Kasiaja, katka/85, niedograna, PLPaulina, agania, d'nusia, Iva79, jej odbicie, Anuleczek, chabasse lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Myślałam że jesteś NORMALNIEJSZA... Myliłam się.

Czy napisałam coś nie zgodnego z prawdą?
    Niektóre popadają w obsesję testowania i sama o tym dobrze wiesz ze to niezdrowe.

P.S Gratuluję fasolki. Jednak to nie pms był tylko ciążowe hormony:P

• Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia czym różni sie Panorama od np. Harmony ? Jest dokładniejsza ? Ja w dalszym ciagu nie zdecydowałam sie które badanie wybrać a przyznam ze nigdy nie słyszałam nic o Panoramie

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Czy napisałam coś nie zgodnego z prawdą?
    Niektóre popadają w obsesję testowania i sama o tym dobrze wiesz ze to niezdrowe.

P.S Gratuluję fasolki. Jednak to nie pms był tylko ciążowe hormony:P
    Część z nas zapewne podobnie się zachowywała. Początki starań tak u mnie wyglądały, też wariowalam. Nie wiem czy są na początku czy już dłuższy czas ale muszą same zrozumieć że takie wariactwo nie pomaga. Ja zrozumiałam po ponad roku. Nawet sobie wmowilam że nigdy naturalnie się nie uda. Trochę zrozumienia.

Leticia, Flowwer, -Monika- lubią tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Część z nas zapewne podobnie się zachowywała. Początki starań tak u mnie wyglądały, też wariowalam. Nie wiem czy są na początku czy już dłuższy czas ale muszą same zrozumieć że takie wariactwo nie pomaga. Ja zrozumiałam po ponad roku. Nawet sobie wmowilam że nigdy naturalnie się nie uda. Trochę zrozumienia.

Rozumiem aczkolwiek nie popieram. Wszędzie trąbią żeby testować najwcześniej w terminie miesiączki. Sikanie codziennie na testy od kilkunastu mies i dopatrywania się cieni to juz obsesja. Ale to ich sprawa:P

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Rozumiem aczkolwiek nie popieram. Wszędzie trąbią żeby testować najwcześniej w terminie miesiączki. Sikanie codziennie na testy od kilkunastu mies i dopatrywania się cieni to juz obsesja. Ale to ich sprawa:P
    Ja robiłam testy w dniu miesiączki żeby wiedzieć czy odstawić duphaston. Kilka dni wcześniej to przesada. To jest ich sprawa i tak nie przemówi się im do rozsądku.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś bym powiedziała... ale się powstrzymam :)

Edit: Ups! Chyba hormony mi się uspokoiły hahahahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 13:31

justyna14 lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Kurczę, u mnie niby wszystko dobrze, ale chyba będzie trzecia dziewczyna :P Mąż zawiedziony, ale w sumie mogła się mylić ;) W poniedziałek uderzam na Panoramę :P

Polkosia jeszcze nic straconego, napoczatku wiekszosc maluchow to "dziewczynki". My bylismy w 13 tc i lekarz powiedzial, ze jeszcze nic nie widac, nie dopytywaliśmy. Ale caly czas mowil w ON ON wiec, czyzby cos wskazywalo na chlopaka ? :P Zobaczymy za mc :)

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam takie same obsesje. 3 lata starań daje w kość i całkowicie rozumiem. Lavendova, miałaś wcześnie dzieci, zapewne bes długich starań i myślisz inaczej. Życie nie jest jednak czarno-białe.

Meneksze, pszczółka p lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ja robiłam testy w dniu miesiączki żeby wiedzieć czy odstawić duphaston. Kilka dni wcześniej to przesada. To jest ich sprawa i tak nie przemówi się im do rozsądku.

To mówię z ich sprawa i darowalam sobie tam komentarz żeby ich nie denerwować. Ale skoro mają opinię na masz temat to ja mam na temat ich wariactwa. I finito ;P

• polkosia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aradia*** wrote:
    Polkosia czym różni sie Panorama od np. Harmony ? Jest dokładniejsza ? Ja w dalszym ciagu nie zdecydowałam sie które badanie wybrać a przyznam ze nigdy nie słyszałam nic o Panoramie

Tak, jest bardziej dokładne, w tym najwyższym pakiecie za 2600 zł (jakoś tak) jest zbadanych więcej ryzyk, w sensie tych chorób. Niestety nie znam dokładnych szczegółów, bo jeszcze nie robiłam i nie porównywałam, ale na pewno podaje więcej danych.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja miałam takie same obsesje. 3 lata starań daje w kość i całkowicie rozumiem. Lavendova, miałaś wcześnie dzieci, zapewne bes długich starań i myślisz inaczej. Życie nie jest jednak czarno-białe.

Rozumiem to. Ale takie obsesyjne bieganie na bety tydzień przed okresem co to pomoże? Nie zaczaruje. A potem sa rozczarowane i smutne. I co to da? Albo ciąża jest albo nie ma.

• Leticia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, one i tak nie mają łatwo, po co jeszcze dodatkowo wbijać szpilę?
    Jakby któraś przyszła do mnie i spytała: "ej Leticia, czy uważasz, że za często robię testy?" to bym powiedziała, jakie jest moje zdanie. Ale nikt mnie o to nie pyta, bo dla nikogo moje zdanie w tym temacie nie jest istotne, a ja nie czuję potrzeby komentowania postępowania innych :P

vanilia120, DobrejMysli, PLPaulina, Meneksze, polkosia, Flowwer, pszczółka p, chabasse, Carolline lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ