Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Aradia tutaj jest wszystko ładnie opisane https://mamaginekolog.pl/nipt-czyli-badania-wolnego-plodowego-dna-z-krwi-matki/Aradia*** wrote:Polkosia czym różni sie Panorama od np. Harmony ? Jest dokładniejsza ? Ja w dalszym ciagu nie zdecydowałam sie które badanie wybrać a przyznam ze nigdy nie słyszałam nic o Panoramie
Trochę długi ten artykuł ale poniżej strony są różnice w tych badaniach
Szczerze to do tej pory nie spotkałam się z lepiej wytłumaczonym tematem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 13:55
justyna14 lubi tę wiadomość
[/url]

-
Ja nawet nie pamietam jak to lozysko bylo umiejscowione ale przy pierwszej ciazy ruchy poczulam ok 20 tyg a w drugiej ciut wczesniej ok 18. Wiec teraz pewnie podobnie bedzie.Aradia*** wrote:Chyba jestem wyjątkiem od reguły bo w poprzedniej ciazy mimo łożyska na przedniej ścianie i dość pokaźnej warstwy tłuszczu poczułam ruchy juz miedzy 15-16 tygodniem .
Poczulam dzis pierwszy raz to spiecie macicy
lekkie twardnienie i poczulam ulge ze jednak cos tam jest
oby do 31.01.
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyNie chce od Ciebie żadnych Gratulacji, obejdzie się.Lavendova wrote:Czy napisałam coś nie zgodnego z prawdą?
Niektóre popadają w obsesję testowania i sama o tym dobrze wiesz ze to niezdrowe.
P.S Gratuluję fasolki. Jednak to nie pms był tylko ciążowe hormony:P
Co Tobie do tego, kto robi testy i w jaki dzień.? Za Twoje pieniądze?
Jeśli Ciebie to zrażą to nie wchodź, reszcie dziewczyn WSPÓŁCZUJĘ takiej lokatorki na forum.
A opinie sobie sama wyrobiłaś.
Pozdrawiam. -
nick nieaktualny-Monika- wrote:Nie chce od Ciebie żadnych Gratulacji, obejdzie się.
Co Tobie do tego, kto robi testy i w jaki dzień.? Za Twoje pieniądze?
Jeśli Ciebie to zrażą to nie wchodź, reszcie dziewczyn WSPÓŁCZUJĘ takiej lokatorki na forum.
A opinie sobie sama wyrobiłaś.
Pozdrawiam.
Ponosi cię. Nie ma powodu się obrażać. Nic mi do tego jak chcecie to testujcie 5 razy dziennie i nie wychodzcie z labolatorium. Wg mnie to wariactwo i mam prawo do swojego zdaniaa jeśli ciebie ono nie interesuje to po co tu wchodzisz czytasz i sie denerwujesz w dodatku?
Również pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 14:34
-
nick nieaktualnypolkosia wrote:Ja miałam takie same obsesje. 3 lata starań daje w kość i całkowicie rozumiem. Lavendova, miałaś wcześnie dzieci, zapewne bes długich starań i myślisz inaczej. Życie nie jest jednak czarno-białe.
Każda z nas która się starała miała taką obsesję.
I niestety ale zrozumieją to tylko te które miały problem by zajść w upragnioną ciążę..
Gdy zaczęłam stosować luteine od owulacji. To testowałam bo tak trzeba było.
Ale ciężko nie mieć obsesji jak człowiek robi wszystko by spełnić marzenie a się nie udaję.
po to jest forum że wspierają się testerki, a potem my po fioletowej stronie powinniśmy się wspierać.
Bo nigdy nie jest latwo.
Ale nasz naród jest ogólnie mało tolerancyjny.
czasami lepiej siedzieć cicho niż oceniać ludzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 14:42
-Monika-, Meneksze, katka/85, Anuleczek, pszczółka p lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nie rozumiem po co inne kobiety komentują sprzeczkę dwóch osób. W ten sposób właśnie tworzą się kłótnie i nieporozumienia. A Monika i Levandowa jak mają ze sobą do pogadania to na priv, nie rozumiem po co roztrząsać wszystko na forum publicznym...
Zuuziia, cindi88, Carolline lubią tę wiadomość
-
ja znów lody a do nich sójki
ah no i ogórek zielony
moja nowa miłość
a brzuszek? mąż wczoraj głaskał i się śmieje, że to jeszcze nie ciążowy ha ha ha
Kasiaja lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Wiecie co, tutaj nie można wyrazić swojej opinii. Jak tylko ktoś napisze, że ma inne zdanie na jakiś temat to wybucha g#wnoburza. Co w tym złego, że lavendova uważa takie testowanie za bezsensowne? Jak kobiety mają problem z zajściem, to już wszystkie inne muszą je klepać po ramieniu ? Każdy ma inne doświadczenia i inaczej patrzy na życie, ale co z tego? Tak samo było z kp, spaniem, socjalem i porodem. Jak tylko ktoś ma inne zdanie, to leci hejt. Szanujmy siebie nawzajem, nawet jak mamy trochę inne poglądy.
justyna14, Marta..a, PLPaulina, Aradia***, Anuleczek, pszczółka p, Patti_MG lubią tę wiadomość
-
a kiedy masz usg prenatalne? też chciałabym już być po, jeszcze 3 dni u mnie, ale stres jest.Eilleen wrote:Ja już chciałabym być po prenatalnych i wiedzieć że będzie wszystko dobrze bo na razie usilnie próbuje w to wierzyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 15:08
7w3d 💔 -
Powiem Wam, że ja się strasznie denerwowałam, bo ustały mi wszelkie dolegliwości już tydzień temu, totalnie nic, zero. A sąsiadka w zeszłym roku była w ciąży, na USG 9 tc wszystko idealnie, a potem 12 tc prenatalne i okazało się, że maleństwo nie żyje od 2 tygodni. Musiała mieć zabieg. Jest mi dość bliska i dlatego tak mną to wstrząsnęło i codziennie myślałam o tym, czy mnie też to nie spotka. Straszne. Ale już wszystko dobrze
A maleństwo ma niecałe 6 cm, jakoś 5,6 czy 5,7, dokładnie nie pamiętam, a nie mam USG przy sobie, a serduszko 166 biło, przezierność 1,4-1,6.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 15:37
Iva79, Marta..a, justyna14, jej odbicie, Anuleczek lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn