X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia super ze wszystko dobrze :-) a co do plci to ja zawsze swoj przyklad podaje - syn do 8 msc ciazy byl dziewczynka :-)

polkosia lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Coś bym powiedziała... ale się powstrzymam :)

Edit: Ups! Chyba hormony mi się uspokoiły hahahahaha
    :-) ha ha ha :-)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aradia*** wrote:
    Polkosia czym różni sie Panorama od np. Harmony ? Jest dokładniejsza ? Ja w dalszym ciagu nie zdecydowałam sie które badanie wybrać a przyznam ze nigdy nie słyszałam nic o Panoramie
    Aradia tutaj jest wszystko ładnie opisane https://mamaginekolog.pl/nipt-czyli-badania-wolnego-plodowego-dna-z-krwi-matki/
    Trochę długi ten artykuł ale poniżej strony są różnice w tych badaniach
    Szczerze to do tej pory nie spotkałam się z lepiej wytłumaczonym tematem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 13:55

justyna14 lubi tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aradia*** wrote:
    Chyba jestem wyjątkiem od reguły bo w poprzedniej ciazy mimo łożyska na przedniej ścianie i dość pokaźnej warstwy tłuszczu poczułam ruchy juz miedzy 15-16 tygodniem .
    Ja nawet nie pamietam jak to lozysko bylo umiejscowione ale przy pierwszej ciazy ruchy poczulam ok 20 tyg a w drugiej ciut wczesniej ok 18. Wiec teraz pewnie podobnie bedzie.

Poczulam dzis pierwszy raz to spiecie macicy :-) lekkie twardnienie i poczulam ulge ze jednak cos tam jest :-) oby do 31.01.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już bym chciała wizytę i dowiedzieć się płci maluszka

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już chciałabym być po prenatalnych i wiedzieć że będzie wszystko dobrze bo na razie usilnie próbuje w to wierzyć.

Ada2405 lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Czy napisałam coś nie zgodnego z prawdą?
    Niektóre popadają w obsesję testowania i sama o tym dobrze wiesz ze to niezdrowe.

P.S Gratuluję fasolki. Jednak to nie pms był tylko ciążowe hormony:P
    Nie chce od Ciebie żadnych Gratulacji, obejdzie się.
    Co Tobie do tego, kto robi testy i w jaki dzień.? Za Twoje pieniądze?
    Jeśli Ciebie to zrażą to nie wchodź, reszcie dziewczyn WSPÓŁCZUJĘ takiej lokatorki na forum.
    A opinie sobie sama wyrobiłaś.

Pozdrawiam.

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zeżarłam całego arbuza na raz, brzuch wyglada jakbym go połknęła w całości 0LOL.gif

Leticia, justyna14, polkosia, DobrejMysli, Anuleczek, Ada2405, Patti_MG, Carolline lubią tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Nie chce od Ciebie żadnych Gratulacji, obejdzie się.
    Co Tobie do tego, kto robi testy i w jaki dzień.? Za Twoje pieniądze?
    Jeśli Ciebie to zrażą to nie wchodź, reszcie dziewczyn WSPÓŁCZUJĘ takiej lokatorki na forum.
    A opinie sobie sama wyrobiłaś.

Pozdrawiam.

Ponosi cię. Nie ma powodu się obrażać. Nic mi do tego jak chcecie to testujcie 5 razy dziennie i nie wychodzcie z labolatorium. Wg mnie to wariactwo i mam prawo do swojego zdaniaa jeśli ciebie ono nie interesuje to po co tu wchodzisz czytasz i sie denerwujesz w dodatku?

Również pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 14:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja miałam takie same obsesje. 3 lata starań daje w kość i całkowicie rozumiem. Lavendova, miałaś wcześnie dzieci, zapewne bes długich starań i myślisz inaczej. Życie nie jest jednak czarno-białe.

Każda z nas która się starała miała taką obsesję.
    I niestety ale zrozumieją to tylko te które miały problem by zajść w upragnioną ciążę..
    Gdy zaczęłam stosować luteine od owulacji. To testowałam bo tak trzeba było.

Ale ciężko nie mieć obsesji jak człowiek robi wszystko by spełnić marzenie a się nie udaję. :) po to jest forum że wspierają się testerki, a potem my po fioletowej stronie powinniśmy się wspierać.
    Bo nigdy nie jest latwo.

Ale nasz naród jest ogólnie mało tolerancyjny. :) czasami lepiej siedzieć cicho niż oceniać ludzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 14:42

-Monika-, Meneksze, katka/85, Anuleczek, pszczółka p lubią tę wiadomość

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu się zaczyna.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem Paulina, ja się staralam ale takiej obsesji i wmawiania sobie ciąży nie zaznalam. Widocznie jestem z innej planety REALIZMU. Dobrze juz siedzę cicho.

Patti_MG lubi tę wiadomość

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem po co inne kobiety komentują sprzeczkę dwóch osób. W ten sposób właśnie tworzą się kłótnie i nieporozumienia. A Monika i Levandowa jak mają ze sobą do pogadania to na priv, nie rozumiem po co roztrząsać wszystko na forum publicznym...

Zuuziia, cindi88, Carolline lubią tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Właśnie zeżarłam całego arbuza na raz, brzuch wyglada jakbym go połknęła w całości 0LOL.gif
    ja znów lody a do nich sójki :) ah no i ogórek zielony <3 moja nowa miłość :) a brzuszek? mąż wczoraj głaskał i się śmieje, że to jeszcze nie ciążowy ha ha ha :)

Kasiaja lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, tutaj nie można wyrazić swojej opinii. Jak tylko ktoś napisze, że ma inne zdanie na jakiś temat to wybucha g#wnoburza. Co w tym złego, że lavendova uważa takie testowanie za bezsensowne? Jak kobiety mają problem z zajściem, to już wszystkie inne muszą je klepać po ramieniu ? Każdy ma inne doświadczenia i inaczej patrzy na życie, ale co z tego? Tak samo było z kp, spaniem, socjalem i porodem. Jak tylko ktoś ma inne zdanie, to leci hejt. Szanujmy siebie nawzajem, nawet jak mamy trochę inne poglądy.

justyna14, Marta..a, PLPaulina, Aradia***, Anuleczek, pszczółka p, Patti_MG lubią tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ja już chciałabym być po prenatalnych i wiedzieć że będzie wszystko dobrze bo na razie usilnie próbuje w to wierzyć.
    a kiedy masz usg prenatalne? też chciałabym już być po, jeszcze 3 dni u mnie, ale stres jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 15:08

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a kiedy masz usg prenatalne? też chciałabym już być po, jeszcze 3 dni u mnie, ale stres jest.
    15 lutego dopiero. Jeszcze tyle czasu. A 1 lutego mam wizytę kontrolną.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja się strasznie denerwowałam, bo ustały mi wszelkie dolegliwości już tydzień temu, totalnie nic, zero. A sąsiadka w zeszłym roku była w ciąży, na USG 9 tc wszystko idealnie, a potem 12 tc prenatalne i okazało się, że maleństwo nie żyje od 2 tygodni. Musiała mieć zabieg. Jest mi dość bliska i dlatego tak mną to wstrząsnęło i codziennie myślałam o tym, czy mnie też to nie spotka. Straszne. Ale już wszystko dobrze :) A maleństwo ma niecałe 6 cm, jakoś 5,6 czy 5,7, dokładnie nie pamiętam, a nie mam USG przy sobie, a serduszko 166 biło, przezierność 1,4-1,6.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 15:37

Iva79, Marta..a, justyna14, jej odbicie, Anuleczek lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tętno znów na dziewczynkę wg tej teorii, o której kiedyś rozmawiałyśmy? ;)

polkosia lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia, tak, chociaż wczoraj któraś z dziewczyn pisała, że ma być chłopak, a tętno wyszło też powyżej 160 ;) Chyba, że już coś pomieszałam.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ