Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMarta plywak rosnie 😀 Ale fajne juz te nasze dzieciaczki takie kumate.
Ze smoczkiem u nas tez ciezko, nie jestem konsekwentna tez wole jej dac zeby sie zamknela chociaz na chwile jak ma dni ze chodzi i jeczy albo wrzeszczy i sje rzuca po podlodze o wszystko. Taka niegrzeczna jest ostatnio, wczoraj w urzedzie uciekala mi z wozka i tak sie rozdarla ze nas przepuscili w kolejce😀
Edytka super wam poszlo z pieluchami, zazdroszcze. A kiedy masz usg? Wiadomo juz jaka plec? ☺️ -
Natalia nie wiem jeszcze a tylko trzy miesiące mi zostało do końca:) USG mam mieć 5 sierpnia na wizycie ale muszę się na trzecie prenatalne zapisać, i nie wiem kiedy one mi wypadną. Mam nadzieję że się już dowiem co tam się szykuje, czy braciszek czy siostrzyczka:)
Ja wczoraj tak za moją latałam po sklepie, za rękę nawet nie da się trzymać bo ona musi iść sama, a że chodzić nie potrafi tylko musi wszędzie biegać to ja za nią z tym brzuchem haha:p
A co do smoczka to jest tak nauczona że jak idziemy gdzieś to nie chce, ale w domu od razu szuka, choć teraz już mniej niż jakieś dwa miesiące temu. Ale do spania musi być i koniec. Odskoczkować jej nie ma sensu narazie, bo widzi inne smoczki dookoła, a za niedługo będzie dzidziuś więc też bym chciała żeby miał smoczka, i wolę jej nie zabierać teraz żeby potem nie zabierała małemu.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualnyEmilka mi kiedys taki numer odwinela ze przy kasie zaczela wychodzic z wozka, ja z tym brzuchem wyciagam zakupy z kosza wozka na dole ta ucieka ja za nia ta sie drze ja spocona ludzie sie patrza 🤣 jeszcze mialam problem zeby ja w te pasy zapiac tak sie rzucala🤦♀️
Ze smoczkiem to samo wlasnie, mala ma to jak jej zabronie to nie bedzie efektu bo bedzie plakala ze jedna ma a ona nie wiec niech ma. Poki co zgubila swoj ulubiony to ten inny juz tak jej nie ciagnie.
Czy wasze tez wszedzie z krzeslami chodza podstawiaja wchodza i urzeduja? Bo juz mnie szlag trafia a jak zabiore to awantura -
My my takie mega ciężkie krzesła, drewniane, ale i tak daje radę sobie odsunąć,wspiąć się na niego i pościągać ze stołu co na nim leży:p ale na szczęście nie ma tyle siły żeby z nimi łazić po domu. Za to ostatnio kombinuje z nocnika się wspinać właśnie.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny przepraszam za spam ale.. od dawna żyje losem tych biednych dzieci że SMA I walka ich rodziców o najdroższy lek świata.. najpierw wspierała mała Tosie a teraz mała Mie. Każda złotówka jest ważna przy zbieraniu ponad 9mln. Może któraś może coś wpłacić albo udostępnić?
https://www.siepomaga.pl/mia-sma
A jeżeli nie to u można codziennie klikać i zbierać groszki za klikanie
https://dobryklik.pl/mia/zbiorka.php
A każdy grosik się liczy. Ona zbiera prawie że od 3msc życia chyba a już ma roczek A dla tych dzieci każdy dzień jest na wagę złota
Tych dzieci jest tak strasznie dużo6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Na smoczka też narazie mu nie zabiorę bo czasami to wybawienie a poza tym Laura ma te same więc jej by zabierał 😆 na dwór jak wychodzimy to też odkłada, ale wystarczy chwilą że usiądzie i przestanie się bawić i zaraz mu się w domu przypomina o smoczku, liczę na to, że sam go wyrzuci. A z nocnikiem to słabo, narazie nie naciskam, niby wie do czego służy bo widzi często jak mój chrześniak korzysta i pokazuje, że też chcę, ale tylko w opakowaniu. Ostatnio chciałam go posadzić przed kąpielą, puszczam wodę do wanny, jego już rozebrałam, mówię Stasiu siadaj zrobisz siusiu a tu Stasiek robi siusiu, ale na podłogę i pokazuje mi, że bee. Później wsadziłam go do wanny, wyszłam na chwilę do Laury a on wola bee, wchodzę do łazienki a on zrobił kupę do wanny 😂 także tak to wygląda 🙂
Mój to dopiero odkrył, że można wejść na krzesło i kilka razy właził, ale to za smoczkiem więc motywacja była 🙂Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Dzisiaj mieliśmy gości, brat męża z żoną i dziećmi byli nas na chrzest zaprosić, mój mąż chrzestnym będzie, matko jak dziewczyny podrosną i chłopakom nie przejdzie to zachowanie to chyba idzie oszalec. Ich synek jest rok i 3 miesiące starszy od Staska i co oni wyprawiają to jest szok. Tamten wyrywa Staskowi wszystkie zabawki, nie po to żeby się bawić tylko dla zasady, że nie może mój nic mieć, Stasiek zaczął się teraz bronić i tłuką się nawzajem, dzisiaj tamten zabrał mu samochodzik to Stasiek go ugryzł, nawet już nie wiem ile było awantur w ciągu kilku godzin, ale serio ich samych nawet na sekundę nie można zostawić, mój to jakiejś histeria z tego wszystkiego dostawał. Nie wiem Wasze dzieci też tak mają? Czy może Stasiek tak reaguje na niego bo kojarzy, że ciągle go popychał i bil. Już sama nie wiem o co chodziAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Ja też współczuję rodzicom tych dzieci, strasznie dużo pieniążków potrzebują na leczenie. Nasza znajoma angażowała się jakiś czas temu w zbiórka dla Kacpiego Boruty, też wpłacaliśmy ale wiadomo, że tych dzieciaczków jest więcej i każda złotówka może pomócAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualny
-
U nas nie chce siadać na nocnik żeby cokolwiek zrobić. Siada tylko do towarzystwa jak ja siedzę w WC.
Marta - nie miałam pojęcia że można chować z tak wczesnych tygodni. Strasznie mi przykro O tym się nie mówi. Tyle że słyszałam że jeśli się chce to trzeba się wykłócić.
-
2 godziny bujania w nocy. Tyle dobrze że na piłce w końcu usnela...
Skąd macie kołderki i poszewki? Szukam czegoś mieciutkiego dla niej. Może lepiej się jej bedzie spało z własną kołderką. Poki co spala pod moją albo bez. Teraz spi sama i marznie jednak.
Ja też wspieram na siepomaga rozne dzieciaki. Ja się stresuje próchnica A co te rodziny muszą znosić...
-
Mój ma koldre i poduszkę z Ikea, też dlatego ze w żłobku są te i trzeba poszewki i prześcieradło przynosić więc kupiłam 3 komplety, żeby awaryjnie w domu albo do żłobka czyste podrzucić. A Ikea ma swoją rozmiarowke pościeli i nic innego na ich kołdry i poduszki nie pasuje
No i też pomyślałam wtedy że jak będzie miał ten sam wzorek to skojarzy że to jego
Pochować można zawsze ponoć.. A macierzyński i zasiłek pogrzebowy wymaga aktu z urzędu stanu cywilnego a ten wydawany jest tylko jeżeli znana jest płeć. Badanie genetyczne nie jest refundowane i określenie samej płci to koszt ok 400zl.
Natalia Tosie WiśniewskaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 08:31
6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnyChore dzieci to ból na serce. 😭 Tak nie powinno być.
Kilka lat temu wśród znajomych miałam rodzinę która zbierała kasę na jakiś lek na raka dla córeczki.
Jesteśmy społeczeństwem z dobrym sercem! 💗
Odchodząc od smutnego tematu:
Hania nie specjalnie interesuje się moim telefonem.
Aż tu nagle kilka dni temu. Wzięła mi ze stołu.. I poszła dorzucić do gotującej się zupki na ogrodzie 🤦🏻♀️ (zupka z wody +piasek + makaron z trawy)
I nie działa niestety. A Hania zadowolona jak nigdy.
Wymyśliła nowy smak zupki: snartfonowa z makaronem. 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 11:14
-
to ja mam tez dobre, my 2 czy 3 tyd walczymy z nockami z dupy, dzis oczywiscie rowniez dramat i wzielam ją do nas do lozka o 24, cala noc niespokojna, 4.50 budze sie....a ona siedzi po turecki i działa sobie na MOIM TELEFONIE ( nigdy jej tel nie dalam, nie popieram i nie daje, ale ona oczywiscie by chciala ) takze nie wiem ile ona na nim siedziala haha, a tel zawsze jest za moją poduszką wiec obudzila sie i po cichu dorwała zdobycz, OSIOLEK maly, dzis nie dalam do zlobka bo gile od zębow ;/
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
nick nieaktualnyJa mam odblokowanie na mojego fejsa wiec tez sama nie podziala ale umie aparat wlaczyc. Ja jej daje czesto oglada bajki na youtube takze obsluge ma w malym palcu. Nam sie "zgubil" jeden pilot do tv, podejrzewamy ze jest abo pod kanapa albo wywalila do smieci bo nie mozemy znalezc 😂
-
nick nieaktualny
-
Mój uwielbia psi patrol ale ogląda na tv albo leci z netflixa albo na plusie leci rano i wieczorem. Nauczył się w trakcie mojej pracy zdalnej. Ale ma czasami że ogląda z sofki a często po prostu bawi się normalnie i co jakiś czas zerknie więc skoro nie nadużywa to dla mnie luz
Pieski są mistrzowskie i szukam mu ich na urodziny ^^
Telefonu nie rusza na szczęście. Czasami weźmie i mi poda tylko jak gdzieś zostawię.. albo rano jak budzik dzwoni to łapie i nam podaje nasze
Nocki mamy super, chyba nie mam co narzekać. Tak jak zaśnie tak do ok 5 śpi sam a o tej 5 rzuca we mnie poduszka, podchodzi i kładę go między nami. Jak o tej 6 się budzi to bierze sobie książeczki które leżą przy łóżku i ogląda i czeka aż my się obudzimy6cs: 08.2018 - synek